De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Frankrijk tot stilstand gebracht door protesten van werknemers

De Wereld Morgen

21/01/2023 - 21:25

Frankrijk kwam de afgelopen week bijna tot stilstand door hevig protest tegen de plannen van president Macron om de pensioenleeftijd met twee jaar te verhogen. Frankrijk heeft een sterke strijdtraditie, dit is mogelijk het begin van een brede en hevige protestbeweging. Het worden nog spannende weken bij onze zuiderburen. The post Frankrijk tot stilstand gebracht door protesten van werknemers appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Protesten in Frankrijk na uitslag presidentsverkiezingen: “Noch Macron, noch Le Pen, revolutie” (25/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Frankrijk hebben zondagavond in verschillende steden protesten plaatsgevonden na de presidentsverkiezingen, die door aftredend president Emmanuel Macron zijn gewonnen. Zo kwamen onder meer in Parijs, Lyon en Rennes mensen op straat.
  [naar artikel]
 2. Protesten in Frankrijk na uitslag presidentsverkiezingen: “Noch Macron, noch Le Pen, revolutie” (25/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Frankrijk hebben zondagavond in verschillende steden protesten plaatsgevonden na de presidentsverkiezingen, die door aftredend president Emmanuel Macron zijn gewonnen. Zo kwamen onder meer in Parijs, Lyon, en Rennes mensen op straat.
  [naar artikel]
 3. Geseinde Audi RS6 na achtervolging met 240 km/u langs E17 tot stilstand gebracht (05/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Langs de E17 in Kruisem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een geseinde Audi RS6 van een Franse automobilist tot stilstand gebracht. Dat gebeurde na een achtervolging tussen Kortrijk en Kruisem aan snelheden tot liefst 240 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 4. Geseinde Audi RS6 na achtervolging aan 240 km/u langs E17 tot stilstand gebracht (05/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Langs de E17 in Kruisem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een geseinde Audi RS6 van een Franse automobilist tot stilstand gebracht. Dat gebeurde na een achtervolging tussen Kortrijk en Kruisem aan snelheden tot liefst 240 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 5. Politie pakt een van dé gezichten van protesten in Hongkong op (30/08/2019 - VRT NWS)
  Eén van de gezichten van de protesten in Hongkong is opgepakt door de politie. Joshua Wong werd volgens medestanders vanop straat plots in een auto geduwd. Later werd duidelijk dat hij naar een politiebureau was gebracht. Het is nog niet duidelijk waarvan Wong beschuldigd wordt. Dit weekend staan er weer grootschalige protesten gepland in Hongkong.
  [naar artikel]
 6. Belgische ex-Ikea-baas in Frankrijk noemt spionage werknemers ‘geïsoleerde gevallen’ (26/03/2021 - Express)
  Dat er bij Ikea in Frankrijk werknemers werden bespioneerd, wordt door de Belgische ex-topman van Ikea Frankrijk, Stefan Vanoverbeke, afgedaan als ‘geïsoleerde gevallen’. Het ging zeker niet om ‘Ikea-beleid’, zo zei hij vrijdag voor de rechtbank in Versailles. Vanoverbeke, die de Franse Ikea-activiteiten leidde van 2010 tot 2015, verklaarde zelf ook ‘geschokt’ te zijn door […] The post Belgische ex-Ikea-baas in Frankrijk noemt spionage werknemers ‘geïsoleerde gevallen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Belgische goederentrein stond enkele uren stil na sabotage in Frankrijk (24/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een goederentrein van Lineas heeft dinsdag enkele uren stilgestaan in het noorden van Frankrijk. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF was er sabotage in het spel. De trein werd eerst tot stilstand gebracht met klappers. Nadien werden volgens de SNCF remkabels overgesneden. Inmiddels blijft een staking bij het Franse spoor duren.
  [naar artikel]
 8. Werknemers ING-Frankrijk vernemen per ongeluk ontslag (24/02/2017 - De Tijd)
  18:19 Tientallen werknemers van ING Direct in Frankrijk lazen in een mail van de personeelsdirecteur dat hun job in gevaar was. Maar die mail was eigenlijk voor de directie bedoeld...
  [naar artikel]
 9. Ondanks felle protesten legt Frankrijk het filmen van agenten aan banden: tot 45.000 euro boete (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks felle protesten gaat Frankrijk het filmen en fotograferen van agenten aan banden leggen. Tegenstanders spreken onder meer over een aantasting van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting.
  [naar artikel]
 10. Staking brengt Franse verkeer tot stilstand (06/12/2019 - Metro)
  Vanwege de staking bij spoormaatschappij SNCF en de Parijse openbaarvervoermaatschappij RATP is er vandaag in Frankrijk grote verkeershinder. Vooral in de regio Parijs staan de auto’s in de file, berichten Franse media. Verschillende vakbonden hadden opgeroepen tot het protest tegen de geplande pensioenhervorming. Ook in scholen, openbare diensten, ziekenhuizen en bij justitie wordt het werk neergelegd. De pensioenhervorming maakt komaf met het grote aantal afzonderlijke systemen voor bepaalde beroepsgroepen. Werknemers zullen ook langer moeten werken. Vooral bij het spoorwegverkeer dreigen de protesten langer aan te houden. “Ik denk dat de beweging de komende dagen blijft duren”, zei Jean-Baptiste Djebbari, staatssecretaris van Transport, aan nieuwszender BFMTV. De SNCF kondigde aan dat slechts een op de tien hogesnelheidstreinen zou rijden. Op het regionale net zou de situatie gelijkaardig zijn. Ook het treinverkeer van en naar België is sterk verstoord. Metro’s in de hoofdstad rijden aan een lagere frequentie of helemaal niet. Er zijn ook verschillende betogingen gepland. Bron: Belga   Het bericht Staking brengt Franse verkeer tot stilstand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Staking brengt Franse verkeer tot stilstand (05/12/2019 - Metro)
  Vanwege de staking bij spoormaatschappij SNCF en de Parijse openbaarvervoermaatschappij RATP is er vandaag in Frankrijk grote verkeershinder. Vooral in de regio Parijs staan de auto’s in de file, berichten Franse media. Verschillende vakbonden hadden opgeroepen tot het protest tegen de geplande pensioenhervorming. Ook in scholen, openbare diensten, ziekenhuizen en bij justitie wordt het werk neergelegd. De pensioenhervorming maakt komaf met het grote aantal afzonderlijke systemen voor bepaalde beroepsgroepen. Werknemers zullen ook langer moeten werken. Vooral bij het spoorwegverkeer dreigen de protesten langer aan te houden. “Ik denk dat de beweging de komende dagen blijft duren”, zei Jean-Baptiste Djebbari, staatssecretaris van Transport, aan nieuwszender BFMTV. De SNCF kondigde aan dat slechts een op de tien hogesnelheidstreinen zou rijden. Op het regionale net zou de situatie gelijkaardig zijn. Ook het treinverkeer van en naar België is sterk verstoord. Metro’s in de hoofdstad rijden aan een lagere frequentie of helemaal niet. Er zijn ook verschillende betogingen gepland. bron: Belga   Het bericht Staking brengt Franse verkeer tot stilstand verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Frankrijk roept landgenoten op Pakistan te verlaten na anti-Franse protesten (16/04/2021 - Express)
  Frankrijk heeft zijn landgenoten opgeroepen om Pakistan tijdelijk te verlaten vanwege anti-Franse protesten over het hele land.  De Franse ambassade in Pakistan heeft alle landgenoten en ondernemingen geadviseerd het land tijdelijk te verlaten omwille van ‘ernstige bedreigingen voor de Franse belangen in Pakistan’. Het vertrek uit het land wordt geregeld met commerciële luchtvaartmaatschappijen. Betogers trekken […] The post Frankrijk roept landgenoten op Pakistan te verlaten na anti-Franse protesten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Russische troepen aan stadsrand Lysytsjansk tot stilstand gebracht (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het oosten van Oekraïne zijn Russische troepen tot stilstand gebracht aan de stadsrand van Lysytsjansk. Dat meldt het Oekraïense leger. Volgens de generale staf in Kiev zijn daarbij flinke verliezen toegebracht aan het Russische leger, dat nu reserves naar het front zou moeten sturen. De Russen proberen de stad, die volgens de gouverneur van Loehansk nu geheel binnen het bereik van Russisch vuur ligt, te omsingelen.
  [naar artikel]
 14. Bijna 100 politiemensen gewond bij protesten in Frankrijk (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij talrijke betogingen tegen een nieuwe wet voor ‘algemene veiligheid’ en tegen politiegeweld zijn in Frankrijk zaterdag bijna 100 agenten en gendarmes gewond geraakt. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zondag op Twitter. Er zijn tijdens de protesten en ongeregeldheden 81 mensen gearresteerd
  [naar artikel]
 15. Zo is de dodelijke vrachtwagen tot stoppen gebracht (15/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Pas na een dodelijke rit van 1,7 kilometer vol dood en vernieling is de vrachtwagen van Mohamed Bouhlel tot stoppen gebracht. Maar hoe is de vrachtwagen tot stilstand gebracht en waarom heeft het zo lang geduurd voor de politie én een heldhaftige omstander een eind konden maken aan de dodelijke rit?
  [naar artikel]
 16. Zo is de dodelijke vrachtwagen tot stoppen gebracht (15/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Pas na een dodelijke rit van 1,7 kilometer vol dood en vernieling is de vrachtwagen van Mohamed Bouhlel tot stoppen gebracht. Maar hoe is de vrachtwagen tot stilstand gebracht en waarom heeft het zo lang geduurd voor de politie én een heldhaftige omstander een eind konden maken aan de dodelijke rit?
  [naar artikel]
 17. Belgische ex-Ikea-baas in Frankrijk noemt spionage werknemers "geïsoleerde gevallen" (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dat er bij Ikea in Frankrijk werknemers werden bespioneerd, wordt door de Belgische ex-topman van Ikea Frankrijk, Stefan Vanoverbeke, afgedaan als "geïsoleerde gevallen". Het ging zeker niet om "Ikea-beleid", zo zei hij vrijdag voor de rechtbank in Versailles. Vanoverbeke, die de Franse Ikea-activiteiten leidde van 2010 tot 2015, verklaarde zelf ook "geschokt" te zijn door de spionagemethodes.
  [naar artikel]
 18. Frankrijk is wereldkampioen staken, België staat ook bovenaan de lijst (15/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jaarlijks gaan er in België gemiddeld 71 arbeidsdagen per 1.000 werknemers verloren als gevolg van stakingen, zo blijkt uit een analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI voor de periode 2006-2015. Ons land staat daarmee op de vierde plaats. Frankrijk is wereldkampioen met 123 dagen per 1.000 werknemers, gevolgd door Denemarken (122) en Canada (79).
  [naar artikel]
 19. Frankrijk is wereldkampioen staken, België staat ook bovenaan de lijst (15/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Jaarlijks gaan er in België gemiddeld 71 arbeidsdagen per 1.000 werknemers verloren als gevolg van stakingen, zo blijkt uit een analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI voor de periode 2006-2015. Ons land staat daarmee op de vierde plaats. Frankrijk is wereldkampioen met 123 dagen per 1.000 werknemers, gevolgd door Denemarken (122) en Canada (79).
  [naar artikel]
 20. Bestuurder rijdt door 17 rode lichten in gesloten Gotthardtunnel (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een automobilist is woensdagavond 17 keer door het rood gereden in de Gotthardtunnel, die wegens wegwerkzaamheden was afgesloten voor het verkeer. Hij werd uiteindelijk na 4 kilometer tot stilstand gebracht door de politie.
  [naar artikel]
 21. Factcheck: nee, het Franse protest tegen de coronapas wordt in België niet verzwegen (11/08/2021 - Knack)
  Op Facebook post een man een foto met het bijschrift 'Frankrijk, massale protesten. Hier verzwegen!'. De foto blijkt gemaakt tijdens een Parijse betoging van de gele hesjes in 2018. Over de recente protesten in Frankrijk, tegen de invoering van de 'pass sanitaire', wordt in de Belgische media wel degelijk bericht.
  [naar artikel]
 22. Engie geeft 41.000 Franse werknemers premie (17/12/2018 - Metro)
  De Franse energiereus Engie gaat een uitzonderlijke premie van 600 euro uitbetalen aan 41.000 van zijn werknemers in Frankrijk. Engie gaat daarmee in op een oproep van president Emmanuel Macron. Macron had de werkgevers in Frankrijk opgeroepen om, op vrijwillige basis, een eindejaarspremie uit te betalen aan de werknemers. De (onbelaste) premie moet de koopkracht opkrikken. Frankrijk staat onder hoogspanning, nadat onvrede over onder meer het gebrek aan koopkracht had geleid tot wijdverspreid protest, aangevoerd door de ‘gele hesjes’. Engie gaat nu een premie van 600 euro uitbetalen aan 41.000 werknemers in Frankrijk. Het gaat om personeelsleden die bruto minder dan 2.500 euro verdienen. De maatregel zal Engie 25 miljoen euro kosten. Het energiebedrijf, in België moederbedrijf van Electrabel, schaart zich zo in een hele rij van grote Franse bedrijven die positief hebben geantwoord op de oproep van de president. Onder meer Orange, Total, de Franse spoorwegen en Michelin gingen Engie al voor. De spoorwegen gaan meer dan honderdduizend werknemers een premie uitbetalen. bron: Belga Het bericht Engie geeft 41.000 Franse werknemers premie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Verhoogde CO-waarde bij bedrijf T&A: 36 werknemers naar het ziekenhuis gebracht (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het bedrijf T&A (Technics & Applications) op de Klaus-Michael Kuehnelaan in Geel werd dinsdagnamiddag een verhoogde CO-concentratie vastgesteld. In totaal zijn 36 werknemers naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand van hen is er erg aan toe. De oorzaak is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 24. Black Lives Matter-activist redt extreemrechtse tegenbetoger tijdens gewelddadige protesten in Londen (14/06/2020 - De Morgen)
  Opmerkelijke beelden uit Londen: een man die door omstanders werd geïdentificeerd als een ultrarechtse demonstrant werd zaterdag, na in elkaar geslagen te zijn tijdens de Black Lives Matter-protesten in Londen, in veiligheid gebracht door een zwarte activist. De vijandigheid werd even aan de kant geschoven.
  [naar artikel]
 25. Vrouwenmoorden in Frankrijk wakkeren feminisme aan: ‘Papa heeft mama vermoord met een mes’ (01/09/2020 - De Morgen)
  Nu steeds meer Franse vrouwen worden vermoord door hun partner of ex ? 146, vorig jaar ? flakkeren feministische protesten op in Frankrijk, ook tegen seksueel geweld en seksisme. We liepen mee met de actiegroep Collages Féminicides.
  [naar artikel]
 26. House of HR naar 6.000 werknemers door nieuwe overnames (04/11/2022 - De Tijd)
  15:45 De Belgische uitzendreus House of HR krijgt door twee nieuwe overnames, in Nederland en Frankrijk, in een klap bijna 1.000 extra werknemers.
  [naar artikel]
 27. Kremlin verdraait woorden Macron over protesten gele hesjes in Frankrijk (22/08/2019 - Metro)
  Het Kremlin heeft uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron over de protesten van de zogenaamde gele hesjes voor het Russische publiek in het volledige tegendeel verdraaid. Op de website van het Kremlin was vandaag in het Russisch te lezen en te horen dat Macron bij zijn ontmoeting met president Vladimir Poetin aan de Franse Riviera had gezegd, dat de gele hesjes niet aan de verkiezingen hadden kunnen deelnemen. “Ze konden dat niet vrij doen”, luidde het in het Russisch. Intussen was de schriftelijke versie al aangepast. Volgens mediaberichten had het Kremlin aanvankelijk alleen de Engelse vertaling gecorrigeerd. Macron had in een verwijzing naar de uitsluiting van oppositiekandidaten bij de verkiezingen voor een nieuwe stadsraad in Moskou op 8 september eigenlijk gezegd dat de gele hesjes in Frankrijk tenminste toch vrij konden deelnemen aan de verkiezingen. De Franse krant Le Parisien schreef dat het Kremlin de Russische publieke opinie manipuleert door de woorden van een buitenlands staatsleider verkeerd te vertalen en te censureren. Zo werd de opmerking van Macron dat Frankrijk een land is waar mensen zich vrij kunnen uiten en vrij aan protesten kunnen deelnemen, volledig weggelaten. Poetin had maandag in het licht van de protesten van de Russische oppositie gewaarschuwd voor toestanden zoals in Frankrijk. Hij wil rust in zijn land, aldus de Russische president. In Moskou waren er de voorbije maand duizenden arrestaties. Het geweld van de politie tegen vreedzame burgers stuit internationaal op kritiek. Macron was trouwens niet opgezet met de vergelijking van Poetin met de protesten van de gele hesjes in Frankrijk. Bron: Belga   Het bericht Kremlin verdraait woorden Macron over protesten gele hesjes in Frankrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Het jodentransport gestopt door Brusselse studenten (12/04/2019 - De Morgen)
  Op 19 april 1943 werd, ergens tussen Boortmeerbeek en Haacht, een trein vol joodse gedeporteerden richting Auschwitz tot stilstand gebracht door drie jonge, Brusselse verzetsstrijders. Het relaas vormde de inspiratie voor het aangrijpende striptweeluik 'Het konvooi'.
  [naar artikel]
 29. 'Ik ben nu 23 en vind een relatie niet langer stom, maar ik weet de goede vorm niet' (03/06/2017 - De Morgen)
  Anna (23) heeft nog altijd een A4'tje van toen ze kind was met de boodschap dat ze geen liefje wilde. Want verkering betekent stilstand, volgens haar, 'maar misschien veroorzaakt mijn angst voor stilstand juist stilstand'.
  [naar artikel]
 30. Protesten in Nederland en Frankrijk tegen coronamaatregelen (21/08/2021 - De Tijd)
  19:54 In Nederland en Frankrijk komen dit weekeinde tienduizenden op de been tegen coronamaatregelen. In Nederland gaat het over maatregelen voor de evenementensector, in Frankrijk is de gezondheidspas het ...
  [naar artikel]
 31. Beeldenstorm anno 2020: waarom vallen iconische figuren van hun sokkel? (13/06/2020 - De Standaard)
  De dood van George Floyd in Minneapolis op 25 mei heeft heel wat teweeg gebracht. Over de hele wereld zijn er protesten tegen racisme en politiegeweld. Tijdens die protesten worden standbeelden geviseerd. Ook belangrijke historische figuren worden niet gespaard. Bekijk het in de video hierboven.
  [naar artikel]
 32. Onrust in Hongarije door nieuwe "slavenwet": "Je kan wel zien dat de mensen enorm boos zijn" (13/12/2018 - VRT NWS)
  In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is het tot diep in de nacht onrustig geweest door protesten tegen de zogenoemde "slavenwet", die gisteren gestemd werd in het parlement. Daardoor kunnen werknemers vanaf nu gedwongen worden om 400 uur per jaar over te werken, voordien was dat 250 uur. Na de stemming braken de protesten los. "Het was behoorlijk heftig", zegt onze correspondent in Hongarije Stefan Bos. "Je kan wel zien dat de mensen enorm boos zijn."
  [naar artikel]
 33. Peruaanse mijnbouw getroffen door protesten: verschillende sites geteisterd door brandstichting en wegblokkades (18/01/2023 - Express)
  De Peruaanse kopermijn van mijnbouwgigant Glencore werkt momenteel op “beperkte” capaciteit als gevolg van de aanhoudende protesten in het land. De faciliteit is vorige week meerdere malen aangevallen door demonstranten, aldus het bedrijf. De essentie: Peru, de tweede grootste koperproducent ter wereld, wordt momenteel geteisterd door aanhoudende protesten. Vooral in het rurale achterland is het […]
  [naar artikel]
 34. Vlaamse Ikea-baas staat terecht voor spionage van 200 werknemers (23/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meubelgigant Ikea staat in Frankrijk terecht omdat het met medewerking van privédetectives en agenten zijn eigen werknemers bespioneerde. Bij de beklaagden: Stefan Vanoverbeke, Vlaming en destijds grote baas van Ikea Frankrijk.
  [naar artikel]
 35. Stijn Meuris staat opnieuw voor groter publiek met Stilstand (30/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Stijn Meuris heeft voor het eerst weer mogen optreden voor een iets groter publiek met zijn theaterstuk de Stilstand. In het Depot in Leuven bracht hij voor enkele honderden mensen een monoloog over de stilstand die we allemaal hebben gevoeld door corona. Maar ook over de hartstilstand die Meuris vorig jaar zelf meemaakte.
  [naar artikel]
 36. Amazon in het nauw door aanhoudend protest bij werknemers (05/05/2020 - Express)
  Zowel in thuisland Amerika als in Frankrijk staat e-commercereus Amazon onder vuur omdat het zijn personeel onvoldoende zou beschermen tegen... The post Amazon in het nauw door aanhoudend protest bij werknemers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Technische werkloosheid: hoe doet België het nu echt tegenover Duitsland en Frankrijk? (23/04/2020 - Knack)
  Ongeveer een vijfde van alle werknemers zit in een of andere vorm van technische werkloosheid. Meer dan in Duitsland, aanzienlijk minder dan in Frankrijk. 'In België wordt er makkelijk overeenstemming gezocht tussen werknemers en werkgevers', zegt arbeidseconoom Stijn Baert (UGent).
  [naar artikel]
 38. Kremlin verdraait woorden Macron over protesten gele hesjes in Frankrijk (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Kremlin heeft uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron over de protesten van de zogenaamde gele hesjes voor het Russische publiek in...
  [naar artikel]
 39. Volgens Belgische ex-baas van Ikea in Frankrijk was spionage “geen beleid” (27/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat er bij Ikea in Frankrijk werknemers werden bespioneerd, wordt door de Belgische voormalige topman Stefan Vanoverbeke afgedaan als “geïsoleerde gevallen”.
  [naar artikel]
 40. Stellantis geeft werknemers in Frankrijk 1.400 euro extra wegens inflatie (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Stellantis gaat een meerderheid van zijn werknemers in Frankrijk gemiddeld 1.400 euro extra betalen in oktober, wegens de inflatie. Een verhoging van de lonen komt er evenwel niet.
  [naar artikel]
 41. VIDEO. Koelbloedige chauffeur brengt bejaarde spookrijder tot stilstand (24/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Door koelbloedig ingrijpen van Rick Bormans uit het Nederlands-Limburgse Simpelveld is een bejaarde Duitse spookrijder zaterdagmorgen tot stoppen gebracht. Dat meldt de krant De Limburger.
  [naar artikel]
 42. 10.000 mensen geëvacueerd door bosbranden in Zuid-Frankrijk (26/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bosbranden in het zuiden van Frankrijk hebben tot een massale evacuatie geleid. Afgelopen nacht werden 10.000 mensen in veiligheid gebracht voor
  [naar artikel]
 43. Frankrijk neemt Silicon Valley in het vizier door aandelen voor werknemers aantrekkelijker te maken (20/01/2020 - Express)
  De Franse president Emmanuel Macron wil door een versoepeling van die wetgeving meer techtalent aantrekken. Maandag kondigt de Franse president Emmanuel Macron maatregelen aan die het eenvoudiger moeten maken om aandelenpaketten te voorzien voor Frans personeel in multinationals. Brain drain De hervormingen komen er nadat een 500-tal Europese start-ups de landen van de EU hadden […] The post Frankrijk neemt Silicon Valley in het vizier door aandelen voor werknemers aantrekkelijker te maken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Detachering EU-werknemers populair bij grote bouwbedrijven: 7% minder binnenlandse werknemers (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mede door de toenemende detachering van EU-werknemers in ons land is het aantal binnenlands werknemers in de bouwsector in de periode 2011-2015
  [naar artikel]
 45. Detachering EU-werknemers populair bij grote bouwbedrijven: 7% minder binnenlandse werknemers (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mede door de toenemende detachering van EU-werknemers in ons land is het aantal binnenlands werknemers in de bouwsector in de periode 2011-2015
  [naar artikel]
 46. Detachering EU-werknemers populair bij grote bouwbedrijven: 7% minder binnenlandse werknemers (27/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mede door de toenemende detachering van EU-werknemers in ons land is het aantal binnenlands werknemers in de bouwsector in de periode 2011-2015
  [naar artikel]
 47. Een jaar cel gevorderd tegen ex-CEO van Ikea Frankrijk wegens bespioneren van werknemers (30/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Versailles heeft dinsdag drie jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel, gevorderd tegen een voormalige topman van Ikea Frankrijk. Die zou de opdracht hebben gegeven tot de installatie van een systeem waarmee honderden werknemers of sollicitanten illegaal in het oog werden gehouden.
  [naar artikel]
 48. Jaar effectief gevorderd tegen ex-CEO van Ikea Frankrijk wegens bespioneren van werknemers (30/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van Versailles heeft dinsdag drie jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel, gevorderd tegen een voormalige topman van Ikea Frankrijk. Die zou de opdracht hebben gegeven tot de installatie van een systeem waarmee honderden werknemers of sollicitanten illegaal in het oog werden gehouden.
  [naar artikel]
 49. Derde weekend van protesten tegen omstreden wet in Frankrijk: situatie loopt uit de hand in Parijs (12/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Duizenden demonstranten zijn zaterdag in Frankrijk voor het derde opeenvolgende weekeinde de straat opgetrokken om te protesteren tegen een controversiële veiligheidswet die het filmen van de politie zou beperken. In de hoofdstad marcheerden enkele duizenden demonstranten geflankeerd door de oproerpolitie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy