Wat is het toch met Vlamingen en Durbuy? Waarom Vlaanderen achterlaten om je in ‘het kleinste stadje ter wereld’ te vestigen? Deze Vlamingen vertellen waarom ze hun hart verloren aan de plek en ervoor kozen er permanent te gaan wonen. “Wat doen ze hier een hele dag? Fietsen, vissen, chillen…” “En elke dag seksen. Daar stoefen de mannen toch over.” [naar artikel]
Als het van Marc Coucke (58) afhangt, wordt Durbuy nog wat meer Couckeville. De ondernemer wil aan de rand van de stad zo’n 200 appartementen laten bouwen. Maar wat vinden ze daar in Durbuy zelf van? “Hier zijn bijna geen lokale bewoners meer.” [naar artikel]
Als het van Marc Coucke afhangt, wordt Durbuy nog wat meer Couckeville. De ondernemer wil aan de rand van de stad zo’n 200 appartementen laten bouwen. Maar wat vinden ze daar in Durbuy zelf van? “Hier zijn bijna geen lokale bewoners meer.” [naar artikel]
Als het van Marc Coucke (58) afhangt, wordt Durbuy nog wat meer Couckeville. De ondernemer wil aan de rand van de stad zo’n 200 appartementen laten bouwen. Maar wat vinden ze daar in Durbuy zelf van? “Hier zijn bijna geen lokale bewoners meer.” [naar artikel]
Marc Coucke mag de voorbije jaren op geen miljoen meer of minder gekeken hebben in Durbuy: zijn investeringen liggen nog altijd in de schaduw van het kasteel van graaf Jean-Michel d’Ursel. “Ik zie niet in waarom Durbuy niét het Knokke van de Ardennen zal worden. Maar dat is niet erg. Hier is meer te zien dan aan de kust.” [naar artikel]
En of Durbuy veerkrachtig is. Nauwelijks een maand na de waterellende lijkt het “kleinste stadje van de wereld” opnieuw te bruisen als weleer. “Omdat we er met zijn allen tegenaan gegaan zijn”, zegt Bart Maerten, CEO van La Petite Merveille en de rechterhand van Marc Coucke. En die dynamiek zie je hier overal. Want Durbuy is zoveel meer dan een toeristisch Ardens stadje. Het is de ideale mix van natuurlijke schoonheid, sportieve beleving en … lekker eten. [naar artikel]
Het was een onvergetelijk weekend voor Amelie Lens (32) en haar partner Sam Deliaert, beter bekend onder zijn artiestennaam dj Farrago. De twee dj’s, die ondertussen al zo’n veertien jaar samen zijn, hebben elkaar namelijk het jawoord gegeven in het Italiaanse Toscane. [naar artikel]
“Nee, wij zullen onze grotten van Han nooit verkopen aan Marc Coucke.” Zo klinkt het nog altijd bij de eigenaarsfamilie nu Marc Coucke na Durbuy ook in het Naamse Han-sur-Lesse is neergestreken. De Vlaamse multimiljardair kocht er driesterrenhotel ‘Grenier des Grottes’ – daar jàrenlang zowat het enige hotel — dat hij zo snel mogelijk wil upgraden. “En daar zijn we heel blij mee, maar de rest blijft van ons.” [naar artikel]
Het kleine wonder. Hoewel Durbuy, een middeleeuwse stadje in de Ardennen, “niks bijzonders” te verkopen heeft - en dat zeggen ze daar zelf - is het toch al meer dan een eeuw een publiekstrekker van hier tot in Tokio. Ook vele Vlamingen streken er neer, en dat is zeker niet alleen te danken aan ‘monsieur Koek’, de flamboyante apothekerszoon met het brilletje. Vanwaar komt onze fascinatie voor dit “kleinste stadje ter wereld”? [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet, en al zéker niet op vrijdag. Zin om eens een andere frituur uit te proberen dit weekend? We passeerden bij 17 (sterren)chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Seppe Nobels, Tim Boury en Dominique Persoone om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “Hier zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, en zo hoort het!” [naar artikel]
Een pistolet of een lekker patéke kan er altijd in, en zeker op zondag. Ook deze 15 Vlaamse (sterren)chefs smullen graag van al dat lekkers bij de bakker, maar voor welke bakker kiezen zij? En waarom zijn het brood en de taartjes daar niet te versmaden? Onder andere Piet Huysentruyt, Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wim Ballieu en Luc Bellings verklappen hun favoriete bakker. “De pistolets zijn hier krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]
Het is gebeurd: ex-miss Tanja Dexters (46) is getrouwd met haar partner Michaël Peeters . De ceremonie vond plaats in Durbuy en was niet gepland, maar Michaël ging op zijn knie en het koppel regelde alles op een dag tijd. “Wout Bru was bij ons en ik zei tegen hem: ‘Kom, jij kent hier mensen. We zijn in Durbuy, t’is hier plezant. Ik wil morgen trouwen.’” Ontdek hier alle details over het aanzoek, het vrijgezellenfeest en het huwelijk, verteld door Tanja herself. “Alles was holder de bolder. We zijn nog snel bij de juwelier trouwringen gaan halen.” [naar artikel]
Vandaag moet er zand zijn. Zand en wit stof. Want tussen de cipressen van Toscane wordt de 'Strade Bianche' verreden. De zesde editie pas, maar 'een monument' in de maak. 'De bedoeling is: een noordelijke klassieker worden in Midden-Italië.' [naar artikel]
Even was hij er niet gerust in, want de stagiair in Parijs was zijn uitnodiging voor de Michelinverkiezing vergeten te posten. Maar vanochtend kwam dan toch het nieuws waar Wout Bru (53) en zakencompagnon Marc Coucke al jaren op hoopten: de eerste ster voor hun restaurant ‘Le Grand Verre’ in Durbuy. Hier praat Bru voor het eerst: “Durbuy blijft nog altijd een beetje het hol van Pluto, maar dankzij deze ster zullen ook de donderdagen en zondagen voortaan ongetwijfeld beter draaien.” [naar artikel]
Het is gebeurd: ex-miss Tanja Dexters (46) is getrouwd met haar partner Michaël Peeters . De ceremonie vond plaats in Durbuy en was niet gepland, maar Michaël ging op zijn knie en het koppel regelde alles op een dag tijd. “Wout Bru was bij ons en ik zei tegen hem: ‘Kom, jij kent hier mensen. We zijn in Durbuy, t’is hier plezant. Ik wil morgen trouwen.’ Uiteindelijk werd hij onze ceremoniemeester.” Ontdek hier alle details over het aanzoek, het vrijgezellenfeest en het huwelijk. [naar artikel]
Kies jij ook voor een vakantie boordevol actie? Goed nieuws: daar hoef je geen zeeën voor te doorzwemmen of bergen voor te bedwingen: vlakbij de deur wacht je al een smak sensatie in Adventure Valley Durbuy. HLN Shop belicht vijf redenen waarom avontuurlijke zielen deze zomer best richting Durbuy navigeren. [naar artikel]
Het is gebeurd: ex-miss Tanja Dexters (46) is getrouwd met haar partner Michaël Peeters . De ceremonie vond plaats in Durbuy en was niet gepland, maar Michaël ging op zijn knie en het koppel regelde alles op een dag tijd. “Ik zei: ‘Kom, we zijn in Durbuy, t’is hier plezant. Ik wil morgen trouwen.’” Ontdek hier alle details over het aanzoek, het vrijgezellenfeest en het huwelijk, verteld door Tanja herself. “Alles was holder de bolder. We zijn nog snel bij de juwelier trouwringen gaan halen.” [naar artikel]
De stad Durbuy heeft de belangrijkste evenementenzaal uitgerust met technologie die de lucht moet zuiveren van virussen en bacteriën. In de toekomst volgen ook andere gebouwen. Durbuy hoopt op die manier de eerste “virus safe” stad te worden. [naar artikel]
Ex-miss Tanja Dexters gaf het ja-woord. En dat bleek geen uitbundig trouwfeest, maar een snel ineengestoken en budget proof huwelijk in Durbuy. Drie Vlaamse vrouwen vertellen waarom ook zij kozen om te besparen op hun trouwdag en vooral: hoe. “Onze huwelijksreis maakten we met een Bongobon die we nog hadden liggen.” [naar artikel]
Zangeres Dina Winner (57) kwam onlangs met de nieuwe single ‘Miss You Most’ en staat dit najaar in het Sportpaleis. Deze zomer trekt ze naar de Spaanse zon. Of richting dat ene adresje dat voelt als Toscane in Limburg, zoals ze het zelf zo mooi noemt. “Het uitzicht is er fenomenaal.” Welk restaurant in Hasselt haar hart gestolen heeft en waar ze graag padelt, verklapt de zangeres ook. [naar artikel]
Wordt Couckeville straks Durbuy-le-zoute of het Courchevel van de Ardennen? Komen de strafste voetballers er binnenkort trainen om zich daarna te laten verwennen in een sterrenzaak? Glijden we ooit op ski’s naar beneden in Durbuy? Wat ziet Marc Coucke eigenlijk nog allemaal in zijn glazen bol? [naar artikel]
Even was hij er niet gerust in, want de stagiair in Parijs was zijn uitnodiging voor de Michelinverkiezing vergeten te posten. Maar vanochtend kwam dan toch het nieuws waar Wout Bru (53) en zakencompagnon Marc Coucke al even op hoopten: de eerste ster voor hun restaurant ‘Le Grand Verre’. Hier praat Bru voor het eerst: “Ik ben even fanatiek als Marc, dus om het helemaal af te maken, zou ik graag nog eens twee sterren achter mijn naam zien staan.” [naar artikel]
Wout Bru (53) mag zich opnieuw een sterrenchef noemen. Een kleine maand na de bekendmaking loopt hij nog steeds op wolkjes in zijn restaurant Le Grand Verre in Durbuy, waar hij een indrukwekkend horeca-imperium draaiende houdt. Om de chef te verrassen schuiven we samen met mede-eigenaar en Wouts grootste supporter Marc Coucke (58) bij hem aan voor het diner. Bru kookt eerst de sterren van de hemel terwijl Coucke de PR verzorgt, om daarna samen door te zakken aan tafel. Een avond in het teken van lekker eten, met de bromance tussen deze twee kleurrijke figuren als rode draad. “Of het gesmaakt heeft? De chef mag blijven.” [naar artikel]
Marc Coucke gaat zijn vrijetijdsimperium in en rond het Waalse stadje Durbuy nog verder uitbreiden. Naast zijn vijfsterrenhotel Le Sanglier des Ardennes, twee golfbanen en vakantieparken maakt de ondernemer plannen om 200 appartementen en een waterzuiveringsstation aan zijn lijstje toe te voegen. De inwoners van Durbuy reageren daar terughoudend op in VTM NIEUWS. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.