De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: “Vooruit wordt links ingehaald door CD&V”

Het Laatste Nieuws

24/04/2022 - 08:08

Raoul Hedebouw, de voorzitter van PVDA, opent in ‘De Zondag’ de aanval op Vooruit en haar voorzitter Conner Rousseau. “Veel leden zijn links”, zegt hij over de partij. “Maar Conner Rousseau, bijvoorbeeld, voert geen links discours.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Raoul Hedebouw is nieuwe PVDA-voorzitter (05/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Raoul Hedebouw is nieuwe PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw is met 94,1 procent van de stemmen verkozen tot de nieuwe voorzitter van de PVDA. Hij volgt Peter Mertens op. Hedebouw was de enige kandidaat. Peter Mertens is niet langer de voorzitter van PVDA. Na 13 jaar de partij te leiden geeft hij de fakkel door aan Hedebouw. Hij wordt de nieuwe voorzitter […] Lees dit artikel: Raoul Hedebouw is nieuwe PVDA-voorzitter
  [naar artikel]
 2. Het antwoord van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw op de strijd tegen de verrechtsing (05/12/2022 - De Wereld Morgen)
  Net als zijn collega's van Vooruit en Groen kreeg PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw de vraag van DeWereldMorgen.be om in een korte videoboodschap samen te vatten wat de strategie van zijn partij is om de verrechtsing van de samenleving te keren. Dit is zijn statement. Luister, oordeel, vergelijk ... The post Het antwoord van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw op de strijd tegen de verrechtsing appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 3. 1-mei toespraak PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw (01/05/2023 - De Wereld Morgen)
  In zijn 1-mei toespraak hekelt PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw de grote ongelijkheid in onze samenleving. Daarom stelt hij een rijkentaks voor gaat hij tekeer tegen de graaicultuur. De pensioenleeftijd moet terug naar beneden en hij eist respect voor de werknemers van Delhaize. The post 1-mei toespraak PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 4. Raoul Hedebouw: “We moeten mensen terughalen van Vlaams Belang naar authentiek links” (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geen nieuwe wind bij de PVDA/PTB. Raoul Hedebouw (44) is de enige kandidaat om Peter Mertens op te volgen als voorzitter en hij ziet nog groeimarge. “Alleen als we nog beter ingebed zijn, kan het volk zijn lot in handen nemen.”
  [naar artikel]
 5. Nieuwjaarstoespraak PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw (01/02/2023 - De Wereld Morgen)
  Op 15 januari 2023 gaf PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw zijn nieuwjaarstoespraak. Dit is de volledige tekst. The post Nieuwjaarstoespraak PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 6. Raoul Hedebouw, voorzitter PVDA: “Wij blijven rebels en stellen dit economisch systeem in vraag” (16/11/2022 - De Wereld Morgen)
  DeWereldMorgen sprak met Raoul Hedebouw, voorzitter van de PVDA-PTB. Hij licht toe hoe hij als voorzitter functioneert en de interne democratische werking van de partij organiseert. Zoals kan worden verwacht ziet hij de sociale crisis als een onweerlegbaar voorbeeld van klassenstrijd, die nog steeds actueel is. In een videoboodschap bij dit interview tekent hij tevens de strategie uit van zijn partij om de verrechtsing in de maatschappij tegen te gaan. The post Raoul Hedebouw, voorzitter PVDA: “Wij blijven rebels en stellen dit economisch systeem in vraag” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 7. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: “Blokkeer prijs van basisgoederen, om alle werkende mensen te beschermen” (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Blokkeer de prijs van basisgoederen zoals bloem, pasta en aardappelen en verlaag de brandstofprijs tot maximaal 1,40 euro per liter. Dat is de oproep van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw in zijn toespraak voor 1 mei. De kosten voor de ingreep moeten volgens Hedebouw betaald worden door de “speculanten en oorlogsprofiteurs” en dat via een bijzondere heffing op de overwinsten van multinationals.
  [naar artikel]
 8. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: “Blokkeer prijs van basisgoederen, om alle werkende mensen te beschermen” (01/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Blokkeer de prijs van basisgoederen zoals bloem, pasta en aardappelen en verlaag de brandstofprijs tot maximaal 1,40 euro per liter. Dat is de oproep van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw in zijn toespraak voor 1 mei. De kosten voor de ingreep moeten volgens Hedebouw betaald worden door de “speculanten en oorlogsprofiteurs” en dat via een bijzondere heffing op de overwinsten van multinationals.
  [naar artikel]
 9. Raoul Hedebouw is enige kandidaat voor het voorzitterschap van PVDA/PTB (24/11/2021 - VRT NWS)
  Kamerfractieleider van PVDA-PTB Raoul Hedebouw is de enige kandidaat om het voorzitterschap van Peter Mertens over te nemen. Mertens stopt eind dit jaar als voorzitter van de uiterst linkse PVDA. De kandidatuur van Hedebouw komt niet meteen als een verrassing. Op 5 december zal de partij Hedebouw officieel als nieuwe voorzitter kiezen.
  [naar artikel]
 10. Raoul Hedebouw met 94,1 procent verkozen tot PVDA-voorzitter (05/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Raoul Hedebouw mag zich de nieuwe voorzitter van PVDA noemen. Het Kamerlid werd met 94,1 procent van de stemmen verkozen. Hedebouw was de enige kandidaat om Peter Mertens op te volgen aan het hoofd van de communistische partij.
  [naar artikel]
 11. Raoul Hedebouw (PVDA): 'Dat socialisten de loonsverhoging blokkeren op 0,4 procent is onbegrijpelijk' (24/04/2022 - Knack)
  In gesprek met De Zondag geeft PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw (44) zijn visie op de socialisten en op de invasie van Oekraïne. 'De Europese werkende klasse wordt meer getroffen door de sancties dan Poetin en de Russische elite.'
  [naar artikel]
 12. Raoul Hedebouw wordt de nieuwe voorzitter van PTB-PVDA (24/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het gezicht van de partij was hij al lang, vanaf 2022 wordt Luikenaar Raoul Hedebouw (44) ook de voorzitter van PTB-PVDA. Toen dinsdagnacht de deadline was verstreken, bleken zich geen andere kandidaten te hebben aangediend. Zo wordt de officiële verkiezing op het congres van 5 december een formaliteit. Hedebouw is al nationaal woordvoerder sinds 2005 en speelde een bepalende rol in de steile opgang de afgelopen tien jaar. Mede dankzij zijn Nederlandstalige tussenkomsten in de Kamer tijdens de vorige legislatuur kreeg PVDA ook in Vlaanderen voet aan de grond.
  [naar artikel]
 13. Raoul Hedebouw (PVDA) gelooft ook in Vlaanderen in een doorbraak voor hem, en viseert Conner Rousseau: “Wat voor gedoe is dat, om heel de tijd de N-VA achterna te lopen?” (01/01/2023 - Express)
  Hij is er héél zeker van dat er straks in 2024 winst op hem wacht: “Dat voel je overal”. Maar daarbij zet PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw heel scherp ‘zijn model’, dat van coalities in Zelzate en Borgerhout, waarbij hij samen met Vooruit en Groen bestuurt, af tegen diezelfde socialisten die wél met N-VA besturen in Antwerpen. […]
  [naar artikel]
 14. In mooie communistische traditie is er maar één kandidaat als voorzitter van de PVDA, Raoul Hedebouw (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: In mooie communistische traditie is er maar één kandidaat als voorzitter van de PVDA, Raoul Hedebouw Op 5 december hijst men bij PVDA-PTB, de unitaire communistische partij in België een nieuwe voorzitter op het schild. Daarbij geen verrassingen: Peter Mertens wordt opgevolgd door Raoul Hedebouw, de huidige officiële woordvoerder van de partij en ook fractieleider in de Kamer. Een tweetal weken geleden kondigde Mertens aan dat hij een stapje opzij zet, en zich wil gaan toeleggen […] Lees dit artikel: In mooie communistische traditie is er maar één kandidaat als voorzitter van de PVDA, Raoul Hedebouw
  [naar artikel]
 15. Nieuwe voorzitter voor Belgische marxisten: hoe anders wordt de PVDA onder Raoul Hedebouw? (05/12/2021 - De Morgen)
  Voor PVDA breekt een nieuw tijdperk aan. Na dertien jaar voorzitterschap geeft Peter Mertens zondag de vuurrode fakkel door aan Raoul Hedebouw. De boekenschrijver die wordt opgevolgd door de betoger pur sang: wat betekent dat voor de partij?
  [naar artikel]
 16. PVDA reikt hand naar Vooruit voor verkiezingen: “Stop met rechts te volgen en kijk naar links” (22/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  De uiterst linkse partij PVDA hoopt voor de verkiezingen van 2024 de hand te kunnen reiken naar Vooruit. Dat heeft voorzitter Raoul Hedebouw zaterdag gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. “Ik snap de strategie van Conner Rousseau niet. Het is algemeen geweten dat hij een coalitie wil met N-VA”, aldus de partijvoorzitter.
  [naar artikel]
 17. PVDA reikt hand naar Vooruit voor verkiezingen: “Stop met rechts te volgen en kijk naar links” (22/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  De uiterst linkse partij PVDA hoopt voor de verkiezingen van 2024 de hand te kunnen reiken naar Vooruit. Dat heeft voorzitter Raoul Hedebouw zaterdag gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. “Ik snap de strategie van Conner Rousseau niet. Het is algemeen geweten dat hij een coalitie wil met N-VA”, aldus de partijvoorzitter.
  [naar artikel]
 18. Raoul Hedebouw roept op tot anti-regeringsbetoging: “We moeten in verzet gaan” (23/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In zijn eerste toespraak als PVDA-voorzitter roept Raoul Hedebouw op tot een betoging tegen de regering op 27 februari. Volgens Hedebouw is deze regering niet in staat om zowel de energiecrisis als de gezondheidscrisis op te lossen. “Wij eisen daden, geen woorden.”
  [naar artikel]
 19. Raoul Hedebouw (PVDA): “Rechts mag niet het monopolie hebben op de woede” (27/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  PVDA was de grote verrassing van onze politieke peiling. Meer nog dan het Vlaams Belang spint uiterst-links garen bij de politieke schandalen. “We moeten de colère omzetten in een positief project”, zegt partijvoorzitter Raoul Hedebouw. “Rechts mag niet het monopolie hebben op de woede.”
  [naar artikel]
 20. PVDA reikt hand naar Vooruit voor verkiezingen: “Stop rechts te volgen en kijk naar links" (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De uiterst linkse partij PVDA hoopt voor de verkiezingen van 2024 de hand te kunnen reiken naar Vooruit. Dat heeft voorzitter Raoul Hedebouw vandaag gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Ik snap Conner Rousseau zijn strategie niet. Het is algemeen geweten dat hij een coalitie wil met N-VA”, aldus de partijvoorzitter.
  [naar artikel]
 21. PVDA-voorzitter Hedebouw hamert opnieuw op miljonairstaks: “Zou 8 miljard euro opbrengen” (01/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn toespraak naar aanleiding van de Dag van de Arbeid roept PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw opnieuw op om een miljonairstaks te introduceren in ons land. “Ons voorstel raakt enkel de fortuinen van de superrijken. Dat zou acht miljard euro opbrengen”, aldus de extreemlinkse politicus. Hij haalt ook fors uit naar Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en de extreemrechtse partij Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 22. Zaak-Brac­ke tegen PVDA uitgesteld, De Croo blijft eisen dat petitie offline gaat: “Hedebouw zet mensen aan tot haat” (20/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het kort geding dat voormalig Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) heeft ingesteld tegen PVDA-kopstukken Raoul Hedebouw, Sofie Merckx en Jos D’Haese, zal pas op 15 november behandeld worden. Dat bevestigt de oppositiepartij aan onze redactie. Herman De Croo (Open Vld) - die een tweede aanmaning naar de partij zal sturen na uitspraken van voorzitter Raoul Hedebouw - eist ondertussen dat de petitie tegen morgen offline wordt gehaald. “Hij ging er los over.”
  [naar artikel]
 23. Raoul Hedebouw verkozen tot nieuwe partijvoorzitter PVDA (05/12/2021 - De Standaard)
  Raoul Hedebouw, de enige kandidaat om Peter Mertens op te volgens als voorzitter van de communistische partij PVDA, werd met 94,1 procent verkozen.
  [naar artikel]
 24. VIDEO: het moment waarop Raoul Hedebouw wordt neergestoken (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de 1 mei-viering in Luik is PVDA-boegbeeld Raoul Hedebouw aangevallen met een mes. Een man tussen de 40 en 50 jaar verwondde Hedebouw
  [naar artikel]
 25. BEKIJK - Vandenbroucke en Hedebouw clashen in Kamerdebat over langdurig zieken (13/10/2021 - VRT NWS)
  Het heeft er in de Kamer bovenarms op gezeten, tussen de PS en Vooruit enerzijds en PTB/PVDA anderzijds. Dat langdurig zieken gesanctioneerd zullen kunnen worden als ze niet meewerken, gaat er bij Raoul Hedebouw, voorzitter van de uiterst linkse PTB/PVDA-fractie niet in. “U heeft een rode lijn overschreden”, zei de flamboyant Hedebouw. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke ging met evenveel vuur in de tegenaanval met frases à la “u bent al de hele dag naast de kwestie aan het kletsen”.
  [naar artikel]
 26. ‘Ik zou mezelf niet zoveel eer toedichten, Raoul’: Conner Rousseau (Vooruit) en Raoul Hedebouw (PVDA) gaan voor het allereerst rechtstreeks in gesprek (15/01/2022 - De Morgen)
  In de linkerhoek: Conner Rousseau (Vooruit). In de uiterst linkerhoek: Raoul Hedebouw (PVDA). Ding, ding ding: dit is de rode Rumble in the Jungle. ‘Is er eigenlijk iemand die die zever van jou gelooft?’
  [naar artikel]
 27. Raoul Hedebouw: de rode roots van de nieuwe voorzitter van PVDA (06/01/2022 - Knack)
  Een sterke debater, perfect tweetalig, die houdt van een kwinkslag. Zo kennen de Vlamingen Raoul Hedebouw, de nieuwe voorzitter van de Partij van de Arbeid (PVDA/PTB). Achter zijn haast olijke imago gaat evenwel een stamboekmarxist schuil, die weinig opheeft met dissidenties in de partij.
  [naar artikel]
 28. Raoul Hedebouw enige kandidaat-voorzitter PVDA (24/11/2021 - De Tijd)
  07:27 Kamerfractieleider Raoul Hedebouw zegt met het oog op 'de belangrijke afspraak in 2024' de strijd aan te gaan voor 'de eenheid van het land'.
  [naar artikel]
 29. Raoul Hedebouw met 94,1 procent van de stemmen officieel verkozen tot voorzitter van PVDA/PTB (05/12/2021 - VRT NWS)
  Tijdens de slotzitting van het vijfjaarlijkse statutaire congres heeft PVDA/PTB de enige kandidaat, Raoul Hedebouw, officeel verkozen tot nieuwe voorzitter van de uiterst linkse partij. Hij kreeg 94,1 procent stemmen voor.
  [naar artikel]
 30. Raoul Hedebouw enige kandidaat om voorzitter PVDA te worden (24/11/2021 - De Standaard)
  Raoul Hedebouw (44) is de enige kandidaat om voorzitter te worden van de PVDA. Dat heeft de linkse partij woensdag bekendgemaakt. De verkiezing vindt plaats op 5 december op het statutair congres.
  [naar artikel]
 31. Raoul Hedebouw enige kandidaat om voorzitter PVDA te worden (24/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Raoul Hedebouw (44) is de enige kandidaat om voorzitter te worden van de PVDA. Dat heeft de linkse partij woensdag bekendgemaakt. De verkiezing vindt plaats op 5 december op het statutair congres.
  [naar artikel]
 32. Raoul Hedebouw met 94,1 procent verkozen tot PVDA-voorzitter (05/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Raoul Hedebouw mag zich de nieuwe voorzitter van PVDA noemen. Het Kamerlid werd met 94,1 procent van de stemmen verkozen.
  [naar artikel]
 33. Raoul Hedebouw met 94,1 procent verkozen tot PVDA-voorzitter (05/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Raoul Hedebouw mag zich de nieuwe voorzitter van PVDA noemen. Het Kamerlid werd met 94,1 procent van de stemmen verkozen.
  [naar artikel]
 34. Raoul Hedebouw enige kandidaat om voorzitter PVDA te worden (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Raoul Hedebouw (44) is de enige kandidaat om voorzitter te worden van de PVDA. Dat heeft de linkse partij bekendgemaakt. De verkiezing vindt plaats op 5 december op het statutair congres.
  [naar artikel]
 35. Raoul Hedebouw over Oeigoeren: ‘mensrechten gebruikt door VS voor geopolitieke doeleinden’ (19/03/2021 - Express)
  Interessant om lezen: Raoul Hedebouw (PVDA) weigert het communistische China af te vallen en vindt ‘dat mensenrechten geïnstrumentaliseerd worden’, door de VS, in de zaak van de Oeigoeren. Een redelijk ontnuchterend interview van PVDA-kopman Raoul Hedebouw vandaag in La Libre. Daarin neemt Hedebouw scherp de verdediging op van China, en verklaart hij waarom zijn partij in de Kamer […] The post Raoul Hedebouw over Oeigoeren: ‘mensrechten gebruikt door VS voor geopolitieke doeleinden’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Raoul Hedebouw wil Peter Mertens opvolgen als voorzitter van PVDA (24/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Peter Mertens (51) stopt ermee als voorzitter van PVDA en dus moet er een opvolger gezocht worden. En er is blijkbaar slechts één kandidaat. Woordvoerder en fractieleider in het federaal parlement Raoul Hedebouw is de enige kandidaat-voorzitter. Dat laat de partij weten in een persbericht.
  [naar artikel]
 37. PVDA hekelt toenadering Vooruit en N-VA in nieuwjaarstoespraak: "Als je links wil afslaan, kijk je toch eerst naar links" (15/01/2023 - VRT NWS)
  PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw verwijt andere linkse partijen dat ze liever met N-VA zouden willen regeren. "Als je links wil afslaan, kijk je toch eerst naar links", zegt hij tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Hij pakt ook uit met het beleid van Borgerhout en Zelzate, waar zijn partij mee bestuurt.
  [naar artikel]
 38. Aanvaring in de Kamer: Raoul Hedebouw (PVDA) kwaad omdat hij geen vraag mag stellen over de brandstofprijzen  (24/03/2022 - VRT NWS)
  Het begin van het vragenuurtje in de Kamer is ontsierd door een zware aanvaring tussen Raoul Hedebouw (PVDA) en voorzitter Eliane Tillieux (PS). Hedebouw pikte het niet dat hij een vraag over de hoge brandstofprijzen niet mocht stellen.
  [naar artikel]
 39. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw wil van 2022 een jaar van verzet maken (23/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw riep zondag in zijn nieuwjaarsboodschap op om van 2022 een jaar van verzet te maken: “Omdat energie te duur wordt, omdat we het beu zijn dat onze lonen geblokkeerd blijven, omdat werken tot 67 jaar voor de meeste mensen gewoon onmogelijk is, omdat we deze regering, die met haar pandemiewet alle macht in handen heeft, niet langer haar gang kunnen laten gaan”.
  [naar artikel]
 40. Aanval op Raoul Hedebouw: 'Diep geschokt door deze laffe daad' (01/05/2017 - Knack)
  Tijdens de 1 meiviering in Luik is PVDA-boegbeeld Raoul Hedebouw aangevallen met een mes. Hedebouw verzekert dat alles in orde is. 'Er zal meer nodig zijn om ons het zwijgen op te leggen.'
  [naar artikel]
 41. Over het succes van de PVDA-voorzitter en de schaduw van Raoul Hedebouw: “Peter Mertens heeft zelfs met zijn boeken 0 euro verdiend” (09/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Voor wie nog twijfelt aan het radicale idealisme van de PVDA’ers: Peter Mertens heeft meer dan vijftigduizend boeken verkocht en hij heeft daar in totaal 0 euro aan verdiend. Zijn auteursrechten heeft hij altijd afgestaan aan de linkse Antwerpse uitgeverij EPO. Om maar te zeggen dat hij het méént. Misschien heeft de afscheidnemende PVDA-voorzitter met die instelling ook zoveel kiezers kunnen overtuigen. Zijn voorzitterschap was een succesverhaal, al werd hij gaandeweg overvleugeld door Raoul Hedebouw.
  [naar artikel]
 42. Raoul Hedebouw: “Wat we écht zouden moeten doen, is gewoon elke dag stoppen met werken om 15 uur” (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn partij doet het steeds beter in de peilingen, maar wie ís PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw (45) eigenlijk? Een man met een plan, zoveel was al duidelijk. Maar evengoed: iemand met onzekerheden en angsten. “Ik heb lang getwijfeld of ik wel kinderen wou. Tot ik op zeker ogenblik besefte dat de enige reden waarom ik ze niet wou angst was.”
  [naar artikel]
 43. Raoul Hedebouw: “Als je met rugpijn in het parlement zit, neem je andere beslissingen” (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Raoul Hedebouw was al de bekendste communist van het land, vanaf zondag is hij ook de nieuwe partijvoorzitter van de PTB-PVDA. Een gesprek over de arrogantie van de PS, het zwakke punt van Vlaams-nationalisten en F.C. De Kampioenen.
  [naar artikel]
 44. Raoul Hedebouw (PVDA-PTB): 'Die uitspraak van Conner Rousseau had ik eerder verwacht van De Croo' (29/03/2021 - Knack)
  Er is in België nog plaats voor een authentieke linkse partij, zegt Raoul Hedebouw (PVDA-PTB) op de nationale stakingsdag.
  [naar artikel]
 45. Raoul Hedebouw (PVDA): ‘De N-VA is een hold-up aan het plegen. Dat maakt me woedend’ (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  PVDA-boegbeeld Raoul Hedebouw schiet in een interview in De Zondag met scherp, op Elio Di Rupo en de linkse partijen in het algemeen, maar ook op...
  [naar artikel]
 46. Raoul Hedebouw over de nota-Magnette: 'Communistisch? Kom nou' (07/01/2020 - Knack)
  'De nota-Magnette was een uitverkoop van links', zegt Raoul Hedebouw, nationaal woordvoerder van de PVDA-PTB.
  [naar artikel]
 47. ‘Evident dat we jongeren meer plaats geven in onze partij’: hoe anders wordt de PVDA onder Raoul Hedebouw? (05/12/2021 - De Morgen)
  Voor PVDA breekt een nieuw tijdperk aan. Na dertien jaar voorzitterschap geeft Peter Mertens zondag de vuurrode fakkel door aan Raoul Hedebouw. De boekenschrijver die wordt opgevolgd door de betoger pur sang: wat betekent dat voor de partij?
  [naar artikel]
 48. INTERVIEW. Raoul Hedebouw: “Ons kleiner maken? Dan moet je aan linkse politiek doen” (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zich afvraagt waarom de PS zich zo profileert op links, luister naar PVDA-kopman Raoul Hedebouw (44). Over werkzoekenden: “Ik ken geen mensen die 20 à 25 jaar niet willen werken." Over onze pensioenen: "Ze zijn 25 tot 50% lager dan in buurlanden." Over de overstromingen: "Dat was het ultieme bewijs van de 'failed state'!" Attachez vos ceintures!
  [naar artikel]
 49. Raoul Hedebouw enige kandidaat om Peter Mertens op te volgen als voorzitter van PVDA (24/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Peter Mertens (51) stopt ermee als voorzitter van PVDA en dus moet er een opvolger gezocht worden. En er is blijkbaar slechts één kandidaat. Woordvoerder en fractieleider in het federaal parlement Raoul Hedebouw is de enige kandidaat-voorzitter. Dat laat de partij weten in een persbericht.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy