De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Lula houdt grote schoonmaak en ontslaat hoofd Braziliaanse landmacht

Express

24/01/2023 - 14:26

De Braziliaanse president Lula da Silva heeft afgelopen weekend de bevelhebber van de landmacht ontslagen. De essentie: Júlio Cesar de Arruda hield naar verluidt de politie tegen om vermoedelijke extremisten aan te houden, die na de bestorming in Brasilia hun toevlucht zochten in een kampement buiten het hoofdkwartier van het leger in de hoofdstad. De […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Braziliaanse president Lula stuurt legerchef weg na bestorming parlement (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva heeft zaterdag de hoogste generaal van de landmacht ontslagen, twee weken nadat aanhangers van de vorige president Jair Bolsonaro het parlement, het presidentieel paleis en het Hooggerechtshof bestormden. Lula zei na de bestorming dat hij delen van het leger en de politie ervan verdenkt te hebben samengewerkt met de aanvallers.
  [naar artikel]
 2. Braziliaanse president Lula ontslaat legerchef (23/01/2023 - Knack)
  De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva heeft legerchef Julio César de Arruda ontslagen. Dat melden Braziliaanse media zaterdag. Mogelijk heeft een en ander te maken met de bestorming van het Braziliaanse parlement eerder deze maand. Julio César de Arruda vervulde de functie sinds 30 december, twee dagen voor het einde van het mandaat van de extreemrechtse president Jair Bolsonaro, en werd begin januari in de functie bevestigd door Lula. Aanhangers van de vorige Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die begin januari werd opgevolgd door Luiz Inácio Lula da Silva, bestormden op 8 januari het Congres, de regeringszetel en het hooggerechtshof in Brasilia. Ze veroorzaakten grote schade. President Lula beschuldigde delen van de politie en het leger ervan samen te hebben gewerkt met de aanvallers.    Volgens justitieminister Flávio Dino werden voorlopig al zowat 1.500 sympathisanten van Bolsonaro opgepakt. Het nieuwsportaal G1 berichtte dat 200 mensen alweer werden vrijgelaten, terwijl er 350 in voorarrest zitten. De overige 900 wachten nog op een beslissing. The post Braziliaanse president Lula ontslaat legerchef appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 3. Na 40 militairen ontslaat Braziliaanse president Lula nu ook legerchef (22/01/2023 - VRT NWS)
  De Braziliaanse president Lula da Silva heeft legerchef Julio César de Arruda ontslagen. Dat melden Braziliaanse media. Mogelijk heeft dat te maken met de bestorming van het Braziliaanse parlement eerder deze maand. Eerder deze week ontsloeg hij al veertig militairen die zijn presidentiële residenties moesten beschermen.
  [naar artikel]
 4. Braziliaanse ex-president Lula dan toch niet uit gevangenis: rechter houdt vervroegde vrijlating tegen (08/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De bevoegde rechter João Gebran Neto heeft de vrijlating tegengehouden van de Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, die tot een...
  [naar artikel]
 5. Lula keert terug als Braziliaanse president (31/10/2022 - De Tijd)
  01:39 De linkse oud-president Lula da Silva heeft na razend spannende verkiezingen Jair Bolsonaro verslagen. Lula klopte met 50,9 procent van de stemmen de huidige Braziliaanse president.
  [naar artikel]
 6. Lula wint eerste ronde Braziliaanse presidentsverkiezingen (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse oud-president Luiz Ignacio Lula da Silva heeft de eerste ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Dat meldt de nationale kiescommissie met 97 procent van de stemmen geteld. Een tweede stemronde wordt op 30 oktober gehouden, aangezien Lula geen absolute meerderheid kon behalen.
  [naar artikel]
 7. Lula ontslaat 40 militairen die presidentieel paleis bewaakten bij bestorming (17/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft veertig militairen ontslagen die instonden voor de bescherming van de presidentiële residentie. Hij beloofde een grondig onderzoek naar het personeel na de poging tot staatsgreep van 8 januari.
  [naar artikel]
 8. Braziliaanse ex-president Lula vrijgesproken van corruptie (08/03/2021 - De Tijd)
  22:03 Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft ex-president Lula da Silva vrijgepleit van corruptie. Lula kan zich opnieuw beschikbaar stellen bij de presidentsverkiezingen in 2022.
  [naar artikel]
 9. Oud-president Lula is definitief geen kandidaat meer in Brazilië (11/09/2018 - VRT NWS)
  Oud-president Luiz Inácio Lula da Silva, beter bekend als Lula, zal niet deelnemen aan de volgende Braziliaanse presidentsverkiezingen. Lula's Arbeiderspartij PT schrapte hem definitief van de kieslijst. Sinds april zit Lula in de gevangenis vanwege een corruptieschandaal.
  [naar artikel]
 10. Biden nodigt Braziliaanse president Lula uit in Washington (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de bestorming van Braziliaanse overheidsgebouwen zondag, heeft de Amerikaanse president Joe Biden maandag gebeld met zijn Braziliaanse ambtgenoot. Biden heeft zijn steun uitgesproken aan de pas geïnstalleerde Luiz Inácio Lula da Silva en aan de Braziliaanse democratie. Lula heeft Bidens uitnodiging om in februari naar Washington te komen geaccepteerd.
  [naar artikel]
 11. Parijs kent Braziliaanse oud-president Lula da Silva ereburgerschap toe (03/10/2019 - VRT NWS)
  De Braziliaanse oud-president Lula da Silva wordt ereburger van Parijs. Het bestuur van de Franse hoofdstad wil hem zo huldigen voor zijn inspanningen om de sociaal-economische ongelijkheid in zijn land terug te dringen. Lula zit momenteel in een Braziliaanse cel wegens corruptie, maar zegt da hij het slactoffer is van een politieke samenzwering.
  [naar artikel]
 12. Omstreden luxeflat van Braziliaanse ex-president Lula verloot (29/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het appartement dat de voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva (2003-2010) in de gevangenis deed belanden, is verloot. Lula zou het luxeappartement aan zee hebben ontvangen in de omkopingsaffaire ‘Carwash’. Een man heeft het ongeveer 215 vierkante meter grote appartement met drie verdiepingen in de badplaats Guarujá gewonnen, meldt het bedrijf Pancadão de Prêmios.
  [naar artikel]
 13. Braziliaans Hooggerechtshof maakt de weg voor Bolsonaro-uitdager Lula vrij (16/04/2021 - Express)
  Een meerderheid binnen het Braziliaanse Hooggerechtshof vernietigde donderdag alle veroordelingen van de ex-president Luiz Inácio ‘Lula’ Da Silva. Niets houdt Lula nu nog tegen om het in de verkiezingen van 2022 tegen Bolsonaro op te nemen. Daarmee bevestigt het Hooggerechtshof zijn koers in maart, toen het de veroordelingen over de voormalige Braziliaanse president al opschortte. […] Lees dit artikel: Braziliaans Hooggerechtshof maakt de weg voor Bolsonaro-uitdager Lula vrij
  [naar artikel]
 14. Prognose: Lula wint Braziliaanse presidentsverkiezingen (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De linkse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft volgens het Braziliaanse onderzoeksbureau Datafolha de Braziliaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Het bureau deed die voorspelling op het moment dat 91 procent van de stemmen geteld was. Lula had toen 50,6 procent van de stemmen, tegen 49,4 procent voor de huidige president, de rechts-populistische Jair Bolsonaro.
  [naar artikel]
 15. Braziliaanse Lula krijgt opnieuw steun van afgevallen presidentskandidaat (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft in de race om het presidentschap een steunbetuiging ontvangen van senator Simone Tebet. Zij werd zondag bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen derde en viel af. Eerder kreeg Lula al te horen dat hij wordt gesteund door de nummer vier.
