De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Levensgevaarlijk: beelden tonen hoe vluchtende bestuurder gaat spookrijden op E314 tijdens politie-achtervolging

Het Nieuwsblad

24/11/2022 - 15:08

Ter hoogte van de Herderstraat in Maasmechelen is woensdag rond middernacht een spookrijder aan de kant gezet die even daarvoor nog levensgevaarlijke toeren op de E314 had uitgehaald. De bestuurder – die door de Nederlandse politie werd achtervolgd – werd in de boeien geslagen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Straffe beelden tonen hardhandige arrestatie bestuurder na achtervolging van A12 tot in Antwerpen (11/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Videobeelden tonen hoe de politie een Fransman overmeestert na een lange achtervolging van meer dan 30 kilometer. De achtervolging werd ingezet vanaf de A12 tot in Zurenborg. Daar kon de politie de bestuurder uiteindelijk arresteren.
  [naar artikel]
 2. Straffe beelden tonen hardhandige arrestatie bestuurder na achtervolging van A12 tot Zurenborg (11/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Videobeelden tonen hoe de politie een Fransman overmeestert na een lange achtervolging van meer dan 30 kilometer. De achtervolging werd ingezet vanaf de A12 tot in Zurenborg. Daar kon de politie de bestuurder uiteindelijk arresteren. Op de beelden, gefilmd vanuit een aangelegen woning, is te zien hoe een motard van de politie tijdens de arrestatie tientallen klappen uitdeelt aan de verdachte. Die laatste werd op dat moment al in bedwang gehouden. De douane start daarom een intern onderzoek naar de manier hoe de verdachte werd opgepakt.
  [naar artikel]
 3. Vluchtende bestuurder botst tijdens achtervolging (25/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een vluchtende bestuurder is woensdagavond tegen een andere auto gebotst op het kruispunt van de Oude Baan en de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen. In de aangereden auto raakten twee vrouwen gewond: een 70-jarige uit Maasmechelen en een Genkse van 30. De veroorzaker van het ongeval probeerde rond 23.15 uur te ontkomen aan een politiecontrole op de Rijksweg. De agenten wilden de bestuurder controleren omdat hij roekeloos reed. De bestuurder stoof weg aan hoge snelheid. De agenten zetten de achtervolging in. Op het kruispunt botste de vluchtende bestuurder met de andere auto. De vluchtende bestuurder en de passagier werden verhoord.
  [naar artikel]
 4. Brusselse politie schiet op auto tijdens achtervolging: bestuurder levensgevaarlijk gewond naar ziekenhuis (27/08/2019 - VRT NWS)
  In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft de politie tijdens een achtervolging geschoten op een auto die probeerde te ontkomen. Dat schrijft Bruzz en bevestigt de politie van Brussel. De bestuurder raakte levensgevaarlijk gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede inzittende is opgepakt.
  [naar artikel]
 5. Geseind voertuig crasht na wilde achtervolging en spookrijden (28/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft zaterdagnacht in Mechelen de achtervolging ingezet op een vluchtend geseind voertuig met Frans kenteken. Tot twee keer toe negeerde de bestuurder de rode verkeerslichten en hij ging ook spookrijden. Uiteindelijk crashte de wagen. De verdachten konden ontkomen.
  [naar artikel]
 6. Vluchtende chauffeur gaat spookrijden op E314: verdachte in Maasmechelen aan kant gezet (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ter hoogte van de Herderstraat in Maasmechelen is woensdag rond middernacht spookrijder aan de kant gezet die even daarvoor nog levensgevaarlijke toeren op de E314 had uitgehaald. De chauffeur - die door de Nederlandse politie werd achtervolgd - werd in de boeien geslagen.
  [naar artikel]
 7. Straffe beelden tonen hardhandige arrestatie bestuurder na achtervolging van A12 tot in Antwerpen (11/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Videobeelden tonen hoe de douane zaterdag een Fransman overmeestert na een achtervolging van meer dan 30 kilometer. De achtervolging werd ingezet vanaf de A12 tot in Antwerpen. Daar kon de douane de bestuurder uiteindelijk arresteren.
  [naar artikel]
 8. Politie vat vluchtende bestuurder na achtervolging: “Het voertuig werd gisteren gestolen” (14/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft vandaag de bestuurder en passagier van een gestolen wagen gevat op de Noorderlaan ter hoogte van het nieuwe ziekenhuis. Na een achtervolging door de binnenstad werden de verdachten klemgereden.
  [naar artikel]
 9. Voetganger lichtgewond na aanrijding tijdens achtervolging (08/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In het Antwerpse Brecht is maandagochtend op de Eikenlei een voetganger aangereden tijdens een achtervolging van een voertuig door de politie. Dat heeft Belga vernomen bij de lokale politie van de zone Voorkempen. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Het vluchtende voertuig werd tot staan gebracht en de bestuurder werd voor verhoor meegenomen naar Antwerpen, waar de achtervolging begonnen was.
  [naar artikel]
 10. Douaniers vatten vluchtende motorrijder na spookrit op E314 in Maasmechelen (25/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een motorrijder is zondagmiddag rond 14 uur gaan spookrijden op de E314 in Boorsem (Maasmechelen) richting het Nederlandse Stein om een controle van de Belgische douane te vermijden.
  [naar artikel]
 11. Bestuurder crasht na wilde achtervolging van Rotselaar tot Mechelen, politie lost ook schoten (18/11/2022 - VRT NWS)
  Van Rotselaar, in Vlaams-Brabant, tot Mechelen, in de provincie Antwerpen, heeft er gisterenavond een kilometerslange achtervolging plaatsgevonden, met snelheden tot 150 kilometer per uur. Drie politiezones zaten de vluchtende bestuurder achterna door vijf gemeenten. De politie loste ook schoten. De achtervolging eindigde met een crash zo’n twintig kilometer verderop.
  [naar artikel]
 12. Wilde achtervolging E314: bestuurder aangehouden (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bestuurder van het voertuig dat gisteren voor een wilde achtervolging op de E314 zorgde, is voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Dat meldt het parket van Limburg.
  [naar artikel]
 13. Politie vat verdachte na achtervolging aan Kennedytunnel: beelden tonen hoe agenten te voet achter bestuurder aan gaan (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft dinsdagmiddag een wagen achtervolgd op de E17 richting Gent. De bestuurder vluchtte te voet weg maar kon worden gevat.
  [naar artikel]
 14. Bestuurder vlucht te voet na aanrijding motor: politie en honden in de achtervolging (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Politie LRH heeft dinsdagmorgen een vluchtende bestuurder opgepakt na een ongeval op de Verbindingslaan in Diepenbeek. Daar had de man met zijn bestelwagen een motor aangereden. De bestuurder had geen rijbewijs en pleegde vluchtmisdrijf.
  [naar artikel]
 15. Vluchtende bestuurder springt van brug na achtervolging in Antwerpen (14/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een achtervolging door de Antwerpse binnenstad is woensdagochtend geëindigd aan de brug van de Noorderlaan. Nadat hij door de politie werd klemgereden, sprong de bestuurder nog van de brug. Daar kon hij alsnog gevat worden.
  [naar artikel]
 16. Vluchtende bestuurder springt van brug na achtervolging in Antwerpen (14/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een achtervolging door de Antwerpse binnenstad is woensdagochtend geëindigd aan de brug van de Noorderlaan. Nadat hij door de politie werd klemgereden, sprong de bestuurder nog van de brug. Daar kon hij alsnog gevat worden.
  [naar artikel]
 17. Achtervolging eindigt met slippartij in Gellik, bestuurder naar gevangenis (14/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een achtervolging door de politie CARMA is donderdagavond geëindigd toen de vluchtende auto slipte in Gellik. De bestuurder was op de vlucht geslagen toen de politie hem naar de gevangenis wou brengen.
  [naar artikel]
 18. Vluchtende wagen vanuit Willebroek verliest wiel in Antwerpen: politie rekent bestuurder in na lange achtervolging (21/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft zondag een man opgepakt in Wilrijk na een spectaculaire achtervolging vanuit Willebroek. Op het Kiel verloor de vluchtwagen een wiel, waarop de bestuurder te voet vluchtte en zich tevergeefs probeerde te verstoppen onder een geparkeerde auto.
  [naar artikel]
 19. Spectaculaire achtervolging eindigt op Antwerpse ring: bestuurder klemgereden (05/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft dinsdag kort voor middernacht de achtervolging ingezet in de Osylei in Mortsel. Op de Antwerpse ring kon de vluchtende bestuurder klemgereden worden. Hij probeerde meermaals in te rijden op de politiewagens.
  [naar artikel]
 20. Antwerpse politie lost schot tijdens achtervolging (16/06/2018 - De Standaard)
  In Antwerpen heeft zaterdagmiddag een achtervolging plaatsgevonden op en rond de Turnhoutsebaan, in het district Borgerhout. Daarbij vuurde de politie ook op de vluchtende wagen.
  [naar artikel]
 21. Antwerpse politie lost schot tijdens achtervolging (16/06/2018 - De Standaard)
  In Antwerpen heeft zaterdagmiddag een achtervolging plaatsgevonden op en rond de Turnhoutsebaan, in het district Borgerhout. Daarbij vuurde de politie ook op de vluchtende wagen.
  [naar artikel]
 22. Vluchtende Belgische bestuurder rijdt agent aan in Maastricht (28/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een achtervolging van een personenauto in Maastricht is vannacht een politieagent aangereden door de vluchtende bestuurder. Deze verdachte is uiteindelijk op de Koffiemolenweg aangehouden, mede nadat agenten waarschuwingsschoten losten.
  [naar artikel]
 23. Motorfiets in beslag genomen na levensgevaarlijke achtervolging : “Bestuurder had geen rijbewijs” (14/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een motorrijder negeerde maandag een bevel van de politie, waarop een achtervolging is gestart met halsbrekende toeren van de vluchtende bestuurder. De agenten moesten uiteindelijk de achtervolging staken omwille van het gevaar voor de andere weggebruikers. Ze konden de man wel identificeren. Hij moet zich verantwoorden voor de politierechter en zijn motorfiets werd bestuurlijk in beslag genomen.
  [naar artikel]
 24. Achtervolging eindigt met zware crash op E19: drie doden nadat bestuurder gaat spookrijden (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op de E19 in Machelen is dinsdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd met een spookrijder. Volgens de eerste vaststellingen ging het om een achtervolging, waarbij een voertuig met drie inzittenden frontaal op een bestelwagen knalde. De drie inzittenden lieten daarbij het leven. De bestuurder van de bestelwagen is lichtgewond.
  [naar artikel]
 25. Auto rijdt in op politiecombi tijdens achtervolging in Leopoldsburg (07/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maandagmiddag even over 16 uur heeft politie Kempenland de achtervolging ingezet op een verdachte auto die op de vlucht sloeg bij een controle op de Leopoldsburgsesteenweg in Leopoldsburg. De vluchtende bestuurder maakte vrij snel rechtsomkeer en reed dan in op de politiecombi. De auto belandde tegen een betonnen omheining.
  [naar artikel]
 26. Brusselse politie schiet op wegvluchtende wagen, bestuurder verkeert in levensgevaar (27/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Brusselse politie heeft dinsdagochtend tijdens een achtervolging het vuur geopend op een wegvluchtende wagen. De bestuurder raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Dat meldt nieuwssite Bruzz en wordt bevestigd door de Brusselse politie.
  [naar artikel]
 27. Brusselse politie schiet op wegvluchtende wagen, bestuurder verkeert in levensgevaar (27/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Brusselse politie heeft dinsdagochtend tijdens een achtervolging het vuur geopend op een wegvluchtende wagen. De bestuurder raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Dat meldt nieuwssite Bruzz en wordt bevestigd door de Brusselse politie.
  [naar artikel]
 28. Spectaculaire achtervolging op E17 eindigt met crash: vluchtende bestuurder knalt tegen combi (19/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een Franse automobilist is zondagavond, na een spectaculaire achtervolging op de E17, op een politiecombi geknald. De bestuurder en twee agenten raakten daarbij gewond, zo meldt VRT NWS.
  [naar artikel]
 29. Nederlandse politieachtervolging eindigt in Maasmechelen (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie kreeg maandag bijstand van hun Belgische collega’s tijdens een achtervolging. Die startte op Nederlands grondgebied en ging via de E314 in Boorsem de grens over. Daar nam de vluchtende chauffeur de afslag naar Maasmechelen waar zijn rit ook eindigde.
  [naar artikel]
 30. Man klimt op havenkraan na achtervolging met politie en valt te pletter (17/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Los Angeles vond gisteren een merkwaardige achtervolging plaats tussen politie en een man in een gestolen witte jeep. De beelden tonen hoe de
  [naar artikel]
 31. Vluchtende bestuurder die anderhalve kilo wiet weggooit tijdens spectaculaire achtervolging moet naar gevangenis (31/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Thomas L. (31) uit Herentals werd door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 30 maanden. De man vluchtte weg van een politiecontrole op de A12 en gooide tijdens een achtervolging aan hoge snelheden anderhalve kilogram marihuana uit zijn wagen.
  [naar artikel]
 32. Vluchtende bestuurder laat 3-jarig kind achter in wagen (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft zondag een verdachte bestuurder gevat na een achtervolging. Hij en zijn passagiers probeerden te voet te vluchten en lieten daarbij een driejarig kind achter op de achterbank. Tijdens de vlucht gooide een van de verdachte vijf pakjes cocaïne weg.
  [naar artikel]
 33. Politiemotard gewond na val tijdens achtervolging (20/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een motard van de politie Carma kwam woensdagavond ten val bij een achtervolging. ook het vluchtende minderjarige duo kon de scooter niet rechtop houden. Zij werden door een andere agent gearresteerd.
  [naar artikel]
 34. Wegpiraat maakt het bont op E314: “Manoeuvre is levensgevaarlijk” (12/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn beelden opgedoken van een wegpiraat die het gisteren wel heel bont maakte op de E314, ter hoogte van Genk. Een bijzonder roekeloze chauffeur duwt bij een inhaalmanoeuvre bijna een andere wagen in de vangrail en steekt vervolgens een vrachtwagen langs rechts, via een invoegstrook, voorbij. “Levensgevaarlijk”, zegt de man die de beelden maakte met zijn dashcam.
  [naar artikel]
 35. Voertuig crasht na achtervolging door politie (11/07/2017 - De Morgen)
  Een voertuig met twee inzittenden is vanochtend vroeg gecrasht na een achtervolging door de federale wegpolitie. De bestuurder reed omstreeks 02.30 uur door twee verkeerslichten op de Beverlosesteenweg in Beringen. De bestuurder raakte levensgevaarlijk gewond, de passagier was lichtgewond.
  [naar artikel]
 36. Schoten gelost tijdens achtervolging in Riemst (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens een achtervolging donderdagavond in Vroenhoven (Riemst) heeft de politie enkele waarschuwingsschoten gelost om de vluchtende BMW te doen stoppen.
  [naar artikel]
 37. Politie-inspecteur week werkonbekwaam na aanvaring met vluchtende man (22/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vrijdagavond is een politieagent van de politiezone CARMA gewond geraakt na een achtervolging van een 21-jarige bestuurder die op de vlucht sloeg voor een politiecontrole in Houthalen-Helchteren. De man kon na een korte achtervolging toch nog ontkomen, maar kwam zich enkele uren later aanbieden op het commissariaat van Genk.
  [naar artikel]
 38. Achtervolging wordt gevaarlijk spelletje in Boorsem (26/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn dashcambeelden opgedoken van een gevaarlijke achtervolging op de E314 in Boorsem, in Maasmechelen. Een bestuurder sloeg op de vlucht voor de Nederlandse politie en haalde gevaarlijke manoeuvres uit op de snelweg.
  [naar artikel]
 39. Twee mannen ontsnappen na achtervolging aan klopjacht van Genkse politie (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie CARMA is op zoek naar twee mannen die dinsdagochtend wisten te ontkomen aan een controle. Agenten merkten rond 9 uur een verdachte auto op in de Onderwijslaan. Na een achtervolging op de E314 kon de politie de Volkswagen Golf tot staan brengen kort na oprit 31. De bestuurder werd gearresteerd, twee andere inzittenden vluchtten te voet weg.
  [naar artikel]
 40. Achtervolging eindigt met crash in Wijnegem, bestuurder kan te voet vluchten (03/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een achtervolging die startte in Borgerhout is zaterdagnacht in Wijnegem geëindigd met een crash. De bestuurder van de vluchtende auto kon uiteindelijk te voet ontkomen. Onderweg werden in de bebouwde kom snelheden tot 130 km/u gehaald.
  [naar artikel]
 41. Vluchtende dief neergeschoten door politie tijdens wilde achtervolging (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een wilde achtervolging vanmorgen in Koksijde en De Panne is een dief van Franse afkomst zwaargewond geraakt. Zijn voertuig werd door een
  [naar artikel]
 42. Vluchtende bestuurder gevat na sprong van brug in Antwerpen: “Het voertuig werd gisteren gestolen” (14/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft vandaag de bestuurder en passagier van een gestolen wagen gevat op de Noorderlaan ter hoogte van het nieuwe ziekenhuis. Na een achtervolging door de binnenstad werden de verdachten klemgereden.
  [naar artikel]
 43. Autodief maait politievoertuig van de weg tijdens helse achtervolging op E314 (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een 48-jarige Antwerpenaar kreeg woensdag een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 4.800 euro omdat hij een politievoertuig in volle snelheid op de E314 in Maasmechelen ramde tijdens een helse achtervolging. De man had eerder die dag een voertuig gestolen aan het station in Tongeren, en dat terwijl hij een rijverbod van negen maanden had lopen.
  [naar artikel]
 44. Antwerpse autodief maait politievoertuig van de weg tijdens helse achtervolging op E314 (19/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een 48-jarige Antwerpenaar kreeg woensdag een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 4.800 euro omdat hij een politievoertuig in volle snelheid op de E314 in Maasmechelen ramde tijdens een helse achtervolging. De man had eerder die dag een voertuig gestolen aan het station in Tongeren, en dat terwijl hij een rijverbod van negen maanden had lopen.
  [naar artikel]
 45. Vluchtende chauffeur klemgereden na spectaculaire achtervolging (18/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie reed zaterdagmiddag een bestuurder klem te rijden op de Brusselse Buitenring in Beersel. De man was gevlucht in Anderlecht nadat hij betrapt werd bij een inbraakpoging.
  [naar artikel]
 46. Bestuurder met voorlopig rijbewijs gaat spookrijden op rotonde Beringen-Mijn (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een jonge bestuurder is na drie maanden al meteen zijn voorlopig rijbewijs kwijt. De jongeman werd afgelopen weekend door een anonieme ploeg van de politie betrapt toen hij een rotonde in tegenovergestelde richting nam. Na een korte achtervolging tegen hoge snelheid werd de auto aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. (mm)
  [naar artikel]
 47. Bestuurder ramt politiewagen tijdens achtervolging: man opgepakt op het Kiel (05/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een achtervolging op de Antwerpse Ring is dinsdagmiddag gestopt op het Kiel. Tijdens zijn vluchtpoging ramde de bestuurder onder meer een combi van de Antwerpse politie. De man werd opgepakt.
  [naar artikel]
 48. Spectaculaire achtervolging eindigt in crash op E17 (19/08/2019 - VRT NWS)
  Een achtervolging door de politie op de E17 zondagavond is met een crash geëindigd. Twee politie-inspecteurs en de vluchtende Franse automobilist zijn gewond geraakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy