De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

ANALYSE. Marc Hendrikx: “Wissels maakten verschil, Vormer reageerde als topprof”

Het Belang van Limburg

28/11/2021 - 19:06

“KRC Genk heeft zichzelf in de voet geschoten. Het liet een enorme kans liggen om de wederopstanding in te zetten. Zo wordt het alsmaar moeilijker om deze scheve situatie nog recht te trekken.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Punten pakken en wegwezen” (06/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Huisanalist Marc Hendrikx blikt terug op de 1-2-uitoverwinning van STVV op Seraing met een nostalgische toets.
  [naar artikel]
 2. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Onuachu plukt de vruchten van het sterke collectief” (05/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Huisanalist Marc Hendrikx over de vlotte 4-1-overwinning van KRC Genk tegen Charleroi en het fenomeen Onuachu.
  [naar artikel]
 3. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Club profiteert van momentum en van bredere kern” (12/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Is de titelstrijd na de zes op zes van Club Brugge tegen Union gestreden? We vroegen het aan onze huisanalist Marc Hendrikx.
  [naar artikel]
 4. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Jammer dat randactiviteiten emotie brengen in het voetbal” (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Van de tot nu toe gespeelde wedstrijden van de 29ste speeldag van de Jupiler Pro League eindigden drie wedstrijden op een scoreloos en troosteloos 0-0. Dat zag ook onze huisanalist Marc Hendrikx.
  [naar artikel]
 5. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Dit is hét moment om het product KRC Genk te vermarkten” (08/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  KRC Genk klopte KV Kortrijk in eigen huis en blijft zo vlot bovenaan meedraaien. Onze analist Marc Hendrikx pleit voor meer chauvinisme over de prestaties van blauw-wit. “Het is fantastisch dat Genk gelijke tred kan houden met clubs die over monsterbudgetten beschikken.”
  [naar artikel]
 6. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Gouden punten voor STVV, maar niemand kent plannen van bestuur” (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sint-Truiden knoopte op Jan Breydel opnieuw aan met een overwinning. Onze huisanalist Marc Hendrikx geeft zijn ongezouten mening over de gang van zaken bij de Kanaries.
  [naar artikel]
 7. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Antwerp zet titelambities in de verf, Genk en STVV doen aan klantenbinding” (08/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  “De derde speeldag van de Jupiler Pro League was erg interessant. Meteen werden alle registers open getrokken”, zag onze huisanalist Marc Hendrikx. “Titelverdediger Club Brugge liet opnieuw punten liggen, dit keer in eigen huis tegen Zulte Waregem. Antwerp wilde vooraf meedingen voor de titel en bevestigde die ambities.”
  [naar artikel]
 8. ANALYSE. Marc Hendrikx: “STVV mocht niet verliezen en dat is niet gebeurd” (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Sint-Truiden doet een heel goede zaak met het 0-0-gelijkspel in Oostende”, analyseerde onze huisanalist Marc Hendrikx. “Aan de kust gaan voetballen als Limburgers is niet evident. Vraag aan elke speler die bij een Limburgse club gevoetbald heeft om aan de andere kant van het land een match te gaan winnen, dat is niet iedereen gegeven.”
  [naar artikel]
 9. ANALYSE. Marc Hendrikx: “In deze competitie kan het snel gaan als je twee keer op rij verliest, dat weten de Kanaries nu ook” (08/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  STVV moest op het veld van Antwerp het onderspit delven na een vroeg tegendoelpunt en de uitsluiting van Robert Bauer voor de rust. Onze huisanalist Marc Hendrikx stelt vast dat de Kanaries nu plots naar beneden moeten kijken.
  [naar artikel]
 10. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Er zit muziek in de Kanaries” (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 11. ANALYSE. Onze huisanalist Marc Hendrikx: “Tien jaar geleden werden toppers niet bepaald door individuele fouten”
  (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onze huisanalist Marc Hendrikx laat zijn licht schijnen op Anderlecht tegen Club Brugge (1-1) en de nieuwe onthullingen in Propere Handen, het voetbalschandaal rond witwassen, omkoping en matchfixing in het Belgisch voetbal.
  [naar artikel]
 12. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Meerdere spelers spelen in de spotlights” (07/08/2022 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 13. ANALYSE. Marc Hendrikx: “KRC Genk verdient in de Europe play-offs te staan” (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 14. Marc Hendrikx (Jools Bikes, GOiT): “Ik werk nu met mensen die ik 100% vertrouw, dat is in voetbal minder” (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als profvoetballer won Marc Hendrikx titels en bekers, als zakenman runt hij vandaag twee IT-bedrijven en produceert hij elektrische fietsen, die binnenkort ook te krijgen zijn via de tankstations van de groep Bruno. Zelfs trainer Aimé Antheunis deed al beroep op de technologische kennis van ingenieur Hendrikx.
  [naar artikel]
 15. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Dit KRC hangt niet af van één scorende spits” (18/09/2022 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 16. Marc Hendrikx over STVV - KV Oostende “Typische herfstwedstrijd met weinig gretigheid”
  (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Analist Marc Hendrikx laat zijn licht schijnen op STVV - KV Oostende (1-1).
  [naar artikel]
 17. ANALYSE. Marc Hendrikx: "Supportersgeweld kost België handenvol geld dat beter besteed kan worden" (06/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Huisanalist Marc Hendrikx zag hoe de eerste achtervolgers van KRC Genk met punten morsten en hoe ‘De Slag om Vlaanderen’ iets te letterlijk werd opgevat door hooligans van AA Gent en Club Brugge.
  [naar artikel]
 18. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Wat is het doel van STVV?” (01/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onze huisanalist stelt zich vragen bij het langetermijnplan van STVV.
  [naar artikel]
 19. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Perfecte lentedag voor KRC Genk met Onuachu die niveau weer haalt” (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  LEES OOK. Vroege stormloop leidt vijfde Genkse thuiszege op rij in
  [naar artikel]
 20. Na Clement zet ook Schreuder Vormer op de bank: “Odoi biedt ons wat we nodig hebben” (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee vroege wissels is-ie wederom zijn basisplaats kwijt. Of hoe Schreuder ook op zijn beurt Ruud Vormer (33) passeert: “Denis zorgt voor balans en agressiviteit.”
  [naar artikel]
 21. Na Clement zet ook Schreuder Vormer op de bank: “Odoi biedt ons wat we nodig hebben” (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee vroege wissels is-ie wederom zijn basisplaats kwijt. Of hoe Schreuder ook op zijn beurt Ruud Vormer (33) passeert: “Denis zorgt voor balans en agressiviteit.”
  [naar artikel]
 22. Huisanalist Marc Hendrikx: “STVV moet tandje bijsteken om meer te realiseren” (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Onze huisanalist Marc Hendrikx vindt dat STVV na afloop van dit seizoen vooral duidelijkheid moet scheppen.
  [naar artikel]
 23. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Union kan kunstje Lierse en Genk herhalen” (01/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onze huisanalist denkt dat Union dit seizoen wel eens voor de verrassing kan zorgen.
  [naar artikel]
 24. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Vermoeidheid? Dat kan en mag niet”
  (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  LEES OOK. Onbegrijpelijk: Genk gooit met elf tegen tien drie punten weg tegen nieuwe leider Eupen
  [naar artikel]
 25. ANALYSE. “De strijd met de supporters kan je onmogelijk winnen” (29/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De incidenten na afloop van STVV-Charleroi zinderen een dag later nog stevig na bij de Truiense aanhang. Onze analist Marc Hendrikx kiest de kant van de supporters in de hetze rond Junior Pius: “Het is ongezien en ongehoord dat spelers en assistenten zo reageren richting hun achterban.”
  [naar artikel]
 26. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Noodzakelijke zege voor Genk want plaatsen PO1 worden duur” (01/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onze huisanalist ziet dat KRC Genk het perfecte drieluik tegemoet gaat om vertrouwen op te doen.
  [naar artikel]
 27. De derby-herinneringen van Marc Hendrikx: “Veel robbertjes uitgevochten met Wouter Vrancken en Peter Voets” (01/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie van onze huisanalisten hebben een verleden bij zowel KRC Genk als STVV. In de aanloop naar de Limburgse derby blikken ze terug op hun meest onvergetelijke moment bij beide clubs en hun derbymoment. Daarnaast wagen ze zich ook aan een voorspelling over de clash van zaterdag. Vandaag is het de beurt aan Marc Hendrikx.
  [naar artikel]
 28. Analist Marc Hendrikx: “Doel STVV was al bereikt” (19/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Mentaal was het op.” Dat zegt onze huisanalist Marc Hendrikx over de 0-1-nederlaag van STVV tegen Anderlecht.
  [naar artikel]
 29. ONZE ANALIST. Marc Hendrikx: “STVV had iets meer moeite mogen doen om Maes te houden” (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Een jammerlijke zaak voor de club”, zo omschrijft huisanalist Marc Hendrikx het vertrek van Peter Maes bij STVV. “Na Marc Brys is hij al de tweede toptrainer die elders meer perspectief ziet.”
  [naar artikel]
 30. Onze huisanalist Marc Hendrikx: “Ik kijk uit naar bekerfinale” (19/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Anderlecht in play-off 1. Ik juich dat toe.” Dat zegt onze huisanalist Marc Hendrikx na de 0-1-zege van paars-wit op Stayen.
  [naar artikel]
 31. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Genkse motor draait, dieptepunt voor Anderlecht” (30/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Dit zijn mooie punten voor KRC Genk. Als je in een topper op 0-0 afstevent en je debutant trekt de ploeg alsnog over de streep, dan is dat een teken dat het goed zit. Dit resultaat is goed voor het vertrouwen en het verdere verloop van het seizoen. Genk bevestigt en zorgt voor continuïteit in het sportieve beleid. Coach John van den Brom heeft zijn zaakjes duidelijk op orde. Iedereen bij Genk spreekt dezelfde taal.”
  [naar artikel]
 32. Waar moet het heen met Philippe Clement en zijn kapitein? Marc Degryse in HLN Sportcast: “Voor Vormer is het voorbij” (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge-Leipzig was nog geen twintig minuten ver of er rolde een indringend “Ruud, Ruud, Ruud” van de tribunes in Jan Breydel. De fans vroegen om hun kapitein, coach Philippe Clement hield de Nederlander 90 minuten op de bank. Hugo Broos: “Het wordt nu heel gevaarlijk tussen Vormer en Philippe.”
  [naar artikel]
 33. Jan Mulder over afwezigheid Vormer: “Dit had ik in geen 1.000 jaar gedaan” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement stuurt vandaag een elftal zonder aanvoerder Ruud Vormer in de wei tegen PSG. Mats Rits moet voor meer defensieve zekerheid zorgen op het middenveld. Een keuze waar onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse begrip voor hebben, al zouden ze het zelf nooit doen. “Je haalt iets weg, je stookt zelf onrust in je ploeg.”
  [naar artikel]
 34. Galatasaray-speler die ploegmaat kopstoot en vuistslagen gaf: “Sommige fans zullen me nooit kunnen vergeven” (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zelden vertoonde beelden in het Turks competitieduel tussen Giresunspor en Galatasaray. Marcão en Kerem Aktürkoglu, nota bene twee medespelers, kregen het met elkaar aan de stok. Aktürkoglu legde Marcão met de vinger op de mond het zwijgen op. Marcão reageerde met een kopstoot en probeerde te slaan. De dader werd met rood weggestuurd en reageerde intussen via Instagram. “Het doet me pijn om degenen die mij geholpen hebben teleur te stellen.”
  [naar artikel]
 35. INTERVIEW. Suzy Hendrikx (64) gaat met pensioen: “Tijdens de aanslagen van 9/11 zat ik op het vliegtuig naar New York” (14/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze was de eerste vrouw op de VTM-nieuwsredactie. De eerste Vlaamse Amerika-correspondent ook. Maar beginnen deed Suzy Hendrikx (64) als anker van de late nieuwsflash, vijf maanden lang, rond een uur of 11 ’s avonds. Vandaag is “de kameleon” met pensioen. “Blijf je te lang correspondent in een land, dan verdwijnt je verwondering. Die ben je de kijker nochtans verschuldigd.”
  [naar artikel]
 36. Onze analist Marc Hendrikx: “Bij Brüls is het alles of niks. En het is te vaak niks” (28/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Je tegenstrever de ruimte ontnemen en lamleggen is makkelijker dan zelf iets creëren. STVV ondervond het op Seraing aan den lijve. De Kanaries kregen er een koekje van eigen deeg en mij viel op dat Brüls opnieuw niet thuis gaf.”
  [naar artikel]
 37. Marc Degryse breekt een lans voor Kevin De Bruyne: “Hij moet zijn ongenoegen blijven tonen” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Marc Degryse is Kevin De Bruyne hét topic na België-Canada. Onze huisanalist vraagt zich in zijn analyse af wat er aan de hand is met de middenvelder, maar neemt het tegelijk ook op voor ‘KDB’. “Iemand die de problemen onder ogen ziet en die ook dúrft te benoemen: dat moet kunnen”, vindt Degryse. Lees hieronder zijn volledige analyse.
  [naar artikel]
 38. “Bij een heel krappe meerderheid krijgen kleine partijen macht” (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Blankenberge en De Panne ruilen hun schepencolleges in voor een andere samenstelling. Dat kunnen ze zonder ingewikkelde en tijdrovende procedures dankzij een nieuw decreet dat sinds zaterdag van kracht is. Of dat dan betekent dat er nu om de haverklap wissels zullen gebeuren? “In Wallonië hebben ze gemiddeld vijf wissels per legislatuur.”
  [naar artikel]
 39. Kortrijk-coach Luka Elsner stelt zichzelf in vraag: “Heb ik de juiste wissels gedaan?” (08/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Kortrijkse coach was op de persconferentie nog steeds ontgoocheld over het resultaat. “Frustrerend om op het einde te verliezen. Ik vraag mij of ik wel de juiste wissels gedaan heb.”
  [naar artikel]
 40. “Rustig op het bankje? Daar is Ruud te trots voor”: boezemvrienden over het moeilijke jaar van Ruud Vormer (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Over de manier waarop, was-ie heel boos. Ik had hem nog nóóit zo gezien.” Intimi gunnen ons een blik in het hoofd van Ruud Vormer (33), zondag mogelijk in ere hersteld. “Die aanpassing van alles naar niets was een enorme klap voor hem.”
  [naar artikel]
 41. Marc Hirschi: “Ik had dit niet verwacht. Dit is een droom” (10/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ritwinnaar Marc Hirschi (22) kon maar moeilijk woorden vinden om zijn eerste profzege te omschrijven. “Dit is ongelooflijk”, reageerde hij.
  [naar artikel]
 42. ANALYSE. Marc Hendrikx: “Ik zie Genk play-off 1 niet meer weggeven” (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  “KRC Genk deed wat het moest doen. Meteen zette het de wedstrijd naar zijn hand en zorgde het voor een voorsprong, dat voetbalt meteen een stuk makkelijker.”
  [naar artikel]
 43. Marc Degryse looft Philippe Clement in HLN Sportcast: “Hij durft beslissingen te nemen en heeft geen schrik voor zijn positie” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement zette Ruud Vormer op de bank en bracht Mats Rits aan de aftrap tegen PSG. “Dit had ik in geen 1.000 jaar gedaan”, klonk het vooraf bij Jan Mulder. Maar na afloop kreeg de Club-coach wél gelijk. “Verrassend dat ‘brave Philippe’ zo’n zware beslissing durfde te nemen”, aldus Marc Degryse in onze nieuwste HLN Sportcast.
  [naar artikel]
 44. Marc Degryse genoot met volle teugen van “machine” Genk: “El Khannouss en Trésor kwamen Anderlecht tonen wat écht talent is” (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze huisanalist Marc Degryse schenkt in zijn terugblik op het voorbije voetbalweekend aandacht aan Genk en Union, volgens hem “zonder enige twijfel de twee beste ploegen”. “Het verschil tussen Genk en Anderlecht was imméns. Al wat Genk heeft - intensiteit, duelkracht, evenwicht - dat mist Anderlecht.” Daarnaast heeft Degryse het ook over de topper tussen Club en Antwerp - “die viel wat tegen” - en over het wangedrag van supporters. “Het is aan de Pro League om ervoor te zorgen dat die mannen de stadions niet meer binnen raken.”
  [naar artikel]
 45. Huisanalisten Patrick Goots en Marc Hendrikx (HBvL) stellen ideale elf samen voor Antwerp - Genk: Limburgers licht in het voordeel (23/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dé topper dit weekend gaat tussen Antwerp en Genk, die om de leidersplaats strijden. Ter gelegenheid stelden onze huisanalist Patrick Goots (56) en Marc Hendrikx (48), analist van onze zusterkrant Het Belang van Limburg, een ‘mixed eleven’ samen.
  [naar artikel]
 46. Nieuwkomer Melissa Hendrikx onderging transformatie voor ‘Familie: “En toch herkennen ze me op straat” (01/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Achter de ‘gothic look’ van nieuwkomer Sterre in ‘Familie’ gaat Melissa Hendrikx (21) uit Leopoldsburg schuil. Voor het grote publiek is ze onbekend, hoewel ze al van jongs af aan geregeld opduikt in de showbizz. Ook in #Likeme was ze al te zien. “Een kans zoals in ‘Familie’ is eenmalig.”
  [naar artikel]
 47. Nieuwkomer Melissa Hendrikx onderging transformatie voor ‘Familie: “En toch herkennen ze me op straat” (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Achter de ‘gothic look’ van nieuwkomer Sterre in ‘Familie’ gaat Melissa Hendrikx (21) uit Leopoldsburg schuil. Voor het grote publiek is ze onbekend, hoewel ze al van jongs af aan geregeld opduikt in de showbizz. Ook in #Likeme was ze al te zien. “Een kans zoals in ‘Familie’ is eenmalig.”
  [naar artikel]
 48. Marc Van Ranst: “GEMS stopt, maar heel veel verschil gaat dat niet maken” (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De adviesgroep GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over het coronabeleid, heeft begin deze week haar laatste officiële vergadering gehad. De GEMS is daarmee aan haar einde toe, maar volgens GEMS-lid en viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) gaat die stopzetting niet heel veel verschil maken. “De GEMS-leden blijven elkaar nog informeel spreken, we volgen de coronasituatie verder op.”
  [naar artikel]
 49. Marc Van Ranst: “GEMS stopt, maar heel veel verschil gaat dat niet maken” (08/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De adviesgroep GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over het coronabeleid, heeft begin deze week haar laatste officiële vergadering gehad. De GEMS is daarmee aan haar einde toe, maar volgens GEMS-lid en viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) gaat die stopzetting niet heel veel verschil maken. “De GEMS-leden blijven elkaar nog informeel spreken, we volgen de coronasituatie verder op.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy