De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Defensie en spoorwegen gaan mee biodiversiteit opkrikken

De Standaard

24/11/2022 - 11:31

De federale overheid heeft eigendommen zat waar ze meer natuur kan ontwikkelen. Een groene make-over van de militaire school in Brussel en de heraanleg van drie stationsparkings staan op het lijstje van het project BiodiversiScape.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nederlandse Spoorwegen willen slachtoffers Holocaust compenseren (27/11/2018 - Metro)
  De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen individuele schadevergoedingen gaan betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust. Dat meldt de NS dinsdagavond. Een commissie krijgt de opdracht te kijken hoe de NS op morele gronden over kan gaan tot individuele vergoedingen. De Nederlandse Spoorwegen verdienden geld door Joden naar kamp Westerbork te vervoeren in opdracht van de Duitse bezetter. Bron: Belga   Het bericht Nederlandse Spoorwegen willen slachtoffers Holocaust compenseren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Nederlandse Spoorwegen willen slachtoffers Holocaust compenseren (28/11/2018 - Metro)
  De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen individuele schadevergoedingen gaan betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust. Dat meldt de NS dinsdagavond. Een commissie krijgt de opdracht te kijken hoe de NS op morele gronden over kan gaan tot individuele vergoedingen. De Nederlandse Spoorwegen verdienden geld door Joden naar kamp Westerbork te vervoeren in opdracht van de Duitse bezetter. bron: Belga Het bericht Nederlandse Spoorwegen willen slachtoffers Holocaust compenseren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Nederlandse Spoorwegen willen slachtoffers Holocaust compenseren (28/11/2018 - Metro)
  De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen individuele schadevergoedingen gaan betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust. Dat meldt de NS dinsdagavond. Een commissie krijgt de opdracht te kijken hoe de NS op morele gronden over kan gaan tot individuele vergoedingen. De Nederlandse Spoorwegen verdienden geld door Joden naar kamp Westerbork te vervoeren in opdracht van de Duitse bezetter. bron: Belga   Het bericht Nederlandse Spoorwegen willen slachtoffers Holocaust compenseren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Ga eens op safari in en rond je eigen kot: "Redt de biodiversiteit samen en nu"  (22/05/2020 - VRT NWS)
  Op de Dag van de Biodiversiteit roept de Plantentuin Meise op om dit weekend op safari te gaan in en rondom je huis. "Neem deel aan #HOMEsafari en redt samen met ons de biodiversiteit", is de boodschap.
  [naar artikel]
 5. Nederlandse spoorwegen gaan Holocaust-slachtoffers betalen na dubieuze rol bij deportatie (28/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De NS (Nederlandse Spoorwegen) wil individuele schadevergoedingen gaan betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust. Een commissie...
  [naar artikel]
 6. Trump wil België en Italië “doen betalen” voor defensie-uitgaven (05/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Amerikaans president Donald Trump wil dat Italië en België hun defensie-uitgaven opkrikken. Dat heeft hij gezegd in een interview op de conservatieve zender Fox News.
  [naar artikel]
 7. Filosoof Bas Haring: ‘Minder biodiversiteit hoeft niet per se een ramp te zijn’ (14/08/2019 - De Morgen)
  Bas Haring is terug, want er zit hem iets dwars: het fanatisme waarmee ecologen zich vastklampen aan het behoud van biodiversiteit. Van álle biodiversiteit. Terwijl de natuur best wat soorten kan missen, vindt de Nederlandse ‘volksfilosoof’.
  [naar artikel]
 8. Nederlandse Spoorwegen dreigt met gerechtelijke stappen als spoorbonden gaan staken (12/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse Spoorwegen dreigen naar de rechter te stappen als de spoorvakbonden gaan staken. Volgens het spoorbedrijf kunnen acties “zeer schadelijke gevolgen” hebben, onder meer voor reizigers die sterk afhankelijk zijn van vervoer per spoor.
  [naar artikel]
 9. Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken (28/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Treinreizigers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) worden met ingang van de nieuwe dienstregeling niet meer aangesproken als ‘Dames en heren’ maar met het sekseneutrale ‘Beste reizigers’.
  [naar artikel]
 10. Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken (28/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Treinreizigers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) worden met ingang van de nieuwe dienstregeling niet meer aangesproken als ‘Dames en heren’ maar met het sekseneutrale ‘Beste reizigers’.
  [naar artikel]
 11. Nederlandse Spoorwegen betalen tegemoetkoming om WO II (26/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse Spoorwegen gaan bijna 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog overlevenden van concentratiekampen en directe nabestaanden van Holocaustslachtoffers die tijdens de oorlog met Nederlandse treinen zijn vervoerd, financieel tegemoetkomen.
  [naar artikel]
 12. Rangers moeten biodiversiteit in Vlaamse tuinen verbeteren (24/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de tuin van Sabina Bossaerts in Vlakveld in Genk stelde dinsdagvoormiddag Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) de eerste Tuinrangers van dit jaar voor. Zij gaan samen met particuliere eigenaars de biodiversiteit in de tuinen te verbeteren.
  [naar artikel]
 13. Biodiversiteit in onze steden verarmt (01/02/2020 - Knack)
  Meer stad, minder biodiversiteit. Overal zie je dezelfde soorten.
  [naar artikel]
 14. Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken (28/07/2017 - De Redactie)
  Treinreizigers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) worden met ingang van de nieuwe dienstregeling niet meer aangesproken als "Dames en heren" maar met het sekseneutrale "Beste reizigers".
  [naar artikel]
 15. Nederlandse Spoorwegen willen slachtoffers Holocaust compenseren (28/11/2018 - VRT NWS)
  De Nederlandse Spoorwegen (NS) willen individuele schadevergoedingen gaan betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust. Een commissie krijgt de opdracht te kijken hoe de NS op morele gronden kan overgaan tot individuele vergoedingen. 
  [naar artikel]
 16. Nederlandse Spoorwegen bestelt voor 200 miljoen aan snelle treinen om naar België te rijden (05/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse Spoorwegen heeft nog eens 18 snelle intercitytreinen besteld bij de Franse fabrikant Alstom om naar België te gaan rijden. Hiermee...
  [naar artikel]
 17. 270 Belgische wetenschappers roepen onze regering op de biodiversiteit te beschermen (26/03/2018 - VRT NWS)
  Vorige week hebben de Verenigde Naties alarmerende rapporten gepubliceerd over de toestand van de biodiversiteit op aarde. Naar aanleiding van die rapporten roepen 270 Belgische wetenschappers onze regeringen op dringend in actie te komen voor de biodiversiteit.   
  [naar artikel]
 18. Meer dan veertig Belgische organisaties verenigen zich voor de biodiversiteit (22/05/2020 - De Standaard)
  Onder #SamenVoorBiodiversiteit slaan meer dan veertig Belgische organisaties de handen in elkaar voor een gezamenlijke campagne voor biodiversiteit. De beweging wil duurzame productie- en consumptiepatronen stimuleren met het oog op de volgende COP Biodiversiteit van de Verenigde Naties in 2021.
  [naar artikel]
 19. WWF wijst op link tussen coronavirus en vernietiging van de natuur (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De huidige coronacrisis is een gevolg van de grote menselijke impact op de natuur. Dat staat maandag in een rapport van natuurbehoudsorganisatie WWF. Het rapport geeft ook aan dat we de gezondheid van de mens beter kunnen vrijwaren door de biodiversiteit beter te beschermen. “Toekomstige uitbraken gaan meer voorkomen als we de biodiversiteit niet beschermen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Groen-voorzitter Vaneeckhout: “Middelen voor Defensie moeten in breder budgettair kader besproken worden” (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Laat ons alle uitdagingen in de samenleving in een breder budgettair kader op tafel leggen en afwegen wat het meest fundamenteel is. Dat heeft kersvers Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout verklaard in ‘De Zevende Dag’. Aanleiding is de discussie binnen de Vivaldi-regering over het opkrikken van de middelen voor Defensie tot 2 procent van het bbp.
  [naar artikel]
 21. Nederlandse Spoorwegen testen trein op automatische piloot (05/10/2019 - VRT NWS)
  De Nederlandse Spoorwegen gaan tests uitvoeren met treinen die op "automatische piloot" rijden. Op de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle rijdt nog dit najaar zo'n trein. Het gaat om een testrit zonder reizigers, waarbij wel voor de zekerheid een machinist in de cabine aanwezig is.
  [naar artikel]
 22. Nederlandse Spoorwegen keren ruim 5.000 tegemoetkomingen uit voor slachtoffers WOII (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft 5.498 tegemoetkomingen uitgekeerd aan slachtoffers of nabestaanden van mensen die op transport werden gezet door de spoorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens het eindrapport van de NS hebben 804 slachtoffers de compensatie gekregen, de rest ging naar nabestaanden. NS keert in totaal 43 miljoen euro uit.
  [naar artikel]
 23. Muisstil op monotone akkers: grondenbank wil meer biodiversiteit (27/05/2020 - Apache)
  Europa streeft naar meer biodiversiteit, en daarbij heeft landbouw een belangrijke rol te spelen. In Nederland, Frankrijk en België doen zogenoemde grondenbanken al jaren inspanningen voor landbouw die goed is voor de biodiversiteit én die bijdraagt aan de strijd tegen de klimaatopwarming. Grondenbanken houden landbouwgrond bovendien betaalbaar voor starters en nieuwkomers. ‘We willen afstappen van intensieve
  [naar artikel]
 24. Engie geeft 41.000 Franse werknemers premie (17/12/2018 - Metro)
  De Franse energiereus Engie gaat een uitzonderlijke premie van 600 euro uitbetalen aan 41.000 van zijn werknemers in Frankrijk. Engie gaat daarmee in op een oproep van president Emmanuel Macron. Macron had de werkgevers in Frankrijk opgeroepen om, op vrijwillige basis, een eindejaarspremie uit te betalen aan de werknemers. De (onbelaste) premie moet de koopkracht opkrikken. Frankrijk staat onder hoogspanning, nadat onvrede over onder meer het gebrek aan koopkracht had geleid tot wijdverspreid protest, aangevoerd door de ‘gele hesjes’. Engie gaat nu een premie van 600 euro uitbetalen aan 41.000 werknemers in Frankrijk. Het gaat om personeelsleden die bruto minder dan 2.500 euro verdienen. De maatregel zal Engie 25 miljoen euro kosten. Het energiebedrijf, in België moederbedrijf van Electrabel, schaart zich zo in een hele rij van grote Franse bedrijven die positief hebben geantwoord op de oproep van de president. Onder meer Orange, Total, de Franse spoorwegen en Michelin gingen Engie al voor. De spoorwegen gaan meer dan honderdduizend werknemers een premie uitbetalen. bron: Belga Het bericht Engie geeft 41.000 Franse werknemers premie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Conferentie over defensie uitgesteld: 'België dreigt alle geloofwaardigheid te verliezen' (26/03/2018 - Knack)
  'Als door de huidige politieke oproer alles vast komt te zitten en Defensie in ons land opnieuw in een besparingslogica terechtkomt, dan gaan zich internationale problemen stellen,' zegt Defensie-expert Alexander Mattelaer.
  [naar artikel]
 26. Krijgen Holocaustslachtoffers straks een schadevergoeding van de NMBS? (28/11/2018 - VRT NWS)
  Ook de Belgische spoorwegen moeten onderzoeken of ze een schadevergoeding zullen betalen aan de slachtoffers van de Holocaust. Dat zegt Christophe Busch, de directeur van het Holocaustmuseum Kazerne Dossin. In Nederland is zopas beslist om de slachtoffers te vergoeden omdat de Nederlandse spoorwegen hebben meegewerkt aan hun deportatie. Maar ook in ons land was dat het geval. Daarom moeten ook de Belgische spoorwegen nadenken over hun verantwoordelijkheid.
  [naar artikel]
 27. ‘Plantaardig dieet is cruciaal om biodiversiteit te redden’ (07/02/2021 - Express)
  Het huidige globale voedselsysteem is de grootste vijand van de biodiversiteit op aarde, stelt een nieuw rapport. En een verschuiving naar overwegend plantaardige voeding is van cruciaal belang om de schade een halt toe te roepen. Landbouw vormt de grootste bedreiging voor 86 procent van de 28.000 soorten waarvan bekend is dat ze met uitsterven […] The post ‘Plantaardig dieet is cruciaal om biodiversiteit te redden’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Voedseltekort: hoe meer mensen, hoe minder biodiversiteit (09/09/2017 - Knack)
  Het gebruik van het land op onze aarde evolueert razendsnel. Het groeiende aantal mensen zorgt voor een groot verlies aan biodiversiteit. Maar er ís een weg terug.
  [naar artikel]
 29. Nederlandse Spoorwegen wil meer verbindingen met Brussel (26/11/2020 - Express)
  De Nederlandse Spoorwegen (NS) wil meer treinverbindingen tussen Amsterdam en Brussel inleggen, schrijft Het Nieuwsblad. Zo kan de trein een... The post Nederlandse Spoorwegen wil meer verbindingen met Brussel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. “Biodiversiteit is blinde vlek in klimaatplannen” (16/11/2017 - Metro)
  Regeringen houden bij het opstellen van hun klimaatplannen onvoldoende rekening met de bescherming van biodiversiteit. Dat blijkt uit een rapport dat tijdens de klimaattop in Bonn gepubliceerd is door WWF. Er moet daarom in het klimaatbeleid meer aandacht gaan naar bijvoorbeeld duurzame landbouw en het aanpakken van ontbossing, zo klinkt het. Een onderzoek van WWF toont aan dat in de nationale klimaatplannen die landen hebben ingediend maar weinig aandacht wordt besteed aan de achteruitgang van de biodiversiteit. De natuurbehoudsorganisatie spreekt over een “blinde vlek” bij de beleidsmakers. “Natuurbescherming en ontwikkeling wordt gemarginaliseerd in het economische en landplanningsbeleid”, zo klinkt het. Nochtans bestaat er een duidelijk verband tussen klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit, zegt WWF. Enerzijds zet klimaatverandering bijkomende druk op ecosystemen en hun biodiversiteit en anderzijds verergert de achteruitgang van biodiversiteit de klimaatverandering. Biodiversiteit zorgt er bovendien voor dat de ecosystemen stabieler staan tegenover veranderde omstandigheden. Een direct gevolg van die blinde vlek in het klimaatbeleid “is dat deze landen, waaronder België, het risico lopen niet voorbereid te zijn op de klimaatverandering die ook hen nu al treft, bijvoorbeeld door zwaardere stormen en meer wateroverlast”, zegt de organisatie. WWF vraagt nu dat landen hun klimaatmaatregelen combineren met acties die de biodiversiteit in hun landen beschermen. Concreet gaat het dan om acties tegen ontbossing en verzuring van de oceaan, een beter landgebruik en duurzamere landbouwpraktijken. Ook moeten de internationaal overeengekomen biodiversiteitsdoelen van Aichi worden opgenomen in het nationale klimaatplan. bron: Belga
  [naar artikel]
 31. Canada wil militaire uitgaven met 70 procent verhogen (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Canada zal zijn defensie-uitgaven fors opkrikken tot jaarlijks 32,7 miljard Canadese dollar (21,5 miljard euro) in de volgende tien jaar, een
  [naar artikel]
 32. Stuur zelf je loopbaan bij de Spoorwegen! (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag zijn bijna 34.000 mannen en vrouwen aan de slag bij de Belgische Spoorwegen. Een opvallend merendeel daarvan blijft er tot zijn of haar
  [naar artikel]
 33. Spoorwegen spelen rol in succes van de kiezelsprinkhaan (12/09/2020 - Knack)
  Zoals veel insecten uit het zuiden is de kiezelsprinkhaan aan een opmars richting het noorden bezig. Zijn favoriete Vlaamse biotoop? Onze spoorwegen.
  [naar artikel]
 34. Trump wil België en Italië "doen betalen" voor NAVO (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump wil dat Italië en België hun defensie-uitgaven opkrikken. Dat heeft hij gezegd in een interview op de...
  [naar artikel]
 35. België vervoegt High Ambition Coalition for Nature and People tegen verlies biodiversiteit (26/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land vervoegt de High Ambition Coalition for Nature and People, een coalitie die in de aanloop naar de COP-Biodiversiteit aandacht vraagt voor het voor het aftakelen en het verdwijnen van ecosystemen als een van de belangrijke factoren voor het verlies van biodiversiteit wereldwijd. Dat melden de vijf ministers die hun handtekening hebben gezet.
  [naar artikel]
 36. Biodiversiteit gaat overal in wereld achteruit (23/03/2018 - De Tijd)
  16:05 De biodiversiteit blijft overal in de wereld op verontrustende wijze achteruitgaan, waardoor de natuur aanzienlijk minder kan bijdragen aan het welzijn van de mens.
  [naar artikel]
 37. Werknemers getuigen over wat er allemaal mis loopt bij spoorwegen: "Het lijkt hier wel een dictatuur" (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het reportagemagazine 'Pano' van de VRT zendt vanavond een ontluisterende reportage uit over de werking van de Belgische spoorwegen. Uit talloze...
  [naar artikel]
 38. Waarom het erg is dat er diersoorten verdwijnen (en 4 andere vragen over biodiversiteit) (14/04/2021 - Knack)
  Wat is biodiversiteit? En waarom is het een probleem voor de mens wanneer ze achteruitgaat? Knack-redacteur en bioloog Dirk Draulans legt het uit in 5 vragen en antwoorden.
  [naar artikel]
 39. VN: 'Armere biodiversiteit is bedreiging voor voedselzekerheid' (28/02/2019 - Knack)
  Het snelle verlies aan biodiversiteit wereldwijd vormt een ernstige bedreiging voor onze voedselvoorziening, levensstijl en gezondheid. Dat is de alarmerende boodschap van de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO).
  [naar artikel]
 40. Studie: hoe het verlies aan biodiversiteit de stabiliteit van onze samenleving in gevaar brengt (16/07/2016 - Knack)
  De biodiversiteit gaat er overal ter wereld zo sterk op achteruit dat het functioneren van ecosystemen en daarmee de stabiliteit van de menselijke samenlevingen in gevaar komen.
  [naar artikel]
 41. "Tot 15 uur per dag werken": vakbonden schetsen geen fraai beeld over gang van zaken bij spoorwegen (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de spoorwegen worden de rusttijden niet altijd gerespecteerd. Dat hebben vertegenwoordigers van de spoorvakbonden aangeklaagd in de Kamer....
  [naar artikel]
 42. Een premie van 2.000 euro per geboorte: Griekenland wil zijn geboortecijfer opkrikken (05/02/2020 - Express)
  Er gaat niets boven pasgeboren baby’s om de vergrijzing van de bevolking tegen te gaan. De Griekse overheid wil daarom het aantal geboorten in het land verhogen. En daarvoor biedt het nieuwe ouders een mooie premie. Vorige week stemde Griekenland voor een geboortepremie van 2.000 euro. Jaarlijks wordt 180 miljoen euro geïnvesteerd om jongeren aan […] The post Een premie van 2.000 euro per geboorte: Griekenland wil zijn geboortecijfer opkrikken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Biodiversiteit in uw huis: 'De mens is een lekkend dier' (02/07/2017 - Knack)
  U woont echt niet alleen in uw huis. Er zitten massa's wezens. Die komen deels uit ons eigen lichaam, deels van buiten. En hoe rijker een wijk, hoe hoger de biodiversiteit. Griezelt u even mee.
  [naar artikel]
 44. Dodental aan onbewaakte spoorwegen daalt (06/02/2017 - De Redactie)
  Vorig jaar zijn er 45 ongevallen aan onbewaakte spoorwegen gebeurd, waarbij vooral buurtbewoners onvoorzichtig zijn.
  [naar artikel]
 45. Belg aangehouden na bedreigen veiligheidsagent Nederlandse Spoorwegen (23/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 61-jarige man uit Geel is zaterdag gearresteerd nadat hij op het station in Etten-Leur (bij Breda) een veiligheidsagent van de Nederlandse Spoorwegen (NS) had bedreigd.
  [naar artikel]
 46. Vakbond klaagt over aanwervingen Infrabel: “Amper vacatures in Limburg” (13/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De spoorwegen gaan aanwerven. Bij Infrabel zijn er 700 vacatures. Maar daar zijn slechts 30 jobs bij voor de regio Limburg. Dat is een gevolg van de centralisatie bij de spoorwegen. “En dat blijven we een slechte zaak vinden”, zegt de vakbond ACOD Spoor Limburg. Infrabel zoekt vooral technische profielen, en dan wordt gekeken in de richting van de Ford-werknemers en waarom ook niet naar die van de centrale van Langerlo.
  [naar artikel]
 47. Groen licht voor eerste sociale verkiezingen bij spoorwegen in 2018 (03/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nationale Paritaire Commissie bij het spoor heeft het ontwerp goedgekeurd om sociale verkiezingen te organiseren bij de Belgische Spoorwegen.
  [naar artikel]
 48. Demir stelt Defensie in gebreke voor natuurbrand Brecht (29/05/2021 - De Standaard)
  Wegens het uitblijven van antwoorden van federaal minister voor Defensie Ludivine Dedonder, stelt Vlaams minister voor Natuur Zuhal Demir Defensie formeel in gebreke. Ze stelt Defensie verantwoordelijk voor alle kosten die gepaard gaan met de gevolgen van de brand in Brecht, waaronder het natuurherstel en de ecologische achteruitgang.
  [naar artikel]
 49. Natuurpunt Bree zorgt voor biodiversiteit over de grens (16/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op en rond het golfterrein Land Van Thorn, aan de Nederlandse kant van het grensoverschrijdend natuurgebied de Sint-Maartensheide, hebben de leden van Natuurpunt Bree een mooi initiatief genomen om ook daar iets aan de biodiversiteit te doen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy