De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Levenslang mag niet levenslang zijn

Apache

20/01/2023 - 10:54

Beetje bij beetje wordt gemorreld aan het statuut en de rechten van levenslang gestrafte misdadigers.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe is het om levenslang vast te zitten? (18/10/2017 - VRT NWS)
  Wat betekent levenslang? Die vraag stelde ons reportagemagazine Pano aan de 106 levenslang gestraften in Vlaanderen. Nooit eerder werd zo grondig onderzocht hoe deze mensen hun straf zélf ervaren. Een unieke inkijk in het leven van iemand met levenslang.
  [naar artikel]
 2. Krijgt Fred Wittig levenslang of geen straf voor roofmoord? Jury bekijkt compleet tegenovergestelde opties (30/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Duitsland heeft Fred Wittig al levenslang gekregen voor een moord op een autohandelaar in Krefeld. Welke straf moet hij dan vandaag nog krijgen voor de roofmoord op Steve Huypens? De advocaat-generaal vordert levenslang, Wittigs advocaten vinden dat zijn straf in Duitsland volstaat voor de feiten. “In België zou hij voor twee moorden ook levenslang hebben gekregen, we zijn hier niet in Amerika.”
  [naar artikel]
 3. Dader verijdelde aanslag op Thalys krijgt ook in beroep levenslang (08/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op het proces in beroep over de verijdelde aanslag op een Thalys-trein in 2015 is Ayoub El Khazzani donderdag veroordeeld tot levenslang. De schutter had in eerste aanleg ook al levenslang gekregen.
  [naar artikel]
 4. Krijgen Abdeslam en Abrini levenslang, of twee keer levenslang? (11/09/2023 - De Standaard)
  Hoeveel keer kunnen Salah Abdeslam en Mohamed Abrini levenslang krijgen? Op het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel zal de volksjury in de eerste plaats op die vraag een antwoord moeten geven.
  [naar artikel]
 5. “Anderhalf jaar is toch niet levenslang?” (05/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  PaalToen de stijltang van Sarina Beankens anderhalf jaar na aankoop kapot ging, weigerde de verkoper een herstelling onder garantie. “Hij zei: we kunnen moeilijk levenslang garantie geven”, vertelt Sarina. “Anderhalf jaar is toch niet levenslang?”
  [naar artikel]
 6. “23 keer levenslang rijverbod? Dat is als zeggen: rij maar gewoon voort” (06/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een man uit Zonhoven is gisteren al voor de 23ste keer veroordeeld tot een levenslang rijverbod. En hij is niet de enige hardleerse overtreder: om de negen dagen spreken politierechters een levenslang rijverbod uit tegen iemand die in datzelfde jaar al een ander rijverbod kreeg. “We staan machteloos”, klinkt het. Strikter controleren, zwaarder straffen, auto afpakken, begeleiden: niets helpt.
  [naar artikel]
 7. De sleutel van levenslang leren ligt bij het sociaal overleg (26/01/2019 - VRT NWS)
  Maandag werden in het Vlaams parlement vijf prioriteiten door de Europese Commissie gepresenteerd om levenslang leren in Vlaanderen te promoten: inzetten op het ontwikkelen van een leercultuur, betere aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, levenslang leren voor volwassenen versterken, een nieuwe financiering en het beter inzetten van competenties op de werkvloer.
  [naar artikel]
 8. 'Ik verdien levenslang' (12/04/2019 - De Morgen)
  Welke groenten had de politieman in zijn moestuin staan? En gebruikte hij sproeistoffen? Met nieuwsgierige ogen stelde Kim De Gelder (24) de ene na de andere vraag. In enkele opgenomen verhoren geeft hij zichzelf levenslang. 'Ik verdien niet beter.'
  [naar artikel]
 9. De dominee is dood (07/04/2019 - De Morgen)
  Hij kreeg levenslang voor de zesvoudige moord op zijn familie en hij zat die straf ook effectief levenslang uit. Andras Pandy stierf vorige nacht in de ziekenboeg van de gevangenis in Brugge. Hij werd 86 jaar.
  [naar artikel]
 10. Moordenaar die goulash maakte van prostituee krijgt levenslang (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 64-jarige Oostenrijker is in Wenen tot levenslang veroordeeld voor de moord op een prostituee. Alfred U. gebruikte lichaamsdelen van zijn...
  [naar artikel]
 11. Man hoeft niet levenslang naar cel voor moord op zoon (19): jongen was geadopteerd (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Italiaanse man die tot levenslang werd veroordeeld voor het doodsteken van zijn 19-jarige zoon, krijgt een nieuw proces. Dat heeft het Hof van...
  [naar artikel]
 12. Deense uitvinder Peter Madsen krijgt ook in beroep levenslang (26/09/2018 - Metro)
  De levenslange straf voor de Deense uitvinder Peter Madsen is vandaag door het hof van beroep in Kopenhagen bevestigd. In april kreeg de 47-jarige duikbootbouwer levenslang voor moord op de dertigjarige journaliste Kim Wall in zijn duikboot in augustus 2007. Madsen (47) vocht zijn veroordeling tot levenslang aan. Hij had die straf gekregen voor de moord op de Zweedse journaliste op zijn duikboot. In tegenstelling tot het proces in eerste aanleg erkende hij in beroep wel de moord, en vroeg in ruil voor de bekentenis een mildere straf. Die kreeg hij dus niet. In Denemarken komt levenslang in de praktijk gemiddeld op vijftien jaar te staan. bron: Belga Het bericht Deense uitvinder Peter Madsen krijgt ook in beroep levenslang verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Levenslang wonen begint al bij de bouw: 16 tips om je op weg te zetten (16/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er gaat steeds meer aandacht uit naar levenslang wonen. En terecht, want willen we niet allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven? De...
  [naar artikel]
 14. Levenslang leren versterkt verschillen tussen hoog- en laagopgeleiden (04/03/2020 - VRT NWS)
  Levenslang leren leidt ertoe dat de verschillen tussen hoog- en laagopgeleiden wat betreft opleidingsniveau groter worden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Randstad over levenslang leren. Ook blijkt dat werkenden vaker een opleiding volgen dan niet-werkenden.
  [naar artikel]
 15. Levenslang voor Indiër na misbruik dochter (02/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Indiase man (34) die zich vergreep aan zijn tienjarige dochter verdwijnt daarvoor levenslang achter de tralies. Een speciale rechtbank noemde
  [naar artikel]
 16. Bij Axa duurt levenslang enkele jaren (13/04/2019 - De Morgen)
  Axa ligt zwaar onder vuur. De verzekeraar slikt zijn belofte in om houders van de levensverzekering Crest20 levenslang een gegarandeerde rente van 4,75 procent te geven. 'Het gevolg van de aanpassing van het wetgevend kader.'
  [naar artikel]
 17. Metroterrorist New York levenslang de cel in (22/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De terrorist die met een pijpbom een aanslag wilde plegen in de metro van New York, moet levenslang de cel in.
  [naar artikel]
 18. 'We moeten een tandje bijsteken met levenslang leren' (22/11/2021 - De Tijd)
  19:56 Vlaanderen hinkt achterop als het aankomt op levenslang leren. Dat concludeert de Vlaamse Adviesraad voor Innovatie en Ondernemen (VARIO) in zijn nieuwste rapport.
  [naar artikel]
 19. Levenslang en meer dan 1.000 jaar cel voor man die inreed op kerstparade in Wisconsin (17/11/2022 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Wisconsin is een man veroordeeld tot levenslang omdat hij, bijna een jaar geleden, was ingereden op een kerstparade. Er vielen 6 doden en meer dan 60 gewonden. Bij de slachtoffers waren veel kinderen, die meeliepen in de optocht. De man reed op de stoet in na een ruzie met zijn ex-vriendin. Naast levenslang zonder de kans om vervroegd vrij te komen, voegde de rechter symbolisch nog meer dan 1.000 jaar celstraf toe.
  [naar artikel]
 20. Terrorist Abdeslam krijgt levenslang (29/06/2022 - De Tijd)
  21:44 Salah Abdeslam is door een Franse rechtbank veroordeeld tot levenslang. In het najaar staat hij ook in Brussel terecht.
  [naar artikel]
 21. Italiaanse extremist krijgt levenslang voor bomaanslag in 1980 (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een 67-jarige Italiaan heeft levenslang gekregen voor zijn aandeel in het opblazen van een treinstation veertig jaar geleden. Er kwamen toen 85...
  [naar artikel]
 22. Levenslang voor moord op politiek opponent Kem Ley in Cambodja (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 43-jarige man is vandaag wegens de moord op een belangrijke politieke tegenstander van de regering tot levenslang veroordeeld. De arbeider
  [naar artikel]
 23. Levenslang voor ‘slager van Bosnië’ (09/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Bosnisch-Servische generaal Ratko Mladic (78) is definitief tot levenslang veroordeeld voor oorlogsmisdaden en genocide in voormalig Joegoslavië.
  [naar artikel]
 24. Aanslag in Ankara met honderd doden: IS-verdachten krijgen 101 keer levenslang (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Negen mensen die verdacht worden lid te zijn van de terreurorganisatie Islamitische Staat zijn elk veroordeeld tot 101 keer levenslang voor de...
  [naar artikel]
 25. Levenslang voor dader Pokémonmoord (28/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Jonny Van Den Broeck (28), die vorige week schuldig werd bevonden aan de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg is maandagmiddag door het hof van assisen in Antwerpen veroordeeld tot levenslang.
  [naar artikel]
 26. Levenslang voor dader Pokémonmoord (28/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Jonny Van Den Broeck (28), die vorige week al schuldig werd bevonden aan de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg is maandagmiddag door het hof van assisen in Antwerpen veroordeeld tot levenslang.
  [naar artikel]
 27. Levenslang voor moordenaar van vrouw en drie kinderen in Etterbeek (27/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het hof van assisen van Brussel heeft Alam Khorshed deze ochtend veroordeeld tot levenslang wegens de moord op de 30-jarige Rajvir Kaur en haar...
  [naar artikel]
 28. Dader van Pokémonmoord krijgt levenslang (28/10/2019 - De Standaard)
  Jonny Van Den Broeck (28), die vorige week al schuldig werd bevonden aan de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg is maandagmiddag door het hof van assisen in Antwerpen veroordeeld tot levenslang.
  [naar artikel]
 29. FIFA schorst voormalig bestuurslid levenslang (08/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige voorzitter van de Afghaanse voetbalbond, Keramuddin Karim, is door de strafkamer van de ethische commissie van de FIFA levenslang geschorst.
  [naar artikel]
 30. Niet langer levenslang gratis bier voor gepensioneerden van Canadese brouwer (16/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Labatt, de Canadese dochter van AB InBev, wil een einde maken aan het recht van zijn gepensioneerde werknemers op levenslang gratis bier. Dat
  [naar artikel]
 31. Siberische seriemoordenaar opnieuw veroordeeld tot levenslang wegens 56 ontdekte moorden (10/12/2018 - VRT NWS)
  In de Siberische provincie Irkoetsk is seriemoordenaar Michael Popkov opnieuw veroordeeld tot levenslange opsluiting. Popkov zat al levenslang vast voor de moord op 22 vrouwen, nu komt daar een tweede veroordeling tot levenslang bij voor 56 nieuwe moorden. De teller staat nu op 78 slachtoffers.
  [naar artikel]
 32. Minderjarige kreeg in 1972 levenslang voor moord, nu komt hij mogelijk vrij (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na bijna 50 jaar in de gevangenis, mag een Amerikaanse gedetineerde mogelijk dromen van een vrijlating. David Bennett (66) kreeg als minderjarige een levenslange celstraf na te zijn veroordeeld voor moord. In Michigan betekende 'levenslang’ in 1972 écht levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating. De wetgeving gold ook voor minderjarigen.
  [naar artikel]
 33. Man met levenslang rijverbod opgesloten in gevangenis (17/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een bestuurder die levenslang rijverbod heeft, is vrijdag in de gevangenis van Hasselt opgesloten. De man werd vrijdagvoormiddag in de Boomkensstraat in Runkst aan de kant gehaald omdat op zijn auto een gestolen nummerplaat hing. De auto bleek niet ingeschreven, gekeurd en verzekerd te zijn. De bestuurder, die al een levenslang rijverbod kreeg opgelegd, testte positief op het gebruik van drugs. Hij bleek ook nog een gevangenisstraf open te hebben staan. De bestuurder werd gearresteerd en naar de gevangenis gebracht. (mm)
  [naar artikel]
 34. Franse rechtbank veroordeelt Carlos de Jakhals tot levenslang voor aanslag uit 1974 (28/03/2017 - De Redactie)
  De Venezolaanse terrorist Ilich Ramírez Sánchez (67) is in Parijs veroordeeld tot levenslang. Die termijn komt bij twee andere levenslange veroordelingen.
  [naar artikel]
 35. Kapot achterlicht levert fietser levenslang rijverbod op (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 26-jarige man uit Blankenberge heeft in de Brugse politierechtbank een levenslang rijverbod gekregen, nadat hij eerder dit jaar geklist werd op...
  [naar artikel]
 36. Levenslang voor corrupte Chinese communistische partijbaas (08/05/2018 - VRT NWS)
  In China is Sun Zhengcai, een rijzende ster binnen de communistische partij, veroordeeld tot levenslang.  Hij zou zo'n 20 miljoen euro aan steekpenningen hebben ontvangen. 
  [naar artikel]
 37. Guinee schorst Paul Put levenslang en legt monsterboete op (17/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Guinese voetbalbond heeft Paul Put (63) veroordeeld voor corruptie. De Belgische coach is levenslang geschorst en krijgt een boete van liefst...
  [naar artikel]
 38. Levenslang voor seriemoordenaar Cyprus (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Grieks-Cypriotische militair die vijf vrouwen en twee jonge meisjes heeft vermoord op Cyprus, is daar nu veroordeeld tot zeven keer levenslang....
  [naar artikel]
 39. Belg krijgt levenslang in Cambodja voor drugssmokkel (22/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Cambodjaanse rechtbank heeft een 34-jarige Belg tot levenslang veroordeeld omdat hij had geprobeerd meer dan een kilo cocaïne het koninkrijk...
  [naar artikel]
 40. Eindelijk gerechtigheid: man die Stephanie (10) verkrachtte en van brug smeet valt 27 jaar na moord door de mand en krijgt levenslang (30/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Moord verjaart niet in Duitsland en dat is maar goed ook.” Dat zei de rechter vanmorgen toen hij de 66-jarige Hans-Joachim G. tot levenslang...
  [naar artikel]
 41. Ik werd verliefd op een moordenaar. De man van Lut zit levenslang in de gevangenis (25/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hoe zwaar is het om getrouwd te zijn met iemand die levenslang in de gevangenis zit? Lut Van Goidsenhoven weet hoe dat voelt. Op Radio 1 getuigde ze daar, naar aanleiding van de Nationale Dagen van de Gevangenis, zaterdagochtend over.
  [naar artikel]
 42. Ik werd verliefd op een moordenaar. De man van Lut zit levenslang in de gevangenis (25/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoe zwaar is het om getrouwd te zijn met iemand die levenslang in de gevangenis zit? Lut Van Goidsenhoven weet hoe dat voelt. Op Radio 1 getuigde ze daar, naar aanleiding van de Nationale Dagen van de Gevangenis, zaterdagochtend over.
  [naar artikel]
 43. Twintiger die Britse premier May wilde onthoofden krijgt levenslang (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een aanhanger van Islamitische Staat is door een Britse rechtbank veroordeeld tot levenslang en verdwijnt voor minstens dertig jaar achter de...
  [naar artikel]
 44. Levenslang voor jihadist die aanslagen plande in Londen, New York en Washington (03/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een jongeman van 19 jaar is vandaag door een Londense rechtbank veroordeeld tot levenslang voor het plannen van een bomaanslag in Oxford Street.
  [naar artikel]
 45. Eindelijk doorgebroken: levenslang leren (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bijna acht op de tien Limburgse bedrijfsleiders geeft aan dat levenslang leren actief wordt gestimuleerd binnen het bedrijf. Een cijfer dat niemand had durven vermoeden.
  [naar artikel]
 46. Zeven Turkse soldaten krijgen levenslang voor staatsgreep (10/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ruim een jaar na de couppoging in Turkije zijn zeven soldaten tot levenslang veroordeeld. Een rechtbank in Istanboel achtte de beklaagden onder...
  [naar artikel]
 47. Minderjarige kreeg levenslang voor moord, nu bijna 50 jaar later komt hij mogelijk vrij (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na bijna 50 jaar in de gevangenis, mag een Amerikaanse gedetineerde mogelijk dromen van een vrijlating. David Bennett (66) kreeg als minderjarige een levenslange celstraf na te zijn veroordeeld voor moord. In Michigan betekende levenslang in 1972 écht levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating. De wetgeving gold ook voor minderjarigen.
  [naar artikel]
 48. Levenslang voor koppel dat zoontje dood injoeg (13/04/2019 - De Morgen)
  Uitgehongerd en moegetergd bezweek de Britse jongen Daniel Pelka in maart, nadat zijn moeder en haar vriend hem maandenlang mishandelden. Zij werden gisteren veroordeeld tot levenslang. Het is niet de eerste kindermoord die Groot-Brittannië verbijstert, maar alweer greep niemand in.
  [naar artikel]
 49. Vader Sofie Muylle reageert op strafmaat Alexandru Caliniuc: “Ik heb door zijn daden wel levenslang gekregen” (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alexandru Caliniuc (27) krijgt 25 jaar cel voor de moord op en verkrachting van Sofie Muylle. Het openbaar ministerie had levenslang gevraagd, maar er is rekening gehouden met zijn leeftijd en blanco strafblad. Daniël Muylle (64), de vader van Sofie, vindt de straf niet zwaar genoeg: “Ik heb wel levenslang gekregen, ik zal nooit meer dezelfde Daniël zijn, de vader van Sofie. Ik ben niet ontgoocheld in het gerecht. Zij beslissen, ik moet het ondergaan en ik moet het aanvaarden.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy