De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Zonder het te weten, hadden ze nóg een Van Gogh: “Grote, onverwachte ontdekking”

Het Belang van Limburg

15/07/2022 - 03:18

Experts hebben in een Schots museum een nieuw zelfportret van Vincent van Gogh ontdekt. Ze troffen het aan op de achterkant van een ander schilderij van Van Gogh. “Het is een grote, onverwachte ontdekking die doet glimlachen”, zegt kunsthistoricus Johan Swinnen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “De gouden tip? Ga nóóit winkelen zonder boodschappenlijstje”: budgetexperte helpt je besparen in de supermarkt (07/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Budgetcoach en -experte Sara Van Wesenbeeck hielp al honderden gezinnen besparen op hun huishoudbudget. Haar belangrijkste tip? Wandel nóóit zonder boodschappenlijst de supermarkt binnen. “Het verplicht je om thuis bewust na te denken over je aankopen en wapent je tegen impulsshoppen.”
  [naar artikel]
 2. Hoe Van Gogh twijfelde om kunstenaar te worden, tot een Vlaamse dominee te hulp schoot: “Zonder hem was hij nooit wereldberoemd geworden” (15/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Vincent Van Gogh was nooit artiest, laat staan wereldberoemd, geworden zonder een passage door Korsele bij Horebeke.” Een krasse uitspraak, maar wel één die kunstenaar Johan Tahon naar eigen zeggen kan bewijzen. “Zijn ontmoeting met dominee Abraham van der Waeyen Pieterszen betekende een kentering in het leven van de jonge Vincent”, aldus Tahon.
  [naar artikel]
 3. Nieuw schilderij van Van Gogh ontdekt (13/04/2019 - De Morgen)
  Het schilderij stond jaren op een zolder in Noorwegen. Na grondig onderzoek blijkt het om een werk van Vincent van Gogh te gaan. Hij schilderde Zonsondergang bij Montmajour op 4 juli in 1888 in het Zuid-Franse Arles. 'Zo'n ontdekking doe je maar één keer in je leven', zegt directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum in Amsterdam.
  [naar artikel]
 4. Nieuw werk Van Gogh voorgesteld (16/09/2021 - De Tijd)
  17:08 In het Van Gogh Museum in Amsterdam is vanaf vrijdag een voorstudie voor de tekening 'Worn Out' van de Nederlandse schilder te zien. Een recente ontdekking.
  [naar artikel]
 5. Uitgelachen door zijn trainers en voor Aruba gespeeld: dit is Denzel ‘de stier’ Dumfries, Oranjes onverwachte held (03/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Een arbeider met kolengruis aan de voeten”, noemde Willem Vissers van de Volkskrant hem ooit. Dat hij niet de meest verfijnde speler is, heeft u dus al door. Maar wat moet u nóg weten over Denzel Dumfries (25), met een goal en twee assists Oranjes onverwachte matchwinnaar tegen de Verenigde Staten?
  [naar artikel]
 6. Uitgelachen door zijn trainers en voor Aruba gespeeld: dit is Denzel ‘de stier’ Dumfries, Oranjes onverwachte held (03/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Een arbeider met kolengruis aan de voeten”, noemde Willem Vissers van de Volkskrant hem ooit. Dat hij niet de meest verfijnde speler is, heeft u dus al door. Maar wat moet u nóg weten over Denzel Dumfries (25), met een goal en twee assists Oranjes onverwachte matchwinnaar tegen de Verenigde Staten?
  [naar artikel]
 7. Pedro heeft last van zware kater in ‘De container cup’: “‘s avonds grote man, ‘s morgens óók grote man” (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pedro heeft het moeilijk in ‘De container cup’. De presentator heeft de avond voordien duidelijk iets te diep in het glas gekeken en dat laat z'n sporen na. “Het gaat niet makkelijk zijn, maar we gaan ons gedragen”, verzekert hij de kijker - én medepresentator Wesley Sonck. Al heeft Pedro het best moeilijk om z'n aandacht bij de les te houden. Wat hem volgende terechtwijzing van Wesley oplevert: “Focus, Pedro! ’s avonds grote man, ‘s morgens óók grote man.”
  [naar artikel]
 8. REACTIES. Mathieu van der Poel “met hangen en wurgen”, Stuyven looft ”grote coureur” Van Aert en Devriendt beleeft dag van zijn leven (17/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) werd vóór Parijs-Roubaix aangeduid als de grote favoriet, maar de Nederlander kwam uiteindelijk toch te kort voor de zege. “Het was een aparte wedstrijd.”
  [naar artikel]
 9. Een gesprek met Sergio Gómez op de Brusselse Grote Markt: “Bij de jeugd won ik altijd. Dat wil ik nu weer” (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van de Ramblas naar de Grote Markt. Een kennismaking met Sergio Gómez (20), die in alle stilte een basisspeler bij Anderlecht geworden is. “De Belgische chocolade wil ik ­proeven.”
  [naar artikel]
 10. Speech van Verhaeghe, donderpreek van Clement: wat u niét zag vóór en na de blamage tegen Gent (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een motivatiespeech van de voorzitter zonder resultaat. En een tirade van de coach uit pure ontgoocheling. Ziehier wat zich vóór en ná de 6-1-blammage intern bij Club Brugge afspeelde. “Clement spaarde niemand. Behalve Charles, Sobol en Van der Brempt.”
  [naar artikel]
 11. “Het bizarre verhaal van een verzwegen Van Gogh collectie” (10/02/2023 - De Wereld Morgen)
  Wat hebben Vincent Van Gogh, een volkse, Amsterdamse (en een Zwitserse, mondaine) galeriehouder, een Belgische acteur/scenarist/toneelschrijver… en zijn volwassen zoon Felix met elkaar te maken? Dat lees je in 'Wij zijn niet geïnteresseerd in nieuwe Van Goghs - Het bizarre verhaal van een verzwegen collectie' door Geert Vermeulen. "Een rijk boek" volgens recensent Walter Lotens, "ik hoop dat de experten van het Van Gogh Museum dat ook zullen vinden". The post “Het bizarre verhaal van een verzwegen Van Gogh collectie” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 12. Psychologe Danièle Zucker scherp na golf van seksueel geweld: “Elke dag minstens 100 verkrachtingen in België. Dat is een politieke keuze” (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse psychologe Danièle Zucker kreeg recent telefoon van een bezorgd echtpaar. Of ze eens mochten langskomen? Tijdens een avondje uit was hun dochter van vijftien verkracht. Of ze al een klacht bij de politie hadden ingediend, wilde Zucker weten. Neen, want hun dochter had uiteindelijk zelf ook een beetje gedronken. “Et alors?”, zegt Zucker die voor eens en altijd de puntjes op de i wil zetten. “Een slachtoffer is nóóit verantwoordelijk voor de criminele daden van een verkrachter.”
  [naar artikel]
 13. Ja, het is een Van Gogh: onbekende tekening uit 1886 ontdekt (16/01/2018 - VRT NWS)
  Experts van het Van Gogh Museum in Amsterdam hebben een tekening van Vincent Van Gogh uit 1886 onthuld, die lange tijd onbekend was gebleven. Het werk is eigendom van een verzamelaar die zijn collectie impressionistische kunst  tentoonstelt in museum Singer in Laren. De echtheid van het werk kon zonder enige twijfel aangetoond worden. En daardoor weet het Van Gogh Museum nu ook zeker dat een tweede, erg gelijkaardige tekening uit zijn collectie wel degelijk een Van Gogh is.
  [naar artikel]
 14. “Geen geld voor controles op snelheid en alcohol” (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Geen goed nieuws” en “geen goed signaal” noemt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de besparingen bij de Wegpolitie, waardoor deze zomer ook alcohol- en flitscontroles sneuvelen. “Het is nochtans zó belangrijk dat er niet alleen wordt gesensibiliseerd, maar óók gecontroleerd”, zegt hij. “De pakkans moét behouden blijven.”
  [naar artikel]
 15. Garagebeheerder over drugsoverlast Sint-Jansplein: “Wij zijn óók het slachtoffer van deze overlast” (31/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Abonnees van de parkeergarage onder het Sint-Jansplein morren over de vuiligheid en het gevoel van onveiligheid. “In de parking is het veiliger dan op het plein”, beweert beheerder APCOA. “Wij zijn óók het slachtoffer van deze maatschappelijke situatie.”
  [naar artikel]
 16. Steven Van Herreweghe legt de jaren tachtig uit aan tieners: “Dan willen ze weten: Ah, en is U2 uiteindelijk ook doorgebroken?” (03/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hij noemt zijn jeugd “één grote speeltijd”. Tegelijk merkt Steven Van Herreweghe (44) nu dat de jaren tachtig ook een rafelig randje hadden. En al helemaal dat tieners vandaag amper nog weten hoe de wereld toen draaide en keerde. Daarom probeert hij in zijn nieuwe Eén-programma dat decennium voor hen bevattelijk te maken. “Ik vond het ontroerend om zien dat zij veel hebben met die tijd zonder dat ze hem hebben meegemaakt.”
  [naar artikel]
 17. Ontdekking: dit is de laatste plek die Van Gogh schilderde (28/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De plek waar de Nederlandse schilder Vincent van Gogh (1853-1890) vlak voor zijn dood zijn laatste meesterwerk Boomwortels maakte, is ontdekt.
  [naar artikel]
 18. Over Vincent van Gogh: 'Dit is niet het werk van een gek' (10/07/2016 - Knack)
  De mythe dat Vincent van Gogh een geniale gek was, leeft nog altijd. Met de tentoonstelling De waanzin nabij. Van Gogh en zijn ziekte wil het Van Gogh Museum duidelijkheid scheppen en nuances aanbrengen.
  [naar artikel]
 19. Koppen lopen op Meir en De Keyserlei: “En toch hadden we nóg meer shoppers verwacht” (28/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zich dezer dagen op de zogenoemde Via Sinjoor tussen Groenplaats en Centraal Station begeeft, moet zich door een meer dan gezellige drukte wurmen. Vooral op de Meir en De Keyserlei is het koppen lopen over shoppers die in allerijl nog nieuwjaarsinkopen moeten doen. En tóch hadden de winkeliers er zelf meer van verwacht: “De inhaalbeweging na de pandemie is intussen gemaakt maar we hadden de eindejaarsperiode toch beter voorspeld.”
  [naar artikel]
 20. REACTIES. Danny Buijs: “Er waren geen revanchegevoelens” (10/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Zo’n ruime zege hadden we niet verwacht”, blikte Malinwacoach Danny Buijs terug op de 1-4-uitzege in Kortrijk. “De eerste helft hadden we grip op de wedstrijd, zonder dat we echt grote kansen creëerden. Bovendien moesten we alert zijn op de tegenprikken. Vervolgens gaven de 0-1 en de 0-2 ons een boost voor het wedstrijdvervolg.”
  [naar artikel]
 21. Politiebaas snoeit drastisch in weekendacties: “Geen geld voor controles op snelheid en alcohol” (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Geen goed nieuws” en “geen goed signaal” noemt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de besparingen bij de Wegpolitie, waardoor deze zomer ook alcohol- en flitscontroles sneuvelen. “Het is nochtans zó belangrijk dat er niet alleen wordt gesensibiliseerd, maar óók gecontroleerd”, zegt hij. “De pakkans moét behouden blijven.”
  [naar artikel]
 22. U hebt genóten, die eerste festivaldag met het Covid Safe Ticket: “Wat hebben we die unieke sfeer gemist!” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dansen en rocken, zonder mondmasker of sociale afstand, en dat in een uitzinnige massa: het was vandaag zover. De eerste grote festivals hebben de poorten opengegooid voor tienduizenden muziekliefhebbers, die aan de ingang hun Covid Safe Ticket moesten tonen. En óf die herwonnen vrijheid deugd deed. “Onder de mensen zijn en tegelijk een liveband zien: ein-de-lijk!”
  [naar artikel]
 23. Opmerkelijke ontdekking over de zonnebloemen van Van Gogh (30/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  antwerpenWetenschappers van de UAntwerpen hebben een revolutionaire technologie binnen de kunstwereld uitgevonden. Zonder monsters te nemen van een schilderij kunnen ze achterhalen welke materialen en pigmenten de schilder gebruikte.
  [naar artikel]
 24. COLUMN. Goedele Liekens weegt populaire nieuwe relatievorm af. “Niet zó anders dan monogamie” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Traditionele relaties blijken niet meer het summum, merkt seksuologe Goedele Liekens. “Het is een feit dat zowat de helft van alle monogame koppels ooit al is vreemdgegaan”, schrijft ze. Geen wonder dat een nieuwe, vrijere relatievorm aan populariteit wint in ons land. En die heeft mooie kantjes, vindt la Liekens, maar komt óók met heel scherpe randjes, waarschuwt ze. “Het is niet voor iedereen weggelegd, maar belangrijk is dat we weten dat het kán.”
  [naar artikel]
 25. COLUMN. Goedele Liekens vindt dat we fout denken over open relaties. “Niet zó anders dan monogamie” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Traditionele relaties blijken niet meer het summum, merkt seksuologe Goedele Liekens. “Het is een feit dat zowat de helft van alle monogame koppels ooit al is vreemdgegaan”, schrijft ze. Geen wonder dat een nieuwe, vrijere relatievorm aan populariteit wint in ons land. En die heeft mooie kantjes, vindt la Liekens, maar komt óók met heel scherpe randjes, waarschuwt ze. “Het is niet voor iedereen weggelegd, maar belangrijk is dat we weten dat het kán.”
  [naar artikel]
 26. Poëzieweek gaat van start, Ramsey Nasr maakte dichtbundel waarin hij woorden van Van Gogh "samplet" (26/01/2022 - VRT NWS)
  De tiende Poëzieweek heeft als thema “natuur”. De Nederlandse dichter Ramsey Nasr schreef het Poëziegeschenk, een gratis dichtbundel waarin hij woorden van schilder Vincent van Gogh “samplet”. Aan VRT NWS vertelt Nasr waarom Van Gogh nog altijd inspireert. En waarom gedichten niet louter troost en schoonheid bieden.
  [naar artikel]
 27. Portret van Antwerpse prostitué van Van Gogh te koop (11/01/2019 - VRT NWS)
  Eind februari veilt Christie's Londen een erg boeiend vrouwenportret van Vincent van Gogh, de grote Nederlandse schilder van het einde van de 19e eeuw. Van Gogh schilderde het portret tijdens zijn korte Antwerpse periode. In de winter van 1885-86 studeerde Van Gogh aan de Antwerpse academie, maar dat liep op een fiasco uit. Daarna zette hij zijn odyssee verder. In Antwerpen leerde hij verschillende vrouwen uit het uitgaansleven kennen. En hij schilderde hen. 
  [naar artikel]
 28. Amerikaanse verzamelaar claimt ontdekking van een Van Gogh en spreekt van “vondst van de eeuw” (21/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse kunstverzamelaar claimt een werk van Vincent van Gogh te hebben ontdekt. Stuart Pivar zou het werk Auvers, 1890 in goede staat hebben aangetroffen op een obscure veiling op het Amerikaanse platteland.
  [naar artikel]
 29. Recordhouder Tom Boonen en revelatie Florian Vermeersch verliefd op dezelfde koers: “Die kasseien, die uitgeputte lijven: Roubaix is magie” (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen (41) kijkt naar Florian Vermeersch (23). “Hoe groot ben jij?”, wil hij weten. “1,93 meter? Ik ook. En hoeveel weeg je?” Vermeersch: “83 kilo in het voorjaar, 81 als ik een grote ronde moet rijden.” Boonen: “We zijn tweelingbroers, jong.” En dan hadden ze het nog niet eens over hun liefde voor Parijs-Roubaix.
  [naar artikel]
 30. Onze columnisten blikken laatste maal terug op de sportzomer: “Mentale druk is vanzelfsprekend. Het is topsport, geen chirokamp” (10/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Boonen: “Wout van Aert is één van de meest complete renners die ik óóit heb weten fietsen.” Jan Mulder: “Roberto Martínez had eerder moeten ingrijpen.” Cédric Van Branteghem: “Fitness trackers zien wanneer een atleet slaapt, opstaat en de liefde bedrijft. Dat mogen we echt niet onderschatten.” Voor wie nu al heimwee heeft naar de sportzomer van 2021: de eigenwijze terugblik van drie topanalisten op de sportzomer van 2021.
  [naar artikel]
 31. Kenny De Ketele stelt baansensatie Tuur Dens (21) - goed voor zilver op het WK - voor: “Hij is echt een bóm” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat weet u over Tuur Dens? De kans is klein dat die vraag snel zal opduiken in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, maar wie weet is het binnen een paar jaar wél zover. Want het gaat snoeihard voor de 21-jarige baanwielrenner, die gisteren zilver pakte op het WK - zijn állereerste - in Roubaix. Collega (en ex-coach) Kenny De Ketele over de laatste ontdekking in pisteland. “Tuur is echt een bóm.”
  [naar artikel]
 32. Handelaars creatief tijdens stroompanne: “Zaklamp en weegschaal op batterijen” (01/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een handelaar zonder stroom is als een café zonder bier. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een grote stroompanne in Hasselt. “Ik heb een klant halfafgewerkt naar huis moeten sturen”, zegt kapper Danny Jaspers. “Gelukkig hadden we nog een weegschaal op batterijen”, zegt slager Anthony Mestré.
  [naar artikel]
 33. Vliegtuig landt vóór landingsbaan op Schiphol: “Dit komt echt bijna nooit voor” (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een passagiersvliegtuig is donderdagochtend vóór de landingsbaan op Schiphol geland. Rond 08.00 uur landde door nog onbekende oorzaak een vliegtuig van het Amerikaanse Delta Air Lines voor het verharde gedeelte van de zogenaamde Oostbaan. Daarbij raakte niemand gewond. Het vliegtuig kon gewoon naar de gate rijden, waar de passagiers zijn uitgestapt, laat een woordvoerder van Schiphol weten.
  [naar artikel]
 34. Eens je start met antidepressiva, is stoppen (veel) moeilijker dan je denkt. Ann en Eveline: “Effecten waren immens” (13/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De dokter zei dat ik ze mijn hele leven zal moeten slikken.” 1 op de 10 Belgen neemt elke dag antidepressiva. Maar zodra je begint, is terugkeren naar een leven zónder aartsmoeilijk, weten Eveline en Ann. “Zonder medicatie viel ik opeens van de hoogste high in het diepste dal. Het leek alsof ik niks nog positief kon bekijken.” Een psychiater legt uit wat de pillen met je doen op lange termijn en hoe je ervan af zou kunnen raken, als je dat wil. “Na lang gebruik treden nieuwe bijwerkingen op.”
  [naar artikel]
 35. REACTIES. Mathieu van der Poel had de benen niet om Parijs-Roubaix te winnen: “Het was op hangen en wurgen” (17/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) werd vóór Parijs-Roubaix aangeduid als de grote favoriet, maar de Nederlander kwam uiteindelijk toch te kort voor de zege. “Het was een aparte wedstrijd.”
  [naar artikel]
 36. Laatste Van Gogh in Belgisch bezit? (12/04/2019 - De Morgen)
  Op 7 november wordt bij Sotheby's in New York Korenvelden van Vincent van Gogh geveild, een van de laatste grote Van Goghschilderijen in privéhanden. Dominique-Charles Janssens, Belg en eigenaar van de Auberge Ravoux in Auvers-sur-Oise, waar Van Gogh in juli 1890 zelfmoord pleegde, zamelt geld in via internet om het werk aan te kopen. Geschatte prijs: 24 miljoen euro.
  [naar artikel]
 37. Waarom organisatoren veel (geld) overhebben voor Van Aert en Van der Poel: “Met of zonder, dat scheelt al gauw vijfduizend toeschouwers” (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Maasmechelen: 10.000 toeschouwers. Koppenberg: 15.000. Namen: 17.200. Na twee coronawinters is het veldrijden weer een ouderwetse publiekslokker. En dan doen de grote namen nog niet mee. En tóch wil elke organisator straks Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock aan de start. Alleen: they don’t come cheap. Hoeveel moet je hen betalen? En wanneer verdienen ze zichzelf terug? “Ik kondigde op maandagavond aan dat Van der Poel aan de start staat en op dinsdagavond hadden we al zoveel tickets meer verkocht, dat zijn startprijs gecoverd was.”
  [naar artikel]
 38. In elke klas zit leerling die schoolboeken niet kan betalen: “Energiefactuur moet nog binnenvallen” (20/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vijf procent van de middelbare scholieren is het schooljaar gestart zonder boeken, een stuk meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de jaarlijkse boekencheck van vzw Krijt. “Zo’n grote stijging hadden we niet verwacht”, zegt coördinator Colette Victor. “Dat belooft weinig goeds, want de grote afrekeningen voor energie moeten bij veel mensen nog binnenvallen.”
  [naar artikel]
 39. Kenny De Ketele stelt baansensatie Tuur Dens - gisteren goed voor zilver op het WK - voor: “Hij is echt een bóm” (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat weet u over Tuur Dens? De kans is klein dat die vraag snel zal opduiken in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, maar wie weet is het binnen een paar jaar wél zover. Want het gaat snoeihard voor de 21-jarige baanwielrenner, die gisteren zilver pakte op het WK - zijn állereerste - in Roubaix. Collega (en ex-coach) Kenny De Ketele over de laatste ontdekking in pisteland. “Tuur is echt een bóm.”
  [naar artikel]
 40. Na de historische ontdekking in Zweden: “Ook in onze Ardennen zijn er afzettingen van aardmetalen” (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Wat als... we zo’n fenomenale bodemschat hadden als Zweden? Na de ontdekking van een miljoen ton zeldzame aardmetalen - waar windmolens en elektrische wagens mee worden gemaakt - peilden we bij professor Minerale Rijkdommen Stijn Dewaele (UGent) wat de Belgische bodem nog voor ons in petto zou kunnen hebben. “In de leisteen in Zuid-België zitten alleszins zeldzame aardes.” Maar of u daarom ook meteen moet vrezen voor uw Ardens chaletje?
  [naar artikel]
 41. Meer vrachtwagens op Antwerpse wegen dan vóór corona: “En er zullen er nog bijkomen” (10/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Als u geregeld onderweg bent met de auto is het u ongetwijfeld al opgevallen dat er veel vrachtverkeer is, heel veel vrachtverkeer. Volgens cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum gaat het om 5 tot 13% meer dan voor corona. “Er is sinds de zomer van vorig jaar een onverwacht grote vraag naar meubels, elektronica en sporttoestellen”, zegt Theo Notteboom, transporteconoom van de UAntwerpen. “We bestellen ook steeds meer online.”
  [naar artikel]
 42. Mag je nog genieten van de kunst van Jan Fabre? “Kunstenaars gelijkstellen met hun werk is een klassieke fout” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nog vóór het proces tegen kunstenaar Jan Fabre (62) van start ging, werd zijn werk her en der al geweerd. Bart De Pauw (53) en Guy Van Sande (58) weten hoe dat voelt. De ‘beeldenstorm’ kan maar op weinig goedkeuring rekenen van moraalfilosoof Tinneke Beeckman (45). “De cultuursector, die jaren samenwerkte met Jan Fabre, moet de hand in eigen boezem steken.”
  [naar artikel]
 43. Vijf poetshulpen over grensoverschrijdend gedrag: “Hij keek porno en bevredigde zichzelf. De deur was op slot zodat ik niet kon weglopen” (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt óók voor bij poetshulpen. Een nieuwe grootschalige campagne wil er komaf mee maken. Mieke, Bo, Rosita, Sofie en Deborah getuigen over wat ze hebben meegemaakt. En dat is wel wat: “Hij wilde weten hoe mijn borsten eruitzagen en maakte vieze bewegingen met zijn tong.”
  [naar artikel]
 44. Laat die hittegolf maar komen! (06/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Spontaan en zorgeloos op een strand genieten van zon en water? Dat is is zóóóó 2019. Deze zomer kom je nergens meer zonder een online reservatie en...
  [naar artikel]
 45. Ex-topref Serge Gumienny: “Stengs en Diawara hadden beiden rood verdiend” (30/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De rode kaart voor Calvin Stengs (24) op het veld van Anderlecht blijft maar nazinderen. Het bondsparket wil de Antwerp-speler nu drie speeldagen (plus één voorwaardelijke) schorsen voor zijn slaande beweging richting Amadou Diawara, een fase waarbij óók de Anderlecht-speler nochtans niet vrijuit ging. “Eigenlijk hadden béíde spelers rood verdiend”, zegt voormalig topscheidsrechter Serge Gumienny (50).
  [naar artikel]
 46. Besparing bij ‘zwaantjes’ leidt deze zomer tot kleinere pakkans bij alcohol- en flitscontroles: “We mogen enkel nog flitsen als iedereen ’s morgens in de file staat” (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Geen goed nieuws” en “geen goed signaal” noemt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de besparingen bij de Wegpolitie, waardoor deze zomer ook alcohol- en flitscontroles sneuvelen. “Het is nochtans zó belangrijk dat er niet alleen wordt gesensibiliseerd, maar óók gecontroleerd”, zegt hij. “De pakkans moét behouden blijven.”
  [naar artikel]
 47. Prins William maakt zich grote zorgen over bezoek van Harry: “Hij vreest dat ze een verborgen agenda hebben” (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Prins William (39) is er niet gerust op, nu hij weet dat prins Harry (37) en diens echtgenote Meghan Markle (40) aanwezig zullen zijn op de festiviteiten rond het platinumjubileum van de Queen. Volgens insiders vreest de toekomstige koning niet alleen dat het koppel de aandacht zal wegtrekken van het jubilium, hij verdenkt zijn broer er ook van dat hij er een verborgen agenda op nahoudt. De vertrouwensband tussen de prinsen is ver zoek, een schril contrast met de vriendschap die ze vroeger hadden. “Er is iets geknapt tussen de twee, en dat was al vóór de Megxit.”
  [naar artikel]
 48. Moordonderzoek na ontdekking van menselijke romp in kelder: “Zelfs koelkast doorzocht naar bloedsporen” (28/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de kelder van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne heeft een bewoner vrijdagavond een lugubere ontdekking gedaan. In zijn berghok stond een onbekende reiskoffer met daarin een lichaam zonder hoofd of ledematen. Het Antwerps parket vorderde een onderzoeksrechter voor moord, de politie kwam massaal ter plaatse en hield een grondig buurtonderzoek. “Elk appartement werd onderzocht, op zoek naar bloedsporen”, vertelt een bewoner. “Zelfs de koelkast, maar wie bewaart er nu een hoofd of ledemaat in de koelkast?”
  [naar artikel]
 49. Schoolkinderen reageren op beslissing Overlegcomité: “Ik gooi dat mondmasker weg zo ver ik kan” (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Eindelijk weer zonder mondmasker naar school: hier heb ik van zitten dromen. Feestje!” Deze schoolkinderen gooien hun mondkapjes de lucht in, nu het Overlegcomité heeft beslist dat de mondmaskerplicht nog voor de krokusvakantie wordt afgevoerd. Opmerkelijk: in De Tovertuin in Lokeren hadden ze het virus dit schooljaar heel lang buiten kunnen houden, tót de invoering van de mondmaskers. “Die houden het virus blijkbaar ook niet tegen als het hevig woekert in je omgeving.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy