De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Amerikaans ministerie van Justitie wil Google aanklagen voor marktmisbruik

Express

24/01/2023 - 14:57

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat Alphabet, het moederbedrijf van Google, aanklagen omdat de techgigant een te dominante positie op de advertentiemarkt heeft. In het nieuws: Volgens het persagentschap Bloomberg zal het Amerikaanse ministerie van Justitie nog voor het einde van de week documenten indienen bij de federale rechtbank om Alphabet aan te klagen voor […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Justitie VS gaat Google aanklagen om marktmisbruik” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse gerecht gaat opnieuw een mededingingszaak aanspannen tegen techreus Alphabet, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Het moederbedrijf van Google wordt ervan beschuldigd de online-advertentiemarkt te monopoliseren.
  [naar artikel]
 2. “Amerikaans gerecht gaat Google aanklagen voor marktmisbruik” (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse gerecht gaat opnieuw een mededingingszaak aanspannen tegen techreus Alphabet, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Het moederbedrijf van Google wordt ervan beschuldigd de online-advertentiemarkt te monopoliseren.
  [naar artikel]
 3. Amerikaans ministerie van Justitie beschuldigt Google van machtsmisbruik (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een mededingingszaak gestart tegen internetbedrijf Google. ’s Werelds grootste zoekmachine wordt ervan beschuldigd zijn monopoliepositie te hebben misbruikt.
  [naar artikel]
 4. Amerikaans ministerie van Justitie klaagt Google aan voor monopolie op de online advertentiemarkt (25/01/2023 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een klacht ingediend tegen technologiebedrijf Google vanwege zijn monopolie op de online reclamemarkt. Het bedrijf heeft vijftien jaar lang met alle middelen geprobeerd om alle concurrenten uit te schakelen die zijn dominante positie bedreigden, schrijft het ministerie. De federale regering en 8 staten vragen aan de rechter om Google te verbieden nog langer advertentieruimte te verkopen. Google is eerder in andere processen al veroordeeld voor oneerlijke concurrentie.
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse Justitie sleept Google voor rechter wegens ‘illegaal monopolie’ (21/10/2020 - De Morgen)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat Google aanklagen wegens het ‘instandhouden van een illegaal monopolie op zoekopdrachten en zoekadvertenties’. Dat is een ongekend grote stap tegen de groeiende macht van techbedrijven.
  [naar artikel]
 6. Media VS: Amerikaanse Justitie sleept Google voor rechter wegens ‘illegaal monopolie’ (20/10/2020 - De Morgen)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat Google aanklagen wegens het ‘in stand houden van een illegaal monopolie op zoekopdrachten en zoekadvertenties’. Dat melden diverse Amerikaanse media. Een dergelijke aanklacht zou een ongekend grote stap zijn tegen de groeiende macht van techbedrijven.
  [naar artikel]
 7. Justitie in VS wil Google aanklagen vanwege monopolie op online-advertentiemarkt (16/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse autoriteiten staan op het punt Google aan te klagen wegens concurrentievervalsing. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van...
  [naar artikel]
 8. Amerikaans ministerie trekt reisverbod vanuit 7 moslimlanden in; Justitie gaat in beroep (05/02/2017 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het terugkomt op de intrekking van zowat 60.000 visa voor de Verenigde Staten. Het ministerie van Justitie is in beroep gegaan.
  [naar artikel]
 9. Amerikaanse ministerie van Justitie klaagt zoekmachine Google aan wegens machtsmisbruik (20/10/2020 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een mededingingszaak gestart tegen internetbedrijf Google. 's Werelds grootste zoekmachine wordt ervan beschuldigd zijn dominante positie op de internetzoekmarkt misbruikt te hebben. De aanklacht zou deel uitmaken van een grotere aanval op Google, waarbij ook misbruiken op de markt voor digitale advertenties in het vizier komen. Elf Amerikaanse staten, alle met een Republikeinse hoofdaanklager, hebben zich als belanghebbende bij de aanklacht gevoegd. Google noemt de aanklacht in een eerste reactie "gebrekkig".
  [naar artikel]
 10. VS-ministerie van Justitie verdedigt Trumps inreisban (voorlopig) niet tegen betwistingen (31/01/2017 - Knack)
  Het Amerikaans ministerie van Justitie zal het inreisverbod voor bewoners uit zeven moslimlanden niet voor rechtbanken verdedigen. Dat heeft dienstdoend minister van Justitie Sally Yates aan haar diensten laten weten.
  [naar artikel]
 11. Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt bewering Trump over 'spion' FBI (22/05/2018 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis.
  [naar artikel]
 12. VS-ministerie van Justitie zal Trumps inreisban (voorlopig) niet verdedigen (31/01/2017 - Knack)
  Het Amerikaans ministerie van Justitie zal het inreisverbod voor bewoners uit zeven moslimlanden niet voor rechtbanken verdedigen. Dat heeft dienstdoend minister van Justitie Sally Yates aan haar diensten laten weten.
  [naar artikel]
 13. Amerikaans ministerie van Justitie naar hooggerechtshof om reisverbod (26/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie stapt naar het Supreme Court nadat een rechtbank in de stad Richmond in Virginia de aangepaste versie van
  [naar artikel]
 14. "Amerikaans ministerie van Justitie onderzocht mogelijkheden voor afzetting Trump" (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft na het ontslag van FBI-baas James Comey gesprekken gevoerd over een mogelijke afzetting van president...
  [naar artikel]
 15. Google haalt bakzeil met beroep tegen monsterboete (14/09/2022 - De Tijd)
  11:05 Een Europese rechtbank heeft het beroep van de Google-moeder Alphabet tegen een recordboete voor marktmisbruik grotendeels naar de prullenmand verwezen. Het bedrijf kan nog een volgende stap zetten in...
  [naar artikel]
 16. Intern onderzoek bij Amerikaans ministerie van Justitie naar eventuele poging tot beïnvloeding verkiezingsuitslag (25/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De interne waakhond van het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of medewerkers van het ministerie hebben geprobeerd om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 te beïnvloeden. Inspecteur-generaal Michael Horowitz deelde dat vandaag mee nadat Amerikaanse media het voorbije weekend berichtten dat Trump steun kreeg van binnen het ministerie bij zijn plan om met een nieuwe minister de verkiezingen ongeldig te laten verklaren.
  [naar artikel]
 17. Amerikaans ministerie van Justitie gaat formeel in beroep tegen opschorting inreisverbod (05/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie tekende afgelopen nacht beroep aan tegen het oordeel van een federale rechter in Seattle. Die besliste
  [naar artikel]
 18. Amerikaans ministerie van Justitie: "Belastingaangifte ex-president Trump moet voor Congrescommissie komen" (30/07/2021 - VRT NWS)
  De belastingaangifte van voormalig Amerikaans president Donald Trump moet naar een commissie van het Congres. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Een nieuwe stap in de saga rond die veelbesproken aangiftes, want in tegenstelling tot zijn voorgangers in het Witte Huis heeft Trump als president altijd geweigerd om die openbaar te maken.
  [naar artikel]
 19. Amerikaans ministerie van Justitie vecht opschorting inreisverbod aan, Trump overtuigd van winst (05/02/2017 - De Redactie)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een beroep ingediend tegen de uitspraak van een federale rechter uit Seattle om het tijdelijke inreisverbod op te schorten. Het Witte Huis zei gisteren al dat het besluit zal worden aangevochten en dat is nu dus officieel gebeurd.
  [naar artikel]
 20. Nancy Pelosi’s goed getimede verkoop van Google-aandelen roept vraagtekens op (26/01/2023 - Express)
  Het Amerikaanse Department of Justice klaagt Google aan voor marktmisbruik. Een maand eerder verkocht de echtgenoot van congreslid Nancy Pelosi voor drie miljoen dollar aan Google-aandelen. Er gaan geruchten de ronde dat er sprake is van handel met voorkennis. Pelosi is een van de rijkste congresleden van de Verenigde Staten. Haar man heeft een pak […]
  [naar artikel]
 21. VS beschuldigt Google van machtsmisbruik (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een mededingingszaak gestart tegen internetbedrijf Google. ’s Werelds grootste zoekmachine wordt ervan beschuldigd zijn monopoliepositie misbruikt te hebben.
  [naar artikel]
 22. Amerikaans ministerie van Justitie opent onderzoek naar politie Minneapolis (21/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie opent een onderzoek naar de politie van de stad Minneapolis. Dat heeft minister van Justitie Merrick Garland woensdag aangekondigd, een dag nadat de blanke ex-agent Derek Chauvin over de hele lijn schuldig werd bevonden aan de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd.
  [naar artikel]
 23. Openbaar Ministerie wil ex-presidente Kirchner aanklagen (08/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Openbaar Ministerie in Buenos Aires wil de vroegere presidente Cristina Fernández de Kirchner aanklagen wegens een omstreden valutahandel ten
  [naar artikel]
 24. Biden draagt tegenstander Google voor als antitrustbaas (20/07/2021 - De Tijd)
  21:15 De Amerikaanse president Joe Biden schuift Jonathan Kanter naar voren als hoofd van de mededingingsdivisie op het ministerie van Justitie. De nominatie van de Google-criticus is een nieuw signaal dat ...
  [naar artikel]
 25. “VS plant onderzoek naar oneerlijke concurrentie Google” (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie bereidt een onderzoek voor naar Google. Dat meldt The Wall Street Journal. Volgens ingewijden zou...
  [naar artikel]
 26. Dominantie van Google indammen is niet eenvoudig (21/10/2020 - De Tijd)
  22:25 Afspraken tussen Google en andere techbedrijven schaden de consument, stelt het Amerikaanse ministerie van justitie. Maar Googles dominantie ontvlechten is nu al een complex vraagstuk.
  [naar artikel]
 27. EU-Hof van Justitie bevestigt boete van 2,42 miljard euro voor Google (10/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: EU-Hof van Justitie bevestigt boete van 2,42 miljard euro voor Google Het Gerecht van de Europese Unie, een onderdeel van het Hof van Justitie in Luxemburg, bevestigt de boete van 2,42 miljard euro die de Europese Commissie in 2017 aan Google en Alphabet had opgelegd. Volgens de Commissie maakte Google zich schuldig aan misbruik van zijn machtspositie door zijn eigen prijsvergelijkingsdienst Google Shopping een onrechtmatig voordeel […] Lees dit artikel: EU-Hof van Justitie bevestigt boete van 2,42 miljard euro voor Google
  [naar artikel]
 28. “Amerikanen bezorgd om voornemen Google om cookies te blokkeren” (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakt zich zorgen over het voornemen van Google om 'tracking cookies' te blokkeren, omdat het bedrijf daarmee rivalen op de advertentiemarkt zou kunnen hinderen. Onderzoekers van het ministerie praten met leidinggevenden in de reclamebranche, maar het is nog niet duidelijk of er juridische stappen zullen volgen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
  [naar artikel]
 29. Google aangeklaagd door Amerikaanse overheid (21/10/2020 - Express)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie opent samen met elf Amerikaanse staten een rechtszaak tegen de zoekgigant Google voor machtsmisbruik op... The post Google aangeklaagd door Amerikaanse overheid appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. Amerikaanse overheid neemt Google in het vizier (20/10/2020 - De Tijd)
  15:57 Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal deze dinsdag bekendmaken dat het Google aanklaagt wegens misbruik van zijn dominante marktpositie. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 31. Amerikaans ministerie wil weten wie anti-Trump-website bezocht (15/08/2017 - Knack)
  Het ministerie van Justitie heeft een webhoster gevraagd om alle informatie over de site disruptj20.org, zijn beheerder en de bezoekers, door te geven.
  [naar artikel]
 32. Amerikaans ministerie van Justitie gaat in beroep tegen annulatie mondmaskerplicht (20/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal in beroep gaan tegen de annulatie van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. Dat heeft het dinsdag aangekondigd in een persbericht. De mondmaskerplicht werd maandag door een rechter in Florida ongeldig verklaard.
  [naar artikel]
 33. Amerikaans ministerie van Justitie: 'Belastingaangifte Trump moet naar Congres' (30/07/2021 - De Tijd)
  21:46 Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft beslist dat de belastingaangifte van Donald Trump naar een commissie van het Congres moet. Zes jaar aan financiële informatie over de voormalige Amerikaan...
  [naar artikel]
 34. Amerikaans ministerie van Justitie dient beroep in tegen opschorting inreisverbod (05/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zaterdag beroep aangetekend tegen de beslissing van een federale rechter van vrijdag om het inreisverbod te blokkeren dat president Donald Trump een week eerder had ingesteld voor inwoners van Iran, Irak, Syrië, Jemen, Somalië, Soedan en Libië. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 35. Amerikaans ministerie van Justitie dient beroep in tegen opschorting inreisverbod (05/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zaterdag beroep aangetekend tegen de beslissing van een federale rechter van vrijdag om het inreisverbod te blokkeren dat president Donald Trump een week eerder had ingesteld voor inwoners van Iran, Irak, Syrië, Jemen, Somalië, Soedan en Libië. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 36. Amerikaans ministerie van Justitie voert onderzoek naar Belgische bewakingssector (09/09/2020 - De Tijd)
  08:51 Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie voert een onderzoek naar misbruiken in de Belgische bewakingssector. Dat schrijft De Standaard woensdag. Verschillende hoofdrolspelers hebben al schuld beke...
  [naar artikel]
 37. Amerikaans ministerie van Justitie gaat acties federale agenten Portland onderzoeken (23/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een interne toezichthouder van het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat onderzoek doen naar de acties van federale agenten in de stad Portland....
  [naar artikel]
 38. Amerikaans ministerie van Justitie voert onderzoek naar Belgische bewakingssector (09/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie voert een onderzoek naar misbruiken in de Belgische bewakingssector. Dat schrijft De Standaard woensdag. Verschillende hoofdrolspelers hebben al schuld bekend, maar Bpost-baas Jean-Paul Van Avermaet blijft onschuldig pleiten.
  [naar artikel]
 39. 'Amerikaans ministerie van Justitie opent strafrechtelijk onderzoek naar eigen Rusland-onderzoek' (25/10/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend naar de manier waarop het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 is gelanceerd. Dat schrijft de New York Times op basis van twee bronnen dichtbij het dossier.
  [naar artikel]
 40. Amerikaans ministerie van justitie onderzoekt vermeende omkoping voor presidentiële gratie (02/12/2020 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van justitie onderzoekt een geval van mogelijke omkoping in ruil voor presidentiële gratie. Dat staan in gerechtelijke stukken die bij een federale rechtbank zijn ingediend. Daarnaast bracht The New York Times het nieuwsdat Trump geïnformeerd had of hij zijn kinderen en advocaat Rudy Giuliani preventief gratie kon verlenen.
  [naar artikel]
 41. Autopilot Tesla onderwerp van onderzoek Amerikaans ministerie van Justitie (27/10/2022 - Express)
  In de Verenigde Staten voert het ministerie van Justitie een strafrechtelijk onderzoek naar autobouwer Tesla. Doelwit van de actie is “Autopilot”, het platform dat de chauffeur bij het besturen van de wagen moet ondersteunen. Dat hebben een aantal bronnen tegen het persbureau Reuters gezegd. Speurders zouden bekijken of Tesla mogelijk klanten, investeerders en regulatoren over […]
  [naar artikel]
 42. Amerikaans oud-president Donald Trump houdt voet bij stuk in rel om belastingaangiften (04/08/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse oud-president Donald Trump blijft weigeren om zijn belastingaangiften aan het parlement over te dragen, hoewel het Amerikaanse ministerie van Justitie vraagt aan Trump om het wel te doen. Maar volgens de advocaten van Trump heeft het ministerie van Justitie een fout gemaakt en is hun oordeel onwettig.
  [naar artikel]
 43. Voormalige adjunct-directeur FBI: 'Amerikaans ministerie van Justitie heeft afzetting Trump besproken' (14/02/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft na het ontslag van FBI-baas James Comey gesprekken gevoerd over een mogelijke afzetting van president Donald Trump. Dat heeft de voormalige adjunct-directeur van de FBI Andrew McCabe verklaard.
  [naar artikel]
 44. Amerikaans minister van Justitie Garland behoudt zich het recht voor Trump te vervolgen (27/07/2022 - Express)
  De Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland behoudt zich het recht voor om voormalig president Donald Trump te vervolgen in verband met zijn rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Dat heeft hij gezegd op de nieuwszender NBC. Op de vraag of het aanklagen van een voormalig president het land zou […]
  [naar artikel]
 45. Deze luis in de pels van Google moet nu voor Biden de macht van de techgiganten breken (19/11/2021 - De Morgen)
  De Amerikaanse Senaat heeft deze week ingestemd met de benoeming van topjurist Jonathan Kanter tot hoofd van de mededingingsdivisie op het ministerie van Justitie. Wie is deze Google-criticus die de macht van de techtitanen verder moet breken?
  [naar artikel]
 46. Amerikaans ministerie van Justitie geeft document vrij dat huiszoeking bij Donald Trump motiveert (26/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag een document publiek gemaakt, dat de huiszoeking bij gewezen president Donald Trump in Florida motiveert. Het grootste deel van de inhoud van het document is weliswaar onleesbaar gemaakt in belang van het onderzoek, omdat getuigen, FBI-agenten of andere betrokkenen in gevaar kunnen komen als hun identiteit bekend zou worden.
  [naar artikel]
 47. Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt vermeende omkoping in ruil voor presidentiële gratie (02/12/2020 - De Morgen)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie doet onderzoek naar een mogelijke misdrijf waarbij geld naar het Witte Huis is gesluisd in ruil voor een presidentieel gratiebesluit. Dat staat in gerechtelijke stukken die zijn ontsloten bij een federale rechtbank. Die bracht dinsdag een bevel met veel zwartgelakte passages naar buiten, waarin een onderzoek werd gelast naar ‘omkoping in ruil voor gratie’.
  [naar artikel]
 48. Amerikaans ministerie van Justitie laat verrassend zaak tegen Michael Flynn vallen (07/05/2020 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten laat het ministerie van Justitie de zaak tegen Michael Flynn vallen. Dat is de voormalige veiligheidsadviseur van president Trump, die in 2017 moest opstappen omdat hij gelogen had over contacten met Rusland. Opvallende en plotse twist in het verhaal: Flynn kwam later terug op zijn bekentenis en de aanklacht tegen hem wordt nu ingetrokken.
  [naar artikel]
 49. “Amerikaanse justitie begint zaak tegen Google om advertenties” (10/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Openbaar Ministerie staat op het punt om een mededingingszaak te beginnen tegen Google, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het techbedrijf zou een te grote machtspositie hebben op de markt voor online-advertenties en daar ook misbruik van hebben gemaakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy