Van die eerste zonnestralen krijgen wij spontaan zin om met potgrond en zaadjes aan de slag te gaan. Klein obstakel: het ontbreekt ons helaas aan [naar artikel]
Met struiken en bomen die bessen en vruchten dragen kan elke tuin een lekker randje krijgen. Tuinvogels zijn een prima indicator. Komen zij veel en vaak op bezoek dan zit het goed, want dan zijn er flink wat bessen om te plukken, noten om te kraken en vruchten om te rapen. Vele vallen overigens ook bij ons in de smaak. Bovendien zijn sommige cultivars nog net wat sappiger, dikker en lekkerder dan de basissoort. We ontdekten het voor u in deze eetbare tuin in Balen-Mol. [naar artikel]
De dagen worden steeds korter en frisser: de herfst komt eraan! Toch is er nog genoeg te doen buitenshuis. Tegen het einde van deze maand moet je de tuin voorbereiden op het regenachtige en koudere seizoen. Vtwonen.be geeft je daarom enkele tips om je tuin herfstklaar te maken. [naar artikel]
In maart breekt de lente aan. Het is het startsein voor menig hobbytuinier, maar vorstperiodes kunnen nog flink wat schade aanrichten. Bouwsite Livios lijst op wat je in maart beter wel en (nog) niet doet in je tuin. [naar artikel]
Naar jaarlijkse gewoonte is in de VS de Dirty Dozen-lijst gepubliceerd, een lijst met de twaalf groente- en fruitsoorten waar het meeste pesticiden op gebruikt worden. “Je ziet die niet, maar toch zijn ze overal aanwezig", weet toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven). Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? Kunnen we echt niet zonder die pesticiden? En is het nuttig het om je voeding onder de kraan af te spoelen? [naar artikel]
Hasselback kip is een variant op de hasselback potatoes. Het principe is eenvoudig: je maakt diepe inkepingen die je opvult. De hasselback kip die wij maken is smakelijk opgevuld met spinazie en feta. [naar artikel]
De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke spinazie mücver klaar. Smakelijk! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.