De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Geen prijs voor Belgische ‘Close’ op comeback van de Golden Globes

Het Belang van Limburg

11/01/2023 - 07:42

De film ‘Close’ van de Belgische regisseur Lukas Dhont heeft geen Golden Globe gewonnen. De award voor Beste niet-Engelstalige film ging naar de Argentijnse film ‘Argentina, 1985’. Na twee jaar in mineur waren de belangrijke film- en tv-prijzen terug in volle glorie voor hun tachtigste editie. ‘The Fabelmans’ (drama) en ‘The Banshees of Inisherin’ (komedie) wonnen de prijzen voor de beste films.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wint ‘Close’ een Globe? En vooral: winnen de Golden Globes weer respect? (10/01/2023 - De Standaard)
  Komende nacht worden de Golden Globes uitgereikt. De Belgische film ‘Close’ maakt kans als beste buitenlandse film. De vraag is vooral of de Globes erin slagen hun imago schoon te poetsen.
  [naar artikel]
 2. Geen prijs voor Close, maar wel een sneer naar Will Smith en opvallende afwezigen: dit waren de Golden Globes (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hollywood zette zich vannacht - onze tijd - schrap voor de 80ste editie van de Golden Globes. De top van de tv- en filmindustrie - waaronder ‘onze’ Lukas Dhont - verzamelde zich in Los Angeles om een prestigieus beeldje te bemachtigen. Lukas greep helaas naast een beeldje, maar we kregen wel een Elvis-imitatie, een knipoog naar de jaren 80 en een steek naar de klap van Will Smith op de Oscars: dit is alles wat je moet weten over de Golden Globes 2023.
  [naar artikel]
 3. Golden Globes twitteren zich suf: Will Smith wint voor het eerst en prijs voor 77-jarige ‘Squid Game’-acteur (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een eindeloze reeks tweets liet de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), de organisatie achter de Golden Globes, zondag weten wie in de prijzen was gevallen.‘The Power of the Dog’ heeft de Golden Globe voor beste dramafilm gewonnen. Steven Spielbergs remake van ‘West Side Story’ kreeg de prijs in de categorie musical of comedyfilm.
  [naar artikel]
 4. “Ik ben hier omdat ik zwart ben”, pianist zwaar onder vuur en ‘Close’ die naast de prijzen grijpt: dit waren de Golden Globes (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De film ‘Close’, van de Belgische regisseur Lukas Dhont, heeft geen Golden Globe gewonnen. De award voor Beste niet-Engelstalige film ging naar het Argentijnse ‘Argentina, 1985’. Na twee jaar in mineur waren de belangrijke film- en tv-prijzen terug in volle glorie voor hun tachtigste editie, ‘The Fabelmans’ (drama) en ‘The Banshees of Inisherin’ (komedie) wonnen de prijzen voor de beste films. Maar vooral de pianist viel in de kijker.
  [naar artikel]
 5. Golden Globes twitteren zich suf: Will Smith wint voor het eerst en ‘The Power of the Dog’ maakt favorietenrol waar (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een eindeloze reeks tweets liet de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), de organisatie achter de Golden Globes, zondag weten wie in de prijzen was gevallen.‘The Power of the Dog’ heeft de Golden Globe voor beste dramafilm gewonnen. Steven Spielbergs remake van ‘West Side Story’ kreeg de prijs in de categorie musical of comedyfilm.
  [naar artikel]
 6. Truienaar Michael R. Roskam en Gentenaar Lukas Dhont oogsten Golden Globes-nominaties (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Maandagochtend werden de nominaties voor de Golden Globes 2023 bekendgemaakt. Michael R. Roskams serie‘Black Bird’ scoort met drie nominaties en ‘Close’ van Lukas Dhont komt in aanmerking voor beste internationale film.
  [naar artikel]
 7. Lukas Dhont maakt zich klaar voor uitreiking van de Golden Globes: “Het zou een mooie start zijn richting een Oscar” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat sterren zullen op woensdag 11 januari schitteren op de rode loper van de Golden Globes in Los Angeles. Onder hen bevindt zich ook de Vlaamse regisseur Lukas Dhont, die met ‘Close’ genomineerd is in de categorie ‘Beste buitenlandse film’. “Ik ben al de geurkaarsen die ik vind aan het opbranden en al mijn vingers aan het kruisen.”
  [naar artikel]
 8. Is ‘Close’ straks een filmprijs rijker? Golden Globes proberen vanavond de schandalen achter zich te laten (10/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont: Duits oorlogsdrama gaat met de prijs lopen (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs voor Beste Internationale Film aan de haal.
  [naar artikel]
 10. Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs aan de haal.
  [naar artikel]
 11. Internet in de ban van ‘House of the Dragon’-actrice Milly Alcock op Golden Globes: “Is ze nu dronken of nerveus?” (12/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Golden Globes mag de HBO-serie ‘House of the Dragon’ de prijs voor ‘Beste dramaserie’ in ontvangst nemen. Een onverwachte overwinning volgens de cast, al is het vooral actrice Milly Alcock (22) die met alle aandacht gaat lopen. Door haar ietwat vreemde houding speculeren kijkers er online op los dat de actrice dronken zou zijn. Op beelden is te zien hoe ze samen met actrice Emma D’Arcy op het podium staat en niet kan stoppen met giechelen.
  [naar artikel]
 12. Vermoedelijk geen Golden Globes volgend jaar (10/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Verwarring troef rond de Golden Globes: NBC laat in een verklaring weten dat ze de prestigieuze filmprijzen in 2022 niet zullen uitzenden. De organisator Hollywood Foreign Press Association ligt onder vuur nadat ze kritiek kreeg dat er te weinig zwarte acteurs en filmmakers genomineerd waren voor de Golden Globes. Of dit nu betekent dat de Golden Globes niet zullen doorgaan in 2022, is niet bevestigd.
  [naar artikel]
 13. ‘Belfast’ en ‘The Power of the Dog’ favorieten voor omstreden editie Golden Globes (09/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De films ‘Belfast’ en ‘The Power of the Dog’ behoren zondag tot de absolute favorieten bij de uitreiking van de Golden Globes, een van de belangrijkste Amerikaanse film- en tv-prijzen. Maar de kans dat die films met veel aandacht gaan lopen, lijkt eerder klein. Het evenement ligt namelijk al maanden onder vuur door beschuldigingen van racisme, seksisme en corruptie.
  [naar artikel]
 14. Dit zijn de winnaars van de Golden Globes (06/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Los Angeles zijn zondagavond de Golden Globes uitgereikt. ‘Game of thrones’ kon geen laatste prijs in de wacht slepen, winnaars waren de reeksen ‘Chernobyl’, ‘Fleabag’ en ‘Succession’ en de films ‘Once upon a time in Hollywood’, ‘Rocketman’, ‘Joker’ en ‘1917’.
  [naar artikel]
 15. Dit zijn de winnaars van de Golden Globes (06/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Los Angeles zijn zondagavond de Golden Globes uitgereikt. Game of thrones kon geen laatste prijs in de wacht slepen, winnaars waren de reeksen Chernobyl, Fleabag en Succession en de films Once upon a time in Hollywood, Rocketman, Joker en 1917.
  [naar artikel]
 16. Lukas Dhont grijpt met ‘Close’ naast Golden Globe (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De film Close van de Belgische regisseur Lukas Dhont heeft geen Golden Globe gewonnen. De award voor Beste niet-Engelstalige film ging dinsdagavond (lokale tijd) naar de Argentijnse film Argentina, 1985.
  [naar artikel]
 17. Belg Lukas Dhont grijpt naast een Golden Globe voor "Close" (11/01/2023 - VRT NWS)
  De film "Close" van de Belgische regisseur Lukas Dhont heeft geen Golden Globe gewonnen. De award voor beste niet-Engelstalige film ging naar het Argentijnse drama "Argentina, 1985". De Globes zijn een van belangrijkste film- en televisieprijzen van het jaar en een goede barometer voor de Oscars in maart.
  [naar artikel]
 18. 'Close' genomineerd voor Golden Globes (12/12/2022 - De Tijd)
  18:35 De film 'Close' van Lukas Dhont is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie 'beste niet-Engelstalige film'.
  [naar artikel]
 19. Een sneer naar Will Smith, een Elvisimitatie en opvallende afwezigen: dit waren de Golden Globes (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hollywood zette zich vannacht - onze tijd - schrap voor de 80ste editie van de Golden Globes. De top van de tv- en filmindustrie - waaronder ‘onze’ Lukas Dhont - verzamelde zich in Los Angeles om een prestigieus beeldje te bemachtigen. Dat resulteerde in een Elvisimitatie, een knipoog naar de jaren 80 en een steek naar de klap van Will Smith op de Oscars: dit is alles wat je moet weten over de Golden Globes 2023.
  [naar artikel]
 20. Cate Blanchett en Austin Butler winnen Golden Globes voor beste acteurs in dramafilm (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De prijzen voor beste acteurs en actrices tijdens de Golden Globes zijn naar onder anderen Cate Blanchett en Austin Butler gegaan. Blanchett won de prijs voor beste actrice in een dramafilm, Butler won die voor beste acteur in een dramafilm. Colin Farrell verzilverde zijn nominatie voor beste acteur in een musical- of komediefilm en Michelle Yeoh won de vrouwelijke tegenhanger van de prijs. Close, de Belgische inzending voor beste niet-Engelstalige film, wist zijn nominatie niet te verzilveren. De uitreiking van de film- en televisieprijzen vond dinsdagavond lokale tijd plaats.
  [naar artikel]
 21. Golden Globes-jurk van Lady Gaga is eerbetoon aan Judy Garland (07/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lady Gaga (32) greep tijdens de Golden Globes helaas naast de award voor ‘Beste Actrice in een Drama’, maar ze slaagde er wél in om alsnog een mooi...
  [naar artikel]
 22. Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont: “We doen het gewoon nog eens en winnen dan wél” (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs voor Beste Internationale Film aan de haal.
  [naar artikel]
 23. Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont: “Dit geeft ons een reden om het nog eens te doen en hem dan wel te winnen” (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs voor Beste Internationale Film aan de haal.
  [naar artikel]
 24. Crisis bij de Golden Globes: kan iemand het nog wat schelen wie er vanavond wint of verliest? (09/01/2022 - VRT NWS)
  De uitreiking van de Golden Globes, een van belangrijkste film- en televisieprijzen van het jaar, wordt vanavond in Los Angeles zeker geen swingend feestje. Er is géén rechtstreekse uitzending op televisie, geen gala met rode loper, geen publiek en geen pers. En dat heeft niets met corona te maken. Hollywood heeft de Golden Globes de rug toegekeerd na beschuldigingen van corruptie en een schrijnend gebrek aan diversiteit. Hoe is het zover kunnen komen?
  [naar artikel]
 25. Oprah Winfrey wint carrièreprijs Golden Globes (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Cecil B. DeMille Award, ofwel de carrièreprijs van de Golden Globes, gaat dit jaar naar Oprah Winfrey. De prijs wordt uitgereikt tijdens de...
  [naar artikel]
 26. ‘Close’ van Lukas Dhont en ‘Black Bird’ van Michaël Roskam maken kans op een Golden Globe (12/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’, de nieuwe film van Lukas Dhont (31), blijft harten veroveren. De prent is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste niet-Engelstalige film. En ook Belgische regisseur Michaël Roskam (50) strikt een nominatie. Zijn waargebeurde misdaadreeks ‘Black Bird’ strijdt mee in de categorie beste serie.
  [naar artikel]
 27. ‘Close’ genomineerd voor Golden Globe ‘Beste niet-Engelstalige film’ (12/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lukas Dhont mag voor de tweede keer in zijn carrière een Golden Globe-nominatie op zijn conto schrijven. Na eerder al ‘Girl’ (2018) is nu ook zijn nieuwste film ‘Close’ genomineerd in de categorie ‘Beste film (niet-Engelstalig)’.
  [naar artikel]
 28. ‘Close’ genomineerd voor Golden Globe ‘Beste niet-Engelstalige film’ (12/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Lukas Dhont mag voor de tweede keer in zijn carrière een Golden Globe-nominatie op zijn conto schrijven. Na eerder al ‘Girl’ (2018) is nu ook zijn nieuwste film ‘Close’ genomineerd in de categorie ‘Beste film (niet-Engelstalig)’.
  [naar artikel]
 29. Gênant: ijskoude Nicole Kidman negeert winnaar Rami Malek op Golden Globes (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het gênantste moment tijdens de uitreiking van de Golden Globes was ongetwijfeld dat tussen Nicole Kidman (51) en ‘Bohemian Rhapsody’-acteur Rami...
  [naar artikel]
 30. Golden Globes: 'Nomadland', Lady Di en Chadwick Boseman (01/03/2021 - De Tijd)
  11:43 Acteur Chadwick Boseman heeft zondagnacht postuum de prijs voor beste acteur gewonnen bij de Golden Globes. Door corona verliep de 78ste ceremonie grotendeels via videoverbindingen.
  [naar artikel]
 31. Golden Globes onder vuur om gebrek aan diversiteit: "Terechte boycot", zegt Belgische regisseur Frederike Migom (12/05/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse tv-zender NBC wil de Golden Globes niet langer uitzenden, omdat de organisatie achter de filmprijzen niet transparant en divers genoeg zou zijn."Een terechte boycot", vindt de Belgische regisseur Frederike Migom, die drie jaar lang in New York woonde en de Amerikaanse filmindustrie goed kent. Geen van de 87 leden van de organisatie achter de Golden Globes is zwart. "Het is hallucinant hoe onbewust wij ons daarvan waren."
  [naar artikel]
 32. ‘Close’ van Lukas Dhont maakt kans op een Golden Globe (12/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’, de nieuwe film van Lukas Dhont (31), blijft harten veroveren. De prent is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste niet-Engelstalige film. Dat maakt de organisatie zelf bekend. De Belgische film ging eerder al aan de haal met onder meer de Grand Prix du Jury in Cannes en werd vorige week nog door de National Board of Review (NBR) bekroond tot beste internationale film.
  [naar artikel]
 33. Golden Globes van start: Atlanta wint Golden Globe voor beste komedieserie (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Beverly Hills is de uitreiking van de Golden Globes van start gegaan. Dit jaar is er extra beveiliging - naar aanleiding van de aanslagen in
  [naar artikel]
 34. Geen César voor Close van Lukas Dhont, prijs voor 'beste buitenlandse film' gaat naar Spaanse 'Las Bestias’ (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) heeft geen César gewonnen tijdens de nationale filmprijzen van Frankrijk. De Spaanse ‘Las Bestias’ heeft de prijs voor de categorie ‘beste buitenlandse film' - de categorie waarvoor Close genomineerd was - in de wacht gesleept.
  [naar artikel]
 35. Jason Momoa kwam in zijn onderhemdje naar de Golden Globes, en hij krijgt er nog lof voor ook (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Aquaman’-acteur Jason Momoa ging gisteren vlot over de tongen omdat hij naar het chique Golden Globes event ging in een onderhemdje, dat hij...
  [naar artikel]
 36. Jason Momoa op chique Golden Globes in zijn onderhemdje, en hij krijgt er nog lof voor ook (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Aquaman’-acteur Jason Momoa ging gisteren vlot over de tongen omdat hij naar het chique Golden Globes event ging in een onderhemdje, dat hij...
  [naar artikel]
 37. Geen César voor Close van Lukas Dhont (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) heeft geen César gewonnen tijdens de nationale filmprijzen van Frankrijk. De Spaanse ‘Las Bestias’ heeft de prijs voor de categorie ‘beste buitenlandse film' - de categorie waarvoor Close genomineerd was - in de wacht gesleept.
  [naar artikel]
 38. Allemaal black beauty: de mooiste jurken van de Golden Globes (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen dieprode of felgroene jurken op de uitreiking van de Golden Globes dit jaar, alle aanwezige vrouwen hulden zich solidair in het zwart. De...
  [naar artikel]
 39. Netflix grote slokop bij nominaties Golden Globes (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag werden de genomineerden voor de Golden Globes bekendgemaakt. De Hollywood Foreign Press Association, die de beeldjes uitreikt, blijkt dit...
  [naar artikel]
 40. Trumpkritiek en zingende sterren: de beste momenten van de Golden Globes (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  U heeft het vast al gemerkt, maar vannacht werden in Hollywood voor de 74ste keer de Golden Globes uitgereikt. De prijzen, die ook wel de
  [naar artikel]
 41. Golden Globes uitgesteld naar februari (23/06/2020 - Express)
  Na de Oscars, worden nu ook de Golden Globes uitgesteld door het coronavirus. De filmprijzen worden een maand opgeschoven. Dat... The post Golden Globes uitgesteld naar februari appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Zwarte wolk boven 'Golden Globes' vannacht (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Doorgaans is een hoogmis als 'The Golden Globes' een heuglijke aangelegenheid. Een parade van kleurrijke en sexy jurken, colgate smiles en...
  [naar artikel]
 43. Golden Globes pareren kritiek met diverser winnaarsbord (10/01/2022 - De Tijd)
  17:53 Bij de Golden Globes, die onder vuur lagen voor hun gebrek aan kleur, zat dit jaar al meer diversiteit. 'The Power of the Dog' van Jane Campion was de belangrijkste winnaar.
  [naar artikel]
 44. #MeToo domineert uitreiking Golden Globes (08/01/2018 - De Tijd)
  08:20 Bijna alle sterren op de rode loper van de Golden Globes verschenen in het zwart uit protest tegen seksueel geweld in Hollywood.
  [naar artikel]
 45. ‘La La Land’ grote winnaar bij Golden Globes met record aan prijzen (09/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De film Moonlight heeft op de 74ste editie van de Golden Globes in de nacht van zondag op maandag in Los Angeles de prijs van beste dramafilm gewonnen. La La Land werd dan weer uitgeroepen tot beste musicalfilm of komedie en haalde bovendien een record binnen: de musical kreeg zeven prijzen.
  [naar artikel]
 46. ‘La La Land’ grote winnaar bij Golden Globes met record aan prijzen (09/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De film Moonlight heeft op de 74ste editie van de Golden Globes in de nacht van zondag op maandag in Los Angeles de prijs van beste dramafilm gewonnen. La La Land werd dan weer uitgeroepen tot beste musicalfilm of komedie en haalde bovendien een record binnen: de musical kreeg zeven prijzen.
  [naar artikel]
 47. Geen Golden Globe voor 'Close' van Lukas Dhont (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film 'Close' van de Belgische regisseur Lukas Dhont heeft geen Golden Globe gewonnen. De award voor Beste niet-Engelstalige film ging naar de Argentijnse film 'Argentina, 1985'. 'Close' was een van de vijf genomineerden in de categorie Beste niet-Engelstalige film.
  [naar artikel]
 48. Geen Golden Globe voor 'Close' van Lukas Dhont (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De film 'Close' van de Belgische regisseur Lukas Dhont heeft geen Golden Globe gewonnen. De award voor Beste niet-Engelstalige film ging naar de Argentijnse film 'Argentina, 1985'. 'Close' was een van de vijf genomineerden in de categorie Beste niet-Engelstalige film.
  [naar artikel]
 49. Dit zijn ze dan: alle winnaars van de Golden Globes (08/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht vond de uitreiking van de Golden Globes plaats in LA. Een opvallend feest in het teken van #metoo, waar uiteraard tussen statements door...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy