Op de échte Septemberverklaring is het nog even wachten, maar de Vlaamse socialisten schuiven hun eigen pakket al naar voor. Vijf kant-en-klare maatregelen die de Vlaamse regering morgen kan invoeren, als ze goesting heeft, zegt voorzitter Conner Rousseau. “De urgentie is zodanig groot, het water staat de mensen aan de lippen. We verstaan het getreuzel niet zo goed.” [naar artikel]
Op de échte Septemberverklaring is het nog even wachten, maar de Vlaamse socialisten schuiven hun eigen pakket al naar voor. Vijf kant-en-klare maatregelen die de Vlaamse regering morgen kan invoeren, als ze goesting heeft, zegt voorzitter Conner Rousseau. “De urgentie is zodanig groot, het water staat de mensen aan de lippen. We verstaan het getreuzel niet zo goed.” [naar artikel]
Krijg je een bericht in WhatsApp waarin je uitgenodigd wordt om de “nieuwe kleuren van WhatsApp” te ontdekken? Dan klik je best niet op de bijhorende link. Die leidt naar kwaadaardige software die je computer schade kan berokkenen. [naar artikel]
Voortaan denk je beter twee keer na voor je een ballon oplaat aan zee. Onderzoekers van de universiteit van Tasmania hebben aangetoond dat zachte... [naar artikel]
Onlangs was het nog in het nieuws: “Wie te weinig zink of selenium in zijn lichaam heeft, wordt ernstiger ziek van corona.” Maar klopt dat wel? Wat voor stoffen zijn dat eigenlijk en waarom heb je ze nodig? Professor Gijs Du Laing (UGent) geeft uitleg over deze mineralen en legt uit hoe je ze voldoende binnenkrijgt. [naar artikel]
Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij een reeks tips waarmee je meteen aan de slag kan. [naar artikel]
Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze pure en natuurlijke voeding eten “zonder E-nummers”. Toch vind je die terug op zowat élk etiket in de supermarkt: zijn ze dan zo schadelijk? “In de hele wereld worden zo’n 3.000 stoffen bewust toegevoegd aan onze voeding, ze zijn niet allemaal onschuldig”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij legt uit wanneer je moet opletten, wat de oplossing kan zijn en hoe het zit met 5 omstreden E-nummers zoals aspartaam. [naar artikel]
In de zomer en zeker als het weer wat warmer wordt, nemen we graag eens een duik in een meer of vijver. Maar pas toch maar op als er een blubberige, blauwgroene laag van blauwalgen op het water drijft. Waar komt die stinkende massa vandaan? En hoe gevaarlijk is dan een snelle duik? Ellen Decaestecker, professor aquatische en evolutionaire biologie aan de KU Leuven (KULAK), licht toe. “Op lange termijn verhoogt contact met blauwalgen het risico op allerlei soorten kankers.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.