De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Economie in de eurozone groeit weer: “Dit is beter dan verwacht”

Express

24/01/2023 - 11:21

Uit voorlopige cijfers van databedrijf S&P Global blijkt dat de economie in de eurozone in januari terug langzaam groeide. In het nieuws: Het indexcijfer voor de economische activiteit in de eurozone springt weer boven 50, wat wijst op groei: De analyse: “Soms heb je gewoon een beetje geluk nodig”, schrijven de analisten van ING in […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Economie eurozone kent grootste krimp sinds 1995, al valt die beter mee dan verwacht (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal met 11,8 procent gekrompen vergeleken met de eerste drie maanden van het jaar. De torenhoge...
  [naar artikel]
 2. IMF optimistisch over groei eurozone, maar pessimistisch over Britse economie (24/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone groeit dit jaar en volgend jaar waarschijnlijk iets harder dan eerder werd gedacht. Dat voorspelt het Internationaal
  [naar artikel]
 3. Economie eurozone groeit trager (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het derde kwartaal is het bbp in de eurozone gegroeid met 0,2 procent, zo blijkt uit een snelle raming van het Europese statistiekbureau...
  [naar artikel]
 4. Europese economie groeit opnieuw trager dan verwacht (18/04/2019 - De Tijd)
  11:27 De economische groei in de eurozone daalt in april voor de tweede maand op rij. De euro reageert negatief.
  [naar artikel]
 5. IMF: ‘Britse economie zal na brexit sneller groeien dan eurozone’ (21/01/2020 - Express)
  Na de brexit zal Groot-Brittannië wellicht gedurende minstens twee jaar een snellere economische groei kennen dan de eurozone. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De instelling verwacht dat de Britse economie dit jaar een groei met 1,4 procent zal laten optekenen. Voor de eurozone wordt daarentegen slechts een vooruitgang met […] The post IMF: ‘Britse economie zal na brexit sneller groeien dan eurozone’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. IMF: “Russische economie doet het beter dan verwacht ondanks sancties” (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische economie zal dit jaar minder afzien van de internationale sancties vanwege de oorlog in Oekraïne dan verwacht. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het voegt toe dat de Europese landen meer dan verwacht de gevolgen dragen van de sancties.
  [naar artikel]
 7. Chinese economie groeit bijna 5 procent (19/10/2020 - Express)
  China zit weer helemaal op het goede spoor. De economie van het Aziatische land groeit in het derde kwartaal 4,9... The post Chinese economie groeit bijna 5 procent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Belgische economie sluit opnieuw aan bij de Europese top (06/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische economie presteert beter dan verwacht. Een half jaar na het aantreden van de regering Di Rupo zit ons land terug stevig in het koppeloton van de eurozone, zegt gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 9. Chinese economie groeit meer dan verwacht (18/01/2018 - De Tijd)
  08:58 China, na de VS de tweede economie ter wereld, zag zijn bruto binnenlands product in de laatste drie maanden van 2017 met 6,8 procent groeien. Dat is iets beter dan economen hadden voorspeld.
  [naar artikel]
 10. Vertrouwen in de economie van de eurozone veert op in juli, werkloosheid stijgt (30/07/2020 - Express)
  Het economisch sentiment in de eurozone verbeterde in juli meer dan verwacht, omdat veel maatregelen versoepeld werden die waren ingevoerd... The post Vertrouwen in de economie van de eurozone veert op in juli, werkloosheid stijgt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Economische groei eurozone verzwakt in vierde kwartaal (03/02/2020 - Express)
  De voorlopige ramingen van de groeicijfers in de eurozone zijn slechter dan verwacht. De economie groeide slechts 0,1 procent in het vierde kwartaal van 2019. Projecties van het bruto binnenlands product (bbp) gaven aan dat de economie van het eurogebied langzamer groeide in het vierde kwartaal dan werd verwacht. Tijdens het laatste kwartaal van 2019 […] The post Economische groei eurozone verzwakt in vierde kwartaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. “Economische ondergang dreigt voor Rusland ondanks beweringen dat de economie nog veerkrachtig is” (03/08/2022 - Express)
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de Russische economie dit jaar zal krimpen met 6 procent. Dat is wel 2,5 procentpunt minder dan een eerdere prognose. Volgens het IMF is de Russische economie beter bestand tegen de Europese sancties dan verwacht. Economen blijven eerder pessimistisch over wat de toekomst in petto heeft voor de […]
  [naar artikel]
 13. Belgische economie groeit opnieuw trager dan eurozone (14/08/2018 - De Tijd)
  11:35 De economische groei in België blijft achterop hinken bij die van de rest van de eurozone, blijkt dinsdag uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat. Nederland doet België zelfs verbleken...
  [naar artikel]
 14. Britse economie groeit ook post-Brexit sneller dan de eurozone (27/10/2016 - Express)
  De Britse economie is in de drie maanden na de Brexit met 0,5% gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die het Office for National Statistics publiceert. In het derde kwartaal van 2016 doen de Britten daarmee beter dan de eurozone, die op 0,3% zou afklokken  (met een groei in Frankrijk van +0,2% en minder dan +0,4% in Duitsland, volgens de laatste schattingen van de Bundesbank). Ge-extrapoleerd op jaarbasis is zelfs sprake van een groeiversnelling vergeleken met de pre-Brexit,-periode, ondanks dat in het tweede kwartaal een groei van 0,7% mocht worden opgetekend. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder is er zelfs sprake van een toename met 2,3%, een cijfer dat het VK duidelijk boven het gemiddelde van de eurozone katapulteert. Boom. UK GDP 0.5% q/q in Q3 – bang in line with the post-crisis average. @graemewearden pic.twitter.com/Ah3K78bHaQ — Marcus Wright (@MarcusEconomics) October 27, 2016 De groei overtreft de voorspelling van de Bank of England (+0,2%) en werd vooral gegenereerd door de groei in de dienstensector (0,8%), die 78% van de Britse economie voor zijn rekening neemt. In de bouw (-1,4%), de productie (-1%) en de landbouw (-0,7%) vertraagde de groei. Inflatie Britse gezinnen staan wel voor moeilijker tijden. De val van het pond (-20% sinds januari, -15% sinds de Brexit) en de daaruit volgende prijsstijging van importproducten deed de inflatie met 1% stijgen en zal ook de volgende maanden blijven toenemen. The post Britse economie groeit ook post-Brexit sneller dan de eurozone appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 15. Economie in eurozone en EU trekt lichtjes aan in eerste kwartaal van 2022: ook Belgische economie groeit (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het eerste kwartaal van 2022 is het bruto binnenlands product (bbp) in de eurozone toegenomen met 0,3 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2021. Het Belgisch bbp groeide op hetzelfde tempo. In de gehele Europese Unie is het bbp gestegen met 0,4 procent. Dat meldt statistiekbureau Eurostat. Ook het aantal werkenden is licht gegroeid.
  [naar artikel]
 16. Eurozone weer uit recessie: stevigere groei dan verwacht (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee krimpkwartalen heeft de eurozone in het tweede kwartaal weer economische groei geboekt. Dat blijkt uit een raming van statistiekbureau Eurostat. Met 2 procent was de groei steviger dan analisten hadden verwacht.
  [naar artikel]
 17. Economie eurozone groeit met 0,7% in tweede kwartaal, inflatie stijgt naar 8,9% in juli (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met 0,7 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, die van de Europese Unie met 0,6 procent. In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar gaat het telkens om een stijging met 4,0 procent. Ook de inflatie op jaarbasis in de eurozone steeg in juli ten opzichte van juni. Dat blijkt vrijdag uit een flashraming van het Europese bureau voor statistiek Eurostat.
  [naar artikel]
 18. Economie eurozone met bijna 7 procent gekrompen in 2020 door corona (02/02/2021 - Express)
  Het coronavirus weegt tot op vandaag op de economische groei van de eurozone. Uit cijfers van Eurostat blijkt dat de Europese economie in 2020 is gekrompen met bijna 7 procent. Dat de economie van de eurozone vorig jaar gekrompen is, zal velen niet verbazen. Al leek het even in de goede richting uit te gaan […] The post Economie eurozone met bijna 7 procent gekrompen in 2020 door corona appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Belgische economie groeit een beetje (13/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische economie groeit weer lichtjes, meldt de Nationale Bank. Het hoopvolle signaal volgt op eerdere tekenen die wijzen op schuchter herstel in heel Europa.
  [naar artikel]
 20. Amerikaanse economie groeit iets sterker dan verwacht (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse economie is in de zomer iets sterker gegroeid dan verwacht. Tijdens het derde kwartaal dikte 's werelds grootste economie met 2,1...
  [naar artikel]
 21. Britse economie groeit niet meer (11/02/2020 - Express)
  De Britse economie groeide in het vierde kwartaal niet tegenover een kwartaal eerder. Dat maakte het statistiekenbureau ONS bekend. De stilstand was algemeen verwacht. Het gaat om het eerste economische kwartaalrapport sinds het brexit-drama in het parlement dat tot nieuwe verkiezingen leidde. De cijfers geven aan dat de Britse economie vertraagt. In het derde kwartaal […] The post Britse economie groeit niet meer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. IMF positiever over economische groei eurozone (24/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De wereldwijde economische groei zal dit jaar en in 2018 licht aantrekken. De eurozone zou het beter doen dan verwacht, terwijl de groei in de Verenigde Staten lager zou uitvallen dan eerder voorspeld. Dat verwacht het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
  [naar artikel]
 23. Italiaanse economie groeit dit jaar met ten minste 5,8%, volgens minister (05/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Italiaanse economie groeit dit jaar met ten minste 5,8%, volgens minister De Italiaanse minister van Financiën Daniele Franco zei dat de economie van het land dit jaar ten minste 5,8 procent zal groeien te midden van het pandemische herstel. Daardoor kan de regering mogelijk de doelstellingen voor de staatsschuld en het begrotingstekort verbeteren. “We zien een aanzienlijk economisch herstel,” zei Franco zondag op het Ambrosetti Forum […] Lees dit artikel: Italiaanse economie groeit dit jaar met ten minste 5,8%, volgens minister
  [naar artikel]
 24. 'We moeten de Europese budgetregels aanpassen aan de nieuwe realiteit' (13/05/2021 - De Tijd)
  15:01 De Europese economie groeit fors, maar ook de gemiddelde schuld in de eurozone piekt. 'De uitdaging is die groei blijvend en houdbaar maken', zegt Paolo Gentiloni, Europees commissaris voor Economie....
  [naar artikel]
 25. Amerikaanse economie groeit sterker dan verwacht (27/10/2022 - De Tijd)
  15:04 De grootste economie ter wereld groeide met 2,6 procent in het zomerkwartaal.
  [naar artikel]
 26. Belgische economie herstelt sneller dan verwacht (07/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Belgische economie herstelt sneller dan verwacht De grootbanken verwachten in 2021 minstens 4 procent groei en voorspellen dat de econo­mische activiteit in 2022 weer het niveau van net voor de pandemie bereikt. Dat schrijft De Tijd vrijdag. De Belgische economie zal in 2021 meer groeien dan voorzien, omdat het eerste kwartaal aanzienlijk beter was dan voorspeld. Dat zeggen economen van KBC, […] Lees dit artikel: Belgische economie herstelt sneller dan verwacht
  [naar artikel]
 27. Eurozone injecteert 180 miljard euro in economie (16/03/2020 - Express)
  De ministers van Financiën van de eurozone pompen dit jaar 180 miljard euro in de Europese economie. Dat is 1... The post Eurozone injecteert 180 miljard euro in economie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Belgische economie groeit harder dan verwacht (29/10/2018 - De Tijd)
  15:01 De Belgische economie is in het derde kwartaal met 0,4 procent gegroeid. Dat is meer dan verwacht door economen (+0,3%). De groei over het tweede kwartaal werd naar beneden bijgesteld.
  [naar artikel]
 29. Nationale Bank: ‘Belgische economie groeit weer’ (09/03/2021 - Express)
  De Nationale Bank gaat ervan uit dat de Belgische economische bedrijvigheid in het eerste kwartaal van 2021 met ongeveer 0,5 procent zal toenemen tegenover een kwartaal eerder. Nadat de economie in het vierde kwartaal van vorig jaar licht achteruit boerde, ziet de Nationale Bank weer voorzichtige tekenen van groei. Eerst nog een terugblik. De Belgische […] The post Nationale Bank: ‘Belgische economie groeit weer’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Europese economie groeit voor het eerst in zes maanden (24/03/2021 - De Tijd)
  11:38 De economische activiteit in de eurozone stijgt in maart onverwacht dankzij de recordgroei van de industrie.
  [naar artikel]
 31. Onverwachtse groei neemt angst voor een recessie in de eurozone weg (31/01/2023 - Express)
  De economie in de eurozone is onverwachts gegroeid. Economen hadden een economische krimp voorspeld. Daarmee is het gevaar op een recessie in de eurozone momenteel geweken. In het nieuws: De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,1 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal. Economen hadden gerekend op een krimp met 0,1 procent. […]
  [naar artikel]
 32. Belgische economie groeit sneller dan verwacht (30/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische economie heeft het in het derde kwartaal beter gedaan dan in de eerste twee kwartalen. Volgens een eerste raming van de Nationale Bank groeide het bbp met 0,4 procent, na een nulgroei in het eerste kwartaal en 0,3 procent vooruitgang in het tweede kwartaal.
  [naar artikel]
 33. Belgische economie groeit sneller dan verwacht (30/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische economie heeft het in het derde kwartaal beter gedaan dan in de eerste twee kwartalen. Volgens een eerste raming van de Nationale Bank groeide het bbp met 0,4 procent, na een nulgroei in het eerste kwartaal en 0,3 procent vooruitgang in het tweede kwartaal.
  [naar artikel]
 34. Economie eurozone blijft groeien (01/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De economie in de eurozone is in het tweede kwartaal 0,6 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal, zo blijkt uit een raming
  [naar artikel]
 35. Moskou: “Russische economie krimpt minder dan verwacht” (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De door westerse sancties getroffen Russische economie zou dit jaar minder krimpen dan eerder werd voorspeld. Ook zou de economie in 2024 weer groeien dankzij de binnenlandse vraag en investeringen. Dat zei de Russische economieminister Maxim Resjetnikov tegen de Russische Federatieraad, het hogerhuis van het parlement.
  [naar artikel]
 36. Belgische economie groeit in 2021 met 5,4 procent, voorspelt Europese Commissie (07/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Belgische economie groeit in 2021 met 5,4 procent, voorspelt Europese Commissie De Belgische economie zal in 2021 met 5,4 procent groeien. Dat voorspelt de Europese Commissie woensdag. In de lente ging ze er nog van uit dat het bbp van ons land met 4,5 procent zou groeien. In haar nieuwe economische prognoses is de Commissie duidelijk: de Europese economie herstelt sneller dan verwacht van de coronacrisis. […] Lees dit artikel: Belgische economie groeit in 2021 met 5,4 procent, voorspelt Europese Commissie
  [naar artikel]
 37. Eurozone zit weer in recessie (30/04/2021 - De Tijd)
  11:55 De economie van de eurozone is voor het tweede kwartaal op rij gekrompen. Voor echt herstel is het wellicht wachten tot de zomer, wanneer de vaccinatie en de heropening verder zijn opgeschoten.
  [naar artikel]
 38. 'Vastgoedzeepbel in Nederland staat op springen' (11/04/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse economie gold als een van de sterkhouders van de eurozone. Maar terwijl de Belgische economie op een nulgroei afstevent, wordt in Nederland nu een krimp met 0,6 procent verwacht. Wat is er aan de hand?
  [naar artikel]
 39. Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De economie in de eurozone is ook in het vierde kwartaal nog gegroeid, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei is wel verder afgenomen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2022 toen de economie nog stevig vooruitging door de heropening van de economie na de coronabeperkingen. De hoge inflatie en de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) om die geldontwaarding te beperken, remmen inmiddels de economische groei af.
  [naar artikel]
 40. Christopher Dembik (Saxo): “Kans op nieuwe eurocrisis is klein” (10/07/2022 - Express)
  Is een tweede eurocrisis in de maak? Zowel binnen als buiten de eurozone groeit de vrees dat de huidige turbulentie op de financiële markten de zwakkere eurolanden, met Italië op kop, in het nauw zal drijven. Maar Saxo-econoom Christopher Dembik verwacht geen crisis van de muntunie zoals in 2011-2012. “Het besmettingsgevaar is deze keer veel […]
  [naar artikel]
 41. Economie eurozone groeide met 0,6 procent in tweede kwartaal (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone is in het voorjaar minder gegroeid dan verwacht. Het voor seizoensinvloeden gecorrigeerde bbp van de 19 landen groeide in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,6 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat blijkt woensdag uit een tweede raming van het Europese bureau voor statistiek Eurostat. In een eerste raming was nog een groei van 0,7 procent vooropgesteld.
  [naar artikel]
 42. Europese Commissie verwacht economische groei van 2,2 procent voor eurozone: beste prestatie in 10 jaar (09/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De economie van de eurozone beleeft haar beste periode in tien jaar. Het bruto binnenlands product van de negentien eurolanden zou dit jaar met 2,2 procent toenemen, zo blijkt donderdag uit nieuwe prognoses van de Europese Commissie. De Belgische economie zou met 1,7 procent groeien. Het Belgische begrotingstekort wordt ingeschat op 1,5 procent.
  [naar artikel]
 43. Chinese economie groeit sneller dan verwacht (17/04/2019 - De Tijd)
  07:54 De Chinese economie weet in het eerste kwartaal positief te verassen.
  [naar artikel]
 44. Economie van eurozone groeit na zes maanden krimp opnieuw (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De economische activiteit in de eurozone laat deze maand een kleine groei zien, na zes maanden van krimp. Dat meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van zijn index die de activiteit in de industrie en dienstensector meet. Volgens S&P Global is het ondernemersvertrouwen gestegen en zwakte de krimp bij de orderontvangst af. Ook was sprake van afkoeling van de productiekosten door de gedaalde energieprijzen.
  [naar artikel]
 45. 'Belgische economie groeit sneller dan verwacht' (13/03/2018 - De Tijd)
  16:16 BNP Paribas Fortis verhoogt zijn groeiprognose voor de Belgische economie van 1,8 naar 2 procent.
  [naar artikel]
 46. Amerikaanse economie groeit trager dan verwacht (28/04/2017 - De Tijd)
  14:42 De Amerikaanse economie groeide het afgelopen kwartaal aan een tempo van 0.7 procent. Daarmee presteert ze onder de verwachtingen.
  [naar artikel]
 47. Donkere wolken boven Belgische economie: “Dit is de zoveelste wake-upcall” (17/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De oorlog in Oekraïne zet dit én volgend jaar een flinke domper op de economische groei in de eurozone, zo voorspelt de Europese Commissie. Ons land, dat twee weken geleden al een dramatisch slecht rapport kreeg van het IMF, scoort ook nu weer ondermaats. “Dit is de zoveelste wake-upcall”, zegt Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA.
  [naar artikel]
 48. Donkere wolken boven Belgische economie: “Dit is de zoveelste wake-upcall” (17/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De oorlog in Oekraïne zet dit én volgend jaar een flinke domper op de economische groei in de eurozone, zo voorspelt de Europese Commissie. Ons land, dat twee weken geleden al een dramatisch slecht rapport kreeg van het IMF, scoort ook nu weer ondermaats. “Dit is de zoveelste wake-upcall”, zegt Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA.
  [naar artikel]
 49. Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone (14/08/2018 - VRT NWS)
  De economische groei in België blijft achterop hinken bij de groei van de eurozone. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de Belgische economie voor het vijfde kwartaal op rij trager dan die van de eurozone.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy