De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ouders van verongelukte motorrijder Jamy (25) dagen fietser voor rechter: “Hij had voorrang moeten verlenen”

Het Nieuwsblad

24/01/2023 - 17:49

De ouders, broer en zus van de verongelukte motorrijder Jamy Destickere (25) uit Oostkerke hebben de fietser, voor wie het slachtoffer moest uitwijken, voor de politierechtbank gedaagd. “Hij had voorrang moeten verlenen”, stelt hun advocaat. Het parket seponeerde de zaak, maar de nabestaanden leggen zich daar niet bij neer.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Parket seponeerde zaak, maar nabestaanden van verongelukte motorrijder (25) dagen zelf fietser voor rechtbank: "Hij had voorrang moeten verlenen” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het ongeval waarbij motorrijder Jamy Destickere (25) uit Oostkerke (Damme) om het leven kwam, eindigt dan toch voor de politierechtbank. Als het van het parket van Brugge afhing, zou dat echter nooit gebeurd zijn. Maar de ouders, broer en zus van de verongelukte jongeman daagden de fietser - voor wie hij moest uitwijken - rechtstreeks voor de rechtbank. “Jamy had voorrang”, zegt hun advocaat.
  [naar artikel]
 2. Nabestaanden verongelukte motorrijder (25) dagen fietser waarvoor hij moest uitwijken voor rechtbank: "Jamy had voorrang” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het ongeval waarbij motorrijder Jamy Destickere (25) uit Oostkerke (Damme) om het leven kwam, eindigt dan toch voor de politierechtbank. Als het van het parket van Brugge afhing, zou dat echter nooit gebeurd zijn. Maar de ouders, broer en zus van de verongelukte jongeman daagden de fietser - voor wie hij moest uitwijken - rechtstreeks voor de rechtbank. “Dat de fietser niet vervolgd werd, kwam bij mijn cliënten hard aan”, aldus hun advocaat.
  [naar artikel]
 3. Auto had voorrang moeten verlenen aan wielertoerist bij zwaar ongeval in Koekelare (14/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij het ernstig verkeersongeval van zondag in het West-Vlaamse Koekelare had de wagen voorrang moeten verlenen aan het slachtoffer. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De 50-jarige wielertoerist werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 4. Motorrijder die deelnam aan rondrit, zwaargewond na botsing met personenwagen (10/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een ongeval in Pervijze (Diksmuide) is een 54-jarige motorrijder uit Brugge zondagochtend zwaargewond geraakt. De man nam deel aan een rondit, maar vergat op een kruispunt voorrang te verlenen en botste tegen een personenwagen.
  [naar artikel]
 5. Motorrijder (46) zwaargewond na botsing met wagen die hem geen voorrang verleende (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een 46-jarige motorrijder uit Kortemark raakte donderdagochtend zwaargewond bij een verkeersongeval. De man botste in Handzame op een auto die hem geen voorrang verleende. “Hij kent die plaats en wist dat er velen niet goed kijken als ze de weg willen dwarsen. Dus hij voorzag het en begon al preventief te remmen”, zegt een oom van het slachtoffer. De motard raakte zwaargewond aan de benen.
  [naar artikel]
 6. Motorrijder (46) zwaargewond na botsing met wagen die hem geen voorrang verleende (26/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een 46-jarige motorrijder uit Kortemark raakte donderdagochtend zwaargewond bij een verkeersongeval. De man botste in Handzame op een auto die hem geen voorrang verleende. “Hij kent die plaats en wist dat er velen niet goed kijken als ze de weg willen dwarsen. Dus hij voorzag het en begon al preventief te remmen”, zegt een oom van het slachtoffer. De motard raakte zwaargewond aan de benen.
  [naar artikel]
 7. Jaar geleden stierf Roger (71) na aanrijding door Herkenaar (29): “Zou 7 op de 10 bestuurders overkomen” (28/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dag op dag een jaar geleden kwam Roger Hermans (71) om bij een ongeval op de Kuringersteenweg in Hasselt. Een Herkenaar (29) reed met zijn bestelwagen de fietser aan. Beiden hadden ze groen licht, maar de automobilist moest voorrang verlenen. “Ik had hem niet gezien. Het spijt me”, klonk het vrijdag in de rechtbank.
  [naar artikel]
 8. Federale rechter VS: "Migrantengezinnen moeten binnen de 30 dagen herenigd worden" (27/06/2018 - VRT NWS)
  Een federale rechter in San Diego heeft beslist dat migrantenkinderen binnen de 30 dagen herenigd moeten worden met hun ouders. Kinderen jonger dan 5 jaar moeten zelfs binnen de 14 dagen met hun familie herenigd worden. Binnen de 10 dagen moet er ook contact mogelijk zijn tussen ouders en kinderen. Daarmee gaat de rechter in tegen de Amerikaanse president Donald Trump die sinds enkele weken een strengere immigratiepolitiek toepast. "De regering moet de uitspraak van de rechter volgen", zegt correspondent Björn Soenens vanuit de VS.
  [naar artikel]
 9. Ouders van verongelukte kinderen na ongeval in Antwerpen: “Welke prijs willen we betalen voor snel verkeer?” (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Dinsdag stierven twee zusjes nadat een vrachtwagen hen had aangereden op een Antwerps kruispunt. De plek was enige tijd conflictvrij, maar die beslissing werd onlangs teruggedraaid. Bij ouders van verongelukte kinderen roept het verhaal pijnlijke herinneringen op, vertellen ze aan De Morgen: “Het verdriet om een dood kind slijt nooit.”
  [naar artikel]
 10. Fietser komt om na botsing met motorrijder in Ham (24/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een ongeval tussen een fietser en een motorrijder aan de Sluisstraat in Ham, is woensdagochtend een 45-jarige man om het leven gekomen.
  [naar artikel]
 11. Fietser komt om na botsing met motorrijder (24/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een ongeval tussen een fietser en een motorrijder aan de Sluisstraat in Ham, op de grens met Laakdal, is woensdagochtend een 45-jarige man om het leven gekomen.
  [naar artikel]
 12. Fietser kritiek na aanrijding met motorrijder (15/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op De Valken in het centrum van Arendonk reden zaterdagvoormiddag een motorrijder en een fietser op elkaar in. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de horecazaak Valkenhof.
  [naar artikel]
 13. Verongelukte motorrijder had Poolse nationaliteit (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De motorrijder die vrijdagavond verongelukte in Peer, is een 29-jarige man met Poolse nationaliteit die verbleef in Hechtel-Eksel. De man kwam vrijdag om het leven in de landelijke weg Houtestraat nadat hij met een motor tegen betonnen verlichtingspaal was gereden. Er wordt uitgegaan van een stuurfout.
  [naar artikel]
 14. Verstrooide fietser maakt indrukwekkende tuimeling (14/09/2017 - VRT NWS)
  In China is een verstrooide fietser die in de verkeerde rijrichting reed op een kruispunt aangereden door een motor. De fietser maakte een indrukwekkende salto waarbij hij zijn voet brak. Zowel de motorrijder als de fietser zijn verantwoordelijk voor het ongeval: de fietser reed op het verkeerde rijvak, de motorrijder reed door het oranje verkeerslicht.
  [naar artikel]
 15. Motorrijder aangereden (21/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een motorrijder en auto kwamen woensdag om 18.15 uur met elkaar in aanrijding in de Diestersteenweg in Nieuwerkerken. Een ambulance van Herk-de-Stad kwam ter plaatse om zorg te verlenen aan de motard. De toestand van de motorrijder was niet bekend. (ppn)
  [naar artikel]
 16. Autobestuurders die geen voorrang verlenen grootste oorzaak van Vlaamse fietsdoden (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Vlaanderen kwamen vorig jaar zeventig fietsers om in het verkeer. Ook zorgwekkend: het aandeel fietsers op een e-bike is met bijna de helft hoger dan ooit. De voornaamste oorzaak ligt bij automobilisten die geen voorrang verlenen.
  [naar artikel]
 17. Ouders verongelukte Charlotte (18) bezoeken Italiaans dorpje waar ballon landde: “Drie dagen vol emoties, maar we gaan terug” (17/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De ouders van de verongelukte studente Charlotte Gysel hebben het Italiaanse bergdorpje Pian Delle Betulle bezocht. Op die plaats, ‘het ultieme paradijs’, landde een van de witte ballonnen van Charlotte. “Het was heel emotioneel”, zeggen haar ouders.
  [naar artikel]
 18. Pakkend afscheid van verongelukte vader van vijf: “Je mag trots zijn op wat je achterlaat” (23/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagvoormiddag is massaal afscheid genomen van Anthony Salamone (34), de Maasmechelse motorrijder die vorig weekend verongelukte in Neeroeteren. Zo’n honderdvijftig collega-motards begeleidden Anthony op zijn laatste reis in een stoet met motoren. “Jij bent het beste wat me ooit is overkomen. Ik draag je overal mee”, zei zijn vrouw Melissa.
  [naar artikel]
 19. Ouders verongelukte kinderen plaatsen lege kinderkamers op Booking.com (29/12/2021 - VRT NWS)
  De vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen heeft foto’s van kamers van verongelukte kinderen op hotelwebsite Booking.com geplaatst. Die kamers kunnen niet echt geboekt worden, maar moeten vooral mensen aanzetten om voorzichtiger te zijn in het verkeer. "Zeker wie met de auto op vakantie gaat."
  [naar artikel]
 20. Motorrijder zwaargewond na botsing met wagen die geen voorrang verleent in Handzame (26/01/2023 - VRT NWS)
  Een motorrijder uit Kortemark is zwaargewond geraakt aan zijn benen bij een verkeersongeval op de Staatsbaan in Handzame. De man botste met een auto die hem geen voorrang verleende.
  [naar artikel]
 21. Ex-wielrenner en WK-analist Chris Anker Sørensen (37) verongelukt tijdens fietstocht in ons land: “Hij verleende geen voorrang” (19/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ex-wielrenner Chris Anker Sørensen is zaterdag om het leven gekomen bij een fietsongeval in Zeebrugge, zo bevestigt het parket zondag. De 37-jarige Deen was in ons land voor het WK wielrennen, waar hij als co-commentator zou werken. Het ongeval vond plaats aan een fietsoversteekplaats, waar Sørensen voorrang had moeten verlenen.
  [naar artikel]
 22. Snelheidsduivels moeten praten met ouders verongelukte kinderen (09/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Zopas is een opmerkelijk initiatief afgerond. Snelheidsduivels mochten na het betalen van hun boete, direct in een andere auto stappen waar ze konden praten met ouders van verongelukte kinderen.
  [naar artikel]
 23. VIDEO. Motorrijder gewond na crash tegen afdraaiende auto (08/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een motorrijder is zondag rond 17.45 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Dendermondsesteenweg. Volgens ooggetuigen haalde de motorrijder een wagen in, die voorrang verleende aan een bestuurder die uit een zijstraat kwam.
  [naar artikel]
 24. Trucker krijgt lichter rijverbod na dood van fietsster Kato (12), tot onbegrip van mama: “Zelfs na 1.000 dagen kan hij geen sorry zeggen” (27/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik begrijp dit niet. Wanneer je te veel gedronken hebt, ben je soms al je rijbewijs voor 15 dagen kwijt. En nu is er iemand overleden”, zucht Wendy Demeestere, de mama van de verongelukte fietsster Kato (12). De rechter in beroep oordeelt dat trucker Roland R. wel degelijk volledig verantwoordelijk is voor het ongeval in Zwevegem, waarbij het meisje stierf. Maar zijn rijverbod werd wel verminderd: van zes maanden naar één maand. En daar had de rechter een duidelijke reden voor.
  [naar artikel]
 25. Aan welke fietsoversteekplaats heb je voorrang? (27/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een wirwar aan fietsmarkeringen kost levens. Donderdagochtend nog werd een 19-jarige fietser in Mollem gegrepen door een vrachtwagen. Hij stak over op een plek die eruitziet als een zebrapad. En zo zijn er wel meer absurde en verwarrende situaties. Waar heb je als fietser voorrang en waar niet?
  [naar artikel]
 26. Te huur op Booking.com: kamers die voor altijd leeg zullen blijven (30/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie op Booking.com een vakantieverblijf zoekt, kan daarbij op een heel opvallend aanbod stoten: een lege kamer die toch niet te huur is. Het gaat om een campagne van de Ouders van Verongelukte Kinderen. “Als we één gezin de ellende kunnen besparen die wij dagelijks meemaken, is dit voor ons zeer waardevol”, zeggen Nicole en Leon, ouders van de verongelukte Stan.
  [naar artikel]
 27. Fietser die wandelend meisje kniestoot gaf in Hoge Venen krijgt gelijk van rechter: “Vader had beelden niet mogen verspreiden” (06/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De fietser die op kerstdag 2020 in de Hoge Venen een vijfjarig meisje deed vallen met een kniebeweging, heeft woensdag gelijk gekregen voor de burgerlijke rechtbank in Verviers. Volgens de rechter werd door de verspreiding van de bewuste beelden de privacy van de fietser geschonden.
  [naar artikel]
 28. Rechtbank Hasselt – Drie maanden voorwaardelijk voor dodelijk verkeersongeval met motorrijder (21/03/2018 - Metro)
  De Hasseltse politierechtbank heeft woensdag een 41-jarige Italiaan voor een dodelijk verkeersongeval met een motorrijder als slachtoffer veroordeeld tot een celstraf van 3 maanden met uitstel, een boete van 1.500 euro en drie maanden rijverbod. Op 10 juli 2015 kwam de man in Heusden-Zolder met zijn auto in aanrijding met een motorfiets. Motorrijder Mario V. K. raakte zwaargewond. Hij bezweek enkele dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politierechter achtte de Italiaan schuldig aan het dodelijk verkeersongeval. Tijdens het proces was er nochtans genoeg stof tot discussie over de omstandigheden van het ongeval en de snelheid van de motorrijder. De aanrijding gebeurde toen de automobilist linksaf wilde slaan. Tijdens dat manoeuvre knalde de motorrijder in de flank van het voertuig. Het slachtoffer was op weg naar zijn werk in Beringen. Door de klap werd hij meters ver weggeslingerd. Er was onenigheid over een verslag van een door de rechtbank aangestelde deskundige en over het deskundig onderzoek van het parket. De politierechter oordeelde nu dat de motorrijder voor de automobilist een voorzienbare hindernis was. De man in de auto had de motard voorrang moeten verlenen. De politierechter achtte hem verantwoordelijk. Aan de nabestaanden van het slachtoffer moet de beklaagde 31.850 euro schadevergoeding betalen, maar dat bedrag kan nog oplopen, omdat er voorbehoud verleend werd voor mogelijk inkomstenverlies. De proceskosten voor beklaagde lopen op tot 4.200 euro. bron: Belga Het bericht Rechtbank Hasselt – Drie maanden voorwaardelijk voor dodelijk verkeersongeval met motorrijder verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Te huur op Booking.com: kinderkamers die na ongeval voor altijd leeg zullen blijven (30/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Wie op Booking.com een vakantieverblijf zoekt, kan daarbij op een heel opvallend aanbod stoten: een lege kamer die toch niet te huur is. Het gaat om een campagne van de Ouders van Verongelukte Kinderen. “Als we één gezin de ellende kunnen besparen die wij dagelijks meemaken, is dit voor ons zeer waardevol”, zeggen Nicole en Leon, ouders van de verongelukte Stan.
  [naar artikel]
 30. Fietser en motorrijder lichtgewond na botsing in Zonhoven (16/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag rond 16 uur zijn op de Engstegenseweg een motorrijder en een fietser gebotst. Margaretha W. (74) uit Hasselt en Albert L. (63) uit Zonhoven raakten lichtgewond. 
  [naar artikel]
 31. Gedenkteken van verongelukte Neri en Pieter gestolen: “Alsof we onze kinderen opnieuw verliezen” (27/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vol ongeloof en met intens verdriet hebben de ouders van het verongelukte koppeltje Neri en Pieter vastgesteld dat het gedenkteken langs de Watering in Elen (Dilsen-Stokkem) is gestolen. “Het is alsof we onze kinderen opnieuw verliezen.” De ouders roepen de dader op om het gedenkteken, de wolk in cortenstaal, terug te bezorgen.
  [naar artikel]
 32. Ongevallen (25/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Meelbergstraat in Paal is zondagavond rond 22.15 uur een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De 26-jarige motorrijder uit Koersel werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. In Stal-Koersel is een fietser maandagnamiddag zwaar ten val gekomen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt Nieuwendijk/Raapstraat. Het is onduidelijk wat de fietser uit evenwicht bracht. De 62-jarige fietser P.A. uit Houthalen-Helchteren liep levensgevaarlijke verwondingen op. Tegen de avond was het levensgevaar geweken.
  [naar artikel]
 33. Bestuurder veroordeeld voor dodelijk ongeval maar krijgt opschorting van straf: “Slachtoffer Nikola (23) is ook deels verantwoordelijk” (27/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De politierechtbank van Vilvoorde oordeelde woensdag dat beklaagde H.V.L schuldig is voor het veroorzaken van het tragische ongeval in Opwijk waarbij motorrijder Nikola De Becker (23) het leven liet. De bestuurder kon rekenen op verzachtende omstandigheden en kreeg een opschorting van zijn straf. Een scenario waar de ouders van de verongelukte Nikola al voor gevreesd hadden. “Wat er ook beslist werd, het brengt Nikola niet terug.”
  [naar artikel]
 34. Fietser en motorrijder levensgevaarlijk gewond na aanrijding (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval in de Haagdam in Bazel zijn dinsdagmiddag een fietser en een motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt. Het parket stuurt een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
  [naar artikel]
 35. Vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen: “Sluit daders van vluchtmisdrijf meteen op” (11/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen eist dat daders van een vluchtmisdrijf waarbij gewonden vielen, meteen enkele dagen in voorlopige hechtenis worden genomen.
  [naar artikel]
 36. Vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen: “Sluit daders van vluchtmisdrijf meteen op” (11/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen eist dat daders van een vluchtmisdrijf waarbij gewonden vielen, meteen enkele dagen in voorlopige hechtenis worden genomen.
  [naar artikel]
 37. Vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen: “Sluit daders van vluchtmisdrijf meteen op” (11/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen eist dat daders van een vluchtmisdrijf waarbij gewonden vielen, meteen enkele dagen in voorlopige hechtenis worden genomen.
  [naar artikel]
 38. "Betere taalkennis ouders voor voorrang in Nederlandstalige school in Brussel" (16/02/2017 - De Redactie)
  In Brussel zullen anderstalige ouders beter Nederlands moeten kennen, als ze voorrang willen krijgen in een Nederlandstalige secundaire school. Het Grondwettelijk Hof heeft een klacht tegen die regeling verworpen.
  [naar artikel]
 39. Fietser en motorrijder levensgevaarlijk gewond na aanrijding op parallelbaantje van E17 (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval in de Haagdam in Bazel zijn dinsdagmiddag een fietser en een motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt. Het parket stuurt een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
  [naar artikel]
 40. Beringen ondertekent SAVE-charter: “Samen met vzw Ouders van Verongelukte Kinderen werken aan verkeersveiligheid” (08/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Beringen heeft zich als 147ste Vlaamse gemeente aangesloten bij het SAVE-charter van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). De stad engageert zich zo tot concrete acties en samenwerkingen om de verkeersveiligheid in Beringen te verbeteren.
  [naar artikel]
 41. Verongelukte 31-jarige was al derde fietser die in Beringse werfput reed (15/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De 31-jarige Philippe Van Gompel die zondagavond verongelukte in Beringen, was niet de eerste fietser die ’s nachts in die bewuste werfput viel. Begin augustus raakten ook al twee fietsers gewond toen ze in het gat reden. Intussen staan er ter beveiliging al nieuwe hekken rond de put.
  [naar artikel]
 42. Verongelukte 31-jarige was al derde fietser die in Beringse werfput reed (15/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De 31-jarige Philippe Van Gompel die zondagavond verongelukte in Beringen, was niet de eerste fietser die ’s nachts in die bewuste werfput viel. Begin augustus raakten ook al twee fietsers gewond toen ze in het gat reden. Intussen staan er ter beveiliging al nieuwe hekken rond de put.
  [naar artikel]
 43. Ouders van Verongelukte Kinderen: “Voer straffen gewoon uit” (29/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op het einde van de zitting riep politierechter Luc Brewaeys de ouders van Merel naar voren. De man voelde aan dat zijn vonnis geen soelaas zal brengen. “Ik kan maar doen wat de wet voorschrijft.” Ouders van Verongelukte Kinderen pleit voor een strengere uitvoering van de straffen.
  [naar artikel]
 44. Motorrijder en Vlaamse fietser komen om na frontale botsing in Doornik (09/06/2023 - VRT NWS)
  Een motorrijder en Vlaamse fietser zijn frontaal tegen elkaar gereden in de regio van Doornik. Beiden stierven ter plaatse, zo laat het parket van Doornik weten.
  [naar artikel]
 45. Familie organiseert herdenkingsdienst voor verongelukte Kaat: “Iedereen is welkom” (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag organiseren de ouders van Kaat Swartebroeckx een herdenkingsdienst voor hun dochter die op 28 november verongelukte in Duitsland. Kaat startte op 15-jarige leeftijd met het maken van dromenvangers voor zieke kinderen.
  [naar artikel]
 46. Familie van verongelukte Thomas (18) radeloos: “Zijn motorfiets was zijn droom maar betekende helaas ook zijn einde” (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Even over en weer naar Kortrijk, een onderdeel ophalen van een bromfiets voor een vriend van hem. Meer zou Thomas De Vos uit Gullegem dinsdagavond niet doen. Maar hij kwam niet meer thuis. De jongeman - op 26 september zou hij 19 worden - verongelukte aan het station in Kortrijk. “Het was zijn eerste rit sinds hij een maand geleden betrokken raakte bij een ongeval”, zeggen zijn ouders. “Ik heb er vertrouwen in”, zei hij voor het vertrek. “Let toch maar op, jongen”, drukten we hem op het hart.
  [naar artikel]
 47. Hardrijders ontmoeten ouders verongelukte kinderen (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De federale wegpolitie lanceert samen met de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) een nieuwe campagne tegen overdreven snelheid. In...
  [naar artikel]
 48. Twee doden na zware botsing tussen fietser (85) en motorrijder (40) in Genk, militair diende eerste hulp toe: “Ik voelde geen pols meer, maar heb wel mijn plicht gedaan” (04/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zwaar verkeersongeval in Genk zijn deze namiddag twee doden gevallen. Op het kruispunt van de Zuiderring en de Swinnenwijerweg kwam rond 17 uur een motorfiets in aanrijding met een fiets. De fietser (85) uit Genk overleefde de klap niet. Ook de motorrijder (40) uit Lanaken bezweek kort na de zware klap aan de opgelopen verwondingen. De passagier op de motorfiets (37) raakte zwaargewond. Militair Tom Vermossen van 10W Tac zag alles gebeuren en diende de eerste hulp toe: “Hopelijk komt het goed met de vrouw!”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy