De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Live - ‘Duitsland beslist volgende week over Leopard-tanks voor Oekraïne’ • ‘Rusland stuurt extra soldaten naar oostfront’

De Morgen

13/01/2023 - 17:54


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Live - ‘Rusland stuurt extra soldaten naar oostfront in Oekraïne’ • ‘Slag om Soledar en Bachmoet is 21ste-eeuws Verdun’ (13/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Duitsland stuurt toch Leopard 2-tanks naar Oekraïne, ook VS overwegen zwaarder geschut te leveren (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz stemt ermee in om Leopard 2-tanks naar Oekraïne te sturen. Hij zal ook andere landen, zoals Polen, toestaan om hetzelfde te doen, meldt het Duitse blad ‘Der Spiegel’. Ook de VS overwegen om zwaardere Abrams M1-tanks te leveren aan Oekraïne, zo schrijft ‘The Wall Street Journal’.
  [naar artikel]
 3. Live - Finland stuurt extra Leopard 2-tanks naar Oekraïne • Zelensky bezoekt Cherson en belooft ‘alles te herstellen’ (23/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 4. Live - ‘VS adviseren Oekraïne te wachten met nieuw offensief’ • Polen gaat Oekraïense soldaten trainen voor gebruik Leopard 2-tanks (21/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. Live - ‘VS adviseren Oekraïne te wachten met nieuw offensief’ • Polen wil Oekraïense soldaten alvast trainen voor gebruik Leopard 2-tanks (21/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Rusland stuurt ‘killerrobots’ naar Oekraïne die "westerse tanks kunnen identificeren én elimineren” (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘killerrobot’ zou het Russische antwoord moeten zijn op de levering van Leopard en Abrams gevechtstanks aan Oekraïne. Het Oekraïense slagveld wordt hun “vuurdoop”, klinkt het. Volgens de Russen zijn de gevechtsrobots in staat om westerse tanks te herkennen en uit te schakelen. Maar is dat ook zo?
  [naar artikel]
 7. Polen stuurt als eerste moderne westerse tanks naar Oekraïne (11/01/2023 - Express)
  Op een persconferentie in de Oekraïense stad Lviv beloofde de Poolse premier Andrzej Duda om ‘een compagnie’ Leopard 2-tanks te leveren aan Oekraïne. Daarmee wordt het het eerste land dat moderne westerse tanks stuurt. In het nieuws: De eerste westerse tanks vertrekken richting Oekraïne, vanuit Polen. Een primeur: Volgen snel andere landen?
  [naar artikel]
 8. Live - Ook Nederland en Spanje bereid om Leopard-tanks aan Oekraïne te doneren • Rusland noemt Duitse beslissing ‘extreem gevaarlijk’ (25/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 9. Berlijn bevestigt: Duitsland stuurt Leopard 2-tanks naar Oekraïne en geeft ook toestemming aan andere landen om dat te doen (25/01/2023 - VRT NWS)
  Duitsland zal Leopard 2-tanks leveren aan Oekraïne. Het nieuws was gisteren al gelekt, maar is nu ook officieel bekendgemaakt. In eerste instantie zal het om 14 exemplaren gaan. Ook andere landen mogen de tanks van Duitse makelij naar Oekraïne sturen.
  [naar artikel]
 10. Live - Zweden stuurt moderne Archer-artillerie en pantserwagens naar Oekraïne • ‘Duitsland levert enkel tanks als VS meedoen’ (19/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Live - Duitsland: ‘Bereid Polen toestemming te geven voor levering Leopard-tanks aan Oekraïne’ (23/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Zweden zendt tiental Leopard-tanks naar Oekraïne, Duitsland levert vier extra tanks (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Zweden gaat Leopard 2-tanks en luchtafweergeschut aan Kiev leveren. Dat is vrijdag, exact één jaar na het begin van de oorlog in Oekraïne, meegedeeld door de Zweedse regering. Ook Duitsland zendt nog eens vier tanks naar Oekraïne.
  [naar artikel]
 13. Live - Finland belooft extra Leopard 2-tanks naar Oekraïne • Slowakije stuurt eerste lading gevechtsvliegtuigen (23/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. Live - ‘Poetin verklaart mogelijk volgende week Oekraïne officieel de oorlog’ • Rusland: Israël steunt ‘neo-nazi's’ in Oekraïne (03/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 15. Duitsland bevestigt levering Leopard 2-tanks aan Oekraïne en geeft ook toestemming aan andere landen om dat te doen (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse regering heeft officieel bekendgemaakt dat het land Leopard 2-tanks naar Oekraïne stuurt. Ook partnerlanden krijgen de toelating de tanks van Duitse makelij aan Oekraïne te leveren. De opleiding van Oekraïense tankbemanningen zal volgens Berlijn snel van start gaan. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky vraagt al maanden om het wapentuig en beschuldigde de Duitse regering ervan dwars te liggen.
  [naar artikel]
 16. D-day voor Oekraïne: krijgt het zwaardere wapens of niet? Rusland: “Westen zal ‘spijt’ krijgen als ze tanks leveren” (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Defensieleiders uit ongeveer vijftig landen komen vandaag samen op vliegbasis Ramstein in Duitsland om hun militaire steun aan Oekraïne te bespreken. De belangrijkste vraag is of Duitsland Leopard 2-tanks aan Oekraïne wil leveren en of het toestaat dat andere landen dat doen. Polen heeft duidelijk gemaakt dat het bereid is de tanks te sturen, óók als Duitsland blokkeert. “Het ligt in jullie handen om een grote levering te doen waarmee het kwaad zal stoppen”, zei de Oekraïense president Volodomyr Zelensky aan het begin van de top.
  [naar artikel]
 17. Na Duits getreuzel krijgt Oekraïne dan toch zijn tanks (16/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland blijft een mee­dogenloze oorlog voeren in Oekraïne. In de ‘relatief veilige’ stad Dnipro kwamen zeker 25 burgers om. Het maakt de roep om tanks alleen maar urgenter. Vervoegt nu ook Duitsland de ‘tankcoalitie’?
  [naar artikel]
 18. Oekraïense soldaten volgen spoedcursus over Leopard 2-tanks in Duitsland: “Nu snap ik waarom Russen er bang van zijn” (15/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In Duitsland hebben tachtig Oekraïners hun opleiding over Leopard 2-tanks zo goed als voltooid. Binnenkort worden ze aan het front ingezet. “Ik ben heel tevreden: 82 procent was raak.”
  [naar artikel]
 19. Oekraïense soldaten volgen spoedcursus over Leopard 2-tanks in Duitsland: “Nu snap ik waarom Russen er bang van zijn” (15/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  In Duitsland hebben tachtig Oekraïners hun opleiding over Leopard 2-tanks zo goed als voltooid. Binnenkort worden ze aan het front ingezet. “Ik ben heel tevreden: 82 procent was raak.”
  [naar artikel]
 20. Live - Rusland stuurt troepen naar Donetsk en Loehansk; EU, VS en Britten bereiden sanctiepakket voor (22/02/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen op. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. • Rusland heeft de pro-Russische separatistische regio’s in Oekraïne - Donetsk en Loehansk - erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. • Europa en de VS beraden zich over sancties. Duitsland besloot al om de certificering van gaspijpleiding Nord Stream 2 op te schorten. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 21. In Duitsland leren Oekraïners razendsnel de Leopard 2-tanks besturen: ‘Ze maken dagen van 16 uur’ (14/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. Duitsland begint met Leopard-training voor Oekraïense militairen (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Duitse leger is begonnen met Oekraïense militairen te trainen in het omgaan met Leopard-tanks. Kiev ziet deze zware tanks, die Duitsland en andere landen na lang aarzelen hebben toegezegd, als essentieel in zijn tegenoffensief in de oorlog met Rusland.
  [naar artikel]
 23. “Duitsland stuurt Leopard 2-tanks naar Oekraïne en geeft ook toestemming aan andere landen” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz stemt er mee in om Leopard 2-tanks naar Oekraïne te sturen. Hij zal ook andere landen, zoals Polen, toestaan om hetzelfde te doen, meldt het Duitse blad Der Spiegel dinsdag.
  [naar artikel]
 24. Het gebrek aan een wapenindustrie is Europa’s grootste achilleshiel in deze oorlog (17/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het had veel voeten in de aarde, maar er worden nu toch Westerse tanks aan Oekraïne geleverd. Het Verenigd Koninkrijk stuurt 12 Challenger 2’s, Polen 14 Leopard 2’s, tenminste als fabrikant Duitsland akkoord is. Bondskanselier Olaf Scholz lijkt nu toch overstag te gaan en zelf ook een aantal Leopards te willen leveren. Dat kan andere landen aanzetten eveneens hun tanks over te dragen aan Oekraïne.
  [naar artikel]
 25. Live - Oekraïne roept noodtoestand uit en roept burgers op om Rusland te verlaten (23/02/2022 - De Morgen)
  De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op, maar die maken voorlopig weinig indruk op Moskou. • Lees ook de analyse van Jonathan Holslag: ‘Het is het begin van een oorlog, maar wellicht erger dan de meesten hadden verwacht’ Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 26. Live - ‘Oekraïne start nieuw groot offensief in Cherson’ • ‘Eerste Russische soldaten van gezamenlijke troepenmacht in Wit-Rusland aangekomen’ (15/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. Live - Rusland stuurt troepen naar Donetsk en Loehansk: EU, VS en Britten beraden zich over harde sancties (22/02/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen op. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. • Rusland heeft de pro-Russische separatistische regio’s in Oekraïne - Donetsk en Loehansk - erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. • Europa en de VS beraden zich over sancties. Duitsland besloot al om de certificering van gaspijpleiding Nord Stream 2 op te schorten. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 28. Waarom “Duitsland Polen niet in de weg zal staan” in levering tanks aan Oekraïne (23/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  “Duitsland zal Polen niet in de weg staan als het Leopard 2-tanks naar Oekraïne stuurt”, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zondag. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz - van wie de beslissing afhangt - houdt nochtans al dagenlang de lippen stijf op elkaar als het over de levering van Leopard 2-tanks aan Oekraïne gaat. Spreekt Baerbock voor haar beurt? Is er hommeles binnen de Duitse regering? Of is dit allemaal puur strategisch?
  [naar artikel]
 29. Amper een vijfde van de Leopard-tanks staat in Duitsland en toch kijkt heel Oekraïne naar hen: hoe komt dat en wat als ze levering weigeren? (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  President Zelensky maakt er geen geheim van: hij wil zo snel mogelijk een levering Leopard-tanks in ontvangst nemen. In Oekraïne kijkt iedereen daarvoor naar Duitsland, maar bondskanselier Olaf Scholz blijft voorlopig uiterst voorzichtig. Nochtans bezit Duitsland zelf slechts een vijfde van alle Leopard-tanks. Waarom lijken zij alle beslissingsmacht te hebben?
  [naar artikel]
 30. Live - ‘Duitse Leopard 2-tanks uiterlijk eind maart beschikbaar in Oekraïne’ (07/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Live - VS zeggen topontmoeting met Rusland af: ‘Nu de invasie is begonnen, heeft het geen zin’ (23/02/2022 - De Morgen)
  De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op, maar die maken voorlopig weinig indruk op Moskou. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 32. 1 jaar na de Russische invasie komen Poolse Leopard 2-tanks aan in Oekraïne: “Polen en Europa staan aan uw zijde” (24/02/2023 - Express)
  Een eerste levering van Leopard 2-tanks uit Polen is aangekomen in Oekraïne, aldus een woordvoerder van het Poolse ministerie van Defensie op vrijdag. Het nieuws: De Poolse premier Morawiecki is momenteel in de Oekraïense hoofdstad Kyiv om de eerste vier Leopard 2-tanks aan Oekraïne te overhandigen.  De achtergrond: Experts geloven dat Leopard 2-tanks een aanzienlijk […]
  [naar artikel]
 33. Live - Oekraïne stuurt extra troepen naar front • Westerse pantservoertuigen ‘verlengen leed’ van Oekraïners, zegt Kremlin (09/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. België stuurt geen Leopard-tanks naar Oekraïne, want die zijn van Vlaams zakenman Freddy (65): dit is zijn hangar (28/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  België kan geen zware Leopard-tanks naar Oekraïne sturen, omdat ze enkele jaren geleden werden opgekocht door Freddy Versluys (65). In zijn hangar staan honderden gevechtsvoertuigen die op een nieuw leger wachten. Wij gingen een kijkje nemen in zijn ‘etalage’: “Zelfs het Britse leger behoort tot onze klanten.”
  [naar artikel]
 35. ‘Belgische’ houwitser gespot tijdens oorlog in Oekraïne, Duitsland bereid om tanks te leveren als VS dat ook doet (19/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Ook Belgische houwitsers rijden rond in Oekraïne. Dat blijkt uit foto’s op sociale media van het Oekraïense leger. Ondertussen heeft Duitsland het licht op groen gezet voor alle EU-landen om modernere tanks te leveren aan Oekraïne.
  [naar artikel]
 36. Pantserwagens en antitankraketten, maar nog geen Leopard 1-tanks: België maakt nieuw steunpakket aan Oekraïne bekend (27/01/2023 - Express)
  België stuurt, na lang dralen, toch pantservoertuigen naar Oekraïne. De Leopard 1-tanks volgen voorlopig nog niet. De essentie België stuurt een nieuw steunpakket naar Oekraïne. Het gaat om het grootste pakket tot nu toe, ter waarde van 90 miljoen euro. Dat maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) zelf bekend op een persconferentie. Onderliggend: De Leopard […]
  [naar artikel]
 37. Nederland, Duitsland en Denemarken gaan samen 100 oude tanks leveren aan Oekraïne (07/02/2023 - VRT NWS)
  Nederland gaat samen met Duitsland en Denemarken een honderdtal Leopard 1-tanks leveren aan Oekraïne. Dat heeft de Nederlandse minister van Defensie laten weten aan de Tweede Kamer. Het gaat om oude maar gereviseerde Leopard 1-A5-tanks die in Duitsland opgeslagen staan. Vroeger had België ook Leopard 1-tanks, maar die werden in de jaren 1990 en 2000 verkocht.
  [naar artikel]
 38. Live - Oekraïense overheidswebsites slachtoffer van grootschalige cyberaanval (23/02/2022 - De Morgen)
  De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op, maar die maken voorlopig weinig indruk op Moskou. • Lees ook de analyse van Jonathan Holslag: ‘Het is het begin van een oorlog, maar wellicht erger dan de meesten hadden verwacht’ Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 39. ‘We weten dat deze mensen een wrede oorlog wacht’: in Duitsland leren Oekraïners razendsnel de Leopard 2-tanks besturen (18/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 40. Live - Oekraïne kondigt noodtoestand af en burgers mogen wapens dragen voor zelfverdediging (23/02/2022 - De Morgen)
  De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op, maar die maken voorlopig weinig indruk op Moskou. • Lees ook de analyse van Jonathan Holslag: ‘Het is het begin van een oorlog, maar wellicht erger dan de meesten hadden verwacht’ Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 41. LIVE: Leveren bondgenoten moderne Leopard 2-tanks aan Oekraïne? (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Op de bijeenkomst van zowat vijftig bondgenoten van Oekraïne op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland is nog geen beslissing genomen over de eventuele levering van Duitse Leopard-tanks. Dat heeft nieuwbakken Duits minister van Defensie Boris Pistorius meegedeeld. Om 16.30 uur zou een persconferentie gepland zijn. Die kan je volgen bij HLN LIVE.
  [naar artikel]
 42. Polen stuurt naast Leopards ook andere tanks naar Oekraïne (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Polen stuurt naast veertien Leopard 2-tanks ook zestig andere tanks naar Oekraïne, zo heeft premier Mateusz Morawiecki bekendgemaakt. Die zijn van Poolse makelij. Het land leverde afgelopen zomer als eerste land tanks aan het Oekraïense leger, ongeveer 250 stuks.
  [naar artikel]
 43. Live - Rusland geeft Oekraïense aanval met Himars-raketten toe: ‘63 soldaten omgekomen’ • Oekraïne claimt 400 slachtoffers (02/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Live - Oekraïne kondigt explosieve noodtoestand af: burgers mogen wapens dragen uit zelfverdediging (23/02/2022 - De Morgen)
  De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op, maar die maken voorlopig weinig indruk op Moskou. • Lees ook de analyse van Jonathan Holslag: ‘Het is het begin van een oorlog, maar wellicht erger dan de meesten hadden verwacht’ Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 45. Live - Rusland stuurt troepen naar Donetsk en Loehansk, VS spreken over ‘invasie’ en zetten deur open voor strenge sancties (22/02/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen op. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • De voormalige Sovjet-republiek zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. • Rusland heeft de pro-Russische separatistische regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. • Europa en de VS beraden zich over sancties. Duitsland besloot al om de certificering van gaspijpleiding Nord Stream 2 op te schorten. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 46. “De kracht van de tanks zit niet alleen in hun vuurkracht”: waarom de Leopard 2-tanks “onontbeerlijk” zijn voor Oekraïne (17/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Alle ogen zijn gericht op Duitsland: stemt het land deze week in met het leveren van Leopard 2-tanks aan Oekraïne? De tanks hebben “het zwaarst mogelijke kaliber” en worden “onontbeerlijk” genoemd voor het succes van de Oekraïense troepen. Zullen ze de oorlog doen kantelen?
  [naar artikel]
 47. Live - Nationale Veiligheidsraad: ‘Rekening houden met somberste plan, een massale inval’ (23/02/2022 - De Morgen)
  De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op, maar die maken voorlopig weinig indruk op Moskou. • Lees ook de analyse van Jonathan Holslag: ‘Het is het begin van een oorlog, maar wellicht erger dan de meesten hadden verwacht’ Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 48. Achttien Duitse Leopard 2-tanks aangekomen in Oekraïne, bevestigt Scholz (27/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De beloofde achttien Duitse Leopard 2-tanks zijn aangekomen in Oekraïne. Dat heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz bevestigd op een persconferentie met de Nederlandse premier Mark Rutte. Eerder had het weekblad ‘Der Spiegel’ over het nieuws bericht.
  [naar artikel]
 49. Live - ‘Dichte kring rond Poetin wordt doelwit van Europese sancties’ (23/02/2022 - De Morgen)
  De voormalige Sovjet-republiek Oekraïne zoekt toenadering tot het westen. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Rusland heeft de pro-Russische Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk erkend en stuurt nu troepen ‘om de vrede te handhaven’. De VS noemen dat manoeuvre een ‘invasie’. • Europa en de VS leggen Rusland sancties op, maar die maken voorlopig weinig indruk op Moskou. • Lees ook de analyse van Jonathan Holslag: ‘Het is het begin van een oorlog, maar wellicht erger dan de meesten hadden verwacht’ Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy