De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘De Iraniërs hebben niks meer te verliezen, behalve hun leven. En zelfs dat zijn ze nu bereid op te offeren’

De Morgen

24/11/2022 - 10:24


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Vrouwen, leven, vrijheid!’ Iraniërs al dagenlang massaal op straat tegen onderdrukking (22/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. De nieuwe manier van leven: de 15-minutenstad, waar niks nog ver is (14/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Parijs hebben ze ‘la ville du quart d’heure’, in Melbourne de ‘20-minute neighbourhoods’ en in Barcelona de ‘Superblocks’. Nu is het aan...
  [naar artikel]
 3. Nu leven snel duurder wordt, kopen we steeds vaker volumepromo’s: van 84 rollen toiletpapier tot 20 kilo vlekverwijderaar (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als gekend ‘bonnetjesknipper’ is de Belg altijd al een promojager geweest. Maar nu het leven almaar duurder wordt, shoppen we nog meer dan ooit promogericht en in (soms erg) grote volumes. Denken we een ‘slag te kunnen slagen’, dan zijn we voor bepaalde verbruiksproducten zelfs bereid een jaarvoorraad en meer aan te leggen, zo blijkt uit verkoopgegevens van Deals!, het onlineplatform voor volumepromo’s van Collect & Go.
  [naar artikel]
 4. Hoe kan je duurzaam leven rijmen met vlees eten en vliegtuigreizen? ‘Voetprintariërs’ kennen de oplossing (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een vegetariër die het ­vliegtuig neemt, wordt met de vinger ­gewezen. Wie elektrisch rijdt, maar avocado’s eet, heeft het niet begrepen. Als het over duurzaam leven gaat, schuift de lat alsmaar op. Is het dan nooit goed genoeg? Toch wel: auteur Kees Aarts pleit als ­‘voetprintariër’ dat de milde middenweg even doeltreffend is. Je hoeft jezelf niks te verbieden, zegt hij, zelfs vlees niet, zolang je maar rekening houdt met één getalletje: je CO2-voetprint. “Een frikandel is misschien wel de meest duurzame snack die er is.”
  [naar artikel]
 5. Nieuwe Iraniër voor Charleroi: Carolo’s versterken zich met international Amirhossein Hosseinzadeh (22/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sporting Charleroi heeft maandagavond de komst van Amirhossein Hosseinzadeh aangekondigd. De 21-jarige Iraniër, die ook voor de nationale ploeg uitkomt (2 caps), ondertekende een contract tot 2024 met optie op twee extra seizoenen bij de Zebra’s.
  [naar artikel]
 6. ‘Tory’s kennen geen genade als de macht in gevaar komt’ (14/01/2022 - De Tijd)
  19:49 Als ‘een autocratie getemperd door moord’ kennen de Britse Conservatieven een lange traditie om hun leider te offeren, zelfs als die de heilige brexitgraal binnenhaalde. Valt Boris Johnson straks op h...
  [naar artikel]
 7. Belgen hebben wereldrecord ‘backyard lopen’ beet na 94 uur lopen en 623 kilometer, maar... “Misschien halen ze zelfs 100 ronden” (19/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het wereldkampioenschap ‘Backyard Ultra’ is overal ter wereld al afgelopen, behalve in België. Terwijl de groepswinst voor de Verenigde Staten was, lopen er nu na 94 uur nog steeds twee van onze landgenoten mee in de wedstrijd. Het nieuwe wereldrecord hebben ze inmiddels al op zak.
  [naar artikel]
 8. Vier Iraniërs geëxecuteerd voor banden met Israëlische inlichtingendiensten (04/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vier Iraniërs zijn in Iran geëxecuteerd omdat ze banden hadden met de inlichtingendiensten van Israël, de aartsvijand van Teheran. Dat meldt het Iraanse gerecht zondag.
  [naar artikel]
 9. Vier Iraniërs geëxecuteerd voor banden met Israëlische inlichtingendiensten (04/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vier Iraniërs zijn in Iran geëxecuteerd omdat ze banden hadden met de inlichtingendiensten van Israël, de aartsvijand van Teheran. Dat meldt het Iraanse gerecht.
  [naar artikel]
 10. Zijn die jongeren écht  bereid om hun vrijheden op te offeren? (06/10/2018 - VRT NWS)
  "Zouden die jongeren, wérkelijk, bereid zijn hun grote persoonlijke vrijheden op te offeren ten voordele van een échte autoritaire leider? Misschien moeten ze allen eens op “Erasmustrimester” naar Turkije, Hongarije, Polen, Iran of Noord-Korea?" Leo Neels reageert onthutst op het VRT-onderzoek naar ideeën van "First voters", jongeren die voor het eerst mogen stemmen.
  [naar artikel]
 11. Mysterie groeit rond “mogelijke kaping" van schip in Golf van Oman (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘kapers’ van tanker Asphalt Princess waren ‘gewapende Iraniërs’, aldus bemanningsleden. Maar ze vertrokken even snel als ze aan boord waren gekomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.
  [naar artikel]
 12. ‘Toen we de diagnose kregen, hebben we een fles cava geopend’: patiënten en hun partners over leven met jongdementie (16/03/2022 - De Morgen)
  In Vlaanderen leven naar schatting tussen de 3.000 en 5.000 mensen met de diagnose van jongdementie. Een venijnige, maar vaak over het hoofd geziene hersenaandoening, waarover nog heel wat onwetendheid bestaat. Het nieuwe Eén-programma Restaurant Misverstand wil daar verandering in brengen. ‘Ik ben niet bezig met hoeveel tijd ik nog heb, en welke vaardigheden ik allemaal nog zal verliezen.’
  [naar artikel]
 13. Iraanse arts in VS behandelt gewonde Iraniërs via Instagram: "Uit angst om gearresteerd te worden gaan ze niet naar het ziekenhuis" (17/10/2022 - VRT NWS)
  Veel Iraniërs die tijdens de protesten gewond raken door de politie zijn te bang om naar een ziekenhuis te gaan voor behandeling omdat undercover agenten patiënten controleren op "betogersverwondingen". Uit angst voor arrestatie grijpen ze naar sociale media. VRT NWS sprak met Kayvan Mirhadi, een Amerikaans-Iraanse dokter die via Instagram Iraniërs helpt die foto's doorsturen van hun verwondingen.
  [naar artikel]
 14. Voorzitter schakelt microfoon van Abdeslam uit na tirade: ‘Mogen de slachtoffers van Syrië hier ook het woord nemen?’ (09/09/2021 - De Morgen)
  Op de tweede dag van het assisenproces over de aanslagen in Parijs heeft hoofdverdachte Salah Abdeslam opnieuw het woord genomen. Hij zette drie van de medeverdachten uit de wind. ‘Ze leverden me een dienst, maar ze wisten niks van wat ik deed in het leven’, klonk het geëmotioneerd.
  [naar artikel]
 15. Meer dan 40 miljoen Amerikanen hebben al gestemd voor ‘midterms’: Democraten verliezen meerderheid volgens tussenpeilingen (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan veertig miljoen Amerikanen hebben al gestemd voor de tussentijdse verkiezingen, de zogenaamde ‘midterms’. Dat meldt het US Elections Project. Volgens de tussenpeilingen lijkt het alsof de Democraten hun meerderheid verliezen. Republikeinse functionarissen en kandidaten hebben dan weer rechtszaken aangespannen in zeker drie zogenoemde ‘swingstaten’ om de geldigheid van duizenden stembiljetten te betwisten.
  [naar artikel]
 16. Waarom Disneyhit ‘Encanto’ de speelplaats domineert: ‘Deze film getuigt van durf’ (21/01/2022 - De Morgen)
  ‘We don't talk about Bruno’: zo heet de superhit uit Disneyfilm ‘Encanto’. Nochtans is Bruno talk of the town, van de speelplaats tot op TikTok. In België is het de tweede meest bekeken video na ‘L’enfer’ van Stromae. En na meer dan negen jaar stoot het nummer zelfs ‘Let it go’ van ‘Frozen’ van de troon. Move over, Elsa!
  [naar artikel]
 17. Experten waarschuwen: "Steeds meer geradicaliseerde ouders zijn bereid om hun kinderen op te offeren bij zelfmoordaanslagen" (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als er iets opvalt aan de recente aanslagen in Indonesië, dan is het dat ze werden uitgevoerd door twee gezinnen met (jonge) kinderen. Een...
  [naar artikel]
 18. Waarom je favoriete parfum binnenkort misschien niet meer ‘oosters’ of ‘oriëntaals’ heet (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Opium’ van Yves Saint Lauren, ‘Black Orchid’ van Tom Ford en ‘Noir’ van Coco Chanel. Allemaal zijn het parfums die tot voor kort werden omschreven als een ‘oriëntale’ geur. In de laatste maanden vervingen heel wat merken die term echter door andere labels. Het gebruik van de term ‘oosters’ of ‘oriëntaals’ is achterhaald en kwetsend, klinkt het in de parfumwereld.
  [naar artikel]
 19. Het is Courtois menens met zijn Israëlisch model: voor zijn ‘Pikachu’ leert de doelman zelfs Hebreeuws (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zij noemt hem ‘mijn leven’, hij noemt haar ‘Pikachu’ en voegt er in het Hebreeuws aan toe dat hij erg op haar gesteld is. Toen Mishel Gerzig (24), model uit Eilat, tijdens een recente fotoshoot voor het lingeriemerk ‘Fix’ even videobelde met Thibaut Courtois (29), vierde de liefde duidelijk hoogtij. Aan ONE, medium uit Israël, vertelt Gerzig zelfs dat Courtois al een mondje Hebreeuws praat en de taal reeds wat kan lezen. “Ik denk dat hij sneller Hebreeuws zal praten dan ik Spaans", zegt Gerzig.
  [naar artikel]
 20. ‘Ik ben niet bezig met welke vaardigheden ik nog zal verliezen’: patiënten en hun partners over jongdementie (16/03/2022 - De Morgen)
  In Vlaanderen leven naar schatting tussen de 3.000 en 5.000 mensen met de diagnose van jongdementie. Een venijnige, maar vaak over het hoofd geziene hersenaandoening, waarover nog heel wat onwetendheid bestaat. Het nieuwe Eén-programma Restaurant Misverstand wil daar verandering in brengen. ‘Ik ben niet bezig met hoeveel tijd ik nog heb, en welke vaardigheden ik allemaal nog zal verliezen.’
  [naar artikel]
 21. IBE openhartig over z’n leven na ‘The Voice’: “Het is oké om soms de controle te verliezen” (10/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Table of Fools’ heeft IBE, de jongste winnaar van ‘The Voice van Vlaanderen’, zijn tweede single uit. Het nummer ‘Control’ gaat over het...
  [naar artikel]
 22. Het is Courtois menens met Israëlisch model: voor zijn ‘Pikachu’ leert de doelman zelfs Hebreeuws (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zij noemt hem ‘mijn leven’, hij noemt haar ‘Pikachu’ en voegt er in het Hebreeuws aan toe dat hij erg op haar gesteld is. Toen Mishel Gerzig (24), model uit Eilat, tijdens een recente fotoshoot voor het lingeriemerk ‘Fix’ even videobelde met Thibaut Courtois (29), vierde de liefde duidelijk hoogtij. Aan ONE, medium uit Israël, vertelt Gerzig zelfs dat Courtois al een mondje Hebreeuws praat en de taal reeds wat kan lezen. “Ik denk dat hij sneller Hebreeuws zal praten dan ik Spaans", zegt Gerzig.
  [naar artikel]
 23. Zoë uit ‘Da’s dikke liefde’ wil taboe rond protheses de wereld uithelpen: “Ik heb gesmeekt om een amputatie” (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik draag nooit lange broeken en bijna elke dag hakken.” Een motorongeval kostte Zoë (28) dan wel haar onderbeen, maar niet haar levensvreugde. Naast kilo’s verliezen in ‘Da’s dikke liefde’ wil de jonge mama de schaamte rond protheses de wereld uithelpen. Ze vertelt over het ongeval dat haar leven veranderde toen ze net zeven weken zwanger was, en hoe ze daarna niet bij de pakken bleef zitten. “Het enige waar ik aan kon denken toen ik op het asfalt lag, was mijn kind en hoe ik haar misschien geen leven meer kon schenken.”
  [naar artikel]
 24. Hittegolf? Niks van: 'vrouwenwinter is coming' (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Heerlijk toch, zo'n stralend zonnetje? Zelfs al moet je werken, zo'n zomerse outfit maakt het (kantoor)leven meteen een stuk draaglijker. Behalve
  [naar artikel]
 25. Vlaamse na onweer in Zuid-Frankrijk: "We moesten camping meteen verlaten en hebben niks meer kunnen redden, behalve elkaar" (10/08/2018 - VRT NWS)
  "In een kwartier tijd kwam het water een paar meter omhoog." Zo getuigt de Vlaamse Katleen Bergs aan onze redactie over het hevige onweer dat gisteren abrupt een einde maakte aan de eerste kampeervakantie van haar gezin. "Iedereen moest meteen vertrekken, we hebben niks meer kunnen redden, behalve elkaar."
  [naar artikel]
 26. Een intensivist over de patiënt die zijn leven veranderde: ‘‘Nieuw leven komt waar oud leven gaat’, zei hij toen hij de echo zag’ (24/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. ‘Een relatie is geen sprookjesachtige suikergoedwinkel’: onze selectie uit een jaar ‘De vragen van Proust’ (02/01/2022 - De Morgen)
  Bart Kaëll, Gloria Monserez, Omar Souidi: intussen hebben al meer dan 200 Bekende Vlamingen ‘De vragen van Proust’ beantwoord. Uit alle interviews van 2021 selecteerden wij 22 inzichten die uw blik op het leven kunnen veranderen.
  [naar artikel]
 28. ‘Cryptopanties’ wil meer vrouwen inspireren om bitcoin, NFT’s en de metaverse te ontdekken (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze gooien je tegenwoordig dood met abstracte termen als bitcoin, crypto en NFT’s. En hoewel ook steeds meer vrouwen ermee bezig zijn en er zelfs van kunnen leven, blijft het een hoofdzakelijk door mannen gedomineerd domein. Om daar verandering in te brengen, ontwikkelde het Zweedse kledingmerk Rave Review zogenaamde ‘cryptopanties’. Het doel: een online gemeenschap creëeren voor vrouwen en hen aansporen om het wereldje te ontdekken.
  [naar artikel]
 29. ‘Cryptopanties’ willen meer vrouwen inspireren om bitcoin, NFT’s en de metaverse te ontdekken (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ze gooien je tegenwoordig dood met abstracte termen als bitcoin, crypto en NFT’s. En hoewel ook steeds meer vrouwen bezig zijn met die digitale innovaties en er zelfs van kunnen leven, blijft het een hoofdzakelijk door mannen gedomineerd domein. Om daar verandering in te brengen, ontwikkelde het Zweedse kledingmerk Rave Review zogenaamde ‘cryptopanties’. Het doel: een online gemeenschap creëren voor vrouwen en hen aansporen om het wereldje te ontdekken.
  [naar artikel]
 30. Duizenden mensen op straat in Washington om Iraanse demonstranten te steunen (23/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn zaterdag duizenden mensen, onder wie heel Iraniërs, de straat opgetrokken om hun steun te betuigen met de manifestanten in Iran. De stoet liep van de National Mall, in het centrum van de stad, tot aan het Witte Huis onder het motto ‘Vrouwen, Leven, Vrijheid’.
  [naar artikel]
 31. Prominente Belgische oud-rechter vraagt Iraniër niet uit te leveren (07/09/2022 - De Tijd)
  14:20 De Belgische oud-rechter bij het Internationaal Strafhof Christine Van den Wyngaert vraagt samen met tientallen experts aan de regering de Iraniër Assadollah Assadi in de cel te houden. Assadi is de i...
  [naar artikel]
 32. Hoe sneller in mama’s ‘buidel’, hoe beter: ‘kangoeroeën’ geeft ook kleinste prematuurtjes meer kans op overleven (05/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Hoe sneller en hoe langer prematuur geboren kinderen op de borst bij mama liggen, hoe hoger de overlevingskansen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek onder leiding van de Wereldgezondheidsorganisatie. ‘Kangoeroeën’ zou naar schatting jaarlijks het leven kunnen redden van zo’n 150.000 prematuurtjes.
  [naar artikel]
 33. 'Goo Goo Muck' krijgt nieuw leven dankzij de Netflix-hit 'Wednesday’ (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het succes van ‘Running up that hill’ van Kate Bush door ‘Stranger Things’, is nu ook de klassieker ‘Goo Goo Muck’ van de punkband The Cramps helemaal terug. Het nummer, uitgebracht in 1981, werd gebruikt in de Netflix-hit ‘Wednesday’. Het lied is sindsdien razend populair. De streamingcijfers op Spotify zijn zelfs met meer dan 5.000 procent gestegen.
  [naar artikel]
 34. RECENSIE. ‘Squid Game’: “Zenuwslopend, surreëel, koelbloedig, maar tegelijk ook hartverwarmend” (01/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De overvallers van ‘La casa de papel’ hebben nog maar half de aftocht geblazen of Netflix wil u al aan een nieuwe gemaskerde bende in rode overalls voorstellen. ‘Squid Game’, een Zuid-Koreaanse thrillerserie over onschuldige kinderspelletjes die een bloederige wending nemen, is de nieuwste sensatie in streamingland. Of u deze strijd op leven en dood, die al in negentig landen op nummer één prijkt en zelfs ‘Bridgerton’ van de troon kan stoten, dringend moet bekijken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 35. Favoriet ‘It’s a Sin’ wint niks op BAFTA TV Awards (10/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Enkele BAFTA TV Awards, ofwel de belangrijkste televisieprijzen van Groot-Brittannië, in de wacht slepen? Kat in ’t bakkie, dacht iedereen die het Britse ‘It’s a Sin’ gezien had. Toch wist de succesreeks over de aidscrisis van de jaren 80 geen van zijn elf nominaties te verzilveren.
  [naar artikel]
 36. Fabrizio schudt ‘Temptation’-imago van zich af: "Ik trok vooral foute mensen aan, en ik wil net positiviteit in mijn leven” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was tot voor kort vooral bekend van ‘Temptation Island’ en van zijn afgesprongen relatie met collega-verleidster Pommeline. Maar sinds een tijdje is Fabrizio Tzinaridis (28) een heel andere weg ingeslagen. De Limburger met Griekse roots heeft komaf gemaakt met z’n ‘foute’ gewoontes uit het verleden en hoopt met ‘The Bachelor’ ook een gelijkwaardige partner aan de haak te slaan. “Alcohol of drugs: dat zegt me niks meer. Mijn mama herkent nu de oude ‘ik’ weer.”
  [naar artikel]
 37. ‘Van vreemdgaande mannen hoef je je vaak niks aan te trekken. Vrouwen gaan vaker vreemd om iets recht te trekken’ (14/10/2021 - De Morgen)
  Nadat de Nederlandse schrijver Yvonne Kroonenberg (71) zich lang genoeg in mannen had verdiept, ‘snapte’ ze hen. Dat betekent niet dat de beroemde Playboy-columnist – haar beste werk ligt nu gebloemleesd in de winkel, onder de bekende titel Alles went behalve een vent – zelf geen slechte relaties en onprettige seks had. ‘Mannen en vrouwen hebben een heel andere manier van denken. Als je volhoudt dat we hetzelfde zijn, kom je in een verwarrende wereld terecht.’
  [naar artikel]
 38. ‘His Dark Materials’: twee klasbakken in een epische eindstrijd als pakkend vaarwel (08/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Verscheurd tussen ‘House of the Dragon’ en ‘The Rings of Power’ dit jaar, zeg je? Niet nodig: de beste fantasy op tv heeft misschien wel niks te maken met schrijvers die ‘R.R.’ tussen hun voor- en familienaam menen te moeten plaatsen. ‘His Dark Materials’ heeft namelijk álles. Zelfs een eindstrijd die uit de koker van Magritte lijkt te komen.
  [naar artikel]
 39. ‘Scheiden is een rouw­proces dat je niet ziet aankomen, terwijl het al heel lang bezig is’: 22 inzichten die uw blik op het leven veranderen (02/01/2022 - De Morgen)
  Bart Kaëll, Gloria Monserez, Omar Souidi: intussen hebben al meer dan 200 Bekende Vlamingen ‘De vragen van Proust’ beantwoord. Uit alle interviews van 2021 selecteerden wij 22 inzichten die uw blik op het leven kunnen veranderen.
  [naar artikel]
 40. Iraanse vrouwen op straat in conservatieve zuiden (02/12/2022 - Knack)
  ‘Vrouw, leven, vrijheid’ was er vrijdag te lezen op spandoeken tijdens aanhoudende protesten in de Iraanse provincie Sistan-Beloetsjistan. Dit keer kwamen ook tientallen vrouwen op straat. ‘Uiterst zeldzaam’ voor het conservatieve zuiden. Dat meldt het persbureau AFP. ‘Met of zonder hoofddoek en voor de revolutie!’, weerklinkt het in video’s op sociale media. Sinds het overlijden van de 22-jarige Mahsa Amini meer dan twee maanden geleden, lopen elke vrijdag manifestanten door de straten. Amini werd in september door de zedenpolitie aangehouden omdat ze haar hoofddoek fout droeg en kwam enkele dagen later door een onbekende reden om het leven. Volgens Mahmood Amiry-Moghaddam, de directeur van Iran Human Rights (IHR), is het zeldzaam om vrouwen te zien protesteren in de provincie. Het gaat om de ‘meest onderdrukte’ groep van het land. ‘Vrouwen en minderheden kunnen dankzij de protesten op straat komen en hun fundamentele mensenrechten terug eisen.’ Duizenden Iraniërs en ongeveer veertig buitenlanders werden al gearresteerd tijdens de acties. De IHR schat dat er al minstens 448 protesteerders gedood zijn door gewelddadige onderdrukking. Eerder deze week gaf Iran zelf voor het eerst meer dan 300 overlijdens toe. The post Iraanse vrouwen op straat in conservatieve zuiden appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 41. Bank of Engeland: ‘Koop enkel cryptomunten als u bereid bent al uw geld te verliezen’ (07/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bank of Engeland: ‘Koop enkel cryptomunten als u bereid bent al uw geld te verliezen’ Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of Engeland, heeft beleggers gewaarschuwd voor de gevaren van cryptomunten. ‘Cryptomunten hebben geen intrinsieke waarde. Mensen die daar willen in beleggen, moeten bereid zijn al hun geld te verliezen’, zei hij donderdag tijdens een persconferentie. Waarom is dit belangrijk? Sinds het najaar van 2020 zijn de cryptomunten aan een […] Lees dit artikel: Bank of Engeland: ‘Koop enkel cryptomunten als u bereid bent al uw geld te verliezen’
  [naar artikel]
 42. 1.217 Belgen hebben financiële constructies in belastingparadijzen: prins, ex-voetballer en radiopresentator staan op lijst (04/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Uit een nieuw onderzoek door het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten van gelekte documenten blijkt dat zo’n 1.200 Belgen een financiële constructie opgezet hebben in belastingparadijzen. Onder de Belgen onder meer ‘een prins’, ‘een misdaadauteur’ en een ‘Brusselse rapper’ figureren op de lijst. Ze verkeren alvast in goed gezelschap van onder meer Shakira en Tony Blair en nog vele andere buitenlandse grootheden die ook een zogenaamde postbusvennootschap bezitten, zoals de ‘Pandora papers’ nu aantonen.
  [naar artikel]
 43. Kanye ‘Ye’ West kan zijn status van miljardair verliezen na breuk met Adidas (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee miljard dollar. Dat is hoeveel Kanye West (45) momenteel waard is. Al zou dat bedrag volgens ‘Forbes’ weleens snel kunnen zakken. Nu Adidas de samenwerking met de Amerikaanse rapper heeft beëindigd, dreigt hij zijn zijn status van miljardair te verliezen.
  [naar artikel]
 44. ‘Ik dacht dat cocaïne erbij hoorde, tot mijn vrouw me naar de andere kant van de kamer brulde: ‘Onnozelaar!’’ (12/02/2022 - De Morgen)
  Roy Orbison zei ooit: ‘Ik mag dan een levende legende zijn, maar dat helpt niet echt als je een band moet vervangen.’ Wat kun je wél met beroemdheid? Wat koop je ervoor, behalve bergen goud, talloze minnaars en minnaressen en een sponsordeal met Hello Fresh? Het leven zoals het is: bekend zijn.
  [naar artikel]
 45. ‘Er hoorde niks te gebeuren in België’: 7 essentiële verhalen over de aanslagen in Brussel op 22 maart (30/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. Iraniër ontkent betrokkenheid bij honderden executies voor Zweedse rechtbank (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De 60-jarige Iraniër Hamid Noury heeft voor een Zweedse rechtbank ontkend betrokken te zijn geweest bij de massa-executies van honderden gevangen in Iran in 1988. De aanklager zei tijdens de eerste zitting dinsdag dat Noury wordt verdacht van moord en oorlogsmisdaden.
  [naar artikel]
 47. Nog geen 35 jaar en al CEO: ‘Ik probeer extreem close bij mijn werknemers te staan’ (10/10/2021 - De Morgen)
  België en Noorwegen hebben de jongste CEO’s ter wereld: de bedrijfsleider is hier gemiddeld 47 jaar bij zijn benoeming. Maar hoe runnen CEO’s en onder­nemers die nog eens tien jaar jonger zijn hun ‘boîte’? ‘Ik heb lak aan hiërarchie.’
  [naar artikel]
 48. Ter ere van release ‘House of the Dragon’: AR-game ‘DracARys’ nu ook in België (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op 22 augustus is het eindelijk zover, dan verschijnt de reeks ‘House of the Dragon’ verschijnt op Streamz, een spin-off van het populaire ‘Game of Thrones’. Maar streamingdienst HBO Max heeft nog meer goed nieuws voor de fans in petto: ze hebben een bijhorende AR-game (Augmented Reality) gelanceerd, met de naam ‘DracARys’. Die was nog niet beschikbaar in België, tot nu.
  [naar artikel]
 49. VIDEO. Meneer Spaghetti, wereldberoemd behalve in Nederland: “Bent u Urbanus?” (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond in ‘Holland-België’ maakt Koen Crucke zijn opwachting. Bij ons is hij beter bekend als “Meneer Spaghettiiiii”, uit ‘Samson’. De...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy