Beringen komt op voorsprong, maar verliest toch van Houtvenne

11/12/2022 - 12:05
"Beringen mocht even van een stunt dromen tegen de ongeslagen leider toen Gronski op het half uur de score kon openen. De thuisploeg voerde tijdens de rust een dubbele wissel door en met succes want met twee treffers boog Lazaar de achterstand nog om. “We hadden zeker een punt verdiend op basis van het geleverde spel. Ik heb weer een ploeg gezien en dat geeft perspectief voor de toekomst,” aldus trainer Kurt Van de Paar. "

1. Sporting Hasselt verliest koppositie aan Belisia na gelijkspel tegen Houtvenne: “De titel pakken wordt nu erg moeilijk” (21/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Sporting Hasselt is leider af na een terecht gelijkspel tegen Houtvenne en verliest de polepostion in de razend spannende titelstrijd aan Belisia. Hasselt liet kansen liggen in een sterke eerste helft, maar moest na rust het spel ondergaan en kwam zelfs nog goed weg met een draw. [naar artikel]

2. DERDE AFDELING. Topper Wezel-Houtvenne gelijk, Termien overklast Wellen, Beringen onderuit (12/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Koploper Wezel en eerste achtervolger Houtvenne kruisten de degens en hielden mekaar in evenwicht. Termien nam met 5-1-cijfers ruim de maat van Wellen en sluipt de top drie in. Schoonbeek-Beverst pakte een punt tegen Geel, terwijl Beringen onderuit ging in Diest. Lees hier alle verslagen van de wedstrijden in derde afdeling VV B van dit weekend. [naar artikel]

3. Promotie is binnen voor Houtvenne: “Te dikwijls werd met ons de draak gestoken” (14/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Op de laatste speeldag van de nacompetitie heeft Houtvenne zijn ambitie kunnen inlossen. Op het veld van Eendracht Termien kwam groen-rood eerst nog op achterstand maar twee doelpunten van Joeri Dequevy lanceerden Houtvenne naar de 2de afdeling. [naar artikel]

4. Wezel - Houtvenne is clash om leidersplaats tussen Limburgse coaches Wim Mennes en Ruben Corstjens (11/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Vorig weekend pakte Wezel Sport de periodetitel in 3B. Niet omdat het meer punten had dan Houtvenne, beide clubs eindigden op 21 stuks, maar omdat het meer gewonnen matchen had. Wil Houtvenne vrijdag revanche nemen voor de gemiste periodetitel? “Goh, dat was niet per se ons doel, maar het was wel een beetje zuur”, weet Houtvenne-coach Ruben Corstjens. [naar artikel]

5. KVK Beringen verliest nu ook degradatieduel en zakt een plekje (26/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Het gaat van kwaad naar erger met Beringen na het verlies van het degradatieduel tegen Nijlen. Pech blijft Beringen ook achtervolgen want na enkele minuten viel doelman Delarbre uit en op het half uur moest ook verdediger Cavcic naar de kant. Op dat ogenblik had Weyns de score al geopend en vlak voor rust kon Vanderheyden de voorsprong verdubbelen zodat Beringen voor een erg moeilijke opdracht stond na rust. In de slotfase legde Vanderheyden op strafschop de eindcijfers vast. In de stand wipt Nijlen over Beringen.  [naar artikel]

6. DERDE AFDELING. Kunnen Beringen en KVK Wellen Termien alsnog aan titel helpen? (28/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Wezel, Termien of Houtvenne: wie pakt de titel in derde afdeling VV B? Die vraagt zal zondag rond 16u45 beantwoord worden. Houtvenne staat in Beringen voor de - op papier - makkelijkste opdracht. Leider Wezel trekt naar KVK Wellen, Termien naar het Limburgs getinte ASV Geel. Jan Smolders (Esp. Pelt) speelt tegen Kampenhout zijn laatste wedstrijd. Een gehavend Schoonbeek-Beverst treft Zwarte Leeuw. Lees hier alle ploegnieuws van de wedstrijden in derde afdeling VV B van dit weekend. [naar artikel]

7. Beringen geeft voorsprong twee keer uit handen (02/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Tegen het puntloze Zwarte Leeuw geraakte een gehavend Beringen niet verder dan een gelijkspel maar het speelde wel één van zijn betere wedstrijden. Beringen kwam twee keer op voorsprong via Kislali en Er, telkens op hoekschop, maar de thuisploeg maakte telkens gelijk. Na de uitsluiting van Demirsoy moest Beringen nog 20 minuten met tien verder in de slotfase maar ook dan kregen ze nog kansen om met de zege naar huis te gaan.  [naar artikel]

8. Zwak SK Tongeren verliest in eigen huis door twee doelpunten van Truienaar Jordy Mathei (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Rode lantaarn Houtvenne heeft verdiend met 0-2 gewonnen bij Tongeren. Truienaar Jordy Mathei (uitgeleend door Westerlo aan Houtvenne) scoorde beide doelpunten. In de slotfase kreeg De Winter nog rood voor handspel buiten de zestien, maar de zwakke Limburgers konden zelfs niet met een man meer gevaarlijk zijn. [naar artikel]

9. Beringen laat beste kansen liggen en verliest in Wezel (11/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Beringen speelde te plat en keek al snel tegen een dubbele achterstand. Toch kreeg het nog drie uitstekende kansen. [naar artikel]

10. Super Sunday in derde afdeling B: wie pakt straks de titel, Wezel Sport, Termien, Houtvenne of toch nog Geel? (21/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Een heel seizoen lang werd derde afdeling VV B gedomineerd door vijf teams: Wezel Sport, Houtvenne, Geel, Wellen én Termien. En laat met Wezel Sport - Geel en Houtvenne - Wellen nu net vier van deze vijf teams op de voorlaatste speeldag tegenover elkaar staan. Wij legden ons oor alvast te luister bij de trainers die het spel bepalen bij Wezel, Houtvenne én Geel. En er was één gemene deler: “De titeldroom lééft nog altijd.” [naar artikel]

11. Stijn Geys trekt dan toch niet naar ASV Geel en lijkt op weg naar Houtvenne (02/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Van een verrassende wending gesproken. Maandag raakte bekend dat Stijn Geys volgend seizoen dan toch geen trainer wordt van ASV Geel. De Molse trainer, die dit seizoen aan de slag was bij Londerzeel, was begin februari nog tot een akkoord gekomen op De Leunen, maar keerde nu op zijn stappen terug. Houtvenne zou op de loer liggen, al ontkennen beide partijen dat voorlopig. [naar artikel]

12. Bocholt pakt punt bij Houtvenne in slotfase (21/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Net als in beide vorige matchen scoorde Bocholt nu ook op Houtvenne in de ultieme slotfase. Jammer genoeg voor de Limburgers was dat maar net voldoende om de lokale openingstreffer weg te vlakken. Uitslag 1-1. “Misschien ook wel een terechte uitslag”, meende Andy Peeters die na zijn adductorenletsel vorig weekend en een gemiste dinsdagtraining op de bank startte. “Houtvenne is zeker niet het zwakke broertje dat het klassement doet vermoeden. De zege op Wijgmaal had de ploeg duidelijk deugd gedaan en we hadden onze handen meer dan vol. Jammer dat Regales net voor het lokale doelpunt een unieke kans miste. Als we daar op voorsprong klommen, was de volle buit wellicht binnen geweest.”  [naar artikel]

13. DERDE AFDELING. Wellen verliest zwaar, Pelt laat opnieuw dure punten liggen (02/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Wellen ging op eigen veld met zware 1-7-cijfers de boot in tegen Houtvenne en ook Termien bleef puntloos achter. Pelt, Schoonbeek-Beverst en Beringen moesten tevreden zijn met een gelijkspel. Lees hier de verslagen van de wedstrijden in derde afdeling VV B van dit weekend. [naar artikel]

14. Beringen kan vroege voorsprong niet vasthouden: “Witgoor verdiende de zege” (13/03/2022 - Het Belang van Limburg)

KVK Beringen ging zaterdagavond met 2-1 onderuit bij Witgoor. De bezoekers klommen nochtans vrijwel meteen op voorsprong via Yavuz, maar op het kwartier hing Hannes de bordjes al gelijk. Vroeg in de tweede helft zorgde Blockx voor de 2-1. [naar artikel]

15. KVK Beringen lijdt bij Betekom vijfde uitnederlaag op rij (15/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Beringen, met twee winteraankopen aan de aftrap, kwam net als vorige week snel op achterstand na een treffer van Clerckx. Tien minuten later hing de nieuwe spits Yakupçebioglu de bordjes weer gelijk. Doelman Delarbre hield Betekom met een penaltyredding van een nieuwe voorsprong, maar drie minuten later werd hij toch gevloerd door De Keukeleere. Na rust ging Beringen zonder succes op zoek naar de gelijkmaker.  [naar artikel]

16. Beringen geeft dubbele voorsprong weg tegen rode lantaarn Kampenhout (05/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Pijnlijke nederlaag voor Beringen. Toen Yakupcebioglu na een knappe actie vroeg in de tweede helft de voorsprong kon verdubbelen leek KVK zegezeker maar na de snelle aansluitingstreffer van Er sloop er paniek in de rangen. Elke aanval van de bezoekers was goed voor een treffer en zo boekte de rode lantaarn zijn eerste uitzege van het seizoen. Het was al vijf weken geleden dat Kampenhout nog eens kon winnen, ook tegen Beringen.   [naar artikel]

17. Wellen lijdt zware 1-7-nederlaag tegen Houtvenne: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt” (02/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Houtvenne heeft Wellen met een 1-7-pandoering en met een grote kater opgezadeld. Het was alsof jongens (lees Wellen) het tegen kerels (lees Houtvenne) opnamen. De jongens kwamen er nooit aan te pas tegen de ‘los galacticos blancos’ van de reeks. [naar artikel]

18. Hades bij winst in Houtvenne vrijwel gered: “We kunnen ons pak stress besparen” (15/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Hades trekt zaterdagavond (18.00u) naar rode lantaarn Houtvenne. Bij een zege is Hades vrijwel zeker van een verlengd verblijf in tweede afdeling. Coach Licata (foto): “We zijn vandaag nog altijd niet zeker van het behoud en weten dus wat ons te doen staat in Houtvenne.” [naar artikel]

19. Supportersbus morgen naar Houtvenne (06/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Zaterdag 7 maart maakt Esperanza Pelt de verplaatsing naar Houtvenne. Supportersclub Esperanzaboys legt een bus in en die vertrekt aan clublokaal De Kentings op Boseind in Neerpelt om 18 uur. [naar artikel]

20. Hades krijgt deksel op neus in slot (09/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Hades heeft zijn status van giant-killer geen eer kunnen aandoen tegen Houtvenne. De thuisploeg kreeg na rust nochtans kansen bij de vleet op de winning-goal, maar het was een efficiënt Houtvenne dat in het ultieme slot de zege pakte. [naar artikel]

21. Houtvenne trainde dinsdagavond voor het eerst op Oosterzonen: “Het voelt echt een beetje als thuiskomen” (19/07/2023 - Het Belang van Limburg)

17 spelers kreeg T1 Stijn Geys dinsdagavond te zien op de velden in Oosterzonen, waar Houtvenne aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen begon. Met Yves De Winter en topscorer Freddy Mombogno-Dues ontbreken toch enkele basispionnen naar volgend seizoen toe. Al zagen we ook enkele nieuwkomers op het veld rondcrossen. [naar artikel]

22. Sinterklaas komt naar Beringen (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Zoals ieder jaar organiseert het stadsbestuur van Beringen de grote Sinterklaasshow in Casino Beringen. [naar artikel]

23. Geslaagde lichtwandeling in Beringen (05/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Het jaar 2020 gaat de geschiedenis in als het jaar van de afgelaste evenementen. Om de bevolking toch nog een lichtpuntje te geven, besliste het stadsbestuur van Beringen om het jaar af te sluiten met een lichtwandeling. Toerisme Beringen en CC Beringen bundelden de krachten en werkten onder de noemer ‘Beringen Be Bright’ de wandeling uit. Op een parcours van 4 km werden 11 locaties op een feeërieke wijze uitgelicht. [naar artikel]

24. Sporting Hasselt op dreef: beauty van Verburgh zorgt voor 2-4-zege bij Houtvenne (17/09/2023 - Het Belang van Limburg)

In een wedstrijd op hoog niveau trok Sporting Hasselt (tweede afdeling VV B) zaterdagavond in Houtvenne na de rust het laken naar zich toe: 2-4. [naar artikel]

25. DERDE AFDELING. Wellen houdt nummer twee in bedwang, Beringen kan niet stunten (11/12/2022 - Het Belang van Limburg)

KVK Beringen kon niet stunten tegen leider Houtvenne (2-1-verlies), Wellen pakte wel een punt bij nummer twee Wezel (2-2) en Schoonbeek-Beverst gaf de zege in extremis uit handen tegen Zwarte Leeuw (1-1). Lees hier alle verslagen van de wedstrijden in derde afdeling VV B van dit weekend. [naar artikel]