De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Auteur Saskia De Coster sluit zich maand op in KMSKA

De Standaard

23/01/2023 - 21:21

Schrijver Saskia De Coster zal zich een maand laten opsluiten in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Bezoekers kunnen dan zien hoe ze haar roman afwerkt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Auteur Saskia De Coster logeert gedurende een maand in KMSKA voor kunstproject (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Schrijver en kunstenaar Saskia De Coster zal zich een maand lang laten opsluiten in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Dat doet ze voor een kunstproject waarbij het schrijfproces wordt onderzocht wanneer de auteur zich volledig loskoppelt van de maatschappij en allerhande communicatievormen.
  [naar artikel]
 2. ‘De consensus is er: pedofilie is zeker geen schaduwkant van iedere mens’: Saskia De Coster reageert op Delphine Lecompte (14/08/2021 - De Morgen)
  Saskia de Coster is auteur, writer in residence aan de KU Leuven en De Morgen-columnist.
  [naar artikel]
 3. Saskia De Coster: 'Als kind had ik een platonische crush op Alexander de Grote' (11/11/2018 - Knack)
  Saskia De Coster is auteur. Ze legt de laatste hand aan haar nieuwe roman Nachtouders. Maar hoe is zij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had zij 21 minuten en 34 seconden nodig.
  [naar artikel]
 4. Saskia De Coster breekt een lans voor het mecenaat (26/01/2020 - Knack)
  In Vlaanderen is 'mecenaat' een vies woord. Maar als de overheid in haar subsidiebeleid kiest voor dode kunst, vraagt auteur Saskia De Coster zich af, is samenwerken met particulieren die vol voor een kunstenaar gaan dan niet wenselijker?
  [naar artikel]
 5. Mysterieuze "manuscriptendief" die ook bij auteur Saskia De Coster toesloeg, verschijnt voor rechter: "Hij kende literaire veld goed" (06/01/2023 - VRT NWS)
  In New York verschijnt Filippo Bernardini voor de rechter, beter bekend als de "manuscriptendief". Jarenlang ontfutselde hij in z'n eentje honderden ongepubliceerde manuscripten van onder meer de beste schrijvers ter wereld. De Vlaamse auteur Saskia De Coster was zelf het doelwit van de ambitieuze fraudeur en doet het verhaal.
  [naar artikel]
 6. Saskia De Coster wordt 'huisschrijver' KULeuven (19/05/2020 - De Tijd)
  14:21 Saskia De Coster is de eerste 'writer-in-residence' van de KU Leuven. 'Ik wil de grenzen tussen kunst en wetenschap aftasten.'
  [naar artikel]
 7. Jurylid Saskia De Coster over de 'Prijs voor het Belangrijkste Boek': 'Het hoeft geen bestseller te zijn' (04/11/2021 - Knack)
  De nieuwe 'Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar' wil het maatschappelijke belang van het boek vieren. Jurylid en auteur Saskia De Coster geeft uitleg.
  [naar artikel]
 8. Saskia De Coster (06/04/2019 - De Morgen)
  Saskia De Coster is schrijver en De Morgen-columnist. @saskiadecoster op Twitter.
  [naar artikel]
 9. "De sekte van Saskia": schrijfster Saskia de Coster in de bres voor meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen (21/01/2021 - VRT NWS)
  Ongelijkheid wegwerken en meer vrouwelijke stemmen laten horen, dat is de bedoeling van de online voorstelling "De sekte van Saskia", met schrijfster Saskia de Coster en "zusters" uit de wereld van de letteren, het theater en de muziek. Vanaf nu digitaal te bekijken via Behoud de Begeerte.
  [naar artikel]
 10. Saskia De Coster als enige Belgische schrijver op shortlist Libris Literatuur Prijs (02/03/2020 - VRT NWS)
  Saskia De Coster maakt dit jaar als enige Belgische schrijver kans om de Libris Literatuur Prijs te winnen. Dat heeft juryvoorzitter Ionica Smeets maandag gemeld in Amsterdam. Voor de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar ligt een geldbedrag klaar van 50.000 euro.
  [naar artikel]
 11. De Morgen-columniste Saskia De Coster als enige Belg op shortlist Libris Literatuur Prijs (02/03/2020 - De Morgen)
  De Morgen-columniste Saskia De Coster maakt dit jaar als enige Belgische schrijver kans om de Libris Literatuur Prijs te winnen. Dat heeft juryvoorzitter Ionica Smeets vandaag gemeld in Amsterdam. Voor de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar ligt een geldbedrag klaar van 50.000 euro.
  [naar artikel]
 12. Schrijfster Saskia De Coster zoekt uit: levert hardlopen betere romans op? (27/03/2021 - De Tijd)
  02:30 Saskia De Coster, verslaafd aan joggen, schrijft beter als ze loopt. Hoe kan dat? De schrijfster stelde de vraag aan de wetenschap. Aan de KU Leuven is ze nu het onderwerp van een experiment. ‘Ik hoop...
  [naar artikel]
 13. Best reactionair, dat idee van een stelletje wanhopige programmamakers bij VTM (08/10/2021 - De Morgen)
  Saskia de Coster is auteur en writer in residence aan de KU Leuven.
  [naar artikel]
 14. #MeToo in de academische wereld: een verhaal van Saskia De Coster (05/09/2019 - Knack)
  Ook het academische bastion heeft een lange traditie van grensoverschrijdend gedrag. Saskia De Coster schreef een verhaal, geïnspireerd door eigen ervaringen en getuigenissen uit de sector.
  [naar artikel]
 15. Schrijfster Saskia De Coster ontzet na homofobe uitlatingen op kermis Dageraadplaats (08/10/2021 - De Standaard)
  Schrijfster en columniste Saskia De Coster (45) gaat een aangifte doen van homofobie. Ze vertelt hoe ze op de Dageraadplaats in Antwerpen in het bijzijn van haar 7-jarige zoon werd belaagd.
  [naar artikel]
 16. Waarom Saskia de Coster zich een maand lang laat opsluiten in een museum: ‘Ik wil het schrijverschap demystificeren’ (31/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Baas in eigen buik? Die klemtoon ligt totaal verkeerd (10/09/2021 - De Morgen)
  Saskia de Coster is auteur en writer in residence aan de KU Leuven.
  [naar artikel]
 18. Leesclub bespreekt boek Saskia De Coster (11/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie houdt van boeken, is welkom bij de leesclub ‘De Leesgezellen’ in de bibliotheek van Herk-de-Stad. De leesclub komt donderdag 15 juni om 20 uur samen voor een bespreking van het boek ‘Wat alleen wij horen’ van Saskia De Coster.
  [naar artikel]
 19. Saskia de Coster: ‘Ik heb spijt dat ik een verliefdheid gevolgd heb. Ik heb daar iets veel te moois voor opgegeven’ (14/06/2020 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Zevenentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: schrijfster Saskia de Coster (44). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
  [naar artikel]
 20. Schrijfster Saskia De Coster ontzet na homofobe uitlatingen op kermis Dageraadplaats: “Dit kan gewoon niet” (08/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Schrijfster en columniste Saskia De Coster (45) heeft donderdagavond te maken gekregen met enkele homofobe beledigingen en agressief gedrag op de Dageraadplaats in Antwerpen. En dat in het bijzijn van haar zevenjarig zoontje. “‘Stomme lesbo!’, schreeuwde hij me toe. Het was net of hij op een landmijn stapte”, vertelt De Coster.
  [naar artikel]
 21. Schrijfster Saskia De Coster ontzet na homofobe uitlatingen op kermis Dageraadplaats: “Dit kan gewoon niet” (08/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Schrijfster en columniste Saskia De Coster (45) heeft donderdagavond te maken gekregen met enkele homofobe beledigingen en agressief gedrag op de Dageraadplaats in Antwerpen. En dat in het bijzijn van haar zevenjarig zoontje. “‘Stomme lesbo!’, schreeuwde hij me toe. Het was net of hij op een landmijn stapte”, vertelt De Coster.
  [naar artikel]
 22. We zijn ons gepruts aan het afschuiven op onze kinderen en laten de scholen het oplossen (25/03/2021 - De Morgen)
  Saskia de Coster is auteur. Dit academiejaar is ze writer in residence aan de KU Leuven.
  [naar artikel]
 23. De antivaxers hebben, in hun woede om de behandeling die hen ten deel valt, zelf al oplossingen aangedragen (03/12/2021 - De Morgen)
  Saskia de Coster is auteur en writer in residence aan de KU Leuven.
  [naar artikel]
 24. De 5 boeken die het leven van Saskia De Coster hebben veranderd (12/02/2017 - De Redactie)
  Iedere zondag polsen we naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag: schrijfster Saskia De Coster. "Boeken zijn een beetje zoals vrienden: je kiest ze niet bewust, maar er zit altijd iets in dat helemaal klopt."
  [naar artikel]
 25. ‘Op de grens tussen wetenschap en kunst’: Saskia de Coster wordt ‘writer in residence’ aan de KU Leuven (19/05/2020 - De Morgen)
  Saskia De Coster gaat binnenkort aan de slag als writer in residence bij de KU Leuven. De schrijfster van Eeuwige roem en Nachtouders is daarmee de eerste die deze functie bekleedt. Wat houdt dit in? En waarom is dit zo belangrijk?
  [naar artikel]
 26. Wie wint vanavond de Libris Literatuurprijs? En maakt Saskia de Coster, de enige Vlaamse genomineerde, kans? (22/06/2020 - De Morgen)
  Wie schaakt dit jaar de Libris Literatuurprijs? Het nagelbijten voor de zes genomineerden zit er bijna op. Maandagavond weten we wie de beste Nederlandstalige roman van het voorbije jaar schreef. De kanshebbers, onder wie Saskia de Coster, op een weegschaal.
  [naar artikel]
 27. Agressor Saskia De Coster krijgt zes maanden effectieve celstraf (21/12/2022 - De Standaard)
  De man die vorig jaar schrijfster Saskia De Coster de huid vol schold in Antwerpen, werd bij verstek veroordeeld tot zes maanden celstraf en een boete. Mocht hij alsnog willen praten met zijn slachtoffer, staat zij daarvoor open.
  [naar artikel]
 28. Agressor Saskia De Coster krijgt 6 maanden effectieve celstraf (20/12/2022 - De Standaard)
  De man die vorig jaar schrijfster Saskia De Coster de huid vol schold in Antwerpen, werd bij verstek veroordeeld tot zes maanden celstraf en een boete. Mocht hij alsnog willen praten met zijn slachtoffer, staat zij daar voor open.
  [naar artikel]
 29. Saskia De Coster: '#MeToo in het academische milieu is nog altijd onderbelicht' (05/09/2019 - Knack)
  Saskia De Coster (43) schreef voor Knack een verhaal over grensoverschrijdend gedrag in de academische wereld. Haar verhaal is duidelijk gebaseerd op concrete gebeurtenissen in de academische wereld. De vorm die ze daarvoor kiest, roept een aantal vragen op.
  [naar artikel]
 30. DE COSTER (13/04/2019 - De Morgen)
  Saskia DE COSTER is schrijver. Haar column verschijnt elke woensdag.
  [naar artikel]
 31. DE COSTER (29/03/2019 - De Morgen)
  Saskia de Coster is schrijver. Haar column verschijnt wekelijks.
  [naar artikel]
 32. DE COSTER (10/04/2019 - De Morgen)
  Saskia De Coster is schrijver en De Morgen-columnist. @saskiadecoster
  [naar artikel]
 33. “Uiteindelijk hebben al die reacties toch niets te betekenen”: zo blijft Saskia De Coster zen (31/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Het wordt beter’. Drie eenvoudige woorden die als een mantra voor Saskia De Coster zijn gaan klinken. Want hoe grimmig sommige nieuwsberichten ook mogen zijn, zij blijft geloven in wat we kunnen als mens: morgen beter maken.
  [naar artikel]
 34. Saskia's gevallen engelen (10/04/2019 - De Morgen)
  Hella Dee is het pseudoniem van een prostituee die ook voorzitter is van Sekswerk Nederland. Ze reageert op een opiniestuk van Saskia De Coster, afgelopen weekend in deze krant.
  [naar artikel]
 35. ‘Ik wil een kind’ lijkt verdacht veel op frases als ‘Ik wil een hond’ (08/10/2021 - De Morgen)
  Saskia de Coster is auteur en writer in residence aan de KU Leuven.
  [naar artikel]
 36. Saskia De Coster over #MeToo: "Ook in de academische wereld is grensoverschrijdend gedrag een probleem" (05/09/2019 - VRT NWS)
  Schrijfster Saskia De Coster heeft een essay geschreven over haar eigen ervaring en de ervaring van anderen met grensoverschrijdend gedrag in de academische wereld. "In het academische milieu mag grensoverschrijdend gedrag ook belicht worden. In de sport- of theaterwereld lijkt #MeToo heel snel op de loer te liggen, maar in de academische wereld is dat ook zo, ook al denkt men van niet", zegt De Coster in "De afspraak" op Canvas.
  [naar artikel]
 37. Niemand neemt het op voor cultuur, de Antwerpse theatersector zelf ook niet (30/07/2020 - VRT NWS)
  Bij de tweede golf van het coronavirus in Antwerpen, blijft het helemaal stil over cultuur, alhoewel de cultuursector er alles aan gedaan heeft om veilige voorstellingen te organiseren. Auteur Saskia De Coster is erover geschokt dat zelfs de cultuurhuizen zich zomaar zonder boe of ba laten wegdrummen.
  [naar artikel]
 38. Podiumbubbels, steek de koppen bij elkaar (31/07/2020 - VRT NWS)
  Theatermensen proberen meestal elk zijn potje bijeen te scharrelen. Dàt is het probleem van de sector, veel meer dan de tijdelijke coronamaatregelen. Dat is het antwoord van Stany Crets op de noodkreet van auteur Saskia De Coster, gisteren op deze opiniepagina.
  [naar artikel]
 39. Tanja en Saskia de Coster: “Wij zijn niet de dochters op wie onze ouders gehoopt hadden” (01/02/2019 - De Morgen)
  Met Nachtouders schreef Saskia de Coster (42) een prachtig boek over de niet-biologische moederliefde. Praten over haar roman doet ze voor één keer samen met haar zus Tanja (44): net als zij een lesbische ‘meemoeder’, net als zij afgekeurd door ouders met een voorkeur voor hetero­seksuele kinderen. “Wij hebben ons echt aan elkaar vastgeklampt.”
  [naar artikel]
 40. Saskia De Coster trekt zich een week terug op drijvend vlot (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Celstraf voor ex-politicus die schrijfster Saskia De Coster uitscheldt voor “vies lesbo wijf” (20/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank heeft voormalig gemeentepoliticus en zakenman Tom V. (51) uit Zoersel veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf omdat hij schrijfster Saskia De Coster (46) tijdens een woordenwisseling op de Dageraadplaats had uitgescholden voor “vies lesbo wijf”.
  [naar artikel]
 42. Celstraf voor ex-politicus die schrijfster Saskia De Coster uitscheldt voor “vies lesbo wijf” (21/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank heeft voormalig gemeentepoliticus en zakenman Tom V. (51) uit Zoersel veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf omdat hij schrijfster Saskia De Coster (46) tijdens een woordenwisseling op de Dageraadplaats in Antwerpen had uitgescholden voor “vies lesbo wijf”.
  [naar artikel]
 43. Celstraf voor ex-politicus die schrijfster Saskia De Coster uitscheldt voor “vies lesbo wijf” (21/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De correctionele rechtbank heeft voormalig gemeentepoliticus en zakenman Tom V. (51) uit Zoersel veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf omdat hij schrijfster Saskia De Coster (46) tijdens een woordenwisseling op de Dageraadplaats in Antwerpen had uitgescholden voor “vies lesbo wijf”.
  [naar artikel]
 44. Tanja en Saskia de Coster: “Wij zijn niet de dochters waarop onze ouders gehoopt hadden” (01/02/2019 - De Morgen)
  Met Nachtouders schreef Saskia de Coster (42) een prachtig boek over de niet-biologische moederliefde. Praten over haar roman doet ze voor één keer samen met haar zus Tanja (44): net als zij een lesbische ‘meemoeder’, net als zij afgekeurd door ouders met een voorkeur voor hetero­seksuele kinderen. “Wij hebben ons echt aan elkaar vastgeklampt.”
  [naar artikel]
 45. N-VA’er die schrijfster Saskia De Coster uitscheldt voor “vies lesbowijf” veroordeeld tot zes maanden celstraf (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 51-jarige Tom V. uit Zoersel dinsdag veroordeeld tot zes maanden cel en 800 euro boete voor het aanzetten tot haat of geweld. De vijftiger had homofobe beledigingen naar het hoofd van schrijfster Saskia de Coster (46) geslingerd. Hij moet haar 1.000 euro schadevergoeding betalen. De man die ook bestuurslid is van N-VA in Zoersel, liet verstek gaan.
  [naar artikel]
 46. Man veroordeeld die homofobe beledigingen riep naar schrijfster Saskia de Coster in Antwerpen (20/12/2022 - VRT NWS)
  In Antwerpen is een man uit Zoersel veroordeeld tot 6 maanden cel en 800 euro boete omdat hij in Antwerpen homofobe beledigingen had geroepen naar schrijfster Saskia de Coster. Die bezocht vorig jaar met haar zoontje de Najaarsfoor op de Dageraadplaats. Er ontstond een woordenwisseling, de man schold haar uit en kwam bedreigend dicht bij haar staan.
  [naar artikel]
 47. Waar de wind altijd wint: Saskia de Coster op het even woeste als eigenzinnige Sardinië (08/08/2021 - De Morgen)
  In ‘De reis van mijn leven’ blikken De Morgen-pennen terug op een trip die onder hun vel kroop en misschien wel hun leven veranderde. Deze week: schrijver Saskia de Coster ontdekt het Sardinië van vriendin Valeria. Is het eiland nu even te mijden vanwege de bosbranden, tien maanden geleden was het de perfecte plek om de coronawaanzin te ontvluchten. Een relaas over nep-Maserati’s en ingeslikte implantaten.
  [naar artikel]
 48. Saskia De Coster:"Een vrouw niet laten klaarkomen is een vorm van verwaarlozing" (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Een partner die zijn vrouw niet laat klaarkomen geeft haar iets niet. Het is een vorm van verwaarlozing." Schrijfster Saskia De Coster stelt het
  [naar artikel]
 49. BV’s doorbreken taboes over ouderschap: “Wij modderen ook maar wat aan” (12/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn van die ouders die voor de job geboren lijken. Van wie kinderen altijd netjes gewassen en gekleed, en perfect op tijd, aan de schoolpoort staan. “Alles ­lijken ze goed te doen”, zegt auteur Saskia De Coster, mama van een zoon van vier. “Maar de perfecte ­ouder bestaat niet. We schieten allemaal weleens ­tekort. Alleen geven we het zo moeilijk toe.” Met haar nieuw boek Nachtouders en een campagne op sociale media hoopt De Coster ouders te overtuigen uit te komen voor hun twijfels.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy