De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Regionale tv-zender AVS krijgt bescherming tegen schuldeisers en gaat herstructureren

VRT NWS

24/01/2023 - 15:53

AVS, de regionale zender die een deel van Oost-Vlaanderen bedient, krijgt van de ondernemingsrechtbank van Gent groen licht om een herstructurering door te voeren. De gerechtelijke reorganisatie betekent dat het bedrijf gedurende vijf maanden bescherming tegen schuldeisers krijgt, tot 24 juni. AVS zelf had om een termijn van zes maanden gevraagd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Regionale zender AVS krijgt bescherming tegen schuldeisers (24/01/2023 - De Tijd)
  16:54 AVS, de regionale tv-zender die een deel van Oost-Vlaanderen bedient, krijgt van de ondernemingsrechtbank van Gent vijf maanden bescherming tegen zijn schuldeisers. In die tijd moet hij een reorganisa...
  [naar artikel]
 2. Regionale televisiezender AVS uit Gent in financieel slechte papieren (11/01/2023 - VRT NWS)
  Het gaat niet goed met de regionale televisiezender AVS in Gent. De zender kampt met financiële problemen en heeft bij de ondernemingsrechtbank bescherming gevraagd tegen schuldeisers.
  [naar artikel]
 3. E5 Mode krijgt (opnieuw) bescherming tegen schuldeisers (24/11/2020 - Express)
  Kledingketen E5 Mode krijgt tot eind januari bescherming tegen zijn schuldeisers, heeft de ondernemingsrechtbank van Dendermonde beslist. Dat gebeurde al... The post E5 Mode krijgt (opnieuw) bescherming tegen schuldeisers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. SAS vraagt bescherming tegen schuldeisers aan in de VS (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS, die in financiële moeilijkheden verkeert, heeft in de VS bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Dat heeft de grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië bekendgemaakt. De procedure moet helpen om sneller te kunnen herstructureren.
  [naar artikel]
 5. Braziliaans miljardenconglomeraat vraagt bescherming tegen schuldeisers aan (18/06/2019 - Metro)
  Het Braziliaanse conglomeraat Odebrecht – actief in onder meer de bouw, olie en gas – heeft voor een rechtbank in Sao Paulo bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Odebrecht wil de bescherming om een schuld van 51 miljard Braziliaanse real of omgerekend 11,7 miljard euro te herstructureren. Het conglomeraat staat onder druk, nadat onder meer ethanol-dochter Atvos bescherming aanvroeg tegen schuldeisers en gesprekken over de verkoop van petrochemie-dochter Braskem afsprongen. Odebrecht worstelt ook al jaren om te herstellen van de gevolgen van een groot corruptieschandaal in Brazilië. bron: Belga   Het bericht Braziliaans miljardenconglomeraat vraagt bescherming tegen schuldeisers aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Braziliaans miljardenconglomeraat vraagt bescherming tegen schuldeisers aan (20/06/2019 - Metro)
  Het Braziliaanse conglomeraat Odebrecht – actief in onder meer de bouw, olie en gas – heeft voor een rechtbank in Sao Paulo bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Odebrecht wil de bescherming om een schuld van 51 miljard Braziliaanse real of omgerekend 11,7 miljard euro te herstructureren. Het conglomeraat staat onder druk, nadat onder meer ethanol-dochter Atvos bescherming aanvroeg tegen schuldeisers en gesprekken over de verkoop van petrochemie-dochter Braskem afsprongen. Odebrecht worstelt ook al jaren om te herstellen van de gevolgen van een groot corruptieschandaal in Brazilië. Bron: Belga   Het bericht Braziliaans miljardenconglomeraat vraagt bescherming tegen schuldeisers aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Oost-Vlaamse tv-zender AVS stuurt aan op schuldherschikking (11/01/2023 - De Tijd)
  18:37 AVS, de regionale tv-zender die een deel van Oost-Vlaanderen bedient, wil bescherming tegen zijn schuldeisers vragen. Het tv-station zoekt een oplossing om historische schulden te betalen.
  [naar artikel]
 8. 3 Suisses krijgt bescherming tegen schuldeisers (02/06/2020 - Express)
  Het legendarische Franse postorderbedrijf 3 Suisses – nu een website – heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen. Dat... The post 3 Suisses krijgt bescherming tegen schuldeisers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Boekenbeurs-organisator krijgt bescherming tegen schuldeisers (22/09/2020 - Express)
  Boek.be, de organisator van de Boekenbeurs in Antwerpen, heeft bescherming gekregen tegen zijn schuldeisers en werkt aan een herstructureringsplan. Dat... The post Boekenbeurs-organisator krijgt bescherming tegen schuldeisers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Rechter buigt zich over lot regionale tv-zender AVS: wat loopt er fout bij de regionale televisie? (24/01/2023 - VRT NWS)
  Vanmiddag spreekt de ondernemingsrechtbank van Gent zich uit over de gerechtelijke reorganisatie van de regionale televisiezender AVS, die een groot deel van Oost-Vlaanderen bedient. AVS zit in slechte financiële papieren en vraagt tijdelijk bescherming tegen schuldeisers. Ook de meeste andere regionale tv-zenders heben het moeilijk. Hoe komt dat en wat is eraan te doen? Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) werkt aan een plan.
  [naar artikel]
 11. Orchestra-Prémaman krijgt bescherming tegen schuldeisers (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse kinderkledingspecialist Orchestra-Prémaman, die in financiële moeilijkheden verkeert, krijgt bescherming tegen zijn schuldeisers voor een...
  [naar artikel]
 12. 3 Suisses krijgt bescherming tegen schuldeisers (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het legendarische Franse postorderbedrijf 3 Suisses - nu een website - heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen. Dat...
  [naar artikel]
 13. 3 Suisses krijgt bescherming tegen schuldeisers (02/06/2020 - De Tijd)
  21:17 Het legendarische Franse postorderbedrijf 3 Suisses - nu een website - heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen.
  [naar artikel]
 14. Ondernemingsrechtbank geeft e5 mode bescherming tegen schuldeisers (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De modewinkelketen e5 mode krijgt tot eind januari bescherming tegen schuldeisers in een poging om een deel van de activiteiten over te dragen onder gerechtelijk gezag. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Dendermonde dinsdag beslist.
  [naar artikel]
 15. Organisator Boekenbeurs krijgt bescherming tegen schuldeisers (22/09/2020 - VRT NWS)
  Door de coronacrisis zit de organisator van de Antwerpse boekenbeurs, Boek.be, in zware financiele problemen. Ze hebben bescherming gekregen tegen de schuldeisers, en er wordt gewerkt aan een herstructureringsplan. Sinds het afgelasten van de Boekenbeurs in april, is er geen geld meer binnengekomen.
  [naar artikel]
 16. Mega World krijgt geen bescherming tegen schuldeisers, rechtbank stelt bewindvoerders aan (02/11/2020 - Express)
  Blokker-opvolger Mega World is zo goed als failliet. Het bedrijf heeft van de ondernemingsrechtbank in Mechelen geen bescherming gekregen tegen... The post Mega World krijgt geen bescherming tegen schuldeisers, rechtbank stelt bewindvoerders aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. AVS krijgt half jaar om akkoord te vinden met 70 schuldeisers (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De regionale zender AVS heeft een half jaar de tijd om orde op zaken te stellen en tot een akkoord te komen met een 70-tal schuldeisers. Dat besliste de ondernemingsrechtbank dinsdag. Het bedrijf kampt met een put van meer dan 2 miljoen euro en vroeg een gerechtelijke reorganisatie aan.
  [naar artikel]
 18. Optima Global Estate krijgt bescherming tegen schuldeisers (03/10/2016 - De Tijd)
  15:09 Optima Global Estate (OGE), de vastgoedpoot van Optima Group die een doorstart wil maken, krijgt tot 15 november bescherming tegen zijn schuldeisers.
  [naar artikel]
 19. Brantano krijgt bescherming tegen schuldeisers (08/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft woensdag beslist om drie vennootschappen van modebedrijf FNG tot 5 oktober 2020 te beschermen tegen schuldeisers. Tegen 4 september moet er een reorganisatieplan klaar zijn.
  [naar artikel]
 20. Blokker-overnemer Mega World vraagt bescherming tegen schuldeisers (12/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mega World, de keten die in de plaats kwam van Blokker België, gaat bescherming tegen schuldeisers vragen. De rechter in Mechelen zal oordelen of...
  [naar artikel]
 21. Blokker-overnemer Mega World vraagt nu al bescherming tegen schuldeisers (12/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mega World, de keten die in de plaats kwam van Blokker België, gaat bescherming tegen schuldeisers vragen. De ondernemingsrechtbank in Mechelen zal...
  [naar artikel]
 22. Celio vraagt bescherming tegen schuldeisers, maar niet in België (22/06/2020 - Express)
  De modeketen Celio vraagt bescherming tegen haar schuldeisers, de laatste stap voor een faillissement of doorstart. De Belgische winkels worden... The post Celio vraagt bescherming tegen schuldeisers, maar niet in België appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers. Dat geeft Neckermann extra tijd om financiële steun te vinden en de schulden door corona te heronderhandelen met zijn schuldeisers.
  [naar artikel]
 24. Vastgoedpoot Optima krijgt twee maanden langer bescherming tegen schuldeisers (21/12/2016 - Knack)
  De vennootschap Optima Global Estate (OGE), de vastgoedpoot van Optima Group die een doorstart wil maken, krijgt nog twee maanden langer bescherming tegen haar schuldeisers.
  [naar artikel]
 25. Wapenlobby NRA zoekt bescherming tegen schuldeisers (16/01/2021 - Express)
  De Amerikaanse wapenclub National Rifle Association (NRA) heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd en plooit zich terug in Texas. De procureur-generaal van de staat New York vroeg vorig jaar de ontbinding van de NRA, omdat de toplui van de Amerikaanse wapenlobby volgens procureur-generaal Letitia James de kas voor persoonlijke doeleinden hadden leeggeplunderd. In een poging van […] The post Wapenlobby NRA zoekt bescherming tegen schuldeisers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. AVS krijgt half jaar tijd om akkoord te vinden met 70 schuldeisers: “Er zijn nog mogelijkheden” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De regionale zender AVS heeft een half jaar de tijd om orde op zaken te stellen en tot een akkoord te komen met een 70-tal schuldeisers. Dat besliste de ondernemingsrechtbank dinsdag. Het bedrijf kampt met een put van meer dan 2 miljoen euro en vroeg een gerechtelijke reorganisatie aan.
  [naar artikel]
 27. Nyobe beschermd tegen schuldeisers (16/10/2018 - De Tijd)
  11:18 De nylonproducent Nyobe krijgt gedurende 4 maanden bescherming tegen zijn schuldeisers. Het vroegere Beaulieu Nylon uit Kruishoutem moet de fiscus 103 miljoen euro betalen.
  [naar artikel]
 28. Minister Dalle stimuleert samenwerking regionale tv's: "Wellicht redding voor AVS door efficiënter werk" (27/01/2023 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Media Dalle (CD&V) wil dat de twee Oost-Vlaamse regionale zenders AVS en TV Oost, fuseren. Dat heeft hij gisteren gezegd in de commissie media van het Vlaams Parlement. AVS heeft al een tijd financiële moeilijkheden, deze week kreeg de zender nog vijf maanden bescherming tegen haar schuldeisers.
  [naar artikel]
 29. Overnemer van 123 Blokker-winkels zoekt bescherming tegen schuldeisers (12/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De winkelketen Mega World, die eerder dit jaar de 123 Belgische Blokkerwinkels overname waar 670 mensen werkten, zoekt nu bescherming tegen zijn schuldeisers.
  [naar artikel]
 30. Overnemer van 123 Blokker-winkels zoekt bescherming tegen schuldeisers (12/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De winkelketen Mega World, die eerder dit jaar de 123 Belgische Blokkerwinkels overname waar 670 mensen werkten, zoekt nu bescherming tegen zijn schuldeisers.
  [naar artikel]
 31. Lufthansa overweegt bescherming tegen schuldeisers te zoeken (29/04/2020 - De Tijd)
  08:26 De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, moeder ook van Brussels Airlines, bekijkt of het bescherming tegen zijn schuldeisers vraagt. De gesprekken over staatssteun lopen vast op discussies over de...
  [naar artikel]
 32. Cryptogigant FTX vraagt bescherming tegen schuldeisers (11/11/2022 - De Tijd)
  15:56 De zwalpende Amerikaanse cryptobeurs FTX vraagt bescherming tegen haar schuldeisers nu topman Sam Bankman-Fried niet de nodige miljarden bij elkaar heeft gekregen om FTX overeind te houden. Het nieuws...
  [naar artikel]
 33. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers (27/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgische reisorganisatie Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. Dat heeft de reisorganisatie dinsdag bekendgemaakt. CEO Laurent Allardin benadrukt dat Neckermann niet failliet is. Het bedrijf heeft tijd nodig om de schulden door corona te heronderhandelen met zijn schuldeisers, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Blokker-overnemer Mega World vraagt nu al bescherming tegen schuldeisers (12/10/2020 - De Morgen)
  Mega World, de keten die in de plaats kwam van Blokker België, gaat bescherming tegen schuldeisers vragen. De ondernemingsrechtbank in Mechelen buigt zich over de aanvraag. Mega World nam eerder dit jaar 123 Belgische Blokkerwinkels over waar 670 mensen werkten.
  [naar artikel]
 35. Beerschot vraagt bescherming tegen schuldeisers (07/04/2019 - De Morgen)
  Niet alleen sportief beleeft Beerschot barre tijden, ook financieel gaat de Antwerpse eersteklasser gebukt onder grote zorgen. Grote baas Patrick Vanoppen diende gisteren bij de rechtbank een verzoekschrift in om gebruik te maken van de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO). In mensentaal: hij vraagt minstens zes maanden bescherming tegen schuldeisers.
  [naar artikel]
 36. Thomas Cook vraagt bescherming tegen schuldeisers (24/09/2019 - De Morgen)
  Thomas Cook België gaat de handelsrechter vragen om bescherming tegen de schuldeisers. De ondernemingsraad bij touroperator Thomas Cook België is vandaag rond 16 uur afgerond, waarna het personeel werd toegesproken. CEO Jan Dekeyser zal ook de pers te woord staan. Dat heeft woordvoerster Leen Segers meegedeeld.
  [naar artikel]
 37. Amerikaanse scoutsreus met 2,2 miljoen leden vraagt bescherming tegen schuldeisers na misbruikschandaal (18/02/2020 - Express)
  De scoutsvereniging Boy Scouts of America (BSA) heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Dat moet toelaten een fonds op te richten voor de wellicht duizenden slachtoffers van seksueel misbruik binnen de organisatie. De padvindersorganisatie, een echt instituut van de Amerikaanse samenleving, is opgericht in 1910 en telt 2,2 miljoen leden tussen 5 en 21 jaar. De […] The post Amerikaanse scoutsreus met 2,2 miljoen leden vraagt bescherming tegen schuldeisers na misbruikschandaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Hasseltse meubelmaker Recor vraagt bescherming tegen schuldeisers (27/04/2020 - De Tijd)
  17:01 Het meubelbedrijf Recor uit Hasselt heeft maandag een verzoekschrift bij de Hasseltse ondernemingsrechtbank ingediend om een procedure voor bescherming tegen schuldeisers (WCO) op te starten.
  [naar artikel]
 39. Overnemer van 123 Blokkerwinkels zoekt bescherming tegen schuldeisers (12/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De winkelketen Mega World, die eerder dit jaar de 123 Belgische Blokkerwinkels overname waar 670 mensen werkten, zoekt nu bescherming tegen zijn schuldeisers.
  [naar artikel]
 40. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers (19/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers en zoekt definitief naar een nieuwe overnemer om het Spaanse Wamos, dat zijn financiële verplichtingen niet kan nakomen, te vervangen.
  [naar artikel]
 41. Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers (19/02/2021 - De Standaard)
  Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers en zoekt definitief naar een nieuwe overnemer om het Spaanse Wamos, dat zijn financiële verplichtingen niet kan nakomen, te vervangen.
  [naar artikel]
 42. Boy Scouts of America vraagt bescherming aan tegen schuldeisers na honderden rechtszaken van seksueel misbruik (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse scoutsvereniging Boy Scouts of America (BSA) heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. De vereniging kampt met financiële...
  [naar artikel]
 43. Boy Scouts of America vraagt bescherming aan tegen schuldeisers door rechtszaken seksueel misbruik (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse scoutsvereniging Boy Scouts of America (BSA) heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. De vereniging kampt met financiële...
  [naar artikel]
 44. Nylonproducent Nyobe vraagt bescherming tegen schuldeisers (25/09/2018 - De Tijd)
  12:05 Het Belgische Nyobe moet de fiscus wegens belastingontduiking 103 miljoen euro betalen en vraagt daarom bescherming tegen zijn schuldeisers.
  [naar artikel]
 45. Cirque du Soleil zoekt bescherming tegen schuldeisers (29/06/2020 - De Tijd)
  20:25 Cirque du Soleil heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd. Het schuldenrijke bedrijf hoopt een doorstart te kunnen maken. Ruim 3.480 banen staan op de tocht.
  [naar artikel]
 46. Live - Volg hier de persconferentie: Thomas Cook vraagt bescherming tegen schuldeisers (24/09/2019 - De Morgen)
  Thomas Cook België gaat de handelsrechter vragen om bescherming tegen de schuldeisers. De ondernemingsraad bij touroperator Thomas Cook België is vandaag rond 16 uur afgerond, waarna het personeel werd toegesproken. CEO Jan Dekeyser zal ook de pers te woord staan. Dat heeft woordvoerster Leen Segers meegedeeld.
  [naar artikel]
 47. Faillissement (even?) afgewend: Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers (19/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers en zoekt definitief naar een nieuwe overnemer om het Spaanse Wamos, dat zijn financiële verplichtingen niet kan nakomen, te vervangen.
  [naar artikel]
 48. Weldimo wil bescherming tegen zijn schuldeisers (23/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  De producent van ramen en deuren Weldimo heeft bij de handelsrechtbank van Tongeren bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd in het kader van de wet op de continuïteit van de ondernemingen. De zaak wordt volgende week vrijdag besproken.
  [naar artikel]
 49. Cirque du Soleil vraagt bescherming tegen schuldeisers (29/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het wereldspektakel Cirque du Soleil zit in slechte papieren en heeft bescherming gevraagd tegen schuldeisers. Zo hoopt men een faillissement te vermijden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy