De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Had jij haar herkend? ‘Thuis’-actrice als homo sapiens in ‘Het Verhaal van Vlaanderen’

Het Belang van Limburg

05/01/2023 - 13:44

Als u naar de eerste aflevering van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ keek heeft u haar wellicht niet herkend. Maar toch speelde een bekend gezicht mee als homo sapiens.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dit is wat auteur van ‘Sapiens’ over corona te zeggen heeft (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische historicus Yuval Noah Harari, auteur van onder meer ‘Sapiens’ en ‘Homo Deus’, schreef in ‘The Financial Times’ een stuk over de...
  [naar artikel]
 2. Dit is wat auteur van ‘Sapiens’ over de coronacrisis te zeggen heeft (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Israëlische historicus Yuval Noah Harari, auteur van onder meer ‘Sapiens’ en ‘Homo Deus’, schreef in The Financial Times een stuk over de impact...
  [naar artikel]
 3. ‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck krijgt soms haatreacties: “Een man noemde m’n dochter ‘een bleke rosse’” (03/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een eigen theatergezelschap De Proefkonijnen, een belangrijke rol in ‘Thuis’ en mama van dochters Allie (3,5) en Mae (1,5). Daphne Paelinck (34) heeft haar handen meer dan vol. In ‘Primo’ vertelt de actrice uitgebreid over het moederschap, haar nakende huwelijk en de reacties op haar rol in de VRT-soap. “Ik kan er niet tegen als ze m’n kinderen aanvallen.”
  [naar artikel]
 4. Tom Waes op de set van 'Het verhaal van Vlaanderen’: “Ik ben allicht de meest geteste mens van het land” (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Het mooie aan zo lang in het vak zitten is dat je jezelf altijd kan heruitvinden.” Na 'Undercover' en 'Reizen Waes Vlaanderen' werkt Tom Waes (52) alweer aan een groot project. Daarvoor combineert hij zijn skills als acteur en presentator. Voor een nieuwe Eén-reeks wordt hij de man die 'live' de geschiedenis van Vlaanderen sinds de eerste homo sapiens ontdekt. Wij brachten een bezoek aan de coronaproof set en spraken met Tom, die ook vertelt hoe het verder moet met ‘Reizen Waes’ en ‘Undercover’.
  [naar artikel]
 5. Tom Waes veilt zijn jas uit ‘Het verhaal van Vlaanderen’ voor goed doel (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nieuwe Radio 2-ochtendshow ‘Goeiemorgen morgen!’ kregen Peter Van de Veire (51) en zijn sidekick, ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen, het gezelschap van de bekendste leraar geschiedenis van Vlaanderen, Tom Waes (54). Hij droeg toevallig de jas die hij steeds draagt in Eén-programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een kans die gastheer Peter niet kon laten liggen. “Mogen wij die hebben?”
  [naar artikel]
 6. ‘Thuis’-actrice Leah Thys onderging dringende heupoperatie: “Na dat botinfarct kon ik nog amper bewegen” (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De heupoperatie die ‘Thuis’-actrice Leah Thys (77) met spoed moest ondergaan, is achter de rug. Al moest ze daarvoor wel een theatertournee annuleren, en de wekenlange revalidatie bezorgt de makers van ‘Thuis’ ook wel wat kopzorgen. Maar het kon niet anders, vertelt Leah in Dag Allemaal. Ze geeft een update over haar herstel, en ‘Thuis'-producer Hans Roggen legt uit hoe ze haar afwezigheid zullen oplossen.
  [naar artikel]
 7. “Homo sapiens? Dat zit tussen de oren” (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wat vindt de Bible Belt van Nederland van de Homo sapiens? Met die vraag trok het YouTubekanaal Vox Pop de straat op in Barneveld, een van die gemeentes waar de inwoners nog streng gelovig zijn. Het woord ‘homo’ is al genoeg om ze te doen stijgeren. “Homo sapiens mag volgens de Bijbel niet.”
  [naar artikel]
 8. Ze was jarenlang het gezicht van ‘Vlaanderen Vakantieland’ en duikt nu op in ‘Thuis’: hoe gaat het nog met Sandra Naelaerts? (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond wandelt Sandra Naelaerts (41) Bar Madam in ‘Thuis’ binnen. De voormalige presentatrice van ‘Vlaanderen Vakantieland’ beleeft zo haar acteerdebuut.
  [naar artikel]
 9. Binnenkort op tv: Tom Waes duikt in geschiedenis van Vlaanderen voor nieuwe reeks (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Waes (54) is helemaal klaar om het scherm te veroveren met zijn nieuwe reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. In deze documentairereeks, die doorspekt wordt met historische reconstructies, zoekt Waes uit wat er zich sinds de aankomst van de eerste Homo sapiens heeft afgespeeld, op de 14.000 vierkante kilometer die we vandaag Vlaanderen noemen.
  [naar artikel]
 10. ‘Lisa’-actrice Marijke Hofkens: “Als je het slechte durft benoemen, ben je voor collega’s vaak ‘de moeilijke’” (17/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elf jaar lang kroop Marijke Hofkens, die op dit moment door Vlaanderen tourt met de theaterproductie ‘Fientje Beulemans’, in de huid van de harde zakenvrouw Leontien Vercammen in ‘Thuis’. Ook in het echte leven durft de actrice zeggen waar het op staat. “Je ziet talentloze mensen kansen krijgen omdat ze zich goed kunnen verkopen. Daar heb ik het moeilijk mee”, vertelt ze in een gesprek met ‘Primo’ over haar geloof, haar carrière en haar gezinsleven. “Sinds de kinderen het huis uit zijn, maken ik en mijn man minder ruzie.”
  [naar artikel]
 11. Ook ‘The guardian’ bemoeit zich met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (26/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’, die tiendelige documentairereeks over de geschiedenis van Vlaanderen, wordt nu ook op de korrel genomen door ‘The guardian’. De Britse krant stelt zich de vraag of het prestigeproject, dat in totaal zo’n 2 miljoen euro aan subsidies van de Vlaamse overheid kreeg, het Vlaamse erfgoed niet vooral gebruikt als propaganda en rakelt zo de hele discussie opnieuw op.
  [naar artikel]
 12. Ook ‘The Guardian’ bemoeit zich met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ (26/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’, die tiendelige documentairereeks over de geschiedenis van Vlaanderen, wordt nu ook op de korrel genomen door ‘The Guardian’. De Britse krant stelt zich de vraag of het prestigeproject, dat in totaal zo’n 2 miljoen euro aan subsidies van de Vlaamse overheid kreeg, het Vlaamse erfgoed niet vooral gebruikt als propaganda en rakelt zo de hele discussie opnieuw op.
  [naar artikel]
 13. Actrice Ella Balinska over videogame ‘Forspoken’: ‘Een goed verhaal is een goed verhaal, in welk medium ook’ (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat acteurs die enig success boeken in de cinema halen hun neus op voor acteren in videogames. Maar niet de 26-jarige Ella Balinska, die ondanks dat ze bovenaan op de affiche van ‘Charlie’s Angels’ en ‘Run Sweetheart Run’ prijkte ook de hoofdrol in nieuwe game ‘Forspoken’ speelt.
  [naar artikel]
 14. Schrijver van ‘Dos Cervezas’ werkte drie jaar aan ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Alles moest kloppen, tot wegretoucheren van prikkeldraad toe” (17/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het verhaal van Vlaanderen’ wordt verteld door Tom Waes, maar de man die dat verhaal schreef, is Jesse Fabré (45). Hij is al jaren de vaste eindredacteur van Waes, en hij schreef ook de onvergetelijke tekst van de carnavalshit ‘Dos Cervezas’. Met dat liedje was hij in één dag klaar, ‘Het verhaal van Vlaanderen’ houdt hem al zo’n drie jaar bezig. “We spraken met bijna 200 experten, elk detail moest juist zijn.”
  [naar artikel]
 15. Acteur en broer van ‘Thuis’-actrice Monika Van Lierde overleden (04/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Van Lierde, bekend van gastrollen in ‘Flikken’, ‘Thuis’, ‘F.C. De Kampioenen’ en ‘De Kotmadam’, is dinsdagnamiddag overleden op 57-jarige...
  [naar artikel]
 16. Joey Kwan over ‘flietjes-grap’ in ‘Thuis’: “Als je dat soort racisme op televisie toelaat, ontmenselijk je ons” (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar sprak ‘#LikeMe’-actrice Joey Kwan (26) zich op sociale media uit over een mislukte grap in ‘Thuis’, waarin een van de personages het had over ‘flietjes van de Chinees’. Dat schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat. In een interview met Stampmedia, naar aanleiding van het evenement ‘Unseen Asian Stories’, legt de actrice nog eens uit waarom ze die grap allesbehalve onschuldig vond. “Ik hoop zelf deel uit te maken van de verandering.”
  [naar artikel]
 17. KIJK. ‘Friends’-actrice Courteney Cox geeft zichzelf een ‘Gen Z’-make-over (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Courteney Cox (58) wil er net zo uitzien als de ‘Gen Z’-meisjes, daarmee wordt de generatie geboren na 1996 bedoeld. Op Instagram deelde de ‘Friends’-actrice haar transformatie, nadat ze ze zich inspireerde op enkele beelden van ‘Gen Z’ers’. Met twee vlechten, in een crop top en een wijde jeansbroek maakte de selfiesessie de make-over compleet.
  [naar artikel]
 18. KIJK. ‘Friends’-actrice Courteney Cox geeft zichzelf een ‘Gen Z’-make-over (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Courteney Cox (58) wil er net zo uitzien als de ‘Gen Z’-meisjes, daarmee wordt de generatie geboren na 1996 bedoeld. Op Instagram deelde de ‘Friends’-actrice haar transformatie, nadat ze ze zich inspireerde op enkele beelden van ‘Gen Z’ers’. Met twee vlechten, in een crop top en een wijde jeansbroek maakte de selfiesessie de make-over compleet.
  [naar artikel]
 19. HBO Max blundert met Nederlandse ondertiteling homoserie: ‘gay is nicht’ en ‘lesbian is pot’ (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse tak van streamingdienst HBO Max biedt excuses aan voor een homo-onvriendelijke vertaling van een van haar shows. In de Amerikaanse serie ‘Looking’, waarin een groep homoseksuele vrienden in San Francisco centraal staat, zijn woorden als ‘gay’ en ‘lesbian’ vertaald naar ‘nicht’ en ‘pot’. Het is niet voor het eerst dat HBO Max kritiek krijgt op de ondertiteling.
  [naar artikel]
 20. ‘Thuis’-actrice Leah Thys onderging dringende, maar geslaagde heupoperatie: “De pijn is eindelijk verdwenen” (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De heupoperatie die ‘Thuis’-actrice Leah Thys (77) met spoed moest ondergaan, is achter de rug en geslaagd. Haar wekenlange revalidatie bezorgt de makers van ‘Thuis’ wel wat kopzorgen. Daarnaast moest ook een volledige theatertournee worden geannuleerd. Vervelend, maar de pijn is wel verdwenen.
  [naar artikel]
 21. ‘Merlina’-actrice Mieke Bouve zorgt al 9 maanden voor echtgenoot met leverkanker: “Mijn wereld staat op z’n kop” (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen leerde haar in de jaren 80 kennen als de frisse wervelwind in ‘Merlina’, en ze zorgde voor animo in ‘Wittekerke’ en ‘Thuis’. Deze week mag Mieke Bouve 60 kaarsjes uitblazen, al heeft ze daar een dubbel gevoel bij, nu haar man tegen kanker vecht. “We zullen ooit palliatieve thuiszorg moeten opstarten. Dat is een heel zware dobber. Je leven verandert zo radicaal...”
  [naar artikel]
 22. Jonge ‘Thuis’-acteurs: ‘Een verhaallijn komt er niet omdat iemand opwerpt: ‘Misschien iets over homo’s?’ Ze komt er omdat ze nódig is’ (04/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. N-VA is blij met ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Maar wie dit propaganda noemt, ziet spoken” (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’ keken zondagavond 1,1 miljoen mensen. Bij N-VA zijn ze blij, want de geschiedenisles van Tom Waes is een gevolg van een regel die de partij in het Vlaams bestuursakkoord liet opnemen: meer aandacht op de VRT voor de Vlaamse identiteit. Het programma werd ook gemaakt met subsidies van N-VA-ministers Jan Jambon, Zuhal Demir en Ben Weyts. Is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een verdoken N-VA-pamflet?
  [naar artikel]
 24. ‘Law & Order’-actrice Mary Mara (61) verdronken tijdens zwemmen (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse actrice Mary Mara (61), bekend van haar rollen uit televisieseries als ‘Law & Order’, ‘ER’, en ‘Criminal Minds’, is zondag overleden. Dat heeft haar manager bevestigd.
  [naar artikel]
 25. Leah Thys vertelt in open brief over moeizame maanden: ‘Ik ben alles een plaats aan het geven’ (06/08/2021 - De Morgen)
  Enkele maanden geleden ging ‘Thuis’-actrice Leah Thys (76) door een zeer moeilijke periode. Ze werd ernstig ziek door covid-19 en verloor ook haar echtgenoot, Jos De Man, aan dezelfde ziekte. In een open brief vertelt de ‘Thuis’-actrice over de afgelopen maanden.
  [naar artikel]
 26. ‘Stranger Things’-actrice Millie Bobby Brown komt dit najaar met eigen debuutroman: “Een heel persoonlijk verhaal” (24/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Millie Bobby Brown (19), vooral bekend van ‘Stranger Things’, heeft een boek geschreven: ‘Nineteen Steps’. Haar debuutroman verschijnt op 12 september dit jaar. Het verhaal is geïnspireerd op de familiegeschiedenis van de Britse actrice. Dat heeft uitgeverij HarperCollins vrijdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 27. De eerste Vlamingen hadden een kleurtje en schrik voor de holenbeer: wat de docureeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’ ons leert (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Elke zondagavond duikt Tom Waes in de geschiedenis van Vlaanderen. Kosten noch moeite werden gespaard voor de prestigieuze reeks ‘Het verhaal van Vlaanderen’. Maar welk verhaal valt er precies te vertellen? En welke belangrijke gebeurtenissen vonden er in onze streek plaats? “Eén van de verhandelde ‘producten’ waren slaven.”
  [naar artikel]
 28. Moora Vander Veken maakt comeback én heeft de liefde gevonden: "Na ‘Thuis’ had ik nood aan zelfontplooiing" (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Moora Vander Veken is terug van weggeweest. Na haar vertrek in ‘Thuis’ heeft de actrice niet stilgezeten. In ‘Play Café’ vertelt ze over haar toekomstplannen.
  [naar artikel]
 29. VRT spaart kosten noch moeite voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: Historisch groot (en niet enkel op tv) (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie jaar ‘in the making’, en eigenlijk zelfs 38.000 jaar. Met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ pakt de VRT uit met een van haar grootste projecten ooit. Niet enkel op tv, want de historische docureeks met Tom Waes (54) duikt ook op in de klas, op de radio en onder de kerstboom. Zelfs Suske en Wiske doen mee.
  [naar artikel]
 30. Actrice Nora Tilley (67) overleden na strijd tegen ALS (21/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nora Tilley (67), bekend van rollen in onder meer ‘De Collega’s’, ‘Wittekerke’ en ‘Thuis’, is overleden. De Vlaamse actrice leed aan de...
  [naar artikel]
 31. Deze tien kandidaten van ‘Homo universalis' strijden nog om de titel (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De populairste dagelijkse spelrubriek van Vlaanderen, ‘Homo universalis’ uit ‘Iedereen beroemd’, gaat zijn laatste weken in. Maandag 31 januari verschijnen de tien laatste kandidaten aan de start. Wie van hen slaat zich door de komende proeven en kan zich tot Homo universalis kronen?
  [naar artikel]
 32. ‘Pitch Perfect’-actrice Rebel Wilson vertelt over gewichtsverlies: ‘Ik weet hoe het voelt om onzichtbaar te zijn’ (07/12/2021 - De Morgen)
  Rebel Wilson (41), bekend van films als Pitch Perfect en Bridesmaids, maakte van 2020 haar ‘jaar van gezondheid’, maar botste met die beslissing op weerstand. In een openhartig interview bij de Britse openbare omroep doet de Australische actrice haar boekje open over haar transformatie de afgelopen jaren, en haar reputatie in Hollywood als ‘het grappige dikke meisje’. ‘Is dat wat vrouwen moeten doen om de aandacht te trekken, afvallen?’
  [naar artikel]
 33. ‘Hang jezelf toch op’ en ‘Ik ga je neersteken’: net zoals in ‘Thuis’ werd Wannes Lacroix het slachtoffer van homohaters (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vrijdag leek de date van Niels en Joren in ‘Thuis’ met een eerste kus nog een romantisch succes, maar maandag veranderde die in een pijnlijke nachtmerrie. De twee werden in elkaar geslagen door gaybashers. Wannes Lacroix is net zoals zijn personage Niels gay en kwam eerder ook al meermaals in aanraking met homohaat en zinloos geweld. “Vanuit een auto werd ik toegeroepen: ‘Homo, ik ga je neersteken’.”
  [naar artikel]
 34. Lotte Vannieuwenborg maakt comeback in ‘Thuis’ én ‘Familie’, en verklapt haar verhaallijnen al (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel de kijkers van ‘Thuis’ als die van ‘Familie’ zien een oude bekende terugkeren. En opvallend: het zijn personages die gespeeld worden door dezelfde actrice. Zo zal Lotte Vannieuwenborg (35) - vooral bekend als Katrien uit ‘Thuis’ - te zien zijn in 1,8 miljoen huiskamers. “Maar geen paniek,” lacht ze. “Ik zie er in de twee reeksen helemaal anders uit.” Ze vertelt hoe het nu met haar gaat, hoe ze in beide soaps tegelijk opduikt én wat haar personages zullen beleven. “Mocht ik gevraagd zijn voor een langdurige terugkeer, had ik wel getwijfeld.”
  [naar artikel]
 35. Duik het weekend in met ‘Thuis’-actrice Leah Thys (en lees morgen haar interview in NINA) (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Chardonnay of champagne? Geen moeilijke vraag voor Leah Thys. “Champagne!”, antwoordt ze volmondig. Of ze dat glaasje liever thuis drinkt, of in haar vakantiehuis aan de Franse Opaalkust? Daar heeft ze het wat moeilijker mee. De ‘Thuis’-actrice vertelt morgen in NINA meer over die speciale plek aan de kust. Een plek waar ook Jos De Man, haar echtgenoot die ze een jaar geleden verloor, zich volledig thuis voelde. Maar voor nu beantwoordt ze eerst enkele dilemma’s.
  [naar artikel]
 36. Duik het weekend in met ‘Thuis’-actrice Leah Thys (en lees morgen haar interview in NINA) (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Chardonnay of champagne? Geen moeilijke vraag voor Leah Thys. “Champagne!”, antwoordt ze volmondig. Of ze dat glaasje liever thuis drinkt, of in haar vakantiehuis aan de Franse Opaalkust? Daar heeft ze het wat moeilijker mee. De ‘Thuis’-actrice vertelt morgen in NINA meer over die speciale plek aan de kust. Een plek waar ook Jos De Man, haar echtgenoot die ze een jaar geleden verloor, zich volledig thuis voelde. Maar voor nu beantwoordt ze eerst enkele dilemma’s.
  [naar artikel]
 37. Watervallen, avontuur en witte stranden: ‘Thuis’-actrice Tine Priem toont exclusieve beelden van huwelijksreis (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Thuis’-actrice Tine Priem geniet op dit moment van een zonovergoten vakantie op het mooie Cuba. En het is bovendien ook nog eens haar huwelijksreis. Tijdens de eerste coronazomer gaf ze het ja-woord aan haar man Tom in Gent, maar hun honeymoon kon toen niet doorgaan. Bij Showbits kan je even meegenieten van hun reis.
  [naar artikel]
 38. Watervallen, avontuur en witte stranden: ‘Thuis’-actrice Tine Priem toont exclusieve beelden van huwelijksreis (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Thuis’-actrice Tine Priem geniet op dit moment van een zonovergoten vakantie op het mooie Cuba. En het is bovendien ook nog eens haar huwelijksreis. Tijdens de eerste coronazomer gaf ze het ja-woord aan haar man Tom in Gent, maar hun honeymoon kon toen niet doorgaan. Bij Showbits kan je even meegenieten van hun reis.
  [naar artikel]
 39. ‘Thuis’-actrice Leah Thys heeft een nieuwe heup nodig: “Ik kan echt niet uit de voeten” (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Leah is er het hart van in, maar is op dit moment niet in topvorm om de hoofdrol in deze zware voorstelling aan te kunnen”, klonk het vrijdag bij Bruno Van Heystraeten van Loge 10, het gezelschap waar Leah Thys mee samenwerkte voor haar theatervoorstellingen van ‘De dame in het busje’. De ‘Thuis’-actrice annuleerde de tournee vanwege mobiliteitsproblemen. Ondertussen raakte bekend dat de 76-jarige actrice wacht op een nieuwe heup.
  [naar artikel]
 40. STREAMINGTIP. ‘The Dropout’ (Disney+): “Het bloedbedrog van Elizabeth Holmes” (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Inventing Anna’, ‘WeCrashed’ en ‘The Tinder Swindler’ is ‘The Dropout’ de laatste nieuwe streamingtitel die de teloorgang van een frauduleus kopstuk belicht. De reeks vertelt het verhaal van Silicon Valley-wonderkind Elizabeth Holmes en hoe die op haar negentiende de schoolbanken van Stanford verliet om CEO te worden van haar eigen start-up ‘Theranos’.
  [naar artikel]
 41. "Ik dacht aan zelfdoding": 'Thuis'-actrice Leah Thys openhartig in ‘Die Huis’ (14/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Thuis’-actrice Leah Thys (72) was vanavond te gast in ‘Die Huis’, de Zuid-Afrikaanse opvolger van ‘Het Huis’. De actrice vertelt openhartig hoe ze...
  [naar artikel]
 42. Actrice deelt hartverscheurende foto van vader die op sterven ligt: “Dit is de harde realiteit van het coronavirus” (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Sophia Myles (40) - bekend van haar rollen in onder andere ‘Tristan & Isolde’, ‘Doctor Who’ en ‘Transformers’ - heeft afscheid genomen van...
  [naar artikel]
 43. ‘Thuis’-actrice verschijnt vanavond bijna onherkenbaar op je scherm (03/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een bijzondere verschijning in de eerste ‘Thuis’-aflevering van 2022. Tina Maerevoet (37), die Pauline speelt, duikt er maandagavond onherkenbaar op. Op Instagram licht de actrice een tipje van de sluier.
  [naar artikel]
 44. Zeer uitzonderlijk: Lotte Vannieuwenborg maakt comeback in ‘Thuis’ én ‘Familie’ (en verklapt haar verhaallijnen al) (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel de kijkers van ‘Thuis’ als die van ‘Familie’ zien een oude bekende terugkeren. En opvallend: het zijn personages die gespeeld worden door dezelfde actrice. Zo zal Lotte Vannieuwenborg (35) - vooral bekend als Katrien uit ‘Thuis’ - te zien zijn in 1,8 miljoen huiskamers. “Maar geen paniek,” lacht ze. “Ik zie er in de twee reeksen helemaal anders uit.” Ze vertelt hoe het nu met haar gaat, hoe ze in beide soaps tegelijk opduikt én wat haar personages zullen beleven. “Mocht ik gevraagd zijn voor een langdurige terugkeer, had ik wel getwijfeld.”
  [naar artikel]
 45. Nieuwkomer Marieke Dilles verrast door werkritme in ‘Thuis’: “Ik was er vooraf bang voor” (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Thuis’ sterven al eens personages en dus is er ook nood aan nieuw bloed. Zo maakt actrice Marieke Dilles (35) woensdagavond haar debuut in de Eén-soap. Ze speelt Vicky, de zus van Dieter, een alleenstaande mama. Marieke is vooral bekend van topfictie zoals ‘De Smaak van De Keyser’ en films als ‘Weekend aan zee’. Waarom ze nu koos voor een soap, vertelt ze aan Jarne in een nieuwe Showbits. In primeur krijg je ook haar eerste scène te zien.
  [naar artikel]
 46. ‘Thuis’-actrice Vanya Wellens is alleenstaande moeder: “Mijn dochters zijn veel gelukkiger nu er geen spanningen meer in huis zijn” (17/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nu ‘Thuis’-actrice Vanya Wellens (42) verhuisd is naar haar eigen nieuwbouwwoning, kan ze eindelijk weer ademhalen. “Het financiële aspect heeft me slapeloze nachten bezorgd”, vertelt ze in een openhartig interview over bevriend zijn met de mama van je ex, een mogelijke nieuwe geliefde en geldzorgen. “Voor de start van de bouw ben ik met de producer van ‘Thuis’ gaan praten.”
  [naar artikel]
 47. ‘Thuis’-actrice Lauren Müller verloor haar vader aan longkanker: “Tijdens de kerstperiode mis ik hem extra hard” (12/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een dikke wintertrui een kerstfilm opnemen terwijl het buiten eigenlijk snikheet is? Lauren Müller (33), Thilly uit de Eén-reeks ‘Thuis’, weet er alles van. Gelukkig is haar nieuwe Netflix-film, ‘De Familie Claus 2', een zeemzoet pareltje dat jouw kerst extra zal verwarmen. Al hangt er voor de actrice wel een donker kantje aan die aankomende periode.
  [naar artikel]
 48. Amara Reta uit ‘Thuis’: “Ik heb er vrede mee dat mijn vader en ik al meer dan twintig jaar geen contact meer hebben” (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amara Reta (40) speelt in ‘Thuis’ hematoloog Nora Amrani en geeft ook les in het deeltijds kunstonderwijs. Haar leven is dus druk en volgepland, maar dankzij de lockdown kon ze een beetje op adem komen. Aan de hand van de Tien Geboden vertelt de actrice openhartig over het moederschap, haar ervaringen met racisme, haar rol in ‘Thuis’ en haar jeugd. “Mijn idolen als kind waren geen filmsterren, maar mijn klasgenoten. Ik was een beetje jaloers op hen, in de zin van: ‘Amai, zij hebben een echt huis!’”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy