De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Verkavelaars azen op laatste zonevreemde duinen

Apache

16/11/2022 - 07:49

Aan de Belgische Westkust palmen ontwikkelaars de laatste niet-beschermde duinen in voor bouwprojecten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Akkoord over bescherming van 12.262 ha zonevreemde bossen (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt om 12.262 hectare zonevreemde bossen te beschermen. Dat is iets minder dan de 12.334 ha waarvan
  [naar artikel]
 2. Kleine zonevreemde bossen winnaar van geschrapte boskaart (24/07/2018 - De Tijd)
  07:34 De Vlaamse regering maakt het moeilijker om te bouwen in zonevreemde bossen. Kleine bospercelen in woon- of industriegebied kunnen evenwel makkelijker worden bebouwd.
  [naar artikel]
 3. Spontane duinen op het strand van Zeebrugge (11/09/2018 - VRT NWS)
  Op het strand van Zeebrugge zijn vanzelf duinen ontstaan. Het zijn nog geen hoge duinen maar wel heuveltjes zand begroeid met allerlei planten. Die duinen zijn spontaan gegroeid door dat de planten het voorbijwaaiende zand vasthouden.
  [naar artikel]
 4. Akkoord over de bescherming van 12.262 ha zonevreemde bossen (31/03/2017 - Knack)
  De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt om 12.262 hectare zonevreemde bossen te beschermen. Dat is iets minder dan de 12.334 ha waarvan eerder sprake was. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 5. Schauvliege krijgt kritiek uit alle hoeken voor kaart met zonevreemde bossen, maar: "Geen onnauwkeurigheden" (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende burgemeesters van meerderheidspartijen Open Vld en CD&V zien de kaart met zonevreemde bossen van de Vlaamse regering niet zitten.
  [naar artikel]
 6. Te koop: zonevreemde villa voor 1,6 miljoen euro (26/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een villa aan de rand van Hasselt op een domein van 5 hectare? Het kan de uwe zijn voor 1,6 miljoen euro. Tenminste als het Agentschap voor Natuur en Bos de zonevreemde woning niet voor uw neus wegkaapt.
  [naar artikel]
 7. Akkoord over de bescherming van 12.262 ha zonevreemde bossen (31/03/2017 - De Standaard)
  De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt om 12.262 hectare zonevreemde bossen te beschermen. Dat is iets minder dan de 12.334 ha waarvan eerder sprake was. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege vrijdag bekendgemaakt. Volgens de CD&V-minister komt er met de beslissing een einde aan een discussie van meer dan 20 jaar.
  [naar artikel]
 8. BS Ter Duinen steunt Bednet (15/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  BS Ter Duinen heeft zijn goed hart laten zien. Op vrijdag 9 maart nam de school deel aan de grote pyjamadag.
  [naar artikel]
 9. Ter Duinen steunt Bednet (13/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 13 maart was het reeds de 5de editie van de Nationale Pyjamadag. Ook de leerlingen van Ter Duinen deden mee en kwamen in pyjama naar school.
  [naar artikel]
 10. Boskap Essers zet discussie zonevreemde bossen op scherp (16/10/2019 - Apache)
  De nieuwe ontbossing door transportbedrijf Essers zet de discussie over de bescherming van de zogenaamde 'zonevreemde bossen' op scherp. In het nieuwe Vlaams regeerakkoord zijn voor deze bossen echter geen specifieke beschermingsmaatregelen te vinden.
  [naar artikel]
 11. Oplossing voor zonevreemde sportinfrastructuur (29/06/2018 - Metro)
  Er komt een oplossing voor de zonevreemde sportinfrastructuur in Vlaanderen. Denk aan de lokale voetbalclub die door de jaren heen een ballenkot, een trainerslokaal of een klein oefenveld heeft aangelegd. Vaak gaat het om zonevreemde infrastructuur. Voor dat soort historisch gegroeide situaties komt er nu een oplossing op voorstel van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Minister Schauvliege past daarbij dezelfde techniek toe als bij de problematiek van de zonevreemde jeugdlokalen in 2015. Omwille van het maatschappelijke belang van de sportverenigingen (en van hun infrastructuur) wordt de infrastructuur namelijk opgenomen in de lijst van “handelingen van algemeen belang”. Op die manier kunnen sportclubs onder meer uitbreiden, een nieuw terrein aanleggen of een kantine renoveren. Voorwaarde is wel dat het gaat om infrastructuur van een erkende sportclub die aangesloten is bij een erkende sportfederatie of door het lokaal bestuur. En natuurlijk kan ook niet om het even waar bijgebouwd worden. Zo zijn er randvoorwaarden die ruimtelijk kwetsbaar gebied beschermen. Volgens minister Schauvliege zal de ingreep voor veel tennisclubs, cafévoetbalploegen en andere sportclubs een oplossing bieden. bron: Belga Het bericht Oplossing voor zonevreemde sportinfrastructuur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. “De omzetting van bos op bouwgrond in zonevreemd bos is diefstal” (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Net voor de paasvakantie keurde de Vlaamse regering de kaart met zonevreemde bossen goed. Dat zijn bossen die tot dan op bouwgrond, industriegrond of landbouwgrond lagen en dus in principe gekapt konden worden om een huis te bouwen, een bedrijf uit te breiden of om aspergebedden aan te leggen. Maar sinds de goedkeuring van de kaart met zonevreemde bossen, kortweg de Vlaamse Boskaart, kan dat niet meer.
  [naar artikel]
 13. Schattig: jong babyzeehondje ligt uit te rusten in de Koksijdse duinen (31/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de duinen van Koksijde is donderdagmorgen opnieuw een babyzeehondje aangetroffen. Het dier was er aan het uitrusten. Volgens natuurgids Luc David, zeg maar de zeehondenherder van de westkust, gaat het al om het vijfde jonge grijze zeehondje in de duinen in een week tijd. “Zo’n groot aantal in een korte periode is ongezien. Er is precies een babyboom van grijze zeehonden aan de gang”, reageert hij. “Laat ze rusten en vooral met rust.”
  [naar artikel]
 14. Duinen vatten vuur in De Panne (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In De Panne was er gisteren een brand in de duinen. De helikopter van de federale politie werd ingezet om met waterzakken te helpen blussen. Er
  [naar artikel]
 15. BS Ter Duinen is sportief (03/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  In het kader van de ‘Maand van de sport’ hebben de kids van BS Ter Duinen in september kennis gemaakt met verschillende sporten. Wij dragen bewegen hoog in het vaandel dus deze trein wilden we zeker niet missen.
  [naar artikel]
 16. Ter Duinen scoort op schaaktornooi (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse gewoonte vindt er in Hechtel-Eksel het lokale schaaktornooi voor kinderen plaats. Dit jaar ging het tornooi door in basisschool Ter Duinen.
  [naar artikel]
 17. Koreanen azen op nieuwe kantoren Microsoft en KPMG (26/03/2018 - De Tijd)
  12:24 De Koreanen veroveren de Belgische vastgoedmarkt. Na vorige deals in Brussel azen ze op de nieuwe kantoortoren The PassPort op Brussels Airport.
  [naar artikel]
 18. Verkiezingen leerlingenraad in Ter Duinen (24/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Elk schooljaar worden er op het einde van de maand oktober nieuwe verkiezingen georganiseerd in basisschool Ter Duinen. Ook dit jaar werd er weer druk campagne gevoerd en stemmen geteld.
  [naar artikel]
 19. Hotelschool Ter Duinen Koksijde is niet gelukkig met sluiting (22/10/2020 - VRT NWS)
  De bekende hotelschool Ter Duinen in Koksijde heeft de deuren moeten sluiten van burgemeester Marc Vanden Bussche (Lijst Burgemeester). Zes leerlingen zijn besmet met het coronavirus. Ter Duinen is een gevaar voor de volksgezondheid, vindt de burgemeester. Maar de school zelf ontkent dat. "Het was niet nodig om ons te sluiten", vindt directeur Peter Verbeke.
  [naar artikel]
 20. De duinen gaan op wandel (22/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ga tijdens de zomermaanden op ontdekkingstocht doorheen Gerheserheide. Een gebied met zandwegen en met dennenbossen begroeide duinen. Vertrekken doe je aan de Vuvuzela. Een tocht van een 8-tal langs het sterrenplekje ‘Den Tus, de historische site ‘De Schans van Gerhees en dieren van Gerheserheide.
  [naar artikel]
 21. Baskettoppers ruimen duinen van Oostende op (07/02/2020 - VRT NWS)
  Op de rustdag van het olympisch kwalificatietornooi basket hebben de vier deelnemende teams de duinen van Oostende opgeruimd. De spelers en coaches van het Belgische, Canadese, Japanse en Zweedse team raapten vuilnis op.
  [naar artikel]
 22. Grootoudersfeest in Ter Duinen (01/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Net zoals vele andere scholen organiseert BS Ter Duinen in Hechtel ook jaarlijks een grootoudersfeest. Na een jaartje pauze wegens corona was het op 27 oktober weer zover. De kleuters zetten de grootouders in de bloemetjes op deze speciale dag.
  [naar artikel]
 23. De duinen gaan op wandel (12/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ga tijdens de zomermaanden op ontdekkingstocht doorheen Gerheserheide, een gebied met zandwegen en met dennenbossen begroeide duinen. Een tocht van een 8-tal kilometer brengt je langs het sterrenplekje ‘Den Tus, de historische site ‘De Schans van Gerhees en dieren van Gerheserheide.
  [naar artikel]
 24. Leerlingen van Ter Duinen verkopen wafels (20/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van Ter Duinen verkochten wafels in het teken van een mini-ondernemingsprojectje voor de aankoop van duurzame ledlampen.
  [naar artikel]
 25. Ultieme poging om zonevreemde woning van Jeroen Brouwers te redden mislukt (27/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een ultieme poging van de gemeente Zutendaal om de zonevreemde woning van schrijver Jeroen Brouwers alsnog te redden, is op een sisser uitgedraaid. “Zowel de provincie als cultuurminister Sven Gatz (Open Vld) hebben negatief gereageerd op onze vraag om het huis om te vormen tot een literair museum rond de Nederlandse schrijver”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Ann Schrijvers (Nieuw ZVP).
  [naar artikel]
 26. Gewapende overval in duinen Blankenberge blijkt wraakactie op ex-vriendje (24/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vier jongemannen en twee minderjarigen worden verdacht van een gewelddadige overval in de duinen van Blankenberge. Dat bevestigt het parket van...
  [naar artikel]
 27. Ter Duinen behaalt vierde ster (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zoals geweten werkt BS Ter Duinen dit jaar aan het vijfsterrenproject. Elke ster staat voor een leergebied en telkens wordt er 2 weken aan dit leergebied gewerkt.
  [naar artikel]
 28. Sint-Truiden maakt plan voor 8 zonevreemde bedrijven en 2 kastelen: “Het wordt absoluut geen heksenjacht” (15/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De stad Sint-Truiden laat een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken voor tien zonevreemde bedrijven, waaronder twee kastelen. “Sommige bedrijven kunnen nu in de problemen komen, omdat hun toestand niet helemaal in orde is”, zegt N-VA-schepen Mieke Claes.
  [naar artikel]
 29. Migranten meren aan op Spaans strand en vluchten de duinen in (30/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan dertig migranten die illegaal onderweg waren naar Europa, zijn vrijdag de duinen in gevlucht op een strand in Spanje. Enkele toeristen...
  [naar artikel]
 30. Leerlingen Ter Duinen houden filmavond op Valentijn (19/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op vrijdag 14 februari ging de jaarlijkse filmavond in Ter Duinen weer voor. Drie klassen werden omgetoverd tot filmzalen er er werd voor de nodige snacks en drankjes gezorgd.
  [naar artikel]
 31. Bizarre crash in Zandvoort: auto landt buiten het circuit in de duinen (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Heel vreemde crash, afgelopen weekend in Zandvoort. Een eenzitter maakte twee salto’s, vloog daarbij over het hekwerk en kwam in de duinen tot stilstand.
  [naar artikel]
 32. Vroeger waren er rivierduinen in Destelbergen: "Duizenden jaren geleden zijn die ontstaan in de ijstijd" (30/03/2021 - VRT NWS)
  De gemeente Heusden, bij Destelbergen, had vroeger rivierduinen. Het gaat over duinen die 15.000 jaar geleden ontstaan zijn in de laatste ijstijd. Er zijn er nog 2 overgebleven: de Zandberg en de Kollebloem. De provincie Oost-Vlaanderen heeft een brochure gemaakt waarin voor het eerst de duinen in Heusden centraal staan.
  [naar artikel]
 33. Femma picknickt tussen de Hechtelse duinen (30/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Iedereen neemt zijn eigen favoriete gerecht mee en deelt het met de andere deelnemers. Dat was het concept van de potluck-picknick van Femma Hechtel-Eksel op pinkstermaandag. Als locatie werd er gekozen voor de Hechtelse duinen.
  [naar artikel]
 34. Ter Duinen start al feestend het nieuwe schooljaar (04/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze hebben allemaal genoten van een mooie, warme en droge zomervakantie. Maar op 1 september vlogen de kinderen van Ter Duinen al feestend het nieuwe schooljaar in.
  [naar artikel]
 35. Brand hotelschool Ter Duinen mogelijk aangestoken door leerling (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De brand die dinsdagnacht woedde in het internaat bij hotelschool Ter Duinen, is opzettelijk aangestoken. Dat bevestigt procureur Patty T'Jonck
  [naar artikel]
 36. ‘Naturisten vrijen niet in de duinen’ (12/07/2018 - De Standaard)
  Naturisten zijn de dupe van vrijpartijen in de duinen waarmee zij niets te maken hebben. De politie van Bredene stelt wel vast dat er in de buurt van het naaktstrand meer ‘randactiviteiten’ worden gesteld dan elders, al was dat ook al zo voor het naaktstrand werd opgericht.
  [naar artikel]
 37. ‘Naturisten vrijen niet in de duinen’ (12/07/2018 - De Standaard)
  Naturisten zijn de dupe van vrijpartijen in de duinen waarmee zij niets te maken hebben. De politie van Bredene stelt wel vast dat er in de buurt van het naaktstrand meer ‘randactiviteiten’ worden gesteld dan elders, al was dat ook al zo voor het naaktstrand werd opgericht.
  [naar artikel]
 38. Pokémon verdwijnen uit Nederlandse duinen en van spoor (11/10/2016 - De Redactie)
  Ook in Nederland heeft Pokémon Go bij sommige mensen ergernis gewekt. In de beschermde duinen bij Kijkduin en op het spoor heeft maker Niantic Labs de wezentjes daarom verwijderd.
  [naar artikel]
 39. Leerlingen Ter Duinen bouwen met Lego (17/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar van basisschool Ter Duinen kregen in de week voor de krokusvakantie de kans om hun technisch- en wetenschappelijk talent te ontwikkelen door Lego-modellen te bouwen en tot leven te brengen.
  [naar artikel]
 40. Drie gokspelers azen op casino van Knokke (26/09/2016 - De Tijd)
  19:29 In kustgemeente Knokke-Heist azen drie rivalen uit de goksector op een nieuwe concessie voor het casino. Voor twee ervan, Napoleon Games en Golden Palace, is de inzet hoog: hun toegang tot de rendabel...
  [naar artikel]
 41. Niantic houdt woord: Pokémon weg uit Nederlandse duinen (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de beschermde duinen bij het Nederlandse Kijkduin (wijk van Den Haag) zijn geen Pokémon meer te vinden. Niantic Labs, de maker van Pokémon Go,
  [naar artikel]
 42. Seksverbod in Zeeuwse duinen na overlast van seksende mensen (30/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De overlast van seksende mensen in de duinen van het natuurgebied Oranjezon in Zeeland is volgens de gemeente Veere zo groot dat de politie tegen hen gaat optreden. Als ze betrapt worden, riskeren ze in het vervolg een boete, aldus een woordvoerder.
  [naar artikel]
 43. Oplichters azen per telefoon op bankrekening senioren (22/10/2020 - Express)
  Bankenfederatie Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van fraude waarbij oplichters hun slachtoffer opbellen en zich voordoen als een bankbediende.... The post Oplichters azen per telefoon op bankrekening senioren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Deze kunstwerken in de duinen tonen een kritische kijk op vluchtelingencrisis (01/07/2018 - De Morgen)
  In de duinen van Oostende duiken deze zomer 19 kunstwerken op. Un/settled is een kritische reflectie op de vluchtelingencrisis, om en rond de zo al beklemmende bunkers van Atlantikwall.
  [naar artikel]
 45. Politie klist handvol transmigranten in duinen van Zeebrugge tijdens grote controleactie (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse politie heeft deze middag een grote controleactie gehouden in de duinen op zoek naar transmigranten. Daarbij werden onder andere...
  [naar artikel]
 46. Ter Duinen op plattelandsklassen in de Breugelhoeve (21/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op maandag 14 maart vertrokken de leerlingen van Ter Duinen op plattelandsklassen naar de Breugelhoeve in Peer. Ze hadden er lang naar uitgekeken en eindelijk mocht het weer. Ze waren helemaal klaar voor een weekje plezier maken, maar ook om veel bij te leren over het leven op het platteland.
  [naar artikel]
 47. Brand in hotelschool Ter Duinen was aangestoken (16/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De brand die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde in hotelschool Ter Duinen in Koksijde, blijkt aangestoken te zijn. Tot die vaststelling kwam de branddeskundige, zo meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.
  [naar artikel]
 48. Proper Strand Lopers vinden snoepverpakking uit 1986 in de duinen van Middelkerke (12/10/2023 - VRT NWS)
  In de duinen van Middelkerke is een snoepverpakking uit het jaar 1986 gevonden. De vondst is opmerkelijk, maar toont ook aan hoe lang het duurt vooraleer afval afbreekt. "Sluikstorten is helaas van alle tijden."
  [naar artikel]
 49. Alweer zeehondje gevonden in Koksijde: "Het is precies een babyboom" (31/12/2020 - VRT NWS)
  In de duinen van Koksijde is vanmorgen opnieuw een babyzeehondje gevonden. Het dier was er aan het uitrusten. Volgens natuurgids Luc David gaat het al om het vijfde jonge grijze zeehondje in de duinen in een week tijd. En dat is perfect normaal.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy