Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

“Op weg naar het oude normaal”, zegt Horeca Vlaanderen

11/02/2022 - 18:55
"“We zijn op weg naar het oude normaal, het nachtleven mag weer bruisen.” Dat zegt Horeca Vlaanderen in een reactie op de versoepelingen die volgende week vrijdag ingaan en waarover het Overlegcomité vrijdag beslist heeft."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Op weg naar het oude normaal”, zegt Horeca Vlaanderen (11/02/2022 - Het Belang van Limburg)

“We zijn op weg naar het oude normaal, het nachtleven mag weer bruisen.” Dat zegt Horeca Vlaanderen in een reactie op de versoepelingen die volgende week vrijdag ingaan en waarover het Overlegcomité vrijdag beslist heeft. [naar artikel]


2. Was horeca sluiten juiste beslissing? Ja, zegt studie uit VS. Horeca Vlaanderen: "Álle binnenruimten zijn een probleem"  (12/11/2020 - VRT NWS)

Cafés, restaurants en fitnesszalen zijn ideale besmettingshaarden voor het coronavirus. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat in het wetenschappelijk tijdschrift Nature is verschenen. Volgens experten in ons land was het dan ook een goede beslissing om de cafés en restaurants weer te sluiten. Maar Horeca Vlaanderen is het daar niet mee eens: "De juiste beslissing was het aantal contacten van mensen te beperken." [naar artikel]


3. Normaal willen zijn, hoe normaal is dat, en ‘wat is normaal’? (01/12/2022 - De Wereld Morgen)

Vrijwel iedereen toetst zich van tijd tot tijd aan relevante anderen of rolmodellen. Het is vermoedelijk van alle tijden en culturen. De wijdverspreide bezorgdheid of je uiterlijk, innerlijk of gedrag 'normaal' is, aan normen en verwachtingen van anderen beantwoordt, over de sociale klasse of groep waartoe je behoort of wil behoren – die bekommernis is echter van relatief recente datum. Is die allesoverheersende drang naar 'normaal zijn' wel normaal? Gie van den Berghe blikt terug op het ontstaan van onze hedendaagse normen van 'normaal' en 'abnormaal'. The post Normaal willen zijn, hoe normaal is dat, en ‘wat is normaal’? appeared first on DeWereldMorgen.be. [naar artikel]


4. "Laat de huur van horeca- en winkelpanden tijdelijk vallen", vragen Horeca Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen  (20/03/2020 - VRT NWS)

Horeca Oost-Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie UNIZO Oost-Vlaanderen doen een oproep aan verhuurders van winkelpanden of horecaruimtes om solidair te zijn en de huur tijdelijk op te schorten. Brouwerijen Haacht en Palm gaan daar alvast op in en verlangen geen huur meer voor de cafés die ze bezitten. [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)

De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]


6. Horeca Vlaanderen: "Snel meer duidelijkheid nodig over heropening want horeca moet zich kunnen voorbereiden" (24/05/2020 - VRT NWS)

Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


7. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen: ‘We hebben allen kunnen ervaren hoe dood een samenleving is zonder horeca’ (04/06/2020 - De Morgen)

Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]


8. Horeca Vlaanderen: “We hebben een complete lockdown van de horeca verhinderd” (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vrijdag moeten cafés al om 23 uur sluiten en mogen ze maar vier klanten per tafel toelaten. Toch had het veel erger gekund. “Eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel, maar dat hebben we kunnen verhinderen”, zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


9. Horeca Vlaanderen betreurt harde klap voor horeca (06/10/2020 - De Morgen)

De regering heeft zonet de beslissing genomen om de regels in cafés en andere drinkgelegenheden te verstrengen. ‘We hebben altijd gepleit voor gelijke regels voor iedereen, maar dat is nu helaas tijdelijk niet mogelijk. We moeten nu solidair zijn en de zwaar getroffen ondernemers ondersteunen. En alstublieft, respecteer de regels’, reageert Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in een persbericht. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!