De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Charleroi levert vergunning voor megasatellietenfabriek

De Tijd

24/01/2023 - 18:02

17:41 De Waalse producent van microsatellieten Aerospacelab mag nabij Charleroi een ‘megafactory’ bouwen. Die zou 400 jobs creëren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gewest levert aangepaste vergunning af voor restauratie van Beursgebouw in Brussel (09/11/2022 - VRT NWS)
  Het Brussels Gewest levert een aangepaste bouwvergunning af voor de renovatie van het Beursgebouw met verduidelijkte motivering. Dat heeft Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels) gemeld. De auditeur van de Raad van State stelde zich vragen bij de vergunning voor de renovatie van het Beursgebouw. Daardoor kon de vergunning mogelijk vernietigd worden.
  [naar artikel]
 2. Radio Italia verliest vergunning omdat presentatoren te veel Italiaans praten (19/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Hoge Raad voor de audiovisuele sector (CSA) van de Franse Gemeenschap heeft besloten om de vergunning van de vzw uit Charleroi die Radio
  [naar artikel]
 3. Vreg trekt vergunning in van Belpower (14/05/2018 - VRT NWS)
  Voor het eerst verliest een energieleverancier in Vlaanderen zijn vergunning. De Vreg treedt op tegen Belpower, een elektriciteitsleverancier die gevestigd is in Brussel en die in Vlaanderen stroom levert aan ongeveer 6.000 gezinnen en 300 ondernemingen. De reden: problemen met de facturaties.
  [naar artikel]
 4. Buren zijn boos: al twee keer vernietigde Raad van State vergunning, toch geeft minister weer een vergunning aan kippenkwekerij voor uitbreiding (05/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Aardeweg in Moorslede probeert het bedrijf Sininvest nv al geruime tijd om de kippenkwekerij uit te breiden van 112.000 tot 160.000 vleeskippen. Ondanks de beslissing van de Raad van State om tot twee keer toe de milieuvergunning te vernietigen, levert Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvlieghe (CD&V) telkens opnieuw een vergunning af. Ook nu weer.
  [naar artikel]
 5. Mazzu-time levert Charleroi 23 punten op (06/03/2017 - Sporza)
  Charleroi heeft een patent op late doelpunten. Zaterdag sloeg het team al voor de 9e keer dit seizoen toe in de slotminuten.
  [naar artikel]
 6. Tweede Waalse gascentrale krijgt vergunning (en kan dus Vilvoorde vervangen) (01/03/2022 - VRT NWS)
  Energiebedrijf Eneco heeft een vergunning op zak voor een gascentrale in Manage, nabij Charleroi. Dat betekent dat, als de gascentrale van Vilvoorde niet op tijd een vergunning krijgt, Manage een rol kan gaan spelen in de plannen om de sluiting van de kerncentrales op te vangen. Samen trouwens met de centrale van Luminus, in Seraing. Er zitten straks dus twee Waalse centrales op de reservebank om de gascentrale van Vilvoorde te vervangen.
  [naar artikel]
 7. Radio verliest vergunning omdat presentatoren te veel Italiaans praten (19/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Hoge Raad voor de audiovisuele sector (CSA) van de Franse Gemeenschap heeft besloten om de vergunning in te trekken van de vzw uit Charleroi die Radio Italia uitzendt. Zo meldt de vzw zelf woensdag. De kleine radio schendt al jaren de regels over het gebruik van het Frans.
  [naar artikel]
 8. Radio verliest vergunning omdat presentatoren te veel Italiaans praten (19/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Hoge Raad voor de audiovisuele sector (CSA) van de Franse Gemeenschap heeft besloten om de vergunning in te trekken van de vzw uit Charleroi die Radio Italia uitzendt. Zo meldt de vzw zelf woensdag. De kleine radio schendt al jaren de regels over het gebruik van het Frans.
  [naar artikel]
 9. Provincie weigert vergunning Badr-moskee: Voorzitter met hartproblemen opgenomen (13/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De provincie levert geen vergunning af voor de Badr-moskee in Hasselt. Voorzitter Mohamed El Oulhadj, die al decennia aan dit dossier werkt, moest met hartproblemen naar het ziekenhuis toen hij het nieuws vernam.
  [naar artikel]
 10. LIVE. Levert tweede helft op Mambourg wel doelpunten op? (16/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • 21ste speeldag Jupiler Pro League • Stade du Pays de Charleroi • Charleroi pakte 0 op 6 • Mechelen won z'n laatste drie wedstrijden
  [naar artikel]
 11. Charleroi op zoek naar ticket voor play-off 2: “Op Beerschot is het ridder of mis” (06/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  9 op 36: dat is de schrale puntenoogst van Sporting Charleroi sinds de jaarwisseling. Desondanks volstaat een zege in de inhaalmatch van morgenavond op Beerschot voor een plaats die recht geeft op deelname aan PO II. Verwonderlijk is dat niet. De balans van Charleroi tussen gewonnen en verloren wedstrijden is perfect in evenwicht en elk gelijkspel (9) levert in deze toch wel speciale competitie een punt op dat bij de eindafrekening kan doorwegen.
  [naar artikel]
 12. VIDEO: Fantastisch werk van de lijnrechter in Charleroi levert Corryn rood karton op (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Charleroi en Antwerp speelden dan wel 1-1 gelijk in het Stade du Pays, het waren vooral de rode kaarten die opvielen. In de 71ste minuut ging de...
  [naar artikel]
 13. VIDEO: Uitstekend werk van de lijnrechter in Charleroi levert Corryn rood karton op (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Charleroi en Antwerp speelden dan wel 1-1 gelijk in het Stade du Pays, het waren vooral de rode kaarten die opvielen. In de 71ste minuut ging de...
  [naar artikel]
 14. Gebruik van rookbommen op Stayen levert Charleroi wel erg fikse boete op (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sporting Charleroi moet een boete van 25.000 euro betalen. Dat maakte de Pro League, die de belangen van de 24 Belgische profclubs verdedigt,
  [naar artikel]
 15. Slikt Charleroi zware bekernederlaag door tegen Moeskroen? (19/01/2018 - Sporza)
  Charleroi en Moeskroen schudden de Jupiler Pro League opnieuw wakker uit de winterslaap. Levert het eerste duel van de 22ste speeldag spektakel op?
  [naar artikel]
 16. VIDEO: Sterke tweede helft levert Charleroi drie punten op (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Charleroi heeft vanavond met 0-2 gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. De eerste helft was niet om aan te zien, maar na de pauze was het langs...
  [naar artikel]
 17. Voortaan nog maar één vergunning voor winkels (28/09/2017 - De Tijd)
  22:21 Winkels moeten vanaf volgend jaar nog slechts één vergunning aanvragen. De sociaal-economische vergunning wordt in de Vlaamse omgevingsvergunning geïntegreerd.
  [naar artikel]
 18. LIVE (18u). Levert Waalse clash tussen Charleroi en Standard spektakel op? (01/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Stade du Pays de Charleroi • Ref: Alexandre Boucaut • Speeldag 28
  [naar artikel]
 19. Charleroi slikt op bezoek bij KV Oostende tweede opeenvolgende nederlaag na spannende partij Oostende zet opmars richting top-8 verder: 3-2 tegen Charleroi levert 13 op 15 op (09/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Circus aan zee: KV Oostende klopte Charleroi zaterdagavond na een doelpuntenfestival. Het werd ‘maar’ 3-2, maar de Zebra’s zagen twee goals afgekeurd buitenspel offside. Oostende kwam dan weer op voorsprong met een goal die amper enkele centimeters over de lijn was. Na een slotkwartiertje bibberen hielden de Kustboys de drie punten en vierde zege op vijf matchen uiteindelijk thuis. Charleroi kan straks uit de top-4 tuimelen.
  [naar artikel]
 20. Overleg met burgemeesters Boom en Rumst levert niets op: voorlopig geen vergunning voor Tomorrowland (21/06/2021 - VRT NWS)
  De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering om een vergunning af te geven voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat zegt de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond. Het ging om een "constructief overleg", maar "de context is op dit moment niet van die aard voor de burgemeesters om terug te komen op hun beslissing."
  [naar artikel]
 21. Demir weigert opnieuw vergunning voor gascentrale in Vilvoorde, centrale in Tessenderlo krijgt wel vergunning (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de nieuwe gascentrale van Engie in Vilvoorde. Tegelijk levert de N-VA-minister wél een omgevingsvergunning af voor de gascentrale van TDS, dochterbedrijf van Tessenderlo Chemie, in Tessenderlo.
  [naar artikel]
 22. Provincie Vlaams-Brabant levert opnieuw geen vergunning af voor gascentrale in Vilvoorde (12/05/2022 - VRT NWS)
  De provincie Vlaams-Brabant geeft voor een tweede keer geen vergunning voor de nieuwe gascentrale die Engie/Electrabel wil bouwen in Vilvoorde. Het bedrijf had een nieuw dossier ingediend, maar de stemming eindigde onbeslist. Engie/Electrabel kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing van de provincie.
  [naar artikel]
 23. Provinciebestuur keurt inplanting McDonald’s goed ondanks weigering stad Hasselt en protest Kindsheid Jesu (15/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De bestendige deputatie levert een vergunning af voor de inplanting van een nieuwe McDonald’s in Hasselt. De vestiging komt er in een woonwijk vlakbij het station van Kiewit en ook vlakbij de humaniora Kindsheid Jesu. Dat het provinciebestuur daarvoor het licht op groen zet is opvallend. Zowel buurtbewoners als de school met 2.000 leerlingen verzetten zich met hand en tand tegen de komst van de McDonald’s. Het stadsbestuur van Hasselt luisterde naar de bezwaren en weigerde een vergunning af te leveren en zelfs de eigen diensten van het provinciebestuur gaven een negatief advies. Toen Carrefour op dezelfde plek een kleine winkel wilde openen, kreeg de supermarktketen daarvoor geen vergunning.
  [naar artikel]
 24. LIVE. Levert de slotfase nog een winnaar op in duel tussen Charleroi en Antwerp? (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Openingsmatch vierde speeldag • Aftrap: 20u45 • Antwerp won vorige week met 2-5 tegen Standard • Charleroi heeft nog niet verloren
  [naar artikel]
 25. Huis van Dutroux zou nu gesloopt worden, maar vergunning niet eens aangevraagd (18/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het huis van Marc Dutroux in Marcinelle staat al jaren op de lijst om afgebroken te worden. In 2009 kreeg de stad Charleroi de toelating om het huis van Dutroux te onteigenen om er een park van te maken. De sloop zou beginnen in het eerste kwartaal van 2021, maar nu blijkt dat de vergunning nog steeds niet is aangevraagd.
  [naar artikel]
 26. Coronacrisis: Moderna levert minder vaccins - AstraZeneca krijgt Europese vergunning, ook voor 65-plu (29/01/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 27. Beurshuis Merit Capital speelt vergunning kwijt (26/04/2022 - De Tijd)
  10:21 De Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital verliest zijn vergunning van beursvennootschap. De Raad van State heeft de intrekking van die cruciale vergunning bevestigd.
  [naar artikel]
 28. Illegaal tankstation vraagt opnieuw vergunning aan: “Dit is zó onrechtvaardig” (06/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De exploitant van het Q8-tankstation in de Bergbeemdstraat in Genk heeft een nieuwe vergunning aangevraagd. De zaak draait al meer dan een half jaar zonder vergunning, tot groot onbegrip van de buurt.
  [naar artikel]
 29. Coronacrisis: Moderna levert minder vaccins - AstraZeneca krijgt Europese vergunning, ook voor 65-plussers (29/01/2021 - Knack)
  Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
  [naar artikel]
 30. Vlaams minister Demir levert vergunning af voor storten van "vreemde" grond in Maasplas in Kinrooi (14/12/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft een vergunning afgeleverd aan een groep van vier grindbedrijven die "vreemde" grond mogen storten in een Maasplas in Kinrooi. Nochtans mag dat niet van de Raad van State. Ontginnen kan wel, maar opvullen niet.
  [naar artikel]
 31. Buurtcomité in beroep tegen nieuwe vergunning van Walibi (19/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De vereniging ‘Les Versants de la Dyle’, die buurtbewoners verenigt die gekant zijn tegen bepaalde activiteiten in attractiepark Walibi, gaat in beroep tegen de nieuwe integrale vergunning die op 30 maart is verleend aan het attractiepark in Waver. De vergunning werd afgeleverd aan de vooravond van de seizoenopening na de intrekking door de Raad van State van de in 2018 verleende vergunning.
  [naar artikel]
 32. Buurