De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

150 asielzoekers nemen intrek in leegstaand gebouw in Schaarbeek dat wordt ingericht voor vluchtelingen uit Oekraïne

VRT NWS

26/10/2022 - 10:11

Zo’n 150 asielzoekers verblijven sinds vrijdag in een leegstaand gebouw in de Paleizenstraat in Schaarbeek. Volgens betrokken advocaten en sociale werkers hebben alle mensen die het pand inpalmen stuk voor stuk een asielaanvraag ingediend. Het Brussels Gewest is niet opgezet met de bezetting, want het gebouw werd in orde gebracht voor vluchtelingen uit Oekraïne.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Eerste Oekraïense vluchtelingen nemen intrek in voormalige VDAB-gebouwen (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Peer zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen toegekomen in het voormalige VDAB-complex dat is ingericht als een tijdelijke opvanglocatie. Er is plaats voor 60 mensen en maandag zouden er al ruim veertig hun intrek hebben genomen.
  [naar artikel]
 2. Oekraïense vluchtelingen kraken hotel in Schaarbeek (13/10/2022 - VRT NWS)
  Een groep vluchtelingen kraakt sinds enkele dagen een leegstaand hotel in Schaarbeek. Het gaat om een 80-tal mensen, bevestigt de politiezone Brussel-Noord, waaronder verschillende Oekraïners. Nochtans zijn er in Brussel nog officiële opvangplaatsen vrij voor Oekraïners, onder meer in hotels.
  [naar artikel]
 3. 350 vluchtelingen kraken leegstaand kantoorgebouw in Sint-Stevens-Woluwe, vooral Oekraïners en Moldaviërs (30/11/2022 - VRT NWS)
  In Sint-Stevens-Woluwe, bij Zaventem hebben 350 vluchtelingen een leegstaand kantoorgebouw van zeven verdiepingen gekraakt. De vluchtelingen komen vooral uit Moldavië en Oekraïne. Zowel de eigenaar van het gebouw als de gemeente gaan maatregelen nemen om het probleem van de krakers op te lossen.
  [naar artikel]
 4. Eerste 40 Oekraïners nemen intrek in nooddorp Mechelen (18/05/2022 - VRT NWS)
  In het nooddorp in Mechelen hebben de eerste 40 Oekraïense vluchtelingen hun intrek genomen. Later deze week wordt er nog een groep verwacht. Fedasil bepaalt welke vluchtelingen er een plaats krijgen.
  [naar artikel]
 5. Fedasil mikt op opvangcentrum in leegstaand Hotel Lambermont in Schaarbeek (27/10/2022 - VRT NWS)
  Een leegstaand hotel in Schaarbeek zal worden ingericht tot een nieuw opvangcentrum voor minderjarige asielzoekers. Dat bevestigt Fedasil. Hetzelfde hotel werd eerder deze maand nog gekraakt, maar staat intussen opnieuw leeg.
  [naar artikel]
 6. Vluchtelingen uit Oekraïne, Wit-Rusland en Moldavië kraken twee leegstaande gebouwen in Machelen (14/10/2022 - VRT NWS)
  Op twee verschillende plaatsen in Machelen hebben vluchtelingen uit Oekraïne, Wit-Rusland en Moldavië een leegstaand gebouw gekraakt. Een 33-tal mensen, onder wie verschillende kinderen, zoeken hun toevlucht in een oude loods in de Kerklaan en een onafgewerkt hotel in deelgemeente Diegem.
  [naar artikel]
 7. Vrouwencentrum in Winterslag klaar voor opvang van Oekraïense vluchtelingen (20/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Vrouwencentrum in Winterslag wordt klaar gehouden als derde opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen. Van zodra de hogere overheid meldt dat er nood aan is, wordt het centrum ingericht.
  [naar artikel]
 8. Tekort aan opvangplaatsen treft ook Oekraïense vluchtelingen: sommigen komen terecht in daklozenopvang of in Brussel-Zuid (17/11/2022 - VRT NWS)
  Ook Oekraïense vluchtelingen voelen, ondanks hun beschermd statuut, het tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers in ons land. Zo hebben verschillende Oekraïners de nacht al moeten doorbrengen in de daklozenopvang of in het Zuidstation in Brussel. Staatssecretaris voor Asiel Nicole de Moor (CD&V) zegt dat de noodopvang van Fedasil vol zit en wijst erop dat het de gewesten zijn die instaan voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen.
  [naar artikel]
 9. Vaccinatiecentrum wordt opvangcentrum: Leopoldsburg kan 300 Oekraïense vluchtelingen opvangen (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige Mil Shop van Defensie in Leopoldsburg wordt straks omgedoopt tot opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen. Vandaag kwam het Rode Kruis een kijkje nemen, maar nu is het wachten op een officieel mandaat. Wanneer en of er daadwerkelijk Oekraïners naar het Kamp komen, hangt af van Fedasil.
  [naar artikel]
 10. Naar Polen uitgeweken Oekraïense weeshuizen smeken voor "no-flyzone" boven Oekraïne (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op het moment dat miljoenen vluchtelingen nog steeds Oekraïne proberen te ontvluchten, ontfermen verschillende organisaties en lokale besturen zich over een van de meest kwetsbare groepen: de Oekraïense weeskinderen. "Als er niet snel een no-flyzone komt boven Oekraïne, dreigen de kinderen het land niet meer te kunnen ontvluchten", vertelt Halina, voorzitter van een Oekraïens weeshuis dat zijn intrek genomen heeft in het Poolse Lodz.
  [naar artikel]
 11. Op bezoek bij Oekraïense vluchtelingen in nooddorp Linkeroever: “Zelf koken, dat hebben we gemist” (03/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl bouwvakkers met man en macht verder bouwen aan het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen op Linkeroever, nemen de eerste gezinnen er stilaan hun intrek. Druppelsgewijs verhuizen ze vanuit het voormalige woonzorgcentrum De Tol in Antwerpen naar de andere kant van de Schelde. Vier van de 104 geplande woningen zijn intussen af en werden al uitgebreid voorgesteld aan de pers. Maar wat vinden de bewoners eigenlijk zelf van hun nieuwe stek?
  [naar artikel]
 12. Genkse ondernemers richten fabriekshal huiselijk in voor 72 Oekraïense vluchtelingen (31/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Keroma, een Genks bedrijf dat gespecialiseerd is in handel van hygiëneproducten, heeft een fabriekshal van zo’n 800 vierkante meter huiselijk ingericht voor de opvang van 72 vluchtelingen uit Oekraïne. “Zoals we voor onszelf zouden doen”, zeggen de zaakvoerders.
  [naar artikel]
 13. Oekraïense vluchtelingen slapen op stationsbanken (17/11/2022 - De Tijd)
  21:55 Het agentschap voor de opvang van asielzoekers Fedasil bevestigt dat Oekraïense vluchtelingen op stationsbanken moeten slapen, omdat er geen opvangplaatsen meer worden gevonden.
  [naar artikel]
 14. Elf vluchtelingen opgevangen in leegstaand Lummens woonzorgcentrum (10/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente lummen organiseerde zaterdag een inzamelactie voor de Oekraïense vluchtelingen. Een handvol Lummenaren bracht zaterdagvoormiddag vooral bedden naar het oude woonzorgcentrum. Daar kregen elf vluchtelingen vorige week onderdak.
  [naar artikel]
 15. Op bezoek in Oekraïens weeshuis dat uitweek naar Polen: “We bespaarden hen de gruwelijkste taferelen” (13/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op het moment dat miljoenen vluchtelingen nog steeds Oekraïne proberen te ontvluchten, ontfermen verschillende organisaties en lokale besturen zich over een van de meest kwetsbare groepen: de Oekraïense weeskinderen. “Als er niet snel een no-flyzone komt boven Oekraïne, dreigen de kinderen het land niet meer te kunnen ontvluchten”, vertelt Halina, voorzitter van een Oekraïens weeshuis dat zijn intrek genomen heeft in het Poolse Lodz.
  [naar artikel]
 16. IN BEELD. Oekraïense vluchtelingen komen aan in Brussels onthaalcentrum (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aan het voormalige Jules Bordet-ziekenhuis in Brussel worden vanaf vandaag Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Het gebouw doet de komende periode dienst als onthaalcentrum.
  [naar artikel]
 17. Ook Oekraïense vluchtelingen slapen in ons land nu op stationsbanken: “Probleem zit federaal” (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor veel asielzoekers in België is een tijd op straat doorbrengen sinds vele maanden de harde realiteit. Maar voor Oekraïense vluchtelingen is het nieuw. Al sinds het begin van de oorlog krijgen zij een statuut van tijdelijke bescherming en volgen ze een ander spoor dan andere vluchtelingen. Intussen is er voor hen niet meer altijd plaats. Dat er nu ook Oekraïense vluchtelingen in stations slapen, komt doordat het federale niveau niet meer voor de eerste dagen opvang zorgt, zei Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het parlement.
  [naar artikel]
 18. Brand uitgebroken in kraakpand met asielzoekers in Schaarbeek (12/01/2023 - De Standaard)
  Al maanden waarschuwen hulporganisaties voor de ontvlambare situatie in een groot kraakpand met asielzoekers en daklozen in Schaarbeek. Vanmiddag brak brand uit in het gebouw, vermoedelijk nadat een matras vuur vatte.
  [naar artikel]
 19. BEKIJK - Tientallen Oekraïners opgevangen in onze woonzorgcentra, hoe gaat het met hen? (03/07/2022 - VRT NWS)
  Bij het uitbreken van de oorlog in Oekraïne hebben woonzorgcentra in Vlaanderen serviceflats en kamers aangeboden voor Oekraïense vluchtelingen. Wij gingen een kijkje nemen in woonzorgcentrum De Wand in Laken. Daar verblijven momenteel zeven families, goed voor in totaal 27 vluchtelingen. Bij hen overheerst in de eerste plaats dankbaarheid voor de opvang.
  [naar artikel]
 20. BEKIJK - "Ik zou mijn leven op dit dek kunnen doorbrengen": ferry in Marseille wordt drijvend hotel voor vluchtelingen (28/04/2022 - VRT NWS)
  Een ferryboot in de haven van Marseille, die normaal tussen het Franse vasteland en Tunesië en Algerije vaart, is al meer dan een maand omgevormd tot drijvend hotel voor 750 Oekraïense vluchtelingen. De bar werd een kinderkamer en alle bordjes zijn vertaald naar het Oekraïens. Het zijn vooral vrouwen en kinderen die hun intrek hebben genomen in één van de 500 kajuiten.
  [naar artikel]
 21. Koninklijke Belgische Redersvereniging vangt Oekraïense zeelui en hun gezinnen op in Hoboken (15/04/2022 - VRT NWS)
  De Koninklijke Belgische Redersvereniging (KBRV) vangt Oekraïense zeelui en hun gezinnen op in Hoboken. Een leegstaand kantoorgebouw werd daarvoor ingericht. Het is belangrijk dat Oekraïense zeelui buiten Oekraïne opvang vinden, zodat ze na hun periode aan wal opnieuw aan boord van een schip kunnen gaan. "Als ze dat niet doen, komt wereldwijde scheepvaart in het gedrang", klinkt het bij KBRV.
  [naar artikel]
 22. Worden de Britse bezittingen van Russische elite binnenkort overgedragen aan Oekraïense vluchtelingen? (04/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse vicepremier Dominic Raab wil het vastgoed van de Russische elite in Groot-Brittannië in beslag nemen en gebruiken om Oekraïense vluchtelingen te huisvesten. Als straf voor de oorlog in Oekraïne. “Als het wettelijk kan, doen we het.”
  [naar artikel]
 23. Oudenburg vangt 59 Oekraïense vluchtelingen op in oud hotel (16/03/2022 - VRT NWS)
  Vanaf begin april zal Oudenburg 59 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in een voormalig bikershotel. Daar konden motorrijders met hun motoren logeren, maar het gebouw stond al 3 jaar leeg. De stad huurt de hele site tot het einde van het jaar.
  [naar artikel]
 24. Activering Oekraïense vluchtelingen loopt moeizaam (10/08/2022 - De Tijd)
  11:37 Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese (N-VA) en Kamerlid Theo Francken (N-VA) hekelen dat zo weinig Oekraïense vluchtelingen hier aan het werk zijn. Al is het maar de vraag of Oekraïense vluchtelingen...
  [naar artikel]
 25. Benedict Cumberbatch wil Oekraïense vluchtelingen in huis nemen (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Benedict Cumberbatch gaat mogelijk Oekraïense vluchtelingen in huis nemen. Dat vertelde de acteur op de rode loper voor de BAFTA-ceremonie.
  [naar artikel]
 26. OPROEP. Ga jij Oekraïense vluchtelingen opvangen? (01/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris Sammy Mahdi lanceert de campagne #PlekVrij: Belgen die hun deuren willen openzetten om Oekraïense vluchtelingen op te vangen, kunnen zich daarvoor aanmelden bij hun gemeente. Ga jij Oekraïense vluchtelingen opvangen en heb je daar een goeie reden voor?
  [naar artikel]
 27. Asielzoekers in kraakpand in Schaarbeek: "We willen alleen maar bescherming van de regering" (20/12/2022 - VRT NWS)
  De asielzoekers in het kraakpand in Schaarbeek vragen de overheid om veiligheidsmaatregelen. In het voormalige kantoorgebouw huizen nu zo’n 800 mensen uit verschillende landen. Niet alleen de hygiënische condities zijn ondermaats, ook de veiligheidssituatie is een probleem. De overgrote meerderheid in het gebouw zijn asielzoekers voor wie geen plaats is in een opvangcentrum van Fedasil.
  [naar artikel]
 28. Recor-site dit weekend klaar om 75 Oekraïne-vluchtelingen te herbergen (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook al komt de stroom vluchtelingen uit Oekraïne trager dan verwacht naar Limburg, toch hebben de meeste gemeenten al een oplossing voor de opvang van tientallen of honderden vluchtelingen, zo kon u de afgelopen dagen al zien in ons nieuws. Nu heeft ook de gemeente Oudsbergen beslist om een gebouw te huren van het blauwe bessenbedrijf Schrijnwerkers in Gruitrode. Dat is goed voor 48 opvangplaatsen. En de stad Hasselt is klaar om 75 vluchtelingen op te vangen in het voormalig Recor-gebouw. Over 14 dagen moet er plaats zijn voor 400 vluchtelingen. Het is voorlopig nog echt een noodopvang: er is verwarming, elektriciteit en elke vluchteling krijgt een veldbed, lakens en eten. De stad doet daarom een oproep naar de Hasselaren om de opvang wat huiselijker te maken: ze zoeken bijvoorbeeld nog extra lattenbodems, nachtkastjes en kleerkasten.
  [naar artikel]
 29. Oekraïense vluchtelingen openden in ons land al meer dan 23.000 bankrekeningen (05/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne op 24 februari hebben Oekraïners en Oekraïense vluchtelingen 23.309 bankrekeningen geopend in België. Dit aantal is in twee maanden tijd verdubbeld, blijkt uit cijfers van de koepelfederatie van de bankensector Febelfin.
  [naar artikel]
 30. Depressie en paniekaanvallen: hulpverleners zien meer ernstige mentale problemen bij vluchtelingen uit Oekraïne (01/08/2022 - VRT NWS)
  Nu de oorlog in Oekraïne blijft duren en alsmaar grimmiger wordt, zien hulpverleners meer Oekraïense vluchtelingen in ons land met ernstige psychologische problemen. Solentra, een organisatie die gespecialiseerd is in de behandeling van oorlogstrauma's bij vluchtelingen moet meer individuele en intensieve behandelingen opstarten.
  [naar artikel]
 31. Nog geen akkoord over nooddorpen voor Oekraïense vluchtelingen: regering vergadert morgen verder (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering vergadert zaterdag verder over de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. Een akkoord wordt pas begin volgende week verwacht, zo is te horen na de ministerraad van vandaag. De regering werkt aan een plan om vijftien nooddorpen voor Oekraïense vluchtelingen te bouwen, verspreid over heel Vlaanderen. Zo zal de inzet van de lokale besturen niet volstaan om de naar schatting 120.000 Oekraïners die naar ons land komen, op te vangen.
  [naar artikel]
 32. In beeld: onze fotograaf tussen de Oekraïense vluchtelingen in Lviv (16/03/2022 - Knack)
  Fotograaf Franky Verdickt trok naar de Pools-Oekraïense grens, waar hij samen met Knack-journalist Jeroen Zuallaert sprak met Oekraïense vluchtelingen, en naar Lviv in West-Oekraïne. In en rond het treinstation van Lviv maakte hij deze beelden, van Oekraïeners die hun land ontvluchten voor het oorlogsgeweld.
  [naar artikel]
 33. Antwerpenaren kunnen Oekraïense vluchtelingen opvangen via nieuwe website (27/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpenaar met roots in Oekraïne Julian Matytchak (25) heeft een website opgericht waar hij spullen inzamelt om de burgers van Oekraïne te helpen. Antwerpenaren kunnen er zich ook aanmelden om eventuele vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.
  [naar artikel]
 34. Oekraïense vluchtelingen moeten wijken voor skiënde parlementsleden in Tsjechië (10/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Tsjechië is er publieke verontwaardiging ontstaan nadat een groep van Oekraïense vluchtelingen, die gehuisvest was in een recreatiecentrum in het wintersportgebied van Harrachov, moet verhuizen. Het gebouw is eigendom van het Tsjechische parlement en verschillende parlementairen willen er tijdens de vakantie komen om te skiën.
  [naar artikel]
 35. Kinderen van Oekraïense vluchtelingen bang van F-16's die overvliegen in Pelt: "We proberen hen gerust te stellen" (24/03/2022 - VRT NWS)
  Oekraïense vluchtelingen schrikken op van de F-16's die in Kleine-Brogel (Peer) opstijgen. Dat merken ze in de aangrenzende gemeente Pelt en daarom willen ze de vluchtelingen geruststellen met een informatiebrochure in het Oekraïens.
  [naar artikel]
 36. Stad Halle helpt Oekraïense vluchtelingen aan een job (01/02/2023 - VRT NWS)
  In Halle houden ze vandaag een jobbeurs, speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne. De Oekraïners kunnen er solliciteren bij een aantal interimkantoren om te werken in Halle en omgeving.
  [naar artikel]
 37. Waarom schieten we sneller te hulp bij mensen die "op ons lijken"? (18/03/2022 - VRT NWS)
  Sinds de inval van Russische troepen in Oekraïne zijn miljoenen Oekraïense burgers op de vlucht. In Europa, maar ook in ons land komt er langs alle kanten steun. Oekraïense vluchtelingen krijgen een speciaal statuut. Burgers halen Oekraïners in huis en zamelen massaal geld en kleding in. Hoe komt het dat we zo solidair zijn met de Oekraïense vluchtelingen? En is dat oneerlijk ten opzichte van andere vluchtelingen die in ons land terecht komen?
  [naar artikel]
 38. Vlamingen willen wel Oekraïense vluchtelingen opvangen, maar zijn selectief (05/05/2022 - VRT NWS)
  Een ruime meerderheid van de Vlamingen vindt het goed dat België Oekraïense vluchtelingen opvangt. Dat blijkt uit "De Stemming", een bevraging van ruim 2.000 Vlamingen in opdracht van VRT NWS en "De Standaard". We zijn dubbel zo gastvrij voor Oekraïense vluchtelingen dan voor vluchtelingen uit Syrië of Afghanistan. Maar ook voor Oekraïense vluchtelingen zijn we selectief in onze solidariteit.
  [naar artikel]
 39. Antwerpen en Mechelen plaatsen eerste nooddorpen voor Oekraïense vluchtelingen (25/03/2022 - Express)
  1250 Oekraïense vluchtelingen in ons land kunnen terecht in de eerste nooddorpen. In Antwerpen wordt de Middenvijver op Linkeroever en in Mechelen de terreinen bij de Nekkerhal omgebouwd tot dorpen voor vluchtelingen. Op termijn kan de capaciteit worden opgetrokken tot 1.650 plaatsen. In totaal zijn zo’n vier miljoen Oekraïners op de vlucht voor de oorlog […]
  [naar artikel]
 40. De zoektocht naar duizenden Oekraïners (09/04/2022 - De Tijd)
  01:30 De Belgische gemeenten hopen dat de Oekraïense vluchtelingen zich snel komen inschrijven, om te weten wie ze zijn. Voorlopig beoordelen veel vluchtelingen de Oekraïense diaspora in ons land als hun ve...
  [naar artikel]
 41. Acteur Benedict Cumberbatch wil Oekraïense vluchtelingen in huis nemen (14/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Benedict Cumberbatch (45) gaat mogelijk Oekraïense vluchtelingen in huis nemen. Dat zei de acteur tijdens de BAFTA-ceremonie. Hij wil naar eigen zeggen laten zien dat hij “zij aan zij staat met zijn broers en zussen die hier doorheen gaan”.
  [naar artikel]
 42. China wil zieken onderbrengen in leeg flatgebouw in Hongkong, betogers steken gebouw in brand (26/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Betogers hebben vanavond met molotovcocktails gegooid naar een leegstaand gebouw in Hongkong dat zou worden ingericht als quarantainezone voor...
  [naar artikel]
 43. Oekraïense vluchtelingen geven onbezoldigd les aan Oekraïense kinderen: “Ik ben blij dat ik iets kan betekenen” (01/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In verschillende Vlaamse scholen melden zich Oekraïense vluchtelingen als leerkracht. Ze zijn gediplomeerd en kunnen de gevluchte Oekraïense kinderen helpen hun schooljaar onmiddellijk te hernemen. Het enige wat ze hiervoor krijgen, is een vrijwilligersvergoeding.
  [naar artikel]
 44. Krijgen Oekraïense vluchtelingen in Europa een voorkeursbehandeling? (14/03/2022 - VRT NWS)
  Door de oorlog in Oekraïne wordt Europa opnieuw geconfronteerd met een grote toestroom van vluchtelingen. Onvermijdelijk duiken vergelijkingen op met de laatste grote vluchtelingenstroom op het continent: die van honderdduizenden Syriërs op de Balkanroute in 2015. Toch vallen ook verschillen op. Velen vinden dat Europa "welwillender" omgaat met de Oekraïense vluchtelingen. Is dat zo? Hoe komt dat dan? En heeft deze nieuwe vluchtelingenstroom gevolgen voor de toekomst?
  [naar artikel]
 45. Aantal Oekraïense vluchtelingen in Polen nadert een miljoen (06/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal vluchtelingen dat vanuit Oekraïne in buurland Polen is aangekomen is opgelopen tot bijna een miljoen, meldt de Poolse douane. Sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne hebben zich ongeveer 922.400 vluchtelingen in Polen gemeld.
  [naar artikel]
 46. Staatssecretaris Mahdi wil collectieve opvang in noodcentra en extra registratiesite voor Oekraïense vluchtelingen (09/03/2022 - VRT NWS)
  Grote noodcentra voor opvang van Oekraïense vluchtelingen, dat is wat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) voorstelt. Huisvesting wordt het grootste probleem, nu dag na dag het aantal Oekraïense vluchtelingen in ons land toeneemt. Ook om iedereen snel te registreren en het tijdelijke beschermingsstatuut te geven is extra capaciteit nodig.
  [naar artikel]
 47. Verontwaardiging in Tsjechië: Oekraïense vluchtelingen moeten wijken voor skiënde parlementsleden (10/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Tsjechië is er publieke verontwaardiging ontstaan nadat een groep van Oekraïense vluchtelingen, die gehuisvest was in een recreatiecentrum in het wintersportgebied van Harrachov, moet verhuizen. Het gebouw is eigendom van het Tsjechische parlement en verschillende parlementairen willen er tijdens de vakantie komen om te skiën.
  [naar artikel]
 48. Verontwaardiging in Tsjechië: Oekraïense vluchtelingen moeten wijken voor skiënde parlementsleden (10/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Tsjechië is er publieke verontwaardiging ontstaan nadat een groep van Oekraïense vluchtelingen, die gehuisvest was in een recreatiecentrum in het wintersportgebied van Harrachov, moet verhuizen. Het gebouw is eigendom van het Tsjechische parlement en verschillende parlementairen willen er tijdens de vakantie komen om te skiën.
  [naar artikel]
 49. Groen wil niet-ingevulde opvangplaatsen voor Oekraïners openstellen voor andere vluchtelingen (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Coalitiepartner Groen roept staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op om de opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen die niet opgevuld zijn, in te schakelen in het reguliere opvangnetwerk. “Wat voor Oekraïense vluchtelingen kan, moet ook voor andere vluchtelingen kunnen”, vindt Kamerlid Eva Platteau.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy