Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]
De grote stroompanne die donderdagmorgen grote delen van Ruddervoorde trof, heeft ook voor problemen gezorgd in koekjesfabriek Destrooper-Olivier. Door het wegvallen van de stroom konden de ovens niet meer open, waardoor de bakkende koekjes verbrandden. “Zo’n 100.000 koekjes zijn verloren gegaan”, klinkt het. [naar artikel]
De grote stroompanne die donderdagmorgen grote delen van Ruddervoorde trof, heeft ook problemen veroorzaakt in koekjesfabriek Destrooper-Olivier. Door het wegvallen van de stroom konden de ovens immers niet meer open. [naar artikel]
Van chips waar je tong van in vuur staat tot snoepjes die naar zweetvoeten smaken: Amerikaans en Aziatisch snoep is immens populair bij jongeren dankzij het sociale videoplatform TikTok. Maar wat is in hemelsnaam een brainlicker? En hoe smaakt een nerd? Wij doken met Belgische snoepwinkel Sugar and Sweets de snoepkast in en ontdekten de vijf populairste soorten bij kinderen. “Door al die challenges online krijgen we enorm veel vraag naar specifieke snoepjes.” [naar artikel]
Van chips waar je tong van in vuur staat tot snoepjes die naar zweetvoeten smaken: Amerikaans en Aziatisch snoep is immens populair bij jongeren dankzij het sociale videoplatform TikTok. Maar wat is in hemelsnaam een brainlicker? En hoe smaakt een nerd? Wij doken met Belgische snoepwinkel Sugar and Sweets de snoepkast in en ontdekten de vijf populairste soorten bij kinderen. “Door al die challenges online krijgen we enorm veel vraag naar specifieke snoepjes.” [naar artikel]
Heel Amerika – en de rest van de wereld – houdt de adem in terwijl de stemmen voor de presidentsverkiezingen geteld worden. Maar in een bakkerij in Penssylvania geloven ze de uitslag al te kennen. Al sinds 2008 staat Lochel's bekend om hun ‘politieke koekjes’: eentje rood en eentje blauw, eentje voor elke presidentskandidaat. En al sinds 2008 kunnen ze er aan de hand van welk koekje het best verkoopt de winnaar voorspellen. Wie dit jaar wint? Dat weten ze bij Lochel’s nu al. [naar artikel]
Heel Amerika – en de rest van de wereld – houdt de adem in terwijl de stemmen voor de presidentsverkiezingen geteld worden. Maar in een bakkerij in Penssylvania geloven ze de uitslag al te kennen. Al sinds 2008 staat Lochel's bekend om hun ‘politieke koekjes’: eentje rood en eentje blauw, eentje voor elke presidentskandidaat. En al sinds 2008 kunnen ze er aan de hand van welk koekje het best verkoopt de winnaar voorspellen. Wie dit jaar wint? Dat weten ze bij Lochel’s nu al. [naar artikel]
De Nederlandse cacaofabriek Olam in Koog aan de Zaan mengt al jarenlang giftig ammoniak met gemalen cacaobonen om de beroemde Oreo-koekjes zwart te maken. De fabriek heeft dit jarenlang geheim weten te houden, hoewel de overheid er wel van wist. Ook koekjesfabrikant Mondelez, dat het cacaopoeder aankoopt voor de Oreo’s, was op de hoogte. Dat meldt het Noordhollands Dagblad dinsdag. [naar artikel]
Kiezen voor vegetarisch of veganistisch voedsel is ecologisch en economisch een prima zaak. Maar het is vooral een aanrader voor je gezondheid, stelt de auteur en ervaringsdeskundige Johan Albrecht. [naar artikel]
Wie zweert bij biologische producten omdat ze gezonder en milieuvriendelijker zouden zijn, moet zijn mening misschien herzien. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor, terwijl er wél bewijs in overvloed is dat plantaardig eten gezond en milieuvriendelijk is, zegt doctor in de wetenschappen en moraalfilosofie Stijn Bruers. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.