Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 May 2021
01:11 uur

Foto. Koningin Mathilde bekommert zich om arme kinderen

Het Belang van Limburg

20/02/2017 - 18:38

Koningin Mathilde is aangekomen in Laos, Zuid-Oost Azië, waar ze een werkbezoek van vier dagen zal volbrengen in functie van haar erevoorzitterschap van Unicef België.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mathilde bezoekt arme kinderen in Laos (20/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is aangekomen in Laos, in Zuidoost-Azië, voor een werkbezoek van vier dagen. De koningin is erevoorzitter van Unicef België en
  [naar artikel]
 2. Koningin Mathilde: ‘Pesten is echt niet oké’ (06/02/2018 - De Standaard)
  In een videoboodschap heeft koningin Mathilde zich uitgesproken tegen cyberpesten. ‘Jij bent de held, niet de pester’, aldus de koningin, die wil dat kinderen die gepest worden hun verhaal kunnen doen.
  [naar artikel]
 3. Koningin Mathilde: 'Jij bent de held, niet de pester' (07/02/2018 - De Standaard)
  In een videoboodschap heeft koningin Mathilde zich uitgesproken tegen cyberpesten. ‘Want pesten is echt niet oké’, aldus de koningin, die wil dat kinderen die gepest worden hun verhaal kunnen doen.
  [naar artikel]
 4. Mathilde danst en musiceert in Wijnegem met “jongeren die denken dat ze niets kunnen” (06/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hoog bezoek in Wijnegem deze voormiddag. Koningin Mathilde was te gast bij de vzw World Children Unity Dance. Ze genoot van een privé-concert door de kinderen en deed spontaan mee met een Indiase Mudradans en allerlei handgebaren. Het Koningin Mathilde Fonds steunt de organisatie, die zich speciaal richt op kinderen met een beperking of een problematische omgeving.
  [naar artikel]
 5. Koningin Mathilde: "Met koningin Fabiola was het uitdaging om te zwijgen in de loge van de Koningin Elisabethwedstrijd" (24/05/2019 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft uitzonderlijk een interview gegeven, als beschermvrouwe van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze vertelt openhartig over hoe ze wedstrijd heeft leren kennen. Over waarom ze er zo goed als elke avond wil bij zijn. En of de kinderen mee wíllen komen, of moeten.
  [naar artikel]
 6. Nieuw portret van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor Koningsdag (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een gerecycleerde, fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
  [naar artikel]
 7. Koningin Mathilde komt niet buiten (13/04/2019 - De Morgen)
  Koningin Mathilde gaat vanmiddag niet voorlezen in de bibliotheek van Laken, maar nodigt de kinderen uit in het paleis. Ze annuleerde ook een activiteit in Anderlecht. 'Ook het paleis past zich aan de veiligheidsmaatregelen aan.'
  [naar artikel]
 8. Jarige Mathilde bedankt fans op Facebook (20/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde viert vandaag haar 46ste verjaardag. De koningin liet voor die gelegenheid een foto nemen die op de Facebookpagina van het koningshuis te bewonderen valt.
  [naar artikel]
 9. Mathilde maakt reclame voor dieetpil (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een producent van dieetpillen maakt reclame op het internet met een foto van koningin Mathilde. Op de foto is onze koningin te zien met zo'n
  [naar artikel]
 10. Nieuw portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven voor Koningsdag (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Koninklijk Paleis heeft op donderdag ter gelegenheid van Koningsdag nieuwe officiële portretten van koning Filip en koningin Mathilde vrijgegeven. Koningin Mathilde draagt op de foto's een fuchsiakleurige jurk van Armani die ze al twee keer droeg tijdens buitenlandse staatsbezoeken.
  [naar artikel]
 11. Koningin Mathilde ontmoet kinderen in sloppenwijk in New Delhi (08/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft vandaag in India het International Center for Research on Women (ICRW) bezocht. De vorstin stapte daarbij spontaan af op de...
  [naar artikel]
 12. Koningin Mathilde spreekt VN toe, beklemtoont belang re-integratie van kinderen uit conflictsituaties (12/07/2016 - Knack)
  Koningin Mathilde heeft bij de Verenigde Naties (VN) in New York het belang benadrukt van de sociale re-integratie en psychosociale rehabilitatie van kinderen die getroffen werden door gewapende conflicten.
  [naar artikel]
 13. Kinderen van koning Filip en koningin Mathilde gebruiken Nederlands als codetaal voor ouders (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde zijn perfect tweetalig. Volgens royalty-watchers Flip Feyten en Jo De Poorter komt dit doordat ze...
  [naar artikel]
 14. Politica CD&V gebruikt foto van koningin Mathilde in verkiezingsfolder: paleis is niet blij (21/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden en CD&V-lijstduwer voor de Kamer bij de verkiezingen van komende zondag, heeft een foto van haar en koningin Mathilde in haar verkiezingsfolder gezet. En dat is niet naar de zin van het koningshuis.
  [naar artikel]
 15. Koning Filip en koningin Mathilde op vakantie in Italië (02/06/2018 - Metro)
  Het Belgische koningspaar brengt enkele dagen vakantie door in het noorden van Italië, in de regio van Franciacorta (Lombardije). Dat berichten verschillende lokale kranten. Koning Filip en koningin Mathilde zijn dinsdagavond met een regeringsvliegtuig geland op de luchthaven van Orio al Serio, bij Bergamo. Vorig jaar bracht het Belgische koningspaar al eens een bezoek aan de regio, schrijft Giornale di Brescia. De krant publiceert ook een foto van koning Filip en koningin Mathilde aan het Meer van Iseo. Ze nuttigen er een drankje met burgemeester Riccardo Venchiarutti. Het Belgische koningspaar lijkt op vakantie zonder de kinderen, aldus de krant. Het Paleis wilde vandaag geen commentaar kwijt. Ten laatste maandag zijn de koning en koningin terug in ons land, voor het slotconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd. bron: Belga Het bericht Koning Filip en koningin Mathilde op vakantie in Italië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. FOTO. Filip en Mathilde met kroost in Stripmuseum (19/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het Koninklijk Paleis heeft beelden verspreid van een uitstapje van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen aan het Belgisch Stripcentrum in Brussel. “Samen genieten van onze hoofdstad!”, klinkt het op twitter.
  [naar artikel]
 17. FOTO. Filip en Mathilde met kroost in Stripmuseum (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Koninklijk Paleis heeft beelden verspreid van een uitstapje van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen aan het Belgisch Stripcentrum in Brussel. “Samen genieten van onze hoofdstad!”, klinkt het op twitter.
  [naar artikel]
 18. Koningin Mathilde waagt zich aan partijtje pingpong (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft zich dinsdag tijdens een bezoek aan een internaat in Wezenbeek-Oppem van haar sportiefste kant laten zien. Ze waagde zich...
  [naar artikel]
 19. Koningin Mathilde beklemtoont belang hulp aan kinderen uit conflictsituaties (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft bij de Verenigde Naties in New York het belang benadrukt van de sociale re-integratie en psychosociale rehabilitatie van
  [naar artikel]
 20. Stijlvol als altijd: koningin Mathilde op de nationale feestdag (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals elk jaar wonen Koning Filip en Koningin Mathilde met hun vier kinderen het Te Deum bij in de Brusselse kathedraal, ter ere van de nationale
  [naar artikel]
 21. Kinderen tonen muzikaal talent aan koningin Mathilde voor "Merci voor de muziek" (04/09/2019 - VRT NWS)
  Zeven weken lang brengt het programma "Merci voor de muziek" verslag uit van individuele gesprekken die koningin Mathilde in het koninklijk paleis heeft gevoerd met kinderen die elk op hun manier gepassioneerd zijn door muziek. Bart Peeters en Nora Gharib begeleiden de kinderen tot bij de koningin en volgen hoe de kinderen ondanks de nodige stress hun muzikale talenten tonen.
  [naar artikel]
 22. FOTO's: Filip, Mathilde en de kinderen bezoeken abdij Villers-la-ville (01/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben met hun vier kinderen de abdij van Villers-la-ville bezocht. Het koninklijk gezin poseerde na een...
  [naar artikel]
 23. Koningin Mathilde en de kinderen dragen helm op de fiets, koning Filip niet (16/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag op Autoloze Zondag, samen met hun jongste kinderen prinses Eleonore en prins Emmanuel, met de fiets...
  [naar artikel]
 24. Toekomstige koningin, huidige koning én de vorige samen op de foto in provincie Luxemburg (28/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde en hun vier kinderen hebben zondag samen met koning Albert en koningin Paola een bezoek gebracht aan de provincie...
  [naar artikel]
 25. VIDEO. Koningin Mathilde enthousiast over Limburgs handwaslied (09/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde heeft in een schooltje voor doven in Mumbai in primeur ‘the handwash song’ – het handwaslied – met bijbehorend dansje en videoclip mogen bewonderen. Kinderen van de Lion School lieten zich volop gaan op het lied, dat door Universiteit Hasselt, hogeschool PXL en vrijwilligers van Up With People is ontwikkeld.
  [naar artikel]
 26. Veerle Heeren op de vingers getikt na gebruik van foto koningin Mathilde in verkiezingsfolder (20/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tot groot ongenoegen van het Koninklijk Paleis dook deze week onverwachts een foto van koningin Mathilde op in de verkiezingsfolder van Truiens burgemeester en lijstduwer voor de Kamer Veerle Heeren (CD&V). “Dit is niet conform de regels van het koningshuis, maar ophalen is een onmogelijke opgave”, klinkt het plechtig.
  [naar artikel]
 27. “Koningin Mathilde was oprecht geïnteresseerd in onze werking” (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde bezocht woensdagmorgen basisschool Sint-Jozef Coloma in Mechelen. Haar bezoek aan de school kaderde in de Vlaamse Week tegen Pesten. “Geen gepest, dat is het best”, zongen en dansten de kinderen.
  [naar artikel]
 28. Prinses Elisabeth recycleert blouse van koningin Mathilde (18/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op nieuw vrijgegeven foto’s van de koninklijke familie schittert kroonprinses Elisabeth in een roze blouse, die erg lijkt op een kledingstuk dat haar moeder, koningin Mathilde, in 2010 droeg.
  [naar artikel]
 29. Koningin Mathilde spreekt Verenigde Naties toe over oorlogskinderen (12/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde heeft bij de Verenigde Naties in New York het belang benadrukt van de sociale re-integratie en psychosociale rehabilitatie van kinderen die getroffen werden door gewapende conflicten. De koningin brengt in New York een werkbezoek aan de VN samen met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.
  [naar artikel]
 30. Uniek beeld: toekomstige koningin, huidige koning én de vorige samen op de foto (28/06/2020 - De Morgen)
  Koning Filip en koningin Mathilde en hun vier kinderen hebben zondag samen met koning Albert en koningin Paola een bezoek gebracht aan de provincie Luxemburg. Daarbij werden heel wat familiekiejes genomen, ook een foto van kroonprinses Elisabeth, koning Filip en koning Albert. Een uniek beeld.
  [naar artikel]
 31. Waarom deze outfit van Koningin Mathilde zo bijzonder is (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde is momenteel op werkbezoek in Jordanië om collega koningin Rania te bezoeken en de vluchtelingenproblematiek te bestuderen. Een
  [naar artikel]
 32. Koningin Mathilde vraagt aandacht voor re-integratie kindsoldaten (24/09/2018 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft een rondetafelconferentie op de hoofdzetel van de Verenigde Naties in New York toegesproken. Ze heeft aandacht gevraagd voor de re-integratie van kindsoldaten. "Kinderen zijn ons kostbaarste bezit en onze grootste rijkdom. De toekomst is in hun handen. We mogen geen investering sparen om deze rijkdom te vrijwaren", aldus koningin Mathilde.
  [naar artikel]
 33. Koningin Mathilde speelt potje Uno in Zoutleeuw (12/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde heeft vrijdag een bezoek gebracht aan speelplein Ruimte in Zoutleeuw. Ze speelde onder meer een potje Uno met de kinderen.
  [naar artikel]
 34. Koningin Mathilde: "Het is wel aanpassen zonder Elisabeth" (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen die het nest verlaten, dat is ook voor onze royals een lastig moment. Koningin Mathilde liet alvast weten dat het aanpassen is in het...
  [naar artikel]
 35. Van timide prinses tot stralende en zelfzekere koningin: twintig jaar geleden maakte ons land kennis met koningin Mathilde (13/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Exact twintig jaar geleden maakte ons land kennis met Mathilde d’Udekem d’Acoz, een jonkvrouw die het hart van - toen nog - prins Filip gestolen had. De twee verloofden zich, trouwden en kregen vier kinderen. Twintig jaar later is Mathilde geëvolueerd van een timide prinses tot een “stralende en zelfzekere koningin”, stelt onze royaltywatcher Wim Dehandschutter vast.
  [naar artikel]
 36. Koningin Mathilde wil betere maatregelen om geweld tegen kinderen in conflictgebieden te bestrijden (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De bestaande maatregelen om geweld tegen kinderen in gewapende conflicten te bestrijden, moeten verbeterd worden. Daarvoor heeft koningin Mathilde...
  [naar artikel]
 37. Koningin Mathilde siert cover in haar blootje (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een zorgvuldig gedrapeerde Belgische vlag. Meer heeft koningin Mathilde niet om het lijf op de cover van Femme fatale, het nieuwe album in de Filip & Mathilde-reeks. “Mathilde is een schoon madame, dan ben je snel vertrokken”, zegt tekenaar Charel Cambré.
  [naar artikel]
 38. [VIDEO] - Koningin Mathilde eventjes leesmoeder in derde leerjaar in Asse (22/11/2016 - De Redactie)
  Er zijn maar weinig momenten zo warm en fijn met kinderen, als voorleesmomenten. De organisatie Iedereen Leest wil meer ouders en scholen aan het voorlezen krijgen, en houdt daarom ook dit jaar weer een Voorleesweek. Een van de meters van die campagne is Koningin Mathilde.
  [naar artikel]
 39. Koningin Mathilde bezoekt Mechelse toptentoonstelling (19/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde brengt volgende week donderdag een bezoek aan Museum Hof van Busleyden in Mechelen. Daar opent vrijdag 26 maart de internationale toptentoonstelling Kinderen van de Renaissance voor het publiek. De eerste duizend tickets zijn ondertussen de deur uit.
  [naar artikel]
 40. Koningin Mathilde bezoekt vrouwen in landbouwbedrijven (13/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde bezoekt donderdag twee landbouwbedrijven in Heers en Lummen op uitnodiging van Boerenbond en op vraag van de koningin zelf. Centraal staat de rol van de vrouw in de landbouwsector. Al is een koe meer geïnteresseerd in de vestimentaire keuzes van de koningin.
  [naar artikel]
 41. Koningin Mathilde: “Cultuur kan een troef zijn tegen eenzaamheid, dus laten we elkaar volgende week virtueel ontmoeten” (24/05/2020 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde geeft de cultuursector een duwtje in de rug en roept op om de Koningin Elisabeth-wedstrijd de komende week virtueel te volgen. Ze doet dat in een interview over de impact van de coronacrisis. De Koningin Elisabeth-wedstrijd is uitgesteld naar volgend jaar, maar deze week -normaal de finaleweek- brengen Klara en Canvas programma's over de geschiedenis van de wedstrijd. En dat is nodig, vindt ook koningin Mathilde.
  [naar artikel]
 42. Belgisch hof trakteert op nieuwe foto's ter ere van vijfjarig koningschap (18/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische Koninklijk Huis heeft vier nieuwe foto's gepubliceerd van koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen. De beelden zijn...
  [naar artikel]
 43. Koningin Mathilde vraagt aandacht voor re-integratie kindsoldaten (25/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde heeft maandag in New York aandacht gevraagd voor de re-integratie van kindsoldaten. “Kinderen zijn ons kostbaarste bezit en onze grootste rijkdom. De toekomst is in hun handen. We mogen geen investering sparen om deze rijkdom te vrijwaren”, zei de koningin op een rondetafelconferentie op de hoofdzetel van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 44. IN BEELD. Koning en koningin spelen cricket met Indiase kinderen (10/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde mochten zich vanochtend op hun laatste dag van het staatsbezoek aan India even op het cricketveld uitleven in Mumbai. Unicef Indië steunt projecten om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen, vooral dan meisjes om hen meer weerbaar te maken.
  [naar artikel]
 45. Koningin Mathilde op bezoek in Mechelen (15/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde is vandaag te gast in Mechelen. Ze bezoekt het Sociaal Huis. De koningin maakt kennis met hun project over jeugdzorg.
  [naar artikel]
 46. Koningin Mathilde vraagt betere maatregelen voor bescherming kinderen in gewapende conflicten (24/09/2019 - VRT NWS)
  De maatregelen om het geweld tegen kinderen in gewapende conflicten te bestrijden, moeten verbeterd worden en dan vooral de re-integratie om nieuwe rekrutering te vermijden. Daarvoor heeft koningin Mathilde maandag in New York gepleit, aan de zijde van Nadia Murad, die de Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen.
  [naar artikel]
 47. Koningin Mathilde vraagt betere maatregelen voor bescherming kinderen in gewapende conflicten (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De maatregelen om het geweld tegen kinderen in gewapende conflicten te bestrijden, moeten verbeterd worden en dan vooral de re-integratie om nieuwe rekrutering te vermijden. Daarvoor heeft koningin Mathilde maandag in New York gepleit, aan de zijde van Nadia Murad, die de Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen.
  [naar artikel]
 48. Koningin Mathilde maakt ongewone kledingkeuze (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde houdt van Belgische mode, maar tijdens een bezoek aan de Jordaanse koningin Rania stemde ze haar outfit af op het land. Ze koos voor een roodwitte jurk, gemaakt door lokale ambachtsvrouwen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.