De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nieuwe Volkswagen-baas schrapt investeringen in elektrificatie

Express

24/11/2022 - 10:57


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. GEMEENTERAAD. Ook Oudsbergen schrapt en verschuift investeringen (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meerjarenplan: Ook Oudsbergen schrapt en verschuift investeringen. Die investeringen gebeuren gefaseerd. De belastingen blijven wel ongewijzigd. Jo Seutens, schepen van Financiën: “Het budget voor energie verhoogt met 60 %, er is 20 % extra om de stijgende prijzen op te vangen. Het personeelsbudget stijgt met 13 procent.” De sportzone in Meeuwen en het nieuwe sportcomplex in Opglabbeek, de renovatie van de Commanderijhoeve en de nieuwe polyvalente zaal, de verschillende fietspadenprojecten worden gerealiseerd. In totaal 92 miljoen euro aan investeringen.
  [naar artikel]
 2. Herbert Diess nieuwe CEO Volkswagen (12/04/2018 - De Tijd)
  20:21 De Duitse autobouwer Volkswagen krijgt een nieuwe topman. Hoogste baas Matthias Müller maakt per direct plaats voor Herbert Diess, de chef van het merk Volkswagen.
  [naar artikel]
 3. Volkswagen-topman niet langer baas over VW-merk (08/06/2020 - Express)
  De autobouwer Volkswagen heeft zijn topman Hertbert Diess opzijgeschoven aan het hoofd van het kernmerk Volkswagen. Is dit het einde... The post Volkswagen-topman niet langer baas over VW-merk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Duitsland geeft Volkswagen geen garanties voor nieuwe Chinese investeringen (30/05/2022 - Express)
  Autofabrikant Volkswagen krijgt van de Duitse overheid geen garanties voor nieuwe investeringen in China. De weigering is ingegeven door bezorgdheid van de Duitse regering over de schendingen van de mensenrechten in de Chinese regio Xinjiang. Dat heeft het Duitse weekblad Der Spiegel gemeld. Het Duitse ministerie van Economische Zaken bevestigde vier aanvragen van een bedrijf […]
  [naar artikel]
 5. Volkswagen investeert tegen 2024 60 miljard euro in elektrische en zelfrijdende wagens (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Volkswagen voert zijn investeringen in nieuwe technologieën als elektrisch en autonoom rijden stevig op. In de komende vijf...
  [naar artikel]
 6. Volkswagen-baas: 'Dit zal pijn doen' (11/04/2019 - De Morgen)
  Volkswagen zal niet-essentiële projecten schrappen of er minder geld in steken als gevolg van de enorme kosten rond het dieselschandaal. Dat vertelde de nieuwe topman Matthias Müller gisteren 20.000 van zijn personeelsleden.
  [naar artikel]
 7. Volkswagen-baas: “Elektrische auto’s zullen snel worden ingehaald door een nog grotere transformatie” (23/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volkswagen-baas: “Elektrische auto’s zullen snel worden ingehaald door een nog grotere transformatie” Zowat elke autoconstructeur is Volkswagen bezig met zijn wagenpark te elektrificeren. Maar volgens de baas van het merk zijn elektrische auto’s niet de grootste verandering van dit tijdperk. Volkswagen heeft onlangs aangekondigd dat het van plan is om tegen 2030 70 procent van zijn voertuigen elektrisch te maken. De Duitse fabrikant werkt aan een elektrische […] Lees dit artikel: Volkswagen-baas: “Elektrische auto’s zullen snel worden ingehaald door een nog grotere transformatie”
  [naar artikel]
 8. Noorse staatsinvesteringsfonds schrapt investeringen op Westelijke Jordaanoever (20/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Noorse staatsinvesteringsfonds schrapt investeringen op Westelijke Jordaanoever Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft het belang in twee Israëlische bedrijven geschrapt die actief zijn bij de ontwikkeling van Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Het Noorse ‘sovereign wealth fund’ is een van de grootste investeerders wereldwijd, dat zowat 1,5 procent van alle beursgenoteerde aandelen in de portefeuille heeft. Het invloedrijke investeringsvehikel waarmee de Noorse centrale […] Lees dit artikel: Noorse staatsinvesteringsfonds schrapt investeringen op Westelijke Jordaanoever
  [naar artikel]
 9. Volkswagen schrapt 30.000 banen (18/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Volkswagen heeft met de ondernemingsraad een akkoord bereikt over de afbouw van wereldwijd 30.000 banen. Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt.
  [naar artikel]
 10. Volkswagen schrapt 30.000 banen (18/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Volkswagen heeft met de ondernemingsraad een akkoord bereikt over de afbouw van wereldwijd 30.000 banen. Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt.
  [naar artikel]
 11. Volkswagen schrapt 30.000 banen (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Volkswagen heeft met de ondernemingsraad een akkoord bereikt over de afbouw van wereldwijd 30.000 banen. Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt.
  [naar artikel]
 12. Volkswagen: ‘Alleen elektromobiliteit kan autosector klimaatneutraal maken’ (13/11/2020 - Express)
  De Duitse autogroep Volkswagen drijft zijn investeringen in autonome en duurzame mobiliteit de volgende jaren gevoelig op. Dat heeft Herbert... The post Volkswagen: ‘Alleen elektromobiliteit kan autosector klimaatneutraal maken’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Volkswagen schrapt wereldwijd 30.000 banen (18/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen heeft met de ondernemingsraad een akkoord bereikt over de afbouw van wereldwijd 30.000 banen. Dat schrijft de Duitse krant
  [naar artikel]
 14. Niet elektrisch, wel digitaal: dit is de compleet nieuwe Volkswagen Golf (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer Volkswagen een nieuwe Golf onthult, is dat groot nieuws. Vandaag laat Volkswagen voor het eerst de compleet nieuwe achtste generatie zien....
  [naar artikel]
 15. Amerikaanse Congres wil nieuwe VW-baas horen (25/04/2018 - Metro)
  Leden van het Amerikaanse Congres hebben de nieuwe topman van Volkswagen op het matje geroepen. De volksvertegenwoordigers eisen tekst en uitleg van Herbert Diess, omdat ze geluiden ontvangen dat de Duitse automaker nog steeds regels rond uitlaatgassen aan zijn laars lapt. De oproep is ingegeven door de recente invallen van Duitse autoriteiten bij het hoofdkantoor van Volkswagen. Naar verluidt loopt daar een nieuw onderzoek naar fraude met diesels. Congresleden zeggen over informatie te beschikken waaruit blijkt dat Volkswagen inderdaad regels overtreedt in Europa. Volkswagen stelt in een reactie dat Amerikaanse parlementariërs niet bevoegd zijn om opheldering te vragen over zaken in andere landen. Een woordvoerster benadrukte dat het bedrijf in de Verenigde Staten volledig meewerkt met autoriteiten die toezien op naleving van milieu-eisen. Diess volgde eerder deze maand Matthias Müller op als topman van Volkswagen. Müller trad in het najaar aan als hoogste bestuurder van het automerk, kort nadat bekend werd dat het bedrijf op grote schaal fraudeerde met uitlaatgaswaarden. Dit schandaal kostte Volkswagen de afgelopen jaren al miljarden euro’s. bron: Belga   Het bericht Amerikaanse Congres wil nieuwe VW-baas horen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Volkswagen-baas liet bedrijf doorsjoemelen (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Oud-Volkswagen-topman Martin Winterkorn heeft te laat actie ondernomen tegen het gesjoemel met uitstoottesten van dieselwagens. Dat heeft een...
  [naar artikel]
 17. 'Volkswagen schrapt tot 4.000 Duitse jobs via pré-pensioen' (14/03/2021 - De Tijd)
  17:51 De Duitse autobouwer Volkswagen heeft een deal met de vakbonden om tot 4.000 werknemers in Duitse fabrieken vervroegd op pensioen te laten gaan.
  [naar artikel]
 18. Hoofdzetel Volkswagen krijgt ook een fabriek voor elektrische wagens (07/03/2022 - Express)
  De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft een bedrag van 2 miljard euro gereserveerd voor de bouw van een nieuwe fabriek waar elektrische wagens zullen worden geproduceerd. Dat heeft Volkswagen aangekondigd. De nieuwe vestiging komt naast de historische fabriek van Volkswagen in Wolfsburg en zou jaarlijks ongeveer 250.000 wagens moeten produceren. Met de investering hoopt Volkswagen zijn […]
  [naar artikel]
 19. Volkswagen maakt ambities rond elektrische mobiliteit duidelijk (01/10/2020 - Express)
  De Duitse autogroep Volkswagen wil de volgende jaren belangrijke investeringen in elektrische mobiliteit en digital oplossingen doordrukken. Dat heeft Herbert... The post Volkswagen maakt ambities rond elektrische mobiliteit duidelijk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Volkswagen schrapt zijn populairste model: de VW curryworst (12/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De kantine van autobouwer Volkswagen in Wolfsburg schakelt over op vegetarische maaltijden. De traditionele curryworst, die ze zelf produceren – zeven miljoen stuks per jaar – verdwijnt er van het menu. Zelfs oud-kanselier Gerhard Schröder mengt zich in de discussie.
  [naar artikel]
 21. Amerikaans Congres wil nieuwe VW-baas horen na geruchten over nieuw fraudeonderzoek met diesels (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van het Amerikaanse Congres hebben de nieuwe topman van Volkswagen op het matje geroepen. De volksvertegenwoordigers eisen tekst en uitleg...
  [naar artikel]
 22. Volkswagen-baas verwacht binnen vijf à tien jaar zelfrijdende wagens (07/12/2020 - Express)
  Het zal vijf tot tien jaar duren voordat er volledig autonoom rijdende auto’s op de markt komen. Dat verwacht althans... The post Volkswagen-baas verwacht binnen vijf à tien jaar zelfrijdende wagens appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. 5 vragen over de elektrificatie van ons wagenpark (04/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 5 vragen over de elektrificatie van ons wagenpark Het nieuws sloeg in als een bom. Of minstens een bommetje. In mei van dit jaar besliste de federale regering dat de fiscale voordelen van bedrijfswagens op benzine en diesel sterk wordt afgebouwd met als ambitie om vanaf 2026 in België een volledig geëlektrificeerd bedrijfswagenpark te hebben. Maar is dat wel haalbaar? Welke hinderpalen zijn […] Lees dit artikel: 5 vragen over de elektrificatie van ons wagenpark
  [naar artikel]
 24. Geen vlees meer op menu VW-kantine in Wolfsburg (09/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Curryworst is een populair lunchgerecht in Duitsland, ook bij de arbeiders van de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Maar in de loop van de maand wordt die worst vervangen door plantaardige alternatieven, zo blijkt uit een interne mededeling aan het personeel. Volkswagen schrapt alle vlees in zijn kantine, vis zal wel nog af en toe op het menu staan.
  [naar artikel]
 25. VW waarschuwt voor grotere gevolgen chiptekort (24/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De gevolgen van het chiptekort voor automaker Volkswagen vallen in het huidige kwartaal waarschijnlijk groter uit dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat heeft de baas van Seat - een dochteronderneming van Volkswagen - gezegd tegen zakenkrant The Financial Times.
  [naar artikel]
 26. Volkswagen maakt populairste automodel in België (30/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Volkswagen Golf was tijdens het eerste semester van dit jaar het populairste automodel bij de Belgen. Er werden 9.080 nieuwe wagens van het model ingeschreven, gevolgd door de Renault Clio (7.145), Fiat 500 (7.095), Citroën C3 (6.255) en Volkswagen Tiguan (6.115). Dat blijkt uit cijfers van automobielfederatie Febiac.
  [naar artikel]
 27. Volkswagen stelt nieuw logo en elektrische auto ID.3 voor in Frankfurt (09/09/2019 - VRT NWS)
  Volkswagen heeft op de internationale autobeurs IAA in Frankfurt het nieuwe logo van het autoconcern gepresenteerd. Ook werd het elektrische model ID.3 onthuld. Volgens Volkswagen luidt de komst van de volledig nieuw ontworpen ID.3 een nieuw tijdperk in, net zoals de Kever en de Golf dat deden. En daar past ook een nieuwe identiteit bij.
  [naar artikel]
 28. Volkswagen riskeert nieuwe claim over sjoemeldiesels (19/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen kan in Nederland een nieuwe schadeclaim voor zogenoemde sjoemeldiesels tegemoetzien. De stichting Diesel Emissions Justice Foundation...
  [naar artikel]
 29. Nieuwe technologie Volkswagen moet ongevallen onmogelijk maken (13/03/2020 - Express)
  De Duitse autobouwer Volkswagen lanceert dit jaar een stuursysteem dat ongevallen met zijn auto’s tegen het midden van de eeuw... The post Nieuwe technologie Volkswagen moet ongevallen onmogelijk maken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Mogelijk nieuwe sjoemelsoftware bij Volkswagen (25/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volkswagen heeft mogelijk nieuwe, illegale softwarefuncties in dieselauto's gestopt. Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag hebben de Duitsers dat...
  [naar artikel]
 31. Nederland bekijkt nu toch elektrificatie spoorlijn Hamont-Weert (15/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse staatssecretaris Vivianne Heijnen (CDA) laat de haalbaarheid onderzoeken van de elektrificatie van het spoor tussen Hamont en Weert. In het najaar valt de beslissing over het dossier.
  [naar artikel]
 32. Mannen in pak zijn een gevaar voor Volkswagen (25/03/2019 - De Morgen)
  Een ongelukkige uitspraak van de topman legt de problemen van het 'nieuwe’ Volkswagen bloot.
  [naar artikel]
 33. Volkswagen vertrouwt technische leiding toe aan Audi (29/02/2020 - Express)
  Autobouwer Audi krijgt binnen de Volkswagen Group de leiding over ontwikkeling en onderzoek. Dat heeft Herbert Diess, de topman van Volkswagen, aangekondigd bij de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf. In dat kader zal Volkswagen volgens Diess ook een uitrookbod doen op de aandelen van Audi die op de beurs zijn genoteerd. Volkswagen heeft […] The post Volkswagen vertrouwt technische leiding toe aan Audi appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. De heilige drievuldigheid van Volkswagen (27/06/2022 - De Tijd)
  21:08 Volkswagen opent nu echt de aanval op Tesla. Daarvoor is een nieuwe fabriek nodig. Pal naast VW's oervestiging in Wolfsburg
  [naar artikel]
 35. Op zoek naar een zevenzitter? Wij gingen op reis met de nieuwe Volkswagen Caddy: “opvallend zuinig” (03/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volkswagen lanceerde eerder al de nieuwe Caddy. Er is nu ook een versie met zeven zitplaatsen. Wij testten het magazijn op wielen.
  [naar artikel]
 36. Volkswagen brengt MAN en Scania naar de beurs (13/05/2019 - Metro)
  Volkswagen wil zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania, zelfstandig naar de beurs brengen. Dat heeft het Duitse autoconcern aangekondigd. Verdere details over de plannen worden later naar buiten gebracht. De beursgang moet ergens in de komende maanden plaatsvinden. Het onderdeel heet Traton. Dat omvat naast MAN en Scania ook het Braziliaanse Volkswagen Caminhões e Ônibus en vlootbeheerder RIO. Door Traton naar de beurs te brengen zou Volkswagen miljarden euro’s kunnen ophalen. Dat geld zou gebruikt kunnen worden voor investeringen in de truckmerken, die kampen met stevige concurrentie van Daimler en Volvo. Volkswagen overwoog de stap eerder al. Maar de Duitsers stelden de beursplannen in maart dit jaar uit, omdat de marktomstandigheden niet gunstig waren. Volkswagen heeft verder bekendgemaakt dat het zijn opties bekijkt wat betreft de onderdelen MAN Energy Solutions en RENK, een fabrikant van transmissiesystemen. Er wordt onder meer gedacht aan het afstoten van die activiteiten. Ook het zoeken naar een samenwerkingspartner behoort tot de mogelijkheden. bron: Belga   Het bericht Volkswagen brengt MAN en Scania naar de beurs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Volkswagen brengt MAN en Scania naar de beurs (13/05/2019 - Metro)
  Volkswagen wil zijn vrachtwagen- en bussendivisie, met de merken MAN en Scania, zelfstandig naar de beurs brengen. Dat heeft het Duitse autoconcern aangekondigd. Verdere details over de plannen worden later naar buiten gebracht. De beursgang moet ergens in de komende maanden plaatsvinden. Het onderdeel heet Traton. Dat omvat naast MAN en Scania ook het Braziliaanse Volkswagen Caminhões e Ônibus en vlootbeheerder RIO. Door Traton naar de beurs te brengen zou Volkswagen miljarden euro’s kunnen ophalen. Dat geld zou gebruikt kunnen worden voor investeringen in de truckmerken, die kampen met stevige concurrentie van Daimler en Volvo. Volkswagen overwoog de stap eerder al. Maar de Duitsers stelden de beursplannen in maart dit jaar uit, omdat de marktomstandigheden niet gunstig waren. Volkswagen heeft verder bekendgemaakt dat het zijn opties bekijkt wat betreft de onderdelen MAN Energy Solutions en RENK, een fabrikant van transmissiesystemen. Er wordt onder meer gedacht aan het afstoten van die activiteiten. Ook het zoeken naar een samenwerkingspartner behoort tot de mogelijkheden. Bron: Belga   Het bericht Volkswagen brengt MAN en Scania naar de beurs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Oud-premier Leterme gaat Volkswagen adviseren (29/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Oud-premier Yves Leterme en oud-eurocommissaris Connie Hedegaard gaan zetelen in een nieuwe ‘duurzaamheidsraad’ die autobouwer Volkswagen gaat adviseren. Dat heeft Volkswagen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 39. Oud-premier Leterme gaat Volkswagen adviseren (29/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Oud-premier Yves Leterme en oud-eurocommissaris Connie Hedegaard gaan zetelen in een nieuwe ‘duurzaamheidsraad’ die autobouwer Volkswagen gaat adviseren. Dat heeft Volkswagen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 40. Oud-premier Leterme gaat Volkswagen adviseren (29/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Oud-premier Yves Leterme en oud-eurocommissaris Connie Hedegaard gaan zetelen in een nieuwe ‘duurzaamheidsraad’ die autobouwer Volkswagen gaat adviseren. Dat heeft Volkswagen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 41. Volkswagen hoopt op nieuwe impulsen voor verkoop elektrische auto’s in China (11/01/2022 - Express)
  De Duitse autobouwer Volkswagen hoopt dit jaar de verkoop van elektrische voertuigen in China te kunnen verdubbelen. Het bedrijf wil nog een grotere groei nastreven, maar zou in die ambities door een tekort aan halfgeleiders kunnen worden afgeremd. Dat heeft Stephan Wollenstein, hoofd van Volkswagen China, gezegd. Volkswagen produceert zijn elektrische ID-serie in China in […]
  [naar artikel]
 42. Vlaanderen dreigt handen te kort te komen voor zijn elektrificatie (11/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zal de tienduizenden kilometers aan elektrische kabels trekken en talloze nieuwe installaties bij gezinnen die volgens netwerkbeheerder Fluvius tegen 2030 nodig zijn voor de elektrificatie van Vlaanderen? Vlaanderen dreigt handen tekort te komen want de instroom van leerlingen in de STEM-richtingen van het Vlaams technisch- en beroepsonderwijs sputtert.
  [naar artikel]
 43. Volkswagen stemt in met nieuwe schadeloosstellingen in Canada (13/01/2018 - VRT NWS)
  In het kader van het uitstootschandaal heeft de Duitse autobouwer Volkswagen ingestemd met de uitbetaling van bijkomende schadevergoedingen aan Canadese klanten.  
  [naar artikel]
 44. Volkswagen nodigt Elon Musk uit op managementdag (18/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Volkswagen nodigt Elon Musk uit op managementdag CEO Elon Musk van Tesla is afgelopen zaterdag verschenen tijdens een bijeenkomst die CEO Herbert Diess van Volkswagen organiseerde voor 200 van zijn topmanagers. Het betroft een driedaagse managementbijeenkomst waar managers van de Duitse autofabrikant van over de hele wereld aanwezig waren. Volgens een publicatie van Diess op zijn LinkedIn heeft Volkswagen een “nieuwe mindset” […] Lees dit artikel: Volkswagen nodigt Elon Musk uit op managementdag
  [naar artikel]
 45. Nieuwe Tesla hatchback in de aantocht, de ideale concurrent voor Volkswagen (26/08/2020 - Express)
  De Volkswagen ID3 is op de markt en dat wil zeggen dat de elektrische auto nu ook in een betaalbaar,... The post Nieuwe Tesla hatchback in de aantocht, de ideale concurrent voor Volkswagen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Engie Electrabel schrapt investeringen voor verlenging levensduur kerncentrales (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Engie Electrabel bereidt de kernuitstap in 2025 voor. De nucleaire topman Thierry Saegeman heeft dinsdag aan het personeel laten weten dat de investeringen voor de levensduurverlenging van de kerncentrales zullen worden geschrapt, zo schrijft Trends.
  [naar artikel]
 47. 'Uiteraard voelen we ons bedrogen door Volkswagen' (10/04/2019 - De Morgen)
  Je zult vandaag maar voor Volkswagen werken. En net nu een garage openen, of dit weekend de nieuwe VW Touran op de Belgische markt loslaten. Volkswagen-concessiehouder Stefaan Vallaeys en D'Ieteren-CEO Denis Gorteman meten de schade op na een helse week. 'Kwaad en bedrogen, jawel, maar laten we nu vooral de krachten bundelen.'
  [naar artikel]
 48. Elektrificatie drijft Renault en Nissan weer samen (27/01/2022 - De Tijd)
  11:24 De miljardeninvesteringen die op korte termijn nodig zijn voor de omslag naar elektrificatie reanimeert de zieltogende samenwerking tussen Renault en Nissan. Ze gaan samen batterijen en platformen voo...
  [naar artikel]
 49. Volkswagen opent nieuwe fabrieken in China (02/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Volkswagen (VW) zal samen met zijn Chinese partner FAW drie nieuwe fabrieken openen in China. Met de productiesites in...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy