Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Zelensky waarschuwt voor "historische ramp”: “Russen willen dam opblazen, honderdduizenden levens lopen gevaar”

21/10/2022 - 13:28
"De Oekraïense president Volodymyr Zelensky waarschuwt dat de Russen explosieven hebben aangebracht aan een dam in de regio Cherson. Indien die tot ontploffing wordt gebracht, zal er een “historische catastrofe” plaatsvinden. “Honderdduizenden levens lopen gevaar”, zegt Zelensky. Ook het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ verwacht een Russische ‘false flag’-operatie."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zelensky waarschuwt voor "historische ramp”: “Russen willen dam opblazen, honderdduizenden levens lopen gevaar” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky waarschuwt dat de Russen explosieven hebben aangebracht aan een dam in de regio Cherson. Indien die tot ontploffing wordt gebracht, zal er een “historische catastrofe” plaatsvinden. “Honderdduizenden levens lopen gevaar”, zegt Zelensky. Ook het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ verwacht een Russische ‘false flag’-operatie. [naar artikel]


2. Topadviseur Zelensky: “Volgende stap kan opblazen van kerncentrale zijn, Poetin is tot alles in staat” (07/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland kan nu misschien wel de grootste kerncentrale van Europa opblazen. Daarvoor waarschuwt Oekraïne, nu de stuwdam in de bezette stad Nova Kachovka ingestort is. “De hele wereld zou zich zorgen moeten maken over de roekeloosheid van Moskou”, stelt Oleksiy Danilov in ‘The Times’. Hij is de belangrijkste veiligheidsadviseur van president Volodymyr Zelensky. [naar artikel]


3. Wil Rusland belangrijke waterdam in Cherson opblazen? Oekraïense president waarschuwt voor "grootschalige catastrofe" (21/10/2022 - VRT NWS)

Oekraïne heeft Rusland ervan beschuldigd dat het van plan is om de Kachovka-waterdam aan de Dnjepr-rivier op te blazen. De dam ligt in de provincie Cherson, een van de door Rusland geannexeerde provincies, waar het Oekraïense leger door de verdedigingslijnen van de Russen probeert te breken. President Zelenski waarschuwt voor een "grootschalige catastrofe", waarbij honderdduizenden mensen in gevaar zouden komen. [naar artikel]


4. Live - Zelensky deze week mogelijk naar Brussel • Honderdduizenden mensen in Odessa zonder stroom (06/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Zelensky vreest totale nederlaag zonder nieuwe wapens: “Poetin zal alles vernietigen. We spreken over honderdduizenden slachtoffers” (10/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in een interview met de Duitse krant ‘Bild’ opnieuw de alarmklok geluid over de netelige situatie waarin zijn land zich bevindt. Hij zegt zelfs voor een totale nederlaag te vrezen als er geen nieuwe wapens en luchtverdedigingssystemen komen van de westerse bondgenoten. “Poetin zal alles vernietigen", waarschuwt hij. [naar artikel]


6. Historische mars in VS: honderdduizenden Amerikanen protesteren tegen wapengeweld (24/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Honderdduizenden Amerikanen zijn in Washington DC op straat gekomen om strengere wapenwetten te eisen. Ook in andere steden in de wereld is er vandaag protest. [naar artikel]


7. Live - Zelensky en Macron vandaag samen naar Europese top in Brussel • Zelensky vraagt Parijs en Berlijn om straaljagers (09/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!