De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘She Said’ van Maria Schrader: De onderzoeksjournalist als #MeToo thrillerheld

De Wereld Morgen

21/11/2022 - 19:31

Net als ‘Spotlight’ en ‘The Post’ sluit ‘She Said’ aan bij de Hollywoodtraditie van journalistenfilms die op spannende wijze morele, historische verhalen vertellen. Maria Schrader tekent voor een efficiënte adaptatie van de bestseller uit 2019 waarin New York Times journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey hun onderzoek naar het wangedrag van de machtige producent Harvey Weinstein reconstrueren. Resultaat is een drama waarin empathie en emoties primeren op sensatie. The post ‘She Said’ van Maria Schrader: De onderzoeksjournalist als #MeToo thrillerheld appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Ik moest over die donkere figuur schrijven, anders werd ik hem zelf' (06/01/2022 - De Tijd)
  02:00 Als scenarist van ‘Taxi Driver’ en ‘Raging Bull’, en regisseur van onder meer ‘American Gigolo’ hoort Paul Schrader bij de boegbeelden van het legendarische New Hollywood uit de jaren 1970. Zijn nieuw...
  [naar artikel]
 2. Regisseuse Schrader: ‘Een robot als liefdesslaaf, dat is waar we naartoe gaan’ (27/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Breidt de #MeToo-olievlek uit naar de Vlaamse showbizz? “Heftige aantijgingen stromen binnen” (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie werkt in de Vlaamse showbizz en zich ooit te buiten ging aan grensoverschrijdend gedrag, zal de komende tijd wellicht niet te best slapen. Onderzoeksjournalist Sven van der Meulen (23) heeft zich na het ‘Voice of Holland’-schandaal immers in het thema vastgebeten en vond ook Vlaamse slachtoffers van #MeToo bereid om uit de biecht te klappen. Hij geeft alvast een eerste stand van zaken. “Ik ben onafhankelijk en ga niemand sparen.”
  [naar artikel]
 4. Dochter van Lynn Wesenbeek speelt #MeToo-scène op VTM: “Op mijn 16de werd ik zelf ongewenst betast” (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  #MeToo avant la lettre in de nostalgische, nieuwe reeks ‘Studio Tarara’, vanaf volgende week op VTM. En het ‘lijdend voorwerp’ is Lauren Versnick...
  [naar artikel]
 5. ‘Cultuur van straffeloosheid’ leidde tot moord op Maltese onderzoeksjournalist (29/07/2021 - De Morgen)
  Vanwege het creëren van een ‘cultuur van straffeloosheid’ is de Maltese overheid medeverantwoordelijk voor de moord op onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia. Dat concludeert een onafhankelijke onderzoekscommissie in een rapport over de aanslag die de kleinste EU-lidstaat al bijna vier jaar in zijn greep houdt.
  [naar artikel]
 6. #MeToo-reeks ‘Twee zomers’ krijgt kritiek: in welke mate zit een groepsverkrachting in ‘grijze zone’? (10/02/2022 - De Morgen)
  Met de nieuwe televisiereeks ‘Twee zomers’ wilde productiehuis Panenka tonen dat in #MeToo-discussies niet alles zwart-wit is. Nu krijgen de makers kritiek omdat hun verhaal wel erg veel sympathie zou hebben voor plegers van seksueel geweld.
  [naar artikel]
 7. Angelina Jolie speelt hoofdrol in biopic over Maria Callas (22/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Angelina Jolie (47) zal binnenkort te zien zijn in de nieuwste film van regisseur Pablo Larraín. De Amerikaanse actrice vertolkt de rol van operazangeres Maria Callas in de biopic ‘Maria’. Dat meldt ‘The Hollywood Reporter’.
  [naar artikel]
 8. Angelina Jolie speelt hoofdrol in biopic over Maria Callas: “Een droom die uitkomt” (22/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Angelina Jolie (47) zal binnenkort te zien zijn in de nieuwste film van regisseur Pablo Larraín. De Amerikaanse actrice vertolkt de rol van operazangeres Maria Callas in de biopic ‘Maria’. Dat meldt ‘The Hollywood Reporter’.
  [naar artikel]
 9. Beyoncé controleerde iedereen die wilde meewerken aan album ‘Renaissance’ op MeToo-incidenten (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie met Beyoncé (40) wil samenwerken, ziet maar beter dat hij of zij in het verleden geen misstappen heeft begaan. Volgens ‘The Sun’ heeft de zangeres, die binnenkort haar nieuwe plaat ‘Renaissance’ uitbrengt, iedereen die meewerkte aan dat album gecheckt op mogelijke MeToo-schandalen.
  [naar artikel]
 10. Margot Robbie laat zich uit over de #MeToo-toestand in Hollywood: “Mensen als Harvey Weinstein profiteren van de ‘grijze zones’” (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hollywood heeft nog een lange weg af te leggen wat #MeToo-situaties betreft. Dat beweerde ‘Suicide Squad’-actrice Margot Robbie (32) aan ‘Mail Online’. Volgens haar zijn er nog teveel grijze zones op de werkvloer die sommigen maar al te graag misbruiken.
  [naar artikel]
 11. Tom Lenaerts: ‘Ik ben er oprecht van overtuigd dat ik me niet schuldig heb gemaakt aan MeToo-gedrag’ (05/02/2022 - De Morgen)
  Tom Lenaerts (53) heeft een nieuwe fictiereeks klaar, over een vriendenbende met een onfris verleden. Twee zomers wordt spannend, maar de tv-maker wilde er ook een paar eieren in kwijt. Over MeToo bijvoorbeeld, en hoe gretig we tegenwoordig hakbijl en schandpaal bovenhalen. ‘Mededogen is soms ver te zoeken.’
  [naar artikel]
 12. ‘Taxi Driver’-scenarist belicht pokeraar met gruwelijk verleden in ‘The Card Counter’: ‘Er zit een beul in ieder van ons’ (04/01/2022 - De Morgen)
  In de herfst van zijn carrière beleeft regisseur Paul Schrader, die ooit het iconische scenario van Taxi Driver schreef, een revival. In het ijzingwekkende The Card Counter voert hij een pokeraar met een gruwelijk verleden op.
  [naar artikel]
 13. Duitse filmwereld reageert vol ongeloof op #MeToo-schandaal rond ‘Inglourious Basterds’-acteur (10/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland is in de ban van een ‘eigen’ #MeToo-schandaal. De bekende acteur en regisseur Til Schweiger wordt beschuldigd van intimidatie, pesterijen, gewelddadige uitbarstingen en verbale agressie. De Duitse minister van Cultuur grijpt nu in. Dat meldt The Guardian.
  [naar artikel]
 14. Kritiek op fictiereeks ‘Twee zomers’ groeit: subtiel #MeToo-onderzoek of platte suspense? (11/02/2022 - De Morgen)
  Met de nieuwe televisiereeks ‘Twee zomers’ wilde productiehuis Panenka tonen dat in #MeToo-discussies niet alles zwart-wit is. Nu krijgen de makers kritiek omdat hun verhaal wel erg veel sympathie zou hebben voor plegers van seksueel geweld.
  [naar artikel]
 15. Janet Jackson gaat Beyoncé achterna en voert ook MeToo-controles door in aanloop van tournee (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In april trapt zangeres Janet Jackson (56) haar nieuwe tournee ‘Together Again’ op gang. Maar al haar medewerkers en teamleden worden eerst streng gescreend. “Ze voert MeToo-controles uit, want ze wil een veilige werkomgeving creëren", aldus een bron aan ‘The Sun’. Hiermee volgt ze het voorbeeld van Beyoncé (41), die afgelopen zomer al het personeel liet controleren op betrokkenheid bij MeToo-incidenten.
  [naar artikel]
 16. #MeToo aan de Vlaamse universiteiten: ‘Studenten zijn vaak bang voor represailles’ (08/02/2022 - De Morgen)
  #MeToo beleeft in Vlaanderen een nieuwe golf, nu studenten getuigen over het grensoverschrijdend gedrag van academisch personeel. Hilde De Man van preventiedienst IDEWE: ‘Omdat er zoveel op het spel staat voor studenten, is de drempel voor ze de stap zetten om iets te melden heel hoog.’
  [naar artikel]
 17. INTERVIEW. Veerle Baetens: “#MeToo en het hele woke-gedoe is nu te zeer aan het doorslaan” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze acteert in de nieuwe film ‘Rookie’, en timmert intussen ook aan een nieuwe carrière: regisseren. Met ‘Het Smelt’ van Lize Spit waagt Veerle Baetens (43) zich meteen aan het verfilmen van een bestseller. Gesprek over prestatiedrang, trauma’s begraven, #MeToo, het schoonheidsideaal en de blik van de ander. “Ik herinner me een fotoshoot waarop je mijn blote rug zag. Achter mij werd toen gezegd: ‘Dat is precies een uitgewrongen dweil.’ Daar sta je dan, naakt.”
  [naar artikel]
 18. Stand-upcomedian Michael Van Peel bracht eerder al ode aan bekendste Antwerpse frituriste: “Ik heb veel van Maria opgestoken” (04/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Maria Van ’t Frituur, het theaterstuk dat in november in het Fakkeltheater speelt, is niet de eerste ode aan Maria Vanlommel. Diverse Antwerpse artiesten brachten Maria van frituur N°1 in de Antwerpse Hoogstraat al uitgebreid in beeld. Onder hen comedian Michael Van Peel die haar in zijn show Ctrl+Alt+Del (2009) bezong als ‘mijn Florence Nightingale’.
  [naar artikel]
 19. #MeToo in ‘De Luizenmoeder’: “Een bank vooruit en een kus van de directeur” (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  #MeToo dreigde gisterenavond zijn intrede te doen in basisschool De Akker in ‘De Luizenmoeder’. Directeur Eric had immers wel heel veel interesse...
  [naar artikel]
 20. ‘Zij zei’ van Jodi Kantor & Megan Twohey. Hoe onderzoeksjournalistiek een beweging brandstof gaf (23/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Met hun spraakmakende artikelenreeks over het seksueel wangedrag van Harvey Weinstein die startte op 5 oktober 2017 in The New York Times brachten de Amerikaanse onderzoeksjournalisten Jodi Kantor en Megan Twohey niet enkel de van seksueel wangedrag beschuldigde Hollywood-producer ten val maar groeiden ze ook uit tot katalysator van de wereldwijde #MeToo-beweging. In ‘Zij zei’ gingen ze dieper in op het onderzoek en zijn impact. De release van Maria Schraders film 'She Said' is een prima aanleiding om de Pulitzerwinnaar te (her)ontdekken. The post ‘Zij zei’ van Jodi Kantor & Megan Twohey. Hoe onderzoeksjournalistiek een beweging brandstof gaf appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 21. Jozef en Maria verdwijnen het snelst: hoe evolueren voornamen in Vlaanderen? En welke babynamen zijn écht uniek? (24/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het is de oernaam, het was de eerste, ze is de alleenheerser. De naam ‘Maria’ torent boven alle voornamen uit in Vlaanderen. Maar de voorsprong slinkt. Twee jaar corona heeft tot een ware kaalslag geleid, met 8.000 Vlaamse Maria’s minder. De sterkste daler bij de mannen? Jozef.
  [naar artikel]
 22. Carlos Santana stelt concertreeks uit na geslaagde hartoperatie (03/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Carlos Santana (74) heeft zijn concertreeks van deze maand in Las Vegas uitgesteld na een hartoperatie. De gitarist, bekend van z’n hits ‘Maria Maria’ en ‘Black Magic Woman’ herstelt van een geslaagde hartoperatie.
  [naar artikel]
 23. Het afscheid van Marlène de Wouters bij VTM was een ‘MeToo-verhaal’: ‘Ik ging niet in op jarenlange avances’ (11/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 24. ‘Inglourious Basterds’-acteur wordt beschuldigd van MeToo-schandaal: ‘Het was jarenlang een publiek geheim’ (10/05/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 25. Niet zo ‘cute’: Millie Bobby Brown belandt in oog van de storm na #MeToo-relletje op ‘Enola Holmes’-set (23/12/2022 - Humo)

  [naar artikel]
 26. Beyoncé laat MeToo-controles doen in aanloop naar wereldtournee (12/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Beyoncé (41) doet controles naar iedereen die betrokken is bij haar ‘Renaissance’ wereldtournee, schrijft ‘The Sun’. Ze laat controleren of personeelsleden niet betrokken zijn geweest bij MeToo-incidenten. De zangeres liet eerder al dergelijke controles doen naar iedereen die meewerkte aan haar album ‘Renaissance’, dat in juli verscheen.
  [naar artikel]
 27. Stephanie D’Hose (Open Vld) over MeToo: “Ik mocht van minister bij hem komen werken als ik ‘potloodtest’ doorstond” (17/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose heeft zondag in Jan Jaap op zondag openhartig gepraat over MeToo-situaties in de politiek. Zo vertelt ze over enkele voorvallen die ze zelf meemaakte. “Ik poseerde voor een staatsfoto en voelde plots een hand op mijn bil.” En dat is niet het enige.
  [naar artikel]
 28. Marlène de Wouters doet haar #MeToo-verhaal in ‘VTM Nieuws’: “In die tijd werd daar niet over gesproken” (11/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Mijn vertrek bij VTM in 2002 was een #MeToo-verhaal.” Dat getuigde Marlène de Wouters (59) vandaag in een interview in onze krant. In ‘VTM Nieuws’ vertelt de presentatrice maandagavond uitgebreid aan journaliste Julie Colpaert wat haar exact overkomen is.
  [naar artikel]
 29. Maria-Laura uit ‘Jonge Wolven’ fotografeert sterren als Bella Hadid en Kim Kardashian: “Dat zijn ook maar mensen met gevoelens” (24/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Op mijn achttiende zei ik: ‘Wat Beyoncé kan, kan ik ook.’” Het ontbreekt Maria-Laura Raia (24), celebrity-fotografe en plussizemodel uit ‘Jonge...
  [naar artikel]
 30. Antwerpse ‘dichteres voor haar volk’ Maria Van Dyck (93) stierf eenzame dood, maar krijgt waardige uitvaart van bewonderaar (04/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Heb je je de voorbije dagen ook afgevraagd wie Maria Theresia Van Dyck was, ‘dichteres voor haar volk’? De foto van een innemend lachende dame stond in onze voorbije edities prominent tussen de rouwberichten. Dit is het verhaal van Maria, een eenvoudige Antwerpse vrouw die van een anonieme bewonderaar de uitvaart krijgt die ze verdient.
  [naar artikel]
 31. Christine Mussche, meer psycholoog dan #MeToo-advocaat (17/10/2021 - De Morgen)
  Lang voor ze bekend zou worden als #MeToo-advocate, nam Christine Mussche (64) het al op voor slachtoffers van familiaal en seksueel geweld. Nooit bracht het haar mensbeeld aan het wankelen. ‘De meesten onder ons zijn te redden.’
  [naar artikel]
 32. “Vuil, vies en vettig”: Hoe is het nog met Sien & Maria? (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een tiental jaar geleden gingen poetsdames Sien en Maria in het VTM-programma ‘Schoon en Meedogenloos’ samen op pad om alles te bestrijden wat...
  [naar artikel]
 33. #MeToo-advocaat Christine Mussche: meer psycholoog dan juriste (17/10/2021 - De Morgen)
  Lang voor ze bekend zou worden als #MeToo-advocate, nam Christine Mussche (64) het al op voor slachtoffers van familiaal en seksueel geweld. Nooit bracht het haar mensbeeld aan het wankelen. ‘De meesten onder ons zijn te redden.’
  [naar artikel]
 34. Onderzoeksjournalist John Sweeney: ‘Vladimir Poetin is een psychopaat van het niveau van Hitler en Stalin’ (14/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. ‘Intieme ceremonie’, broer en zussen als getuigen en 500 gasten voor het huwelijksfeest van prinses Maria Laura (18/08/2022 - De Standaard)
  De Belgische prinses Maria Laura (33) en haar verloofde William Isvy (30) zullen op 10 september in het huwelijksbootje stappen. Het koppel zal dat in de eerste plaats doen voor de wet in het Brusselse stadhuis. ‘Hiermee wil het koppel de band met Brussel aanhalen’, zegt woordvoerder Hervé Verhoosel.
  [naar artikel]
 36. Maria Ressa wint Nobelprijs voor Vrede: ‘Het is een uitzonderlijke tijd om journalist te zijn’ (08/10/2021 - De Morgen)
  Journalisten Maria Ressa en Dimitry Muratov hebben de Nobelprijs voor de Vrede gekregen omwille van hun inzet voor de vrijheid van meningsuiting. Voorbije zomer sprak de Volkskrant met Maria Ressa. Dat interview leest u hieronder.
  [naar artikel]
 37. Paul Schrader (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Na een moeilijk jaar: prinses Astrid herleeft als ‘wedding planner’ voor dochter Maria Laura (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Prinses Maria Laura (34) trouwt zaterdag in Brussel met ‘haar’ William (31). Het wordt ook een emotionele dag voor de moeder van de bruid, prinses Astrid (60). Zij is de ‘wedding planner’ van dienst. Dat ze de grote dag van haar dochter tot in de puntjes kan voorbereiden, vindt Astrid het “mooiste geschenk”. Niet alleen is die rol haar op het lijf geschreven, ze sluit er ook een mentaal en fysiek lastige periode mee af.
  [naar artikel]
 39. Maria Deborn viert 100ste verjaardag (27/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Eeuwelinge Maria Deborne werd uitgebreid in de bloemetjes gezet in wzc Huyse Fliedermael in Vliermaal. De gemeenschappelijke ruimte was versierd met ballonnen en oude foto’s van de jarige. Maria werkte als huishoudhulp bij drogisterij Vandormael in de Maastrichterstraat in Tongeren. “Daar heb ik vaak op mijn knieën gelegen om te boenen”, vertelde Maria. Haar echtgenoot Yvan was afkomstig uit Overrepen en werkte bij de Citroën garage Baillien in de Hemelingenstraat in Tongeren. Het koppel woonde aan de Nieuwe Steenweg. Na het overlijden van haar man in 1992 trok Maria naar een appartement in de Sint-Jansstraat. Vandaag verblijft ze al vele jaren in Huyse Fliedermael waar ze lange tijd dagelijks de gangen ‘swifferde’ en haar kamer poetste. Het overlijden van dochter Monique, op 70-jarige leeftijd, was een zware slag. Maria werkte graag in haar groentetuin. Ze had altijd een pincher in huis en hield van breien en naaien. Maria was een hevige supporter van voetbalclub Cercle Tongeren. Ze ging zelfs mee op verplaatsing. Haar tête de veau (kalfskop in tomatensaus) werd door iedereen gesmaakt. ‘Schone mensen, schone zaken, wat ze niet hebben, laten ze maken’ was haar leuze. Ondanks haar gezegende leeftijd en haar ouderdomskwalen zingt Maria nog regelmatig luidkeels over ‘Sjarelke, Sjarelke…’
  [naar artikel]
 40. Vermomde onderzoeksjournalist kon Antwerpse Zoo eenvoudig binnenwandelen: ‘Er is echt niemand die de zakken van een zogezegde ambulancier nakijkt’ (07/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. GETEST. Eten ‘Bij ons ma’ op Pukkelpop: Vidé van Tante Maria (20/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na een stevig gevulde festivalzomer komen de loempia’s, pizza’s, pasta’s, hamburgers en frieten ons stilaan de oren uit. Op Pukkelpop lijken ze daarop voorzien in het Food Wood. Waar ook de foodtruck ‘Bij ons ma’ staat.
  [naar artikel]
 42. Voyeur: waarom de apostelen niet huilen aan het sterfbed van Maria (12/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voyeur ontsluit het verhaal achter een kunstwerk uit onze (wijdere) omgeving en toont waar u op moet letten. Deze week: ‘De dood van Maria’ van Hugo van der Goes.
  [naar artikel]
 43. Hilarisch: Britse acteur David Tennant ontdekt wat een aubergine-emoji écht betekent, “Je leert nog wat bij dankzij #MeToo” (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse acteur David Tennant, bekend van onder andere ‘Doctor Who’, ‘Broadchurch’ en ‘Good Omens’, kan maar niet geloven wat de achterliggende...
  [naar artikel]
 44. ONZE OPINIE. “Je kan ‘Trump’ roepen als iemand oppert om een hek te bouwen aan de grens, maar wat is het alternatief?” (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese lidstaten discussiëren over de financiering van nieuwe grensmuren. “Dat doet de groene linkerzijde hyperventileren", merkt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert op. “Ze roepen ‘Trump’ en ‘schande’, maar wat is hun oplossing voor de ontsporende migratiestroom?”
  [naar artikel]
 45. Journalist Maria Ressa wint Nobelprijs voor Vrede: ‘Als ze me niet hadden aangevallen, was ik niet zo mondig geweest’ (08/10/2021 - De Morgen)
  Journalisten Maria Ressa en Dimitry Muratov hebben de Nobelprijs voor de Vrede gekregen omwille van hun inzet voor de vrijheid van meningsuiting. Voorbije zomer sprak de Volkskrant met Maria Ressa. Dat interview leest u hieronder.
  [naar artikel]
 46. ‘She Said’ reconstrueert de ontmaskering van Harvey Weinstein (22/11/2022 - De Tijd)
  15:00 Vijf jaar nadat de MeToo-beweging is losgebarsten, toont de film ‘She Said’ hoe twee onderzoeksjournalistes de machtige Hollywoodbaas Harvey Weinstein ten val brachten.
  [naar artikel]
 47. Chinezen in shock door foto’s ‘horrorbordeel’ (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na de ophef rond de misbruikte tennisster Peng Shuai is China in de ban van een tweede MeToo-schandaal. Een veroordeelde pooier uit Shanghai die bijna twintig jaar vrouwen opsloot, kreeg bescherming van politiechefs en hoge bestuurders. De foto’s van het ‘horrorbordeel’ veroorzaken een schokgolf in China.
  [naar artikel]
 48. ‘#MeToo en het hele woke-gedoe is nu te zeer aan het doorslaan’ (11/09/2021 - De Morgen)
  Ze acteert in de nieuwe film Rookie, en timmert intussen ook aan een nieuwe carrière: regisseren. Met Het smelt van Lize Spit waagt Veerle Baetens (43) zich meteen aan het verfilmen van een bestseller. Gesprek over prestatiedrang, trauma’s begraven en de blik van de ander. ‘Ik herinner me een fotoshoot waarop je mijn blote rug zag. Achter mij werd toen gezegd: ‘Dat is precies een uitgewrongen dweil.’ Daar sta je dan, naakt.’
  [naar artikel]
 49. Wat bezielt de zelfmoordterrorist? (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn boek ‘De prijs van het paradijs’ beschrijft de Britse onderzoeksjournalist Iain Overton de geschiedenis van de zelfmoordaanslag. “Het idee...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy