De Vlaamse minister van Landbouw en Economie roept mei uit tot de eerste maand van de algen. Bij het woord denken velen wellicht aan die vervelende troep in de vijver, maar dat er meer in algen zit dan u denkt, weet Donald Deschagt als geen ander. De chef uit Bredene doet al jaren waartoe Hilde Crevits nu breder oproept: voedzame proteïnen uit lokale waterplantjes halen, in plaats van pakweg soja uit Zuid-Amerika invoeren. Eigen eiwitten eerst? “Ik voel het, tegen 2024 zullen algen echt overal zijn.” [naar artikel]
Onderzoekers van de Universiteit van Gent en de Plantentuin Meise hebben voor het eerst ontdekt dat de oorsprong en vroege evolutie van groene zeewieren zo’n 650-750 miljoen jaar geleden te situeren is op het einde van het Neoproterozoicum, een geologische periode gekenmerkt door de zwaarste ijstijden uit de geschiedenis van onze planeet. De groene zeewieren […] Het bericht Onderzoeker UG en Plantentuin Meise ontrafelen oorsprong groene zeewieren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Algen en zeewier, je ziet ze steeds vaker ­opduiken op je bord. Maar hoe gezond en voedzaam zijn ze? En belasten ze het milieu niet te veel?... [naar artikel]
'Het dossier van de door de staat gestimuleerde vernietiging van fruit gaat dus niet alleen over geld maar ook over ethiek', schrijft advocaat Anthony Godfroid. Hij heeft geen begrip voor 'de kartelpraktijken van de Limburgse fruitsector'. [naar artikel]
Kersttip: versier je kerstboom eens met eetbaar lekkers! We geven je vijf recepten om je kerstboom origineel te decoreren. Van uitgesneden [naar artikel]
Op het Genkse stadsplein komt een ‘eetbaar’ terras. Bar Bib Genk, de horecazaak aan de Genkse Bibliotheek krijgt een zonnig terras, veel groen en een eigenzinnig karakter. [naar artikel]
Aan het station van Berlaar is vrijdag de Zomerbar opengegaan. De initiatiefnemers willen met hun pop-up de hele zomer lang zorgen voor een leuke, zomerse sfeer op het Stationsplein. Tegelijk willen ze met een eetbaar terras ook het zelf kweken van groenten in de kijker zetten. [naar artikel]
Onze maatschappij wordt getekend door verspilling. Elke week belandt een groot deel van onze koelkastinhoud in de vuilnisbak omdat we de spullen [naar artikel]
De druk om origineel uit de hoek te komen op je huwelijk ligt hoog. De Australische Paige Burgess wist daar gelukkig iets op te vinden. Zij verving haar klassieke bruidsboeket door een boeket van donuts. Een instant succes. Het idee kwam er op vraag van Dessert Boxes, een Australische bakkerij. Zij lanceerden bij hun klanten […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.