De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ook Antwerps jeugdwerk moet inkrimpen

De Standaard

24/11/2022 - 11:31

Na de heisa rond de cultuursubsidies met Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA), dreigt nu ook Vooruit-kopstuk en schepen van Jeugd Jinnih Beels in de vuurlinie terecht te komen. ‘Dit is een kaalslag voor het Antwerpse jeugdwerk.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Alle jongeren moeten zich thuis voelen in jeugdwerk’ (23/02/2018 - De Standaard)
  Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) lanceert vrijdag samen met de jeugdwerksector een masterplan om het jeugdwerk in Vlaanderen diverser te maken. Daarme moet het jeugdwerk een plek worden voor alle jongeren uit Vlaanderen en Brussel, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie of psychische toestand.
  [naar artikel]
 2. Na Nabilla Ait Daoud (N-VA) nu ook Vooruit-kopstuk Jinnih Beels onder vuur over besparingen: jeugdwerk moet 23 medewerkers ontslaan (23/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na de heisa rond de cultuursubsidies met Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA), dreigt nu ook Vooruit-kopstuk en schepen van Jeugd Jinnih Beels in de vuurlinie terecht te komen. Door besparingen zal de Antwerpse jeugdsector in de toekomst namelijk zo’n 23 medewerkers moeten ontslaan. Dat blijkt uit een intern rapport van de sector. Bronnen binnen het professioneel jeugdwerk hebben dat nieuws bevestigd aan onze krant.
  [naar artikel]
 3. Masterplan moet jeugdwerk diverser maken (23/02/2018 - Knack)
  Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) lanceert vrijdag, op de Dag van de Diversiteit, samen met de jeugdwerksector een masterplan om het jeugdwerk in Vlaanderen diverser te maken.
  [naar artikel]
 4. Masterplan moet jeugdwerk diverser maken: “Voor alle jongeren, ongeacht afkomst of economische situatie” (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) lanceert vrijdag samen met de jeugdwerksector een masterplan om het jeugdwerk in Vlaanderen diverser te maken. Doel van het plan is dat het jeugdwerk “een plek wordt waar alle jongeren uit Vlaanderen en Brussel, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie of psychische toestand, zich thuis voelen”.
  [naar artikel]
 5. FC Barcelona moet loonmassa spelers drastisch inkrimpen (30/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: FC Barcelona moet loonmassa spelers drastisch inkrimpen De Spaanse voetbalclub FC Barcelona mag jaarlijks nog 97,94 miljoen euro aan spelerslonen uitbetalen. Daarmee wordt het salarisbudget van de Catalaanse club tegenover vorig jaar met 250 miljoen euro ingekrompen. Dat blijkt uit de nieuwe loonmaatregelen die de Spaanse voetbalfederatie La Liga heeft uitgevaardigd. De loonmassa van FC Barcelona valt hierdoor terug tot een niveau […] Lees dit artikel: FC Barcelona moet loonmassa spelers drastisch inkrimpen
  [naar artikel]
 6. Gatz stelt masterplan voor dat jeugdwerk diverser moet maken (23/02/2018 - Knack)
  Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) lanceert vrijdag, op de Dag van de Diversiteit, samen met de jeugdwerksector een masterplan om het jeugdwerk in Vlaanderen diverser te maken. Scouts en Gidsen Vlaanderen reageert tevreden.
  [naar artikel]
 7. EasyJet wil personeelsbestand met tot 30 procent inkrimpen: tot 4.500 jobs bedreigd (28/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet wil het personeelsbestand met maximaal 30 procent inkrimpen. Daarover zal het bedrijf overleg plegen met het personeel. Dat meldt de prijsvechter donderdag in een update over de maatregelen om de coronacrisis te overleven. Het lagere personeelsbestand moet onder meer de kleinere vloot weerspiegelen.
  [naar artikel]
 8. Helden van het Hamse jeugdwerk (23/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Met de wisselende regelgevingen en restricties die er sinds de uitbraak van corona moeten worden getrotseerd, wordt het Hamse jeugdwerk echt op de proef gesteld. De jeugdraad polste bij de jeugdverenigingen en -initiatieven naar hun ervaringen en toekomstperspectief.
  [naar artikel]
 9. 81.000 euro voor jeugdwerk (16/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In totaal dienden 17 Beringse jeugdwerkinitiatieven een aanvraag in om een werkingstoelage te ontvangen die de stad Beringen jaarlijks voorziet ter ondersteuning van het jeugdwerk. "In 2017 werd hiervoor opnieuw 81. 000 euro voorzien", meldt schepen Dave Schops.
  [naar artikel]
 10. Antwerps burgemeester op werktrip naar Marokko (09/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vertrekt zondag met een delegatie van de stad, onder wie schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA), naar Marokko. In de steden Casablanca en Rabat heeft hij afspraken rond veiligheid, in Berkane, Nador en Oujda bezoekt hij enkele projecten rond onderwijs, jeugdwerk en ontwikkelingssamenwerking. Het is de eerste keer dat Bart De Wever Marokko bezoekt.
  [naar artikel]
 11. Minister Gatz wil jeugdwerk diverser maken met masterplan (23/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld) lanceert vrijdag samen met de jeugdwerksector een masterplan om het jeugdwerk in Vlaanderen diverser...
  [naar artikel]
 12. Trump gaat twee natuurparken fors inkrimpen (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump gaat twee natuurreservaten in de staat Utah voor een groot deel inkrimpen.
  [naar artikel]
 13. Lommelse jeugdbewegingen pennen warme boodschappen neer op Hertog Janplein (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag organiseerde de jeugdraad van Lommel het Warmste Jeugdwerk Weekend, een initiatief van de Warmste Week met speciale aandacht voor de Lommelse jeugdbewegingen en animatoren. Voorzitster van de Lommelse jeugdraad Melissa Luyck (23) is een van de 21 jongerenambassadeurs van Vlaanderen en Brussel. “Met dit Warmste Jeugdwerk Weekend willen we de Lommelse jeugdbewegingen in de kijker zetten, want Lommel is een warme stad waar veel jeugdwerk is”, vertelt Melissa. “De Chiro, KSA of Scouts zijn plaatsen waar kinderen altijd kunnen zijn wie ze zijn.”
  [naar artikel]
 14. Donald Trump gaat twee beschermde gebieden fors inkrimpen (04/12/2017 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag n Utah aangekondigd dat hij (de omvang van) twee nationale monumenten in die deelstaat drastisch gaat inkrimpen.
  [naar artikel]
 15. Regels jeugdwerk strenger: vanaf 12 jaar mondmasker verplicht bij binnenactiviteiten (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De regels voor het jeugdwerk worden verstrengd. Activiteiten moeten zo veel mogelijk buiten plaatsvinden. Binnenactiviteiten vanaf 12 jaar worden vanaf dan georganiseerd in bubbels van max 20 mét mondmaskers. Leidingsweekends en leefweken kunnen niet doorgaan, zo heeft Vlaamse minister Dalle beslist.
  [naar artikel]
 16. De stap naar het "klassieke" jeugdwerk is voor kinderen en jongeren in armoede nog te groot (24/05/2019 - VRT NWS)
  David de Vaal geeft in deze opinie enkele handvaten om de kloof tussen jeugdwerk en kinderen en jongeren in armoede te dichten. Daarmee reageert hij op Hannes de Reu (FOS Open Scouting) die jeugdbewegingen heeft opgeroepen om de helft meer kinderen en jongeren in armoede op vakantie te krijgen.
  [naar artikel]
 17. Protest tegen besparingen in cultuur en jeugdwerk voor aanvang van Antwerpse gemeenteraad (28/11/2022 - VRT NWS)
  Enkele honderden vertegenwoordigers van de Antwerpse cultuursector en het jeugdwerk voeren actie op de Grote Markt in Antwerpen, net voor de start van de gemeenteraad. Daar wordt gedebatteerd over de besparingen die de stad de komende jaren wil doorvoeren. De projectmiddelen voor de culturele sector worden afgeschaft en 23 jeugdwerkers zouden worden ontslagen.
  [naar artikel]
 18. Leerkrachten doen schoolpoort op slot uit protest: “Tientallen leerlingen op de wachtlijst en toch moeten we inkrimpen” (01/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  De eerste schooldag van Stedelijke basisschool De Kriebel in Deurne begon in mineur. De school moet inkrimpen, wat tot grote verontwaardiging leidt bij de leerkrachten. “Op termijn moeten we acht klassen schrappen en dat terwijl er elk jaar tientallen op de wachtlijst staan”, reageert het lerarenteam dat in het zwart gekleed naar school kwam. Als een symbolische actie ging de hoofdpoort van de school vanmorgen met de ketting op slot.
  [naar artikel]
 19. Vlaamse Jeugdraad pleit met wafelenbak voor 7 miljoen extra voor jeugdwerk (09/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse Jeugdraad vraagt aan de Vlaamse regering om de komende jaren een bijkomende investering van 7 miljoen euro in het jeugdwerk. Daarom organiseert de Jeugdraad woensdag een symbolische wafelenbak voor ministers Benjamin Dalle (CD&V), Bart Somers (Open VLD), Hilde Crevits (CD&V), Ben Weyts (N-VA), Jan Jambon (N-VA) en het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 20. Vlaamse Jeugdraad pleit met wafelenbak voor 7 miljoen extra voor jeugdwerk (09/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse Jeugdraad vraagt aan de Vlaamse regering om de komende jaren een bijkomende investering van 7 miljoen euro in het jeugdwerk. Daarom organiseert de Jeugdraad woensdag een symbolische wafelenbak voor ministers Benjamin Dalle (CD&V), Bart Somers (Open VLD), Hilde Crevits (CD&V), Ben Weyts (N-VA), Jan Jambon (N-VA) en het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 21. H&M wil winkelnetwerk inkrimpen na slechte kwartaalcijfers (15/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft in het vierde kwartaal slechter gepresteerd dan verwacht: de omzet daalde met 4 procent. De onlinewinkel bleef overeind, maar de fysieke winkels hadden het moeilijk. Het bedrijf gaat zijn H&M-winkelnetwerk daarom inkrimpen: er zullen minder nieuwe winkels opengaan en meer vestigingen gesloten worden.
  [naar artikel]
 22. Regels voor jeugdwerk worden strenger: vanaf 12 jaar mondmasker verplicht bij binnenactiviteiten (09/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De regels voor het jeugdwerk worden verstrengd. Activiteiten moeten zo veel mogelijk buiten plaatsvinden. Binnenactiviteiten vanaf 12 jaar worden vanaf dan georganiseerd in bubbels van max 20 mét mondmaskers. Leidingsweekends en leefweken kunnen niet doorgaan, zo heeft Vlaamse minister Dalle beslist.
  [naar artikel]
 23. Regels voor jeugdwerk worden strenger: vanaf 12 jaar mondmasker verplicht bij binnenactiviteiten (09/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De regels voor het jeugdwerk worden verstrengd. Activiteiten moeten zo veel mogelijk buiten plaatsvinden. Binnenactiviteiten vanaf 12 jaar worden vanaf dan georganiseerd in bubbels van maximaal 20, mét mondmaskers. Leidingsweekends en leefweken kunnen niet doorgaan, zo heeft Vlaamse minister Dalle beslist.
  [naar artikel]
 24. Leerkrachten De Kriebel doen schoolpoort op slot uit protest: “Tientallen leerlingen op de wachtlijst en toch moeten we inkrimpen” (01/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste schooldag van Stedelijke basisschool De Kriebel in Deurne begon in mineur. De school moet inkrimpen, wat tot grote verontwaardiging leidt bij de leerkrachten. “Op termijn moeten we acht klassen schrappen en dat terwijl er elk jaar tientallen op de wachtlijst staan”, reageert het lerarenteam dat in het zwart gekleed naar school kwam. Als een symbolische actie ging de hoofdpoort van de school vanmorgen met de ketting op slot.
  [naar artikel]
 25. De Wever wil leefloon inkrimpen als kleuters niet naar school gaan (06/05/2018 - De Tijd)
  13:52 Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil een stok achter de deur om te zorgen dat anderstalige gezinnen hun kinderen op tijd naar school sturen. Wie dat niet doet, dreigt minder leefloon te krij...
  [naar artikel]
 26. Twee crèches moeten van Kind en Gezin fors inkrimpen, ouders spreken van verschillende incidenten (08/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  De twee crèches ’t Droomertje en ’t Droomertje 2 in Borgerhout moeten van Kind & Gezin fors inkrimpen vanaf 15 augustus. Het aantal opvangplaatsen moet er vanwege aanhoudende problemen verminderen van 27 naar 18 en van 30 naar 18. Ouders spreken van verschillende incidenten. De zaakvoersters, twee zussen, zeggen dat ze bezwaar zullen aantekenen.
  [naar artikel]
 27. Twee crèches in Borgerhout moeten van Kind en Gezin fors inkrimpen, ouders spreken van verschillende incidenten (08/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De twee crèches Droomertje en Droomertje 2 in Borgerhout moeten van Kind & Gezin fors inkrimpen vanaf 15 augustus. Het aantal opvangplaatsen moet er vanwege aanhoudende problemen verminderen van 27 naar 18 en van 30 naar 18. Ouders spreken van verschillende incidenten. De zaakvoersters, twee zussen, zeggen dat ze bezwaar zullen aantekenen.
  [naar artikel]
 28. Trump gaat twee natuurparken in Utah fors inkrimpen (04/12/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump gaat de bescherming van twee natuurparken in de staat Utah deels ongedaan maken. Bears Ears National Monument zal hij met bijna 90 procent inkrimpen, Grand Staircase Escalante National Monument met zowat de helft.
  [naar artikel]
 29. Beste beleidsmakers, vermijd dat de opkomende jeugd een verloren coronageneratie wordt (14/11/2020 - VRT NWS)
  “De jongeren zijn deel van de oplossing, en niet het probleem! De uitdagingen zijn groot, maar de wil tot het komen van oplossingen is groter”, denkt Najim Kaldoun, directeur Roots jeugdwerk. “ik mis het verhaal van de hoop. Een verhaal waarmee je een hele generatie niet het gevoel geeft dat alles verloren is en ze een onoverbrugbare achterstand aan het oplopen is … Laat het jeugdwerk het instrument zijn om ervoor te zorgen dat je een samenleving creëert die het gewoon is om samen uitdagingen aan te gaan“.
  [naar artikel]
 30. Jeugdwerk Kras levert spelpakketten aan huis bij 600 kinderen in armoede (02/04/2020 - VRT NWS)
  Voor kansarme gezinnen is de verplichte quarantaine extra moeilijk: "Kinderen zitten thuis en de vraag naar activiteiten binnenshuis is groot, maar in veel gezinnen zijn er niet eens gezelschapsspelen of knutselmateriaal in huis", zegt Jeugdwerk Kras uit Antwerpen. Daarom levert het voortaan, zo lang de quarantaine duurt, elke week gratis spelpakketten aan huis.
  [naar artikel]
 31. Cathy Berx vernietigt deel privatiseringsplan Antwerps Zorgbedrijf (30/08/2021 - De Tijd)
  20:35 Antwerps gouverneur Cathy Berx (CD&V) heeft op voorzet van de vakbonden en de PVDA een deel van de privatiseringsplannen van het Antwerps Zorgbedrijf vernietigd. Eerst moet het Vlaams decreet worden g...
  [naar artikel]
 32. De Wever wil leefloon inkrimpen van ouders die kleuters niet naar school sturen (06/05/2018 - Knack)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil een aanpassing van het leefloon gebruiken 'als stok achter de deur' om ervoor te zorgen dat anderstalige gezinnen hun kinderen naar school sturen. Dat zei hij in de VRT-journaal. Het is een van de programmapunten waarmee zijn partij in Antwerpen naar de verkiezingen wil trekken.
  [naar artikel]
 33. Twee crèches in Borgerhout moeten 'inkrimpen’ na inspectie: “Minder plaatsen voor meer kwalitatieve opvang” (08/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De crèches ‘t Droomertje en ‘t Droomertje 2 in Borgerhout moeten vanaf 15 augustus inkrimpen. Het aantal plaatsen zal er verminderd worden van 27 naar 18, en van 30 naar 18.
  [naar artikel]
 34. Strengere regels voor jeugdwerk (10/10/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 35. Regeringen doen kinderen kiezen tussen hobby’s (26/01/2021 - De Standaard)
  Keuzestress bij de kinderen en puzzelwerk voor het jeugdwerk. Vanaf dit weekend is nog maar één hobby per week toegestaan en moet alles in bubbels van tien, als de voorbij­gestoken federale regering tenminste niet op de rem staat.
  [naar artikel]
 36. Jeugdbewegingen kunnen de helft meer kinderen in armoede op vakantie krijgen (15/05/2019 - VRT NWS)
  Hannes De Reu vindt dat het Vlaams jeugdwerk de krachten moet bundelen om kinderen in armoede minstens één week per jaar een leuke, zinvolle en ontspannende week te bezorgen.
  [naar artikel]
 37. Opnieuw Antwerps hotel gesloten na ‘sterke vermoedens tienerprostitutie’ (01/02/2019 - De Standaard)
  Een Antwerps hotel moet minstens drie weken de deuren sluiten voor feiten in verband met de seksuele uitbuiting van minderjarigen. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA).
  [naar artikel]
 38. Lufthansa krimpt vloot in, extra jobs in gevaar (22/09/2020 - De Tijd)
  03:00 Bij een gebrek aan boekingen moet de luchtvaartmaatschappij Lufthansa haar vloot inkrimpen. 25 vliegtuigen worden voor onbeperkte tijd opgeborgen. Ook het personeelsbestand wordt verder ingekrompen.
  [naar artikel]
 39. VLD, SP.A en Spirit tegen groene 'stemmingmakerij' in cultuursector (10/04/2019 - De Morgen)
  Van Grembergen verdedigt beleid jeugdwerk
  [naar artikel]
 40. Cathy Berx zet privatiseringsplannen Antwerps Zorgbedrijf on hold (31/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps gouverneur Cathy Berx heeft voorlopig een stokje gestoken voor de privatiseringsplannen van het Antwerps Zorgbedrijf. Berx meent dat het Zorgbedrijf moet wachten met het opstarten van nieuwe vennootschapsstructuren totdat het nieuwe Vlaams decreet in voegen gaat. Volgens het Zorgbedrijf komen de privatiseringsplannen hiermee niet in het gedrang. Dat schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 41. Exit Renzo en Charité (27/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond is het in ‘Thuis’ letterlijk einde verhaal voor de personages Renzo (Frank Van Erum) en Charité (Aissatiou Diop). De cast moet inkrimpen, en de makers besloten hun rollen niet langer in de scenario’s te verwerken.
  [naar artikel]
 42. Antwerps SP.A-kopstuk Jinnih Beels pleit voor “ander” drugbeleid: “Het moet een war on dealers worden” (07/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Tegen de achtergrond van het drugsgeweld in haar stad heeft Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (SP.A) zaterdag gepleit voor de oprichting van een parlementaire commissie die het drugbeleid moet hertekenen. “Het wordt tijd dat de war on drugs een war on dealers wordt”, schrijft ze in een opinie op de website van Knack.
  [naar artikel]
 43. Antwerps Sportpaleis plaatst energiedak van 2 miljoen euro (13/04/2019 - De Morgen)
  Vanaf 12 april wordt het dak van het Antwerps Sportpaleis grondig gerenoveerd. Dat moet de concerttempel beter thermisch maar ook akoestisch isoleren. Kostenplaatje: twee miljoen euro.
  [naar artikel]
 44. De Scouts, Chiro of het jeugdhuis om de hoek: "We zijn meer dan wat spielerei" (12/06/2018 - De Morgen)
  Vandaag vindt in de Brusselse Ancienne Belgique het grootste jeugdwerkcongres ooit in ons land plaats: 150 organisaties komen samen om de agenda van de toekomst te bepalen. "Het jeugdwerk van de toekomst moet jongeren weer de baas maken."
  [naar artikel]
 45. Jeugdwerk vreest nieuwe antiradicaliseringscellen (18/07/2018 - Apache)
  In de strijd tegen radicalisme, extremisme en terrorisme, moet elke stad of gemeente voortaan over een antiradicaliseringscel beschikken. Vorige week zette de Kamer daarvoor het licht op groen. De wet voorziet dat ook lokale verenigingen en jeugddiensten hun steentje bijdragen. Maar is dat een goed idee? Vanuit het jeugdwelzijnswerk worden alleszins grote vraagtekens geplaatst bij
  [naar artikel]
 46. Antwerps burgemeester De Wever: 'Overlegcomité moet plexiregels aanpassen' (08/05/2021 - Knack)
  De regels over de plexischermen op de terrassen moeten worden aangepast. Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zaterdagochtend gezegd in De Ochtend op Radio 1. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bevestigt dat het thema dinsdag aan bod komt.
  [naar artikel]
 47. Gatz wil meer kleur in jeugdwerk (23/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/IueKWgYUUwkFgABaVZ8uVR9X_3o/diocontent/119284925/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 48. Gatz wil jeugdwerk diverser maken (23/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/IueKWgYUUwkFgABaVZ8uVR9X_3o/diocontent/119284925/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 49. ANALYSE. Hoe moet het verder met SP.A en Meeuws? En is De Wever nu al zeker van burgemeestersjerp? (17/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het stormt in politiek Antwerpen en Tom Meeuws (SP.A), nummer 3 op de lijst van de Antwerps kartellijst Samen (Groen en SP.A), staat in het oog. Hij wilde de eer aan zichzelf houden, maar zijn ontslag werd niet geaccepteerd door het lokale partijbestuur. Hoe moet het nu verder met het “Antwerps theater” Samen? En ligt de weg open voor Bart De Wever om weer burgemeester te worden? Wij vroegen het aan professor Politieke Wetenschappen aan de VUB én Antwerpenaar Dave Sinardet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy