Frituristen zullen de prijs van hun bakjes friet optrekken van zo’n 2,5 euro tot 3 euro. Dat zegt Bernard Lefèvre van sectororganisatie Navefri. Ook op de festivalweide worden frieten duurder. “De prijs van olie is verveelvoudigd”, zegt cateraar Jurgen Bevers. [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
Het begint spannend te worden in onze verkiezing van de ‘Beste frituur van Vlaanderen’. Al 55.000 mensen brachten hun stem uit, maar alles kan nog veranderen. Misschien kan jouw frituur nog wel een duwtje in de rug gebruiken: stem dan zeker via onderstaande link of deel de wedstrijd met je vrienden. [naar artikel]
In restaurants hebben vegetarische en vegan gerechten al langer een vaste stek op de menukaart. In frituren is het nog vaak zoeken naar een plantaardige snack die dan ook nog lekker is. Frituur Tina in Borgerhout wil op dat vlak voor een trendbreuk zorgen. Eveline (34) en Dieter (33) streven naar een ‘verwenfrituur’ voor vegetariërs en veganisten, waar vleeseters ook steeds welkom zijn. [naar artikel]
Frieten zijn Belgisch erfgoed. En aan erfgoed kom je maar beter niet. Maar nu kunnen de frituristen niet anders, vertelt Bernard Lefèvre, voorzitter van de Belgische frituurverbond Navefri. Hij verwacht dat een pakje friet gemiddeld 10 à 20 procent duurder wordt tegen het einde van het jaar. [naar artikel]
Het was zaterdagavond aanschuiven geblazen in De Frietketel in Gent, door Het Nieuwsblad verkozen tot Beste Frituur van Vlaanderen. Uitbater Koen Aneca trakteert immers een week lang op gratis friet. [naar artikel]
Slecht nieuws voor de aardappelboeren: door de droogte zijn de aardappelen tot 25 procent kleiner. Dat betekent ook dat ons nationaal erfgoed, frietjes van de frituur, tot 3 cm korter zullen zijn. “Voor de consument is dat eigenlijk goed nieuws”, zegt Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.