Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone verplaatste zich voor de Sinterklaasperiode opnieuw naar zijn kindertijd en testte letterkoekjes van alle mogelijke huismerken. Daarna proefde hij ook nog eens van het A-merk: Lu. Niet om die koekjes ook punten te geven, wel om te weten of zo’n zakje nu het extra geld waard is? “Ik vond er die een derde goedkoper zijn én zeker zo lekker smaken.” [naar artikel]
Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]
Leerkrachten en ouders kunnen alerter zijn bij de voorbereiding op lezen. Thuis rijmspelletjes spelen of letters zoeken in de krant kan helpen. [naar artikel]
De bekende letterkoekjes of nic-nacjes die we op Sinterklaas kwistig strooien, hebben nu ook een Arabische variant. Yassin El Abdellati uit Berchem bracht het nieuwe alfabet, gebakken in de Putse koekjesfabriek Bofin, onlangs op de markt en ze zijn meteen een succes. “Ik gebruik ze om mijn dochter Arabisch te leren.” [naar artikel]
Een bijzondere ontvangst op 1 september voor de kleuters van basisschool ’t Nieverke. Verkleed als Boekenfee trakteerde juf Nathalie hen op letterkoekjes. [naar artikel]
Amper 29 jaar en nu al de “Beste Chocolatier van Vlaanderen”. Faut le faire. Gentenaar Jannes Deduytschaever, nog maar een jaar bezig in zijn eigen zaak, heeft het maar mooi gedaan. En daar is hij apetrots op. “Ik wil de beste van België worden. Dat ik nu al deze titel van Gault&Millau krijg is onverhoopt.” Al zullen zijn fans nog wel even moeten oefenen op zijn naam. [naar artikel]
Elmo Lê van zet de blik op oneindig. Vandaag: De jaren 80 voor tieners. [naar artikel]
Nog rijst over? Maak er een lekkere gebakken rijst van, ideaal om de plakkerige overschotjes te verwerken en weer smakelijk te maken. Bij de brochette komt nog een fris zelfgemaakt sausje van platte kaas en kruiden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.