De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Chinese Apple-fabriek betaalt vertrekkers om onlust te verstommen

De Tijd

24/11/2022 - 07:20

07:19 De belangrijkste Chinese Apple-leverancier in Zhengzhou, waar woensdag geweldadige protesten uitbraken, geeft elke misnoegde arbeider die wil vertrekken 1.400 dollar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Productietekort van 6 miljoen iPhones dreigt voor Apple na Chinese onrust (28/11/2022 - De Tijd)
  12:45 De protesten in de Chinese Foxconn-fabriek, de belangrijkste productiehub van iPhones en andere Apple-producten, dreigen de Amerikaanse techreus op te zadelen met zware productietekorten. In een pogin...
  [naar artikel]
 2. Arbeiders fabriek Apple-leverancier in China in opstand na strenge coronaregels (29/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers van Apple-leverancier Quanta Computer in het Chinese Shanghai beginnen in opstand te komen tegen de strenge lockdownmaatregelen. Tienduizenden werknemers zouden al maanden vastzitten in en rondom de fabriek.
  [naar artikel]
 3. Verlies van 6 miljoen iPhones door onrust in Chinese fabriek (28/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De onrust in de grote iPhone-fabriek in het Chinese Zhengzhou dreigt Apple op te zadelen met een productietekort van 6 miljoen iPhones Pro dit jaar. Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van bronnen dicht bij het dossier.
  [naar artikel]
 4. Zerocovidbeleid lokt gewelddadig protest uit in Chinese Apple-fabriek (23/11/2022 - De Tijd)
  09:21 De spanning over het strenge coronabeleid in China stijgt. Op de productiesite van de belangrijkste leverancier van Apple in Zhengzhou braken gewelddadige protesten uit toen arbeiders probeerden te ve...
  [naar artikel]
 5. Opnieuw misbruik van personeel Apple-fabriek (29/03/2019 - De Morgen)
  Apple is opnieuw op de vingers getikt voor misbruik van personeel bij Chinese fabrieken. Ditmaal zou het Taiwanese concern Pegatron, dat voor Apple werkt, tientallen overtredingen hebben begaan.
  [naar artikel]
 6. Meer dan 20.000 werknemers van grootste iPhone-fabriek ter wereld in China vertrekken vanwege lockdown (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 20.000 werknemers van de Chinese fabriek van Apple-leverancier Foxconn zijn naar verluidt vertrokken vanwege de aangekondigde lockdown in de stad Zhengzhou, waar de fabriek staat. De meesten van hen waren onlangs aangenomen en werkten nog niet eens aan de productie van de iPhones.
  [naar artikel]
 7. ‘Apple praat met potentiële Chinese leveranciers over elektrische wagen’ (08/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘Apple praat met potentiële Chinese leveranciers over elektrische wagen’ Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is met de Chinese bedrijven Contemporary Amperex Technology (Catl) en Byd Company gesprekken opgestart over de ontwikkeling van een elektrische wagen. Daarbij zou gekeken worden in welke mate de Chinese bedrijven aan de ontwikkeling van batterijen voor elektrische voertuigen van Apple zouden kunnen bijdragen. Dat hebben een aantal waarnemers tegenover het […] Lees dit artikel: ‘Apple praat met potentiële Chinese leveranciers over elektrische wagen’
  [naar artikel]
 8. Apple schikt met Amerikaanse appmakers, betaalt 100 miljoen (27/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Apple schikt met Amerikaanse appmakers, betaalt 100 miljoen Apple heeft geschikt met een groep Amerikaanse appmakers. In een rechtszaak claimden de ontwikkelaars dat het techbedrijf teveel kosten in rekening bracht voor de distributie van hun programma’s via de App Store. Apple gaat hen in totaal 100 miljoen dollar (zo’n 85 miljoen euro) betalen. De Amerikaanse ontwikkelaars krijgen elk tussen de 250 dollar en […] Lees dit artikel: Apple schikt met Amerikaanse appmakers, betaalt 100 miljoen
  [naar artikel]
 9. Alweer zelfmoord in Chinese iPadfabriek (11/04/2019 - De Morgen)
  Bij de Chinese fabriek waaraan Apple de productie van zijn iPads uitbesteedt, pleegde gisteren een negentienjarige werknemer zelfmoord. Het is al het twaalfde geval van zelfdoding dit jaar, zeggen waarnemers. Heel wat werknemers zouden de zware werkstress niet aankunnen.
  [naar artikel]
 10. Amerikaanse politici: 'Apple speelt met vuur' met Chinese chips (09/09/2022 - De Tijd)
  08:28 Amerikaanse politici zijn bezorgd nu blijkt dat Apple geheugenchips zou willen kopen van de Chinese producent YMTC. 'Als Apple dat doet, zal het onderworpen worden aan ongeziene controle van de feder...
  [naar artikel]
 11. Trump wil 5G-netwerk van Apple in VS (25/11/2019 - Metro)
  Apple zou een eigen 5G-netwerk in de Verenigde Staten moeten bouwen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter gezegd. Volgens Trump heeft Apple namelijk alles om succesvol betrokken te kunnen zijn bij zo’n project: “geld, technologie, visie en Tim Cook”. Trump legde het opmerkelijke plan voor aan Apple-topman Cook tijdens een bezoek aan een fabriek in Texas waar Apple computers in elkaar laat zetten. Trump vindt 5G belangrijk en is bang dat de VS de strijd op dat gebied verliest van China. Hij wil het Chinese technologiebedrijf Huawei, een van de grootste leveranciers van apparatuur voor 5G-netwerken, weren van de Amerikaanse markt. Dat bedrijf heeft volgens de VS te nauwe banden met de Communistische partij en het Chinese leger en de apparatuur zou daarom door China gebruikt kunnen worden om te spioneren. Bron: Belga   Het bericht Trump wil 5G-netwerk van Apple in VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Trump wil 5G-netwerk van Apple in VS (21/11/2019 - Metro)
  Apple zou een eigen 5G-netwerk in de Verenigde Staten moeten bouwen. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter gezegd. Volgens Trump heeft Apple namelijk alles om succesvol betrokken te kunnen zijn bij zo’n project: “geld, technologie, visie en Tim Cook”. Trump legde het opmerkelijke plan voor aan Apple-topman Cook tijdens een bezoek aan een fabriek in Texas waar Apple computers in elkaar laat zetten. Trump vindt 5G belangrijk en is bang dat de VS de strijd op dat gebied verliest van China. Hij wil het Chinese technologiebedrijf Huawei, een van de grootste leveranciers van apparatuur voor 5G-netwerken, weren van de Amerikaanse markt. Dat bedrijf heeft volgens de VS te nauwe banden met de Communistische partij en het Chinese leger en de apparatuur zou daarom door China gebruikt kunnen worden om te spioneren. bron: Belga   Het bericht Trump wil 5G-netwerk van Apple in VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Toyota bouwt Chinese fabriek voor elektrische wagens (02/03/2020 - Express)
  De Japanse autofabrikant Toyota trekt samen met zijn lokale partner FAW Group in de Chinese stad Tianjin een fabriek voor de bouw van elektrische wagens op. Met de investering is een bedrag van ongeveer 1,1 miljard euro gemoeid, bevestigen lokale autoriteiten. De fabriek krijgt een productiecapaciteit van 200.000 wagens die door nieuwe energiebronnen worden aangedreven. […] The post Toyota bouwt Chinese fabriek voor elektrische wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Google betaalt miljarden aan Apple om standaardzoekmachine te zijn (02/07/2020 - Express)
  De Britse concurrentiewaakhond klaagt een deal tussen Apple en Google aan, waarbij die laatste als de standaardzoekmachine geldt op de... The post Google betaalt miljarden aan Apple om standaardzoekmachine te zijn appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Deze gemeenteraadsleden vertrokken al sinds de verkiezingen in 2012: N-VA koploper in aantal vertrekkers (24/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Van de 7.639 gemeenteraadsleden en schepenen in Vlaanderen zijn er zeker 223 uit hun partij gestapt sinds de gemeentelijke verkiezingen in 2012. Dat blijkt uit gegevens van Pinakes, een bedrijf gespecialiseerd in overheidsinformatie. De grootste hap van de vertrekkers, ongeveer een derde, zit bij N-VA. Is dit de prijs die de partij betaalt voor haar snelle groei?
  [naar artikel]
 16. ‘Apple Car’ lijkt eindelijk weg naar fabriek te hebben gevonden (04/02/2021 - De Tijd)
  17:33 Het geruchtencircuit in Wall Street koppelt Apple aan de Zuid-Koreaanse autogroep Hyundai-Kia. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat de Apple-auto even snel verdwijnt als hij opduikt.
  [naar artikel]
 17. Brandgevaar iPhone 6? Apple ontkent bericht Chinese consumentenbond (07/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Apple spreekt berichten van de Chinese consumentenorganisatie Shanghai Consumer tegen, dat vorige week problemen meldde met iPhones. In een
  [naar artikel]
 18. Vijf doden bij gasexplosie in Chinese fabriek (30/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een explosie die werd veroorzaakt door een gaslek zijn in een fabriek in de Chinese provincie Shandong vijf arbeiders om het leven gekomen....
  [naar artikel]
 19. Aanleg stadspark nekt Chinese Tessenderlo-fabriek (19/12/2017 - De Tijd)
  11:17 Tessenderlo Group gaat zijn gelatinefabriek in het chinese Wenzhou vereffenen. De fabriek moet wijken voor openbare infrastructuur.
  [naar artikel]
 20. Apple krijgt Chinese les in nederigheid (10/04/2019 - De Morgen)
  Apple heeft zijn excuses aangeboden aan Chinese consumenten over de eigen communicatie en dienstverlening. Staatsmedia leverden de afgelopen weken scherpe kritiek op het bedrijf.
  [naar artikel]
 21. Uw iPhone maken is geen pretje: Zo triestig gaat het eraan toe in de Chinese fabriek van Apple (21/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  We zijn er allemaal heel erg op gesteld: onze dure iPhone. Maar aan de andere kant van de wereld, in China, waar deze dure toestellen in mekaar gestoken worden, is de toestand net iets minder glamoureus. Volgens een recent onderzoek blijken de arbeiders van de Applefabriek in het Chinese Suqian vaak blootgesteld te worden aan gevaarlijke chemische stoffen. Al 90 mensen belandden vorig jaar omwille van deze wantoestanden in het ziekenhuis. Apple zelf laat weten de zaak te onderzoeken.
  [naar artikel]
 22. Apple verwijdert duizenden game-apps uit de Chinese App Store (03/08/2020 - Express)
  Apple verwijderde afgelopen weekend meer dan 30.000 mobiele apps, voornamelijk spelletjes, uit zijn Chinese App Store, volgens data van onderzoeksbureau Qimai.... The post Apple verwijdert duizenden game-apps uit de Chinese App Store appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Vijf doden bij gasexplosie in Chinese fabriek (30/03/2019 - Metro)
  Bij een explosie die werd veroorzaakt door een gaslek zijn in een fabriek in de Chinese provincie Shandong vijf arbeiders om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. Het ongeval deed zich vrijdagavond in de stad Qingzhou voor, in een fabriek die perliet verwerkt. Er is een onderzoek geopend. Ook werd een van de bedrijfsverantwoordelijken opgepakt. Het incident komt er amper één week na de dodelijke explosie in een chemiefabriek in het Chinese Yancheng. Die ontploffing kostte aan 78 mensen het leven en geldt daarmee als een van de zwaarste fabrieksongevallen van de afgelopen jaren in China. Bron: Belga   Het bericht Vijf doden bij gasexplosie in Chinese fabriek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Nieuwe Chinese fabriek voor Duitse autobouwer Audi (16/02/2022 - Express)
  Autobouwer Audi, onderdeel van het Duitse concern Volkswagen, heeft in China samen met zijn lokale partner FAW Group een goedkeuring verkregen voor de bouw van een nieuwe fabriek voor elektrische wagens. Dat hebben de Chinese autoriteiten gemeld. De Duits-Chinese joint-venture wil in de nieuwe fabriek ongeveer 150.000 auto’s per jaar produceren. Er zouden volgens de […]
  [naar artikel]
 25. China sluit grootste Apple-fabriek ter wereld door corona-uitbraak (03/11/2022 - Express)
  De Chinese overheid kondigde recent opnieuw een strenge lockdown aan in het gebied rond de stad Zhengzhou. Die beslissing kwam er na een stijging van het aantal coronabesmettingen. De grootste iPhone-fabriek ter wereld is er echter gelegen, waardoor ook deze zeven dagen de deuren moet sluiten. Een slechter moment om de productie stil te zetten […]
  [naar artikel]
 26. Topman Apple praat met Chinese waakhond (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Topman Tim Cook van Apple heeft in Peking gesproken met de Chinese toezichthouder voor marktregulering. Dat gebeurde slechts een week nadat de...
  [naar artikel]
 27. Apple buigt voor China: gegevens van miljoenen klanten toegankelijk voor Chinese overheid (18/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Apple buigt voor China: gegevens van miljoenen klanten toegankelijk voor Chinese overheid Omdat Apple erg afhankelijk is van China’s bevoorradingsketen voor de productie van smartphones geeft het steeds vaker toe aan de eisen van de Aziatische supermacht. Zo stelde Apple de gegevens van miljoenen gebruikers indirect beschikbaar aan de Chinese overheid en censureerde de Amerikaanse techreus zelfs duizenden apps in zijn eigen App Store. Dat weten we […] Lees dit artikel: Apple buigt voor China: gegevens van miljoenen klanten toegankelijk voor Chinese overheid
  [naar artikel]
 28. Apple wint rechtszaak tegen Chinese producent van 'Mi Pad' (05/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Apple haalt zijn slag thuis tegen de Chinese fabrikant Xiaomi, die in Europa een tablet onder de noemer 'Mi Pad' op de markt wilde brengen. Volgens...
  [naar artikel]
 29. Bouwt Apple een tv… om Trump te plezieren? (24/01/2017 - Express)
  Foxconn, de Chinese toeleverancier van Apple, bekijkt of een fabriek kan worden gebouwd in de Verenigde Staten, waar 30.000 tot 50.000 mensen zouden werken. In die fabriek zouden grote LCD-televisieschermen worden geproduceerd. Foxconn bekijkt of dat kan gebeuren in samenwerking met Sharp, de Japanse televisiemaker die het in 2016 heeft overgenomen. De staat Pennsylvania is voorlopig de grootste kanshebber om het project binnen te halen. De CEO van Foxconn zegt ondertussen in de Japanse zakenkrant Nikkei dat een deel van de 7 miljard dollar die het project zou kosten door Apple zou worden betaald. Trump houdt niet van Apple Apple zou op die manier president Trump willen paaien. Die heeft zich tijdens de campagne meermaals negatief uitgelaten over het bedrijf van wijlen Steve Jobs. Tijdens een samenkomst met een twaalftal bedrijfsleiders maandagochtend beloofde Trump naast belastingverlagingen voor bedrijven en een sterke vereenvoudiging van de regulering ook dat hij zware invoerrechten zou heffen op producten die door Amerikaanse bedrijven in het buitenland worden gemaakt en daarna naar de VS worden geëxporteerd. Of Apple plannen heeft om in eigen naam LCD-televisieschermen te gaan produceren is niet duidelijk. De bekende investeerder Carl Icahn verwacht dat Apple alsnog twee markten zal betreden: die van de elektrische wagens en de televisiemarkt. Een plan om een eigen tv in de markt te zetten werd in 2015 nochtans begraven.  Analisten denken dat in de fabriek mogelijk nieuwe technologie zal worden ontwikkeld voor LCD-schermen voor toekomstige iPhone’s en iMacs. China De plannen worden ondertussen door de Chinese autoriteiten met argwaan gevolgd. Foxconn heeft 1 miljoen Chinezen in dienst en grote ontslagrondes hebben in het verleden tot zware protesten geleid, wat niet past in het kader van de sociale stabiliteit die door de Chinese communistische partij wordt nagestreefd. The post Bouwt Apple een tv… om Trump te plezieren? appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 30. Felle brand zet Chinese fabriek in lichterlaaie: minstens 38 doden (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een brand in een fabriek in de Chinese stad Anyang, in de provincie Henan, zijn minstens 38 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de staatszender CCTV. De brand zou zijn ontstaan doordat medewerkers zich bij laswerkzaamheden niet hielden aan de veiligheidsvoorschriften. De Chinese autoriteiten hebben meerdere verdachten aangehouden.
  [naar artikel]
 31. Rellen in grootste iPhone-fabriek ter wereld: “Foxconn behandelt mensen nooit als mensen” (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden werknemers van de grootste iPhone-fabriek in de Chinese stad Zhengzhou zijn in botsing gekomen met beveiligingspersoneel. Beelden op Chinese sociale media tonen volgens persbureau Bloomberg aan dat de spanningen over de strenge coronamaatregelen in de fabriek, die bijna een maand geleden werden ingevoerd, hoog zijn opgelopen.
  [naar artikel]
 32. Apple wint rechtszaak tegen Chinese Mi Pad die iets te veel op iPad lijkt (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Apple haalt zijn slag thuis tegen de Chinese fabrikant Xiaomi, die in Europa een tablet onder de noemer ‘Mi Pad’ op de markt wilde brengen. Volgens het Gerecht van de Europese Unie lijkt de naam te fel op de iPad van Apple. Xiaomi kan wel nog bij het Hof van Justitie beroep aantekenen tegen de beslissing.
  [naar artikel]
 33. Apple verlaagt Chinese iPhone-prijzen om verkoop aan te zwengelen (02/06/2020 - Express)
  Apple heeft de prijzen van zijn nieuwste iPhones in China goedkoper gemaakt, met het oog op een groot online shoppingevenement... The post Apple verlaagt Chinese iPhone-prijzen om verkoop aan te zwengelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Dankzij deze politieke concessies domineert Apple weer de Chinese smartphonemarkt (12/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Apple blijft groeien, ook dankzij de goede relatie die het bedrijf heeft met de Chinese autoriteiten. Het land is cruciaal omdat veel Apple-producten daar worden gemaakt - en steeds vaker ook verkocht. Dat kan dankzij een akkoord waarin het bedrijf vergaande, soms bizarre, concessies doet. Dat stelt technologiemedium The Information.
  [naar artikel]
 35. Servië bouwt eerste fabriek voor Chinees coronavaccin in Europa (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Servië zijn donderdag de werkzaamheden opgestart voor de bouw van een fabriek waar het Chinese coronavaccin Sinopharm geproduceerd zal worden. Het wordt de eerste Sinopharm-fabriek in Europa, aldus het Chinese nieuwsagentschap Xinhua.
  [naar artikel]
 36. Chinese chipfabrikant SMIC gaat enorme nieuwe fabriek bouwen (18/03/2021 - Express)
  Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) gaat een enorme chipfabriek bouwen in het Chinese Shenzhen. China wil zo minder afhankelijk worden van andere landen voor de aanvoer van chips, waar wereldwijd een tekort aan is. Het project ter waarde van 2,35 miljard dollar wordt medegefinancierd door de Chinese overheid. SMIC, de grootste Chinese chipfabrikant, waarschuwde donderdag […] The post Chinese chipfabrikant SMIC gaat enorme nieuwe fabriek bouwen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Apple sluit streamingdeal van 2,5 miljard dollar voor Amerikaans voetbal (15/06/2022 - De Tijd)
  12:26 De techreus Apple heeft de uitzendrechten voor de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS verworven. Apple betaalt 2,5 miljard dollar om de MLS de komende tien jaar uit te zenden, de grootste investering di...
  [naar artikel]
 38. Chinese fabriek Boeing levert eerste vliegtuig af (15/12/2018 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft zaterdag het eerste vliegtuig afgeleverd dat werd afgewerkt in zijn Chinese fabriek. Het toestel, een 737, werd feestelijk overhandigd aan Air China. De fabriek in Zhoushan, in het oosten van China, is de eerste Boeing-fabriek buiten de Verenigde Staten. De Amerikanen werken er samen met de lokale vliegtuigconstructeur Comac. De volledige 737 MAX-reeks kan er worden afgewerkt. De vliegtuigen worden overgevlogen vanuit Seattle, aan de Amerikaanse westkust, waarna ze in Zhoushan hun interieur krijgen. China is op weg om de grootste vliegtuigmarkt ter wereld te worden. Boeing voorspelt dat het land de komende 20 jaar zowat 7.700 nieuwe vliegtuigen nodig zal hebben om de groeiende middenklasse te kunnen vervoeren. Nu al is ongeveer een op de vier Boeing-vliegtuigen bestemd voor China en zijn de Chinese luchtvaartmaatschappijen de grootste klanten voor de 737-familie. In de Chinese fabriek moeten op termijn honderd toestellen per jaar kunnen worden afgewerkt. Er komen ook hangars om vliegtuigen te kunnen verven. Airbus, de Europese concurrent van Boeing, trok eerder al naar China, met een fabriek in Tianjin (in het noordoosten van het land). bron: Belga   Het bericht Chinese fabriek Boeing levert eerste vliegtuig af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Chinese fabriek Boeing levert eerste vliegtuig af (17/12/2018 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft zaterdag het eerste vliegtuig afgeleverd dat werd afgewerkt in zijn Chinese fabriek. Het toestel, een 737, werd feestelijk overhandigd aan Air China. De fabriek in Zhoushan, in het oosten van China, is de eerste Boeing-fabriek buiten de Verenigde Staten. De Amerikanen werken er samen met de lokale vliegtuigconstructeur Comac. De volledige 737 MAX-reeks kan er worden afgewerkt. De vliegtuigen worden overgevlogen vanuit Seattle, aan de Amerikaanse westkust, waarna ze in Zhoushan hun interieur krijgen. China is op weg om de grootste vliegtuigmarkt ter wereld te worden. Boeing voorspelt dat het land de komende 20 jaar zowat 7.700 nieuwe vliegtuigen nodig zal hebben om de groeiende middenklasse te kunnen vervoeren. Nu al is ongeveer een op de vier Boeing-vliegtuigen bestemd voor China en zijn de Chinese luchtvaartmaatschappijen de grootste klanten voor de 737-familie. In de Chinese fabriek moeten op termijn honderd toestellen per jaar kunnen worden afgewerkt. Er komen ook hangars om vliegtuigen te kunnen verven. Airbus, de Europese concurrent van Boeing, trok eerder al naar China, met een fabriek in Tianjin (in het noordoosten van het land). Bron: Belga   Het bericht Chinese fabriek Boeing levert eerste vliegtuig af verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Minstens 36 doden bij brand in Chinese fabriek (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een brand in een fabriek in de Chinese stad Anyang, in de provincie Henan, zijn minstens 36 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de staatszender CCTV vandaag. Twee personen worden nog vermist en er werden ook twee slachtoffers met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 41. Volvo stuurt wagens uit Chinese fabriek per trein naar haven Zeebrugge (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse autobouwer Volvo gaat elke week enkele honderden wagens die worden geproduceerd in zijn fabriek in het Chinese Daqing, per trein naar
  [naar artikel]
 42. “Productie nieuwe Apple Mac Pro in China” (28/06/2019 - Metro)
  Technologieconcern Apple zal de nieuwe Mac Pro-computer in China bouwen. Volgens bronnen van zakenkrant The Wall Street Journal heeft Apple het Chinese bedrijf Quanta Computer ingehuurd om de computer te assembleren. De productie van de computer met een prijskaartje van 6.000 dollar zal plaatsvinden bij een fabriek in de buurt van Shanghai, aldus de ingewijden. Die locatie is dichter in de buurt van andere toeleveranciers van Apple, waardoor het dus goedkoper wordt om componenten aan te voeren, in plaats van de onderdelen helemaal naar de Verenigde Staten te verschepen. De voorgaande Mac Pro was het enige grote apparaat dat Apple in de VS vervaardigde. Het vorige model stamt uit 2013. Deze computer werd in het Texaanse Austin gebouwd. Apple liet weten dat de nieuwe Mac Pro is ontworpen in de VS en onderdelen bevat van Amerikaanse makelij. Vorig jaar werd door het bedrijf naar eigen zeggen 60 miljard dollar uitgegeven aan producten van meer dan 9.000 Amerikaanse toeleveranciers. De beslissing zou Apple in moeilijkheden kunnen brengen met de Trump-administratie. China en de VS zijn momenteel verwikkeld in een handelsoorlog. Bron: Belga   Het bericht “Productie nieuwe Apple Mac Pro in China” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Apple start met productie iPhone 14 in India (26/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Apple is in India begonnen met de productie van de iPhone 14, het nieuwste model smartphone van het bedrijf. Die productie vond voorheen vooral plaats in China. De afgelopen tijd heeft Apple samengewerkt met leveranciers om de productie in de Zuid-Indiase fabriek in Chennai te verhogen.
  [naar artikel]
 44. Chinese autobouwer Geely wil eigen navigatiesatellieten (03/03/2020 - Express)
  Het Chinese concern Geely Holding Group gaat in de stad Taizhou een fabriek bouwen voor de productie van communicatiesatellieten. Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Met het project is een investering van 2,27 miljard yuan (293 miljoen euro) gemoeid. Geely is vooral actief in de autosector. In de nieuwe fabriek moeten dan ook vooral satellieten worden […] The post Chinese autobouwer Geely wil eigen navigatiesatellieten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Apple-partner sluit twee Chinese fabrieken voor iPhones wegens lockdown (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Apple-partner Pegatron heeft de productie in twee fabrieken in de Chinese steden Shanghai en Kunshan opgeschort wegens de strenge Chinese coronamaatregelen. In de belangrijke zakenstad Shanghai is al weken een uitbraak van het coronavirus gaande en daarom is vrijwel de hele stad van 25 miljoen inwoners in lockdown.
  [naar artikel]
 46. Felle brand zet Chinese fabriek in lichterlaaie: minstens 36 doden (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een brand in een fabriek in de Chinese stad Anyang, in de provincie Henan, zijn minstens 36 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de staatszender CCTV vandaag. Twee personen worden nog vermist en er werden ook twee slachtoffers met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 47. Apple maakt voor het eerst iPads in Vietnam door Chinese lockdowns (01/06/2022 - Express)
  De maandenlange lockdown van Shanghai drijft Apple verder in de armen van Vietnam. De Amerikaanse techgigant wil er de onderbreking van zijn toeleverketen goedmaken. Voor het eerst ooit gaat Apple een deel van zijn iPad-productie verhuizen van China naar Vietnam. De lockdowns in en rond de Chinese grootstad Shanghai zouden tot die beslissing geleid hebben. […]
  [naar artikel]
 48. Productie van iPhones in Chinese Shenzhen gedeeltelijk hervat (16/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na de verplichte productiestop door een nieuwe lockdown wegens de coronapandemie heeft Apple-partner Foxconn de werkzaamheden in de iPhone-fabriek in Shenzhen, in het zuiden van China, gedeeltelijk hervat.
  [naar artikel]
 49. “Twee Chinese studenten zetten Apple voor bijna miljoen dollar af met vervangtoestellen voor neppe iPhones” (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Chinese studenten, die in het Amerikaanse Oregon studeren, hebben volgens een aanklacht Apple afgezet voor zo’n 800.000 euro met...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy