Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live - Biden belooft Zelensky ‘geavanceerde luchtverdedigingssystemen’ • Oekraïne noemt Rusland ‘terroristische staat’

11/10/2022 - 08:42
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE OEKRAÏNE. Biden belooft Zelensky “geavanceerde luchtverdedigingssystemen” (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky telefonisch beloofd om “Oekraïne te blijven voorzien van de nodige middelen om zich te verdedigen, met inbegrip van geavanceerde luchtverdedigingssystemen”. Dat blijkt uit een verklaring van het Witte Huis. Bij de Russische raketaanvallen van gisteren op verschillende steden verspreid over heel Oekraïne zouden minstens veertien doden en 97 gewonden zijn gevallen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


2. LIVE OEKRAÏNE. Biden belooft Zelensky “geavanceerde luchtverdedigingssystemen” - VN waarschuwt voor nieuwe vluchtelingenstroom (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky telefonisch beloofd om “Oekraïne te blijven voorzien van de nodige middelen om zich te verdedigen, met inbegrip van geavanceerde luchtverdedigingssystemen”. De vluchtelingenchef van de Verenigde Naties, Filippo Grandi, waarschuwt voor een nieuwe stroom aan vluchtelingen naar aanleiding van de Russische raketaanvallen van gisteren op verschillende steden verspreid over heel Oekraïne. Bij die aanvallen zouden minstens veertien doden en 97 gewonden zijn gevallen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


3. Live - Oekraïne noemt Rusland ‘terroristische staat’ • Aantal doden en gewonden na Russische raketaanvallen loopt op (11/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - Zelensky: ‘Oekraïne heeft ruggengraat Russische leger gebroken’ • Rusland stelt inreisverbod in voor Biden (21/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - Biden noemt Poetin ‘een paria’ die de oorlog in Oekraïne ‘duidelijk verliest’ • ‘Prigozjin wilde leiding over Russisch leger’ (28/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Zelensky: ‘Rusland verbergt lichamen van slachtoffers van dambreuk’ • Wagner-baas: ‘Rusland wordt teruggedrongen in Oekraïne’ (23/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Zelensky belooft Oekraïners vrijheid op dag van Majdan-herdenking • Oekraïne vindt vier Russische ‘folterlocaties’ in Cherson (21/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. LIVE. Biden staat open voor plan makkelijkere toetreding Oekraïne tot NAVO - Zelensky pleit voor wereldvredetop (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse president Joe Biden staat open voor een plan dat het makkelijker maakt voor Oekraïne om na de oorlog lid te worden van de NAVO, meldt ‘Politico’. Ondertussen roept de Oekraïense president Zelensky op om Russische raketproductie een halt toe te roepen. En zegt NAVO-chef Jens Stoltenberg dat de “nucleaire retoriek van Rusland roekeloos en gevaarlijk” is. Lees alles over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


9. LIVE. Zelensky: “Rusland kan elk moment grote oorlog in Europa beginnen” - VN-Veiligheidsraad komt bijeen voor spoedvergadering (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder: • Poetin erkent de onafhankelijkheid van pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne • Duitsland zet de certificatie van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop • Poetin krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren” • Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering. De EU straft ministers, legerleiders en spreekbuizen van het Kremlin • De Oekraïense Veiligheidsraad wil de noodtoestand afkondigen en het parlement laat burgers toe om wapens te dragen ter zelfverdediging [naar artikel]


10. Biden belooft Oekraïne ‘resoluut’ op te treden bij eventuele Russische inval (03/01/2022 - De Morgen)

In een telefoongesprek heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski steun toegezegd mocht Rusland het land binnenvallen. Biden zei in dat geval ‘resoluut’ te zullen optreden. Dat meldt woordvoerder Jen Psaki van het Witte Huis. [naar artikel]


11. Biden belooft Oost-Europese landen steun als Rusland Oekraïne aanvalt (10/12/2021 - Express)

Lees dit artikel: Biden belooft Oost-Europese landen steun als Rusland Oekraïne aanvalt De Amerikaanse en Oekraïense presidenten Joe Biden en Volodymyr Zelensky hebben donderdag de huidige spanningen over de Russische militaire opbouw aan de grens met Oekraïne besproken. Biden zwoer tijdens het gesprek dat de VS en zijn Europese bondgenoten een sterke reactie zouden geven als Rusland een militair offensief zou lanceren. Het gesprek tussen Biden en […] Lees dit artikel: Biden belooft Oost-Europese landen steun als Rusland Oekraïne aanvalt [naar artikel]


12. Live - NAVO noemt Rusland ‘belangrijkste bedreiging voor vrede en stabiliteit’ • ‘Oekraïne kan op ons rekenen zolang dat nodig is’ (29/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


13. Live - Biden belooft ‘snelle en strenge’ reactie als Rusland Oekraïens grondgebied annexeert (24/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


14. Live - Finland stuurt extra Leopard 2-tanks naar Oekraïne • Zelensky bezoekt Cherson en belooft ‘alles te herstellen’ (23/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Live - ‘Nederland gaat F-16’s naar Oekraïne sturen’ • Biden niet blij met kernwapens in Wit-Rusland (27/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


16. LIVE. Zelensky zegt corruptie harder te willen aanpakken (06/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

President Volodymyr Zelensky van Oekraïne zegt corruptie harder te willen aanpakken. De gesprekken tussen ruim 40 landen in Saoedi-Arabië over het conflict tussen Rusland en Oekraïne, waar eerstgenoemde niet was uitgenodigd, zijn afgelopen. Zelensky noemt de aanval op een bloedtransfusiecentrum in de regio Kharkiv een ‘oorlogsmisdaad’. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


17. Live - Regen van raketten op Oekraïense steden • Zelensky: ‘Rusland probeert ons van de aardbodem te vegen’ (10/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Live - Rusland overweegt ‘verkiezingen’ in bezet gebied uit te stellen • Zelensky noemt Poetin ‘zwak’ en ziet diens macht afbrokkelen (03/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Live - ‘80 procent van de huizen in Marioepol verwoest’ • Biden noemt Poetin ‘moordzuchtige dictator’ (17/03/2022 - De Morgen)

Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


20. Live - Zelensky ‘dankbaar’ voor Amerikaans steunpakket • Kremlin: ‘Dit zal VS verrijken en Oekraïne verder ruïneren’ (20/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


21. ‘Poetin dacht dat hij met Zelensky gouden zaakjes kon doen’ (15/03/2022 - De Morgen)

‘Zelensky is de anti-Poetin: jong, charismatisch en democratisch.’ Vooral dat laatste boezemt Poetin angst in, zegt Paul D’Anieri (57), expert in Oekraïne-Rusland-relaties. En toch was Zelensky na zijn verkiezing bereid tot meer toegevingen aan Poetin dan de Oekraïners lief was. [naar artikel]


22. Live - Oekraïne: ‘Russisch landingsschip vernietigd’ • Nieuwe Oekraïense legerchef noemt situatie aan oostfront ‘extreem complex en gespannen’ (14/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


23. ‘Go fuck yourself’: dertien ‘helden van Slangeneiland’ bekopen verzet tegen Russen met de dood (25/02/2022 - De Morgen)

Het Oekraïense leger heeft 137 soldaten verloren op de eerste dag van de Russische invasie, zo heeft de Oekraïense president Zelensky gemeld in een videoboodschap. ‘Vandaag viel Rusland het hele grondgebied van Oekraïne aan. En vandaag hebben onze verdedigers geweldig werk geleverd’, aldus Zelensky. [naar artikel]


24. Live - Oekraïne valt op drie plaatsen aan • Biden noemt Russische inzet van kernwapens ‘reële’ dreiging (20/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!