Tweede nederlaag op rij voor leider Hasselt bij Diegem: “Eerste helft was niet goed genoeg”

13/11/2022 - 10:56
"Tweede nederlaag op rij voor leider Sporting Hasselt. Die nieuwe verliesbeurt hadden de Hasselaren vooral te danken aan een matige eerste helft. Ondanks de - onverdiende - nederlaag toch ook goed nieuws. De jonge revelatie van het seizoensbegin en jeugdproduct Mathisse Dassen (19) verlengde zijn contract."

1. Bondscoach Martínez: “Onze tweede helft was niet goed genoeg om hier te komen winnen” (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Een onnodige nederlaag”, zo gaf bondscoach Roberto Martínez toe na het verlies van Engeland. “Onze eerste helft was heel goed, jammer genoeg was... [naar artikel]

2. TWEEDE AFDELING. Belisia profiteert niet van nederlaag Sporting Hasselt, Tongeren boekt knappe 7 op 9 (25/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Sporting Hasselt verloor op eigen veld van Diegem en was naar eigen zeggen “gewoon te plat”. De ideale kans voor Belisia om haasje over te springen in het klassement. De Bilzenaren verloren echter verrassend op het veld van Lille, waardoor Hasselt leider blijft. Tongeren zette via drie doelpunten in zeven minuten een scheve situatie recht tegen Jong KV Mechelen. Onder het nieuwe trainersduo boekten de Tongenaren een knappe 7 op 9. Hades leed een zure nederlaag tegen Wezel. Aan het enige doelpunt in het slot hing een serieuze geur van buitenspel. Lees hier alle verslagen van de wedstrijden in tweede afdeling VV B van dit weekend. (matr/dg/rusm/edst/frba) [naar artikel]

3. REACTIES. Vanaken blij met punt: “Tweede helft niet goed genoeg” - Hoedt zag hetzelfde schoentje wringen: “Maar we mogen trots zijn” (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Hans Vanaken ziet een terechte uitslag in het Lotto Park. “Want onze tweede helft was gewoonweg niet goed genoeg”, vertelt hij bij Eleven Sports. Wesley Hoedt vindt dat Anderlecht trots mag zijn, al zag hij opnieuw waar het schoentje wrong. [naar artikel]

4. REACTIES. Rik De Mil is duidelijk na zure nederlaag in Genk: “De titel is niet voor ons”, Mats Rits: “Goals vallen te makkelijk” (30/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen begrafenisstemming bij Club Brugge, wel het gevoel dat er meer inzat in Genk. Ook Mats Rits vond dat zijn ploeg zichzelf in de voet schoot. “De tweede helft was niet goed genoeg.” [naar artikel]

5. Gezien, Rik Verheye? Snedig Diegem legt Sporting Hasselt zowaar een tweede keer over de knie en viert met… een deur: “Ze konden wel lachen met onze actie” (25/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Net als in de heenronde toonde Diegem zich ook zaterdagavond de betere van Sporting Hasselt. Groen-wit, nooit verlegen om een stunt, zette de leiders van bij de aftrap stevig onder druk en puurde twee doelpunten uit een resem kansen. Na de 0-2-stunt lijkt Diegem alsnog op weg naar een zorgeloos seizoen. [naar artikel]

6. HANDBAL OVERZICHT. Initia Hasselt verrast tegen Tongeren, leider Lions slikt eerste nederlaag (27/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Leider Lions slikte op de eerste speeldag van de terugronde zijn eerste nederlaag van het seizoen. Goed nieuws voor Bocholt, dat met winst tegen Atomix zijn achterstand in de rangschikking herleidt tot één punt. [naar artikel]

7. TWEEDE AFDELING. Vijfde zege op rij voor leider Hasselt? (04/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Bocholt-Hades, dat is de blikvanger van speeldag 10. Leider Hasselt gaat bij Turnhout op zoek naar een vijfde zege op rij. Belisia ontvangt Diegem en Tongeren trekt naar Lebbeke. Lees hier alle ploegnieuws van de Limburgse clubs in tweede afdeling VV B voor dit weekend. [naar artikel]

8. TWEEDE AFDELING. Derde zware blessure bij Sporting Hasselt, walst ploeg in vorm Tongeren ook over Diegem? (01/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Zowel leider Sporting Hasselt (naar Lebbeke), eerste achtervolger Belisia (thuis tegen Wezel) als Bocholt (thuis tegen Berchem) hebben na hun nederlagen van vorig weekend iets recht te zetten. Als Hades degradatiezorgen wil vermijden, wint het best van Tempo Overijse. Ploeg in vorm Tongeren trekt naar Diegem. Lees hier alle ploegnieuws van de wedstrijden in tweede afdeling VV B van dit weekend. (matr/rusm/edst/frba) [naar artikel]

9. Bree-Beek smeert leider Zepperen-Brustem eerste nederlaag aan: “Chapeau voor mijn jonge mannen” (27/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Een goal van Seppe Janssen, iets voorbij het half uur, volstond voor Bree-Beek om leider Zepperen-Brustem een eerste effectieve nederlaag toe te dienen en de topper naar zich toe te trekken. “Fijn voor de jongens en goed voor de competitie”, redeneerde thuiscoach Daelmans. “Deze match verdiende geen winnaar”, vond z’n collega Reumers in het andere kamp. [naar artikel]

10. Dansende Rik Verheye motiveert Sporting Hasselt niet: Hasselaren gaan boot in tegen rode lantaarn Diegem (15/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Een passief Hasselt kon op geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning. Op het kleine kunstgrasveld van de rode lantaarn kreeg Diegem gewoon de beste kansen. Toen Hasselt op slag van rust dan nog eens met tien door moest na een onbezonnen ingreep van Ofori, werd de opdracht nog moeilijker. De tweede helft bracht niet veel beterschap. Integendeel, met een optimistisch schot werd doelman Ghijsens verrast: 1-0. Daarna bracht Sporting niets meer om de gelijkmaker te claimen. [naar artikel]

11. “Wij stress? Gezien hoe dominant we waren?” Leider Genk wil na slinkende bonus niet weten van nervositeit (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

En toen bedroeg de voorsprong nog vijf punten. Racing Genk speelde tegen Union een sterke eerste helft . Toch ging het met een achterstand de rust in en die kwam het in de tweede helft niet meer te boven: 1-2. Wordt men stilaan nerveus bij de leider? “Neen hoor, anders zouden we niet zo dominant zijn”, zei trainer Wouter Vrancken. [naar artikel]

12. VT Hasselt blijft leider in tweede nationale na derbywinst tegen Lanaken (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)

VT SafeSign Hasselt blijft leider in tweede nationale. De titelkandidaat bleek in een Limburgse derby ook te sterk voor thuisploeg Lanaken. “Een collectieve off-day”, aldus middenman Dries Ilsbroux. “Maar we zullen nog groeien doorheen het seizoen.” [naar artikel]

13. ‘Kiki’ dirigeert leider Sporting Hasselt naar verdiende zege tegen Racing Mechelen: “Zitten op het goede spoor” (10/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Leider Sporting Hasselt boekte een verdiende 3-0-zege tegen een Racing Mechelen dat enkel in de eerste helft wat weerwerk kon bieden. Na rust was het al Hasselt wat de klok sloeg. Verburgh en ‘Kiki’ Vanrafelgem klaarden de klus voor de fiere leider. [naar artikel]

14. STVV-coach Bernd Hollerbach: “Ben zelf verrast over onze automatismen” (27/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Een fluks STVV nam in een boeiende tweede helft de maat van een matig Standard. “STVV speelde een grote match”, oordeelde coach Bernd Hollerbach. “Vanaf de openingsminuut zag ik een agressief STVV, dat geen ruimte gaf. Spijtig genoeg was de eerste bal op doel meteen goed voor de 1-0 van Gavory. Met de beste helft van het seizoen bogen mijn jongens de achterstand om.” [naar artikel]

15. Bocholt lijdt in Lebbeke derde nederlaag op rij: “Moeten tij snel keren” (13/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Nieuwe nederlaag van Bocholt - de derde op rij inmiddels - dat steeds verder wegzakt in het klassement. “Een partij die vergelijkbaar was met de match op Diegem”, aldus Rune Doms. “Ook Lebbeke hanteerde de lange bal richting hun gestalterijke aanvallers. En de twee tegentreffers vallen uit evenveel stilstaande fases. Vermijdbaar, zeker de tweede, en dat maakt het nog zuurder. We moeten het tij snel gaan keren, want voor we het goed beseffen zitten we echt in de shit. Zeg nu zelf, de laatste nederlagen waren zelfs niet eens tegen de topploegen uit de reeks. Dat stemt toch tot nadenken.”  [naar artikel]

16. Sporting Hasselt verliest koppositie aan Belisia na gelijkspel tegen Houtvenne: “De titel pakken wordt nu erg moeilijk” (21/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Sporting Hasselt is leider af na een terecht gelijkspel tegen Houtvenne en verliest de polepostion in de razend spannende titelstrijd aan Belisia. Hasselt liet kansen liggen in een sterke eerste helft, maar moest na rust het spel ondergaan en kwam zelfs nog goed weg met een draw. [naar artikel]

17. Eerste nederlaag voor Limburg United in Luik: “Speelden verschrikkelijke eerste helft” (06/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Limburg United heeft door een zwakke eerste helft in Luik de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Na rust vocht United terug, maar in de slotfase kon Luik aan de vrijworplijn de zege naar zich toetrekken. “We liepen te lang achter de feiten aan”, sprak Quinten Serron. [naar artikel]

18. Diest blijft met lege handen achter in Sint-Lenaarts: “Het was nog nooit zo stil tijdens de pauze” (10/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Diest doet met de 2-1-nederlaag een slechte zaak. Verdediger Yarne Claessens zag een erg zwakke eerste helft waarin zijn ploeg tegen een 2-0 aankeek. Hoe slecht het voor de rust was, zo goed was het er na. Kansen genoeg, maar de gelijkmaker viel niet. [naar artikel]

19. TWEEDE AFDELING. Doelpuntenkermis bij Belisia, ook zeges voor Tongeren, Hasselt en Bocholt (09/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Hades leed in eigen huis een pijnlijke nederlaag tegen Diegem, Belisia trakteerde de fans op een doelpuntenkermis en ook SK Tongeren, Sporting Hasselt en Bocholt VV pakten de drie punten. Lees hier de verslagen van alle wedstrijden in tweede afdeling VV van dit weekend. [naar artikel]

20. Yves Vanderhaeghe (KV Oostende) na nederlaag op Antwerp: “We begonnen veel te braaf” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

KV Oostende ging op bezoek bij Antwerp vrij kansloos onderuit. Na een makke eerste helft volgde een iets betere tweede helft. “Het is niet makkelijk, maar we blijven positief.” Zondagavond wacht een echte kraker tegen Zulte Waregem. [naar artikel]

21. Lommel-coach Peter Van der Veen na nederlaag in Westerlo: “Zelf te weinig gecreëerd”<BR /> (01/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Met een nederlaag in Westerlo zit een kwart van de competitie er nu op voor groen-wit. “In de eerste helft stonden we goed, want de tegenstander stapte enigszins gefrustreerd naar de kleedkamer”, stelde trainer Peter Van der Veen vast. [naar artikel]

22. REACTIES. Alderweireld: “Pas wanneer we worden weggespeeld, zou ik van een crisissfeer spreken” (29/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

“Hier mag je niet op deze manier verliezen”, besefte kapitein Toby Alderweireld (34) na de 2-1-nederlaag bij Club Brugge. “Het Brugse publiek was aan het fluiten, tot we aan het einde van de eerste helft op de linkerkant niet goed stonden op te letten.” [naar artikel]

23. TWEEDE AFDELING. Hades loopt ondanks gelijkspel uit op Belisia, gemiste kans voor Sporting Hasselt (02/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Leider Hades profiteerde met een gelijkspel niet optimaal van de nederlaag van eerste achtervolger Belisia. Tongeren won wel, Bocholt verloor in Lebbeke en Sporting Hasselt ging onderuit bij Jong KV Mechelen. Lees hier alle verslagen van de wedstrijden in tweede afdeling VV B van dit weekend. [naar artikel]

24. Hades leider af na nederlaag tegen Bocholt en heeft lot niet meer in eigen handen: “Alles kan nog” (07/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Anti-climax voor Hades. De thuisploeg kon kampioen spelen als het zelf won en Cappellen niet won op Pepingen-Halle, maar aan beide voorwaarden werd niet voldaan. Hades kwam nochtans twee keer op voorsprong, maar een zwakke tweede helft werd de thuisploeg fataal. Hades kan de titel nog pakken als het op de slotdag wint in Hasselt en Cappellen niet wint van Jong KV Mechelen. [naar artikel]

25. Zwak Sporting Hasselt verliest maar blijft wel leider: “Het was gewoon te plat” (25/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Sporting Hasselt liep zaterdag tegen zijn derde thuisnederlaag van het seizoen aan. Een terechte nederlaag waar weinig op af te dingen viel. Door het verlies van Belisia blijft ‘de Spor’ wel leider. [naar artikel]