  [naar artikel]
 16. “We moeten ons klaarmaken voor oorlog”: Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageert op voorsprong van rivaal Lula in opiniepeilingen (09/06/2022 - Express)
  De linkse Braziliaanse presidentskandidaat Luiz Inacio Lula da Silva heeft momenteel een grote voorsprong op zittend president Jair Bolsonaro. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde opiniepeiling van de Braziliaanse onderzoeksbureaus Quaest en Genial. Volgens de opiniepeiling heeft Lula momenteel 46 procent van het electoraat achter zich geschaard, een voorsprong van 16 procentpunten op zijn rivaal […]
  [naar artikel]
 17. Peiling: Lula wint Braziliaanse presidentsverkiezingen in 2022 van Bolsonaro (13/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De linkse ex-president Luiz Inacio Lula da Silva zou met een grote voorsprong de Braziliaanse presidentsverkiezingen winnen tegen zittend president Jair Bolsonaro. Dat blijkt uit een peiling die vandaag is gepubliceerd.
  [naar artikel]
 18. Braziliaanse regering ontslaat tientallen politiechefs (19/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nasleep van de bestorming van de belangrijkste overheidsinstellingen op 8 januari, heeft de Braziliaanse regering de top van de politie grotendeels vervangen. Van de 27 regionale chefs van de Braziliaanse snelwegpolitie zijn er 26 ontslagen. Daarnaast heeft de regering van de nieuwe president Luiz Inácio Lula da Silva achttien hoofden van de nationale politie in de deelstaten vervangen.
  [naar artikel]
 19. Braziliaanse regering ontslaat tientallen politiechefs (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de nasleep van de bestorming van de belangrijkste overheidsinstellingen op 8 januari, heeft de Braziliaanse regering de top van de politie grotendeels vervangen. Van de 27 regionale chefs van de Braziliaanse snelwegpolitie zijn er 26 ontslagen. Daarnaast heeft de regering van de nieuwe president Luiz Inácio Lula da Silva achttien hoofden van de nationale politie in de deelstaten vervangen.
  [naar artikel]
 20. Rehter verbiedt vrijlating van Braziliaanse ex-president Lula (08/07/2018 - Metro)
  De bevoegde rechter João Gebran Neto heeft de vrijlating tegengehouden van de Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, die tot een jarenlange gevangenisstraf veroordeeld is. De politie mag de 72-jarige Lula niet in vrijheid stellen totdat hij de zaak onderzocht heeft, besliste de magistraat zondag. Kort daarvoor had een federale rechter een verzoek in kort geding ingewilligd en de onmiddellijke vrijlating van het vroegere staatshoofd bevolen. Lula kan volgens deze rechter de uitspraak in beroep in zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Lula zit wegens corruptie een gevangenisstraf van twaalf jaar uit. Hij zou van een bouwondernemer de renovatie van een luxeappartement als steekpenning aangenomen hebben. Lula wijst de beschuldiging van de hand. bron: Belga Het bericht Rehter verbiedt vrijlating van Braziliaanse ex-president Lula verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Celstraf Braziliaanse ex-president Lula fors ingekort (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft gisteren de celstraf van oud-president Luiz Inácio Lula da Silva fors ingekort. Lula ziet zijn verblijf in...
  [naar artikel]
 22. Braziliaanse ex-president Lula kandidaat voor presidentsverkiezingen (04/08/2018 - Knack)
  De Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva is zaterdag door zijn partij officieel aangeduid als kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen. Lula, die president was van 2003 tot 2011, zit sinds 7 april in de gevangenis.
  [naar artikel]
 23. Braziliaanse oud-president Lula komt aan in gevangenis (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De wegens corruptie veroordeelde Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva brengt zijn eerste nacht in de cel door. Gisterenavond laat...
  [naar artikel]
 24. Braziliaanse ex-president Lula officieel kandidaat voor verkiezingen: "We moeten de democratie verdedigen" (08/05/2022 - VRT NWS)
  De gewezen Braziliaanse president Luiz Ináncio Lula da Silva heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de komende presidentsverkiezingen. Gisteren lanceerde hij zijn campagne en haalde Lula meteen uit naar het "wanbeleid" van huidig uiterst rechts president Jair Bolsonaro. Lula riep de Brazilianen ook op om hem te steunen en zo "de Braziliaanse democratie te verdedigen". De presidentsverkiezingen vinden in oktober plaats.
  [naar artikel]
 25. Van president tot gevangene: 4 vragen over Lula's val (08/04/2018 - VRT NWS)
  Hij was de grote favoriet om eind dit jaar de Braziliaanse presidentsverkiezingen te winnen, maar hij zit sinds gisteren in de gevangenis. Heeft de nog altijd populaire ex-president Lula nog een politieke toekomst?
  [naar artikel]
 26. Lula da Silva: gevangen politicus of politiek gevangene? (11/09/2018 - VRT NWS)
  De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft de handdoek in de ring gegooid en schuift zijn running mate Fernando Haddad naar voren. Ook al zit Lula ruim 5 maanden in de cel, toch blijft hij met grote voorsprong de populairste politicus van het land. Voor zijn achterban is Lula het slachtoffer van een politiek complot. Is de gevangen politicus een politiek gevangene?
  [naar artikel]
 27. Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva kandidaat voor presidentsverkiezingen (04/08/2018 - Metro)
  De Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva is zaterdag door zijn partij officieel aangeduid als kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen. Lula, die president was van 2003 tot 2011, zit sinds 7 april in de gevangenis. De Arbeiderspartij van Lula, die Brazilië leidde van 2003 tot 2010, hield zaterdag een verkiezingscongres. Er waren zo’n 2.000 militanten aanwezig. De partij benoemde Lula officieel als de kandidaat voor de presidentsverkiezingen. De eerste ronde vindt plaats op 7 oktober. Lula werd in juli 2017 tot ruim 12 jaar cel veroordeeld voor corruptie in verband met het overheidsbedrijf Petrobras. Hij zou een luxeappartement in een badplaats in het zuiden van Brazilië als steekpenning aanvaard hebben van OAS, een bouwonderneming die contracten bij Petrobras wou krijgen. Lula heeft de beschuldiging altijd ontkend. bron: Belga   Het bericht Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva kandidaat voor presidentsverkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva kandidaat voor presidentsverkiezingen (04/08/2018 - Metro)
  De Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva is zaterdag door zijn partij officieel aangeduid als kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen. Lula, die president was van 2003 tot 2011, zit sinds 7 april in de gevangenis. De Arbeiderspartij van Lula, die Brazilië leidde van 2003 tot 2010, hield zaterdag een verkiezingscongres. Er waren zo’n 2.000 militanten aanwezig. De partij benoemde Lula officieel als de kandidaat voor de presidentsverkiezingen. De eerste ronde vindt plaats op 7 oktober. Lula werd in juli 2017 tot ruim 12 jaar cel veroordeeld voor corruptie in verband met het overheidsbedrijf Petrobras. Hij zou een luxeappartement in een badplaats in het zuiden van Brazilië als steekpenning aanvaard hebben van OAS, een bouwonderneming die contracten bij Petrobras wou krijgen. Lula heeft de beschuldiging altijd ontkend. Bron: Belga   Het bericht Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva kandidaat voor presidentsverkiezingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Lula en Bolsonaro nemen het tegen elkaar op in tweede ronde van Braziliaanse presidentsverkiezingen (30/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zondag vindt de tweede ronde plaats van de Braziliaanse presidentsverkiezingen. Ex-president Luiz Inácio Lula da Silva (‘Lula’) lijkt het volgens de peilingen te halen van de huidige president Jair Bolsonaro, maar wel met een minder groot verschil dan aanvankelijk werd gedacht.
  [naar artikel]
 30. Braziliaanse oud-president Lula geeft zich dan toch aan (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De wegens corruptie veroordeelde Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft zich zaterdag aangeven bij de federale politie. Dat...
  [naar artikel]
 31. Braziliaanse rechtbank verwerpt verzoeken om corrupte ex-president Lula vrij te laten (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft meer dan 140 verzoeken verworpen van burgers die de vrijlating van ex-president Luiz Inacio Lula da Silva...
  [naar artikel]
 32. Duizenden Brazilianen betogen voor gevangenis voor vrijlating oud-president Lula (07/04/2019 - Metro)
  Duizenden aanhangers van de Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva hebben zondag betoogd in het zuidelijke Curitiba, waar Lula intussen al een jaar zit opgesloten, om zijn vrijlating te vragen. Volgens de organisatoren daagden 10.000 aanhangers van Lula op, de militaire politie van de deelstaat Parana houdt het op 3.000 à 3.500 betogers. Lula werd begin 2018 veroordeeld tot 12 jaar en een maand cel, voor zijn rol in een omkoopschandaal. Die straf zit hij sinds 7 april vorig jaar uit in een cel van 15 m², op de vierde verdieping van de zetel van de federale politie. Tijdens de betoging werden ook slogans geschreeuwd tegen Jair Bolsonaro, de extreemrechtse huidige president. In andere Braziliaanse steden, zoals Soa Paulo en Belo Horizonte, werden gelijkaardige acties gevoerd. Bron: Belga   Het bericht Duizenden Brazilianen betogen voor gevangenis voor vrijlating oud-president Lula verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Braziliaanse rechter blijft voormalig president Lula viseren (19/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rechter Moro, de man die vorige week de Braziliaanse oud-president Luiz Inacio Lula da Silva tot bijna tien jaar cel veroordeelde, heeft vandaag
  [naar artikel]
 34. Braziliaanse oud-president Lula moet de cel in (05/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva (72) moet de cel in. Het Hooggerechtshof wees in een zitting die gisteravond uitliep tot in...
  [naar artikel]
 35. Braziliaanse ex-president Lula vrijgelaten (09/11/2019 - De Tijd)
  09:11 De voormalige Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva is vrijdag voorlopig vrijgelaten na een arrest van het Hooggerechtshof.
  [naar artikel]
 36. Braziliaanse ex-president Lula mag cel verlaten (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva mag zijn cel verlaten. Dat is door een rechter beslist.
  [naar artikel]
 37. Regeringsleiders uit de regio reageren verheugd op vrijlating Lula (09/11/2019 - Metro)
  Regeringsleiders uit de regio hebben verheugd gereageerd op de vrijlating van de voormalige Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva. Hij mocht vrijdag de gevangenis verlaten nadat een rechter daartoe beslist had. De Argentijnse president Alberto Fernandez wees vrijdag op Twitter op de “moed” en “integriteit” van Lula. “We zijn ontroerd door de moed waarmee @LulaOficial deze vervolging getrotseerd heeft”, aldus Fernandez. Ook in Cuba wordt de vrijlating van Lula “gevierd”. “De bevolking viert de vrijlating van Lula, na 580 dagen van onterechte opsluiting. #LulaLibre”, laat het Cubaanse ministerie voor Buitenlandse Zaken weten op Twitter. “Het Venezolaanse volk is gelukkig en verwelkomt de vrijlating van broeder Lula”, klinkt het dan weer vanuit Venezuela. “Het is geweldig om Lula op straat te zien. Lula, de grote leider van Brazilië, de grote leider van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied”, aldus president Nicolas Maduro in een televisietoespraak. De 74-jarige Lula zat sinds april 2018 een gevangenisstraf uit omdat hij van een bouwaannemer een appartement aan de Braziliaanse kust cadeau zou hebben gekregen. Dat zou een beloning geweest zijn omdat Lula miljoenencontracten had geregeld met Petrobras, het oliebedrijf dat door de Braziliaanse overheid gerund wordt. Bron: Belga   Het bericht Regeringsleiders uit de regio reageren verheugd op vrijlating Lula verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Braziliaanse ex-president Lula wil meedoen aan verkiezingen 2022 (03/04/2021 - Knack)
  De Braziliaanse ex-president Luiz Inacio Lula da Silva wil opnieuw zijn land gaan leiden. Hij stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen die in oktober volgend jaar worden gehouden, zei hij in een interview met de Portugese zender RTP.
  [naar artikel]
 39. Braziliaanse ex-president Lula wil meedoen aan verkiezingen 2022 (03/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Braziliaanse ex-president Luiz Inacio Lula da Silva wil opnieuw zijn land gaan leiden. Hij stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen die in oktober volgend jaar worden gehouden, zei hij in een interview met de Portugese zender RTP.
  [naar artikel]
 40. Braziliaans gerecht kort celstraf Lula fors in (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft gisteren de celstraf van oud-president Luiz Inácio Lula da Silva fors ingekort. Lula ziet zijn verblijf in...
  [naar artikel]
 41. Braziliaanse rechtbank weigert vrijlating oud-president Lula (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De hoogste rechtbank van Brazilië heeft vandaag geweigerd om voormalig president Luiz Inacio Lula da Silva vrij te laten uit de gevangenis. Lula...
  [naar artikel]
 42. “Braziliaanse president Lula da Silva woont dodenwake Pelé bij” (02/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De kersverse Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva woont maandag, een dag na zijn inauguratie, de dodenwake voor voetballegende Pelé bij, zo melden Braziliaanse media.
  [naar artikel]
 43. Ex-president Lula zou zichzelf zaterdag overleveren aan politie (07/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva is van plan om zichzelf zaterdag aan te bieden bij het politiebureau in Curitiba. Dat schrijft het Braziliaanse persbureau Agencia Brasil. Het 72-jarige voormalige staatshoofd, veroordeeld voor corruptie, miste vrijdagavond een door een federale rechter opgelegde deadline. In meer dan vijftig steden zijn vrijdag aan- en tegenhangers van Lula op straat gekomen.
  [naar artikel]
 44. Braziliaanse ex-president Lula daagt Bolsonaro uit bij verkiezingen 2022 (03/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse ex-president Luiz Inacio Lula da Silva wil opnieuw zijn land gaan leiden. Hij stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen die in oktober volgend jaar worden gehouden, zei hij in een interview met de Portugese zender RTP.
  [naar artikel]
 45. Lula wacht lastige regeerperiode als hij presidentsrace wint (03/10/2022 - De Tijd)
  18:03 De extreemrechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft veel minder van zijn linkse tegenstander Luiz Inácio Lula da Silva verloren dan de peilingen hadden voorzien. Wint Lula in de tweede ronde...
  [naar artikel]
 46. De Braziliaanse oud-president Lula geeft zich aan (08/04/2018 - Knack)
  De wegens corruptie veroordeelde Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft zich zaterdag aangeven bij de federale politie. Dat meldt de televisiezender Globo. De 72-jarige gewezen vakbondsleider werd met een politiekonvooi weggebracht.
  [naar artikel]
 47. Braziliaanse ex-president Lula moet de cel in (05/04/2018 - De Tijd)
  07:19 Het Hooggerechtshof wees het uitstelverzoek van Luiz Inacio 'Lula' da Silva af.
  [naar artikel]
 48. Braziliaans president Lula ontslaat 40 militairen die zijn presidentiële residenties moesten beveiligen (18/01/2023 - VRT NWS)
  President Lula da Silva heeft veertig militairen ontslagen die zijn presidentiële residenties moesten beschermen. Zij stonden in voor de beveiliging van het "Palácio da Alvorada" en de "Granja do Torto", de officiële residentie en het buitenverblijf van de Braziliaanse president. President Lula heeft er zijn intrek nog niet genomen, omdat hij de militairen wantrouwt die benoemd zijn door de vorige president Jair Bolsonaro.
  [naar artikel]
 49. Braziliaanse president Lula da Silva onwel door oververmoeidheid (29/03/2019 - De Morgen)
  De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva (65) heeft de nacht in het ziekenhuis doorgebracht nadat hij onwel geworden was als gevolg van hoge bloeddruk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy