“Een superfris dessert waar je iedereen mee kan plezieren! Ik kan dit zelfs eten als ontbijt, no joke. Het receptje heb ik gekregen van mijn liefste oma. Zij heeft mij de kneepjes van het vak al vroeg aangeleerd.” [naar artikel]
Vrijdag gaat ‘Een paar apart’ in première, de nieuwe show van Bart Kaëll (62) en Luc Appermont (72). Niet toevallig in Bilzen, waar Luc geboren en getogen is. In ‘Dag Allemaal’ neemt hij de lezer mee voor een exclusieve rondleiding door de stad waar hij opgroeide. [naar artikel]
Een leerling lacht guitig de camera toe vanop de rug van een kameel. We schrijven 1958 in de Broederschool in Bilzen, waar televisie-icoon Luc Appermont (73) de eerste stappen richting een grootse carrière zette. [naar artikel]
Op het veld probeert Mathias Nys (26) als aanvaller bij Lyra-Lierse zo veel mogelijk te scoren. Buiten de lijnen doet de Duffelaar dat nu ook met zijn huisgemaakte Limoncello di Scorza. Wij doken mee in zijn keuken om te kijken hoe hij het Italiaanse drankje maakt. [naar artikel]
Donderdagavond is het de beurt aan Luc Appermont (73) om te worden gefêteerd in ‘James de Musical’. De aflevering kleurt wel érg Limburgs, want het feestvarken wordt door burgemeester Bruno Steegen benoemd tot allereerste ereburger van Bilzen. “Ik ben enorm vereerd”, zegt Appermont. [naar artikel]
Al twintig jaar is hun villa met adembenemend uitzicht op de baai van Benidorm het ultieme rustoord van Luc Appermont (72) en Bart Kaëll (61). Voor het eerst geven de twee een inkijk in hun Spaanse stekje met zwembad en drie badkamers. “We hebben hier hard voor gewerkt.” [naar artikel]
Al twintig jaar is hun villa met adembenemend uitzicht op de baai van Benidorm het ultieme rustoord van Luc Appermont (72) en Bart Kaëll (61). Voor het eerst geven de twee in ‘Het Vakantiehuis’, een HLN Originals-reeks, een inkijk in hun Spaanse stekje met zwembad en drie badkamers. “We hebben hier hard voor gewerkt.” [naar artikel]
In ‘B&B zoekt lief’ krijgt Valentin eindelijk de kans om een avondje alleen met Sandra door te brengen. Hij is kok en dus besluit hij om haar een zelfgemaakt dinertje aan te bieden. Alleen lijkt het al meteen bij het aperitief mis te lopen, wanneer hij z'n limoncello niet terugvindt. [naar artikel]
‘Ibis Brussel Zuid’, het is zoals toeristen de luchthaven van Charleroi kennen als ‘Brussels South Airport’. Want het hotel waar sinds gisteren 172 asielzoekers verblijven ligt net over de grens van het Brussels Gewest in het slaperige Vlaamse Ruisbroek. Tussen een wirwar van lintbebouwing en industrieterreinen staat het hotel, waar alle grootstedelijke problematiek veraf lijkt. Tot nu. “Maar hier zijn we tenminste veilig”, klinkt het bij de asielzoekers. [naar artikel]
Luc Appermont zit niet stil. Het Bilzerse tv-icoon is vorige maand gestart met zijn theatertour ‘Luc & Bart, Een Paar Apart’ en verzorgt daarnaast nog tal van presentaties over heel Vlaanderen. Tussendoor geniet hij graag van het bourgondische leven op deze adresjes. [naar artikel]
“In de klas was ik een dromer en viel ik niet op. Al wilde ik dat wel”, vertelt Luc Appermont (73) over zijn 10-jarige zelf. De tv-presentator zat toen vaak in zijn eigen wereldje, maar steeg buiten de lessen om tóch boven het gemiddelde uit. Hij blikt terug op het strenge schoolleven in de jaren 60. “Een voor een kropen we via een opstapje op die kameel. Wat een tijd.” [naar artikel]
“Ik hou van lekker eten, maar kiezen waar we naartoe gaan of onthouden waar we goed getafeld hebben? Dat vind ik al een pak moeilijker”, lacht Qmusic-presentator Maarten Vancoillie (34). In deze 7 eetadressen doorheen heel ons land kan je hem regelmatig terugvinden. De opvallende rode draad? Comfortfood! [naar artikel]
Wie een hotel boekt of gaat boeken in de komende vakanties, kijkt maar beter uit. Hackers hebben het gemunt op hotelgasten. Plots krijg je een dringende boodschap van Booking.com of van je hotel in je inbox: “Uw hotel kon uw betaling niet verwerken. Bevestig uw boeking hier.” Maar die vraag is niet wat het lijkt. Robin Schluter (58), hoteluitbater, vertelt hoe de hackers op één uur tijd zelfs 180 van zijn klanten viseerden. Hoe gaan oplichters te werk? En hoe voorkom je dat jij slachtoffer wordt? [naar artikel]
“Als kind was ik onhandelbaar”, aldus Luc Appermont (72) in Primo. “Ik moest dus naar een streng internaat.” Een katholieke school, zoals zijn geloof dat oplegt. “Ik heb heel het parcours doorlopen: misdienaar, voorlezer, koorknaap…” Tot hij, tegen alle verwachtingen in, in de showbizz belandde. Maar ook daar liep niet alles van een leien dakje. Een openhartig gesprek over zijn jeugd, zijn geloof en zijn relatie. “Ik had een stalker. En opeens stond die vrouw in mijn tuin.” [naar artikel]
In welke regio kan je voordelig boeken? Wat als er geen sneeuw ligt? En waar koop je best een skipas? Volgens experten is nu hét moment om je skivakantie te boeken en daarbij let je best op een aantal dingen. “Wat sneeuwzekerheid betreft doet april het beter dan december.” [naar artikel]
“Als ik op restaurant ga, hoeft dat geen stukken van mensen te kosten”, lacht kunstexperte Bie Baert (57). “Ik geniet zowel van fine dining als van alledaags eten. Kiezen is moeilijk, want ik lust zo goed als alles.” En bij de keuze van eetadresjes beperkt ze zich zeker ook niet tot één stad. Hier tafelt de kunstschatter altijd graag. [naar artikel]
Ben jij soms ook benieuwd waar onze BV’s graag vertoeven? Zo geniet Gustaph, onze inzending voor het Songfestival, van de Belgische keuken bij de Smaaknatie in Antwerpen en Julie Vermeire van de familiale sfeer van ’t Wit Kasteel in Kortrijk. Of het nu is om te eten, drinken, wandelen, rusten of plezier te beleven: wij selecteerden enkele favoriete adresjes die je zelf ook eens kan uitproberen. [naar artikel]
Vanaf nu is het mogelijk om een kamer te boeken in het Plopsa Hotel, het eerste hotel van de Plopsa Group dat zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne bevindt. Het hotel opent op zaterdag 24 oktober de deuren. [naar artikel]
De enige manier om de komende weken en misschien maanden uit te gaan eten is door op hotel of B&B te gaan. Want een hotel of B&B mag wel nog eten serveren, op voorwaarde dat de klant ook blijft overnachten. Sommige uitbaters spelen daar op in en heten gasten welkom voor diner én logies. [naar artikel]
“De Luc van vroeger zou nu geen vriend van mij zijn”, zegt Luc Appermont (71) eerlijk over zichzelf in Dag Allemaal. Je zou het de minzame tv-coryfee niet aangeven, maar: “als er iets gebeurde wat niet naar m’n zin was, reageerde ik heel heftig.” Het verstrijken van de jaren heeft Luc milder gestemd, en dat is zeker ook een troef in zijn huwelijk met Bart Kaëll (61). “De grootste levensles kreeg ik van hem." [naar artikel]
Wie een hotel boekt of gaat boeken in de komende vakanties, kijkt maar beter uit. Hackers hebben het gemunt op hotelgasten. Plots krijg je een dringende boodschap van Booking.com of van je hotel in je inbox: “Uw hotel kon uw betaling niet verwerken. Bevestig uw boeking hier.” Maar die vraag is niet wat het lijkt. Robin Schluter (58), hoteluitbater, vertelt hoe de hackers op één uur tijd zelfs 180 van zijn klanten viseerden. Hoe gaan oplichters te werk? En hoe voorkom je dat jij slachtoffer wordt? [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. Maar dat is zeker niet altijd het geval. HLN Eten verzamelde 40 eetadressen in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven waar je voor minder dan 15 euro kan tafelen. “Hier betaal je je eten per gram.” [naar artikel]
Lees dit artikel: Veilig het internet op in je hotel Wanneer je op reis bent, gebruik je waarschijnlijk met regelmaat het wifi-netwerk van je hotel. Even vanuit je hotelkamer opzoeken waar je later zult eten of waar je naartoe kunt wandelen is makkelijk en zo gebeurd. Er zitten echter risico’s verbonden aan het gebruik van openbare netwerken, waar lang niet iedereen zich bewust van is. […] Lees dit artikel: Veilig het internet op in je hotel [naar artikel]
“Als kind was ik onhandelbaar”, aldus Luc Appermont (72) in ‘Primo’. “Ik moest dus naar een streng internaat.” Een katholieke school, zoals zijn geloof dat oplegt. “Ik heb heel het parcours doorlopen: misdienaar, voorlezer, koorknaap…” Tot hij, tegen alle verwachtingen in, in de showbizz belandde. Maar ook daar liep niet alles van een leien dakje. Een openhartig gesprek over zijn jeugd, zijn geloof en zijn relatie. “Ik had een stalker. En opeens stond die vrouw in mijn tuin.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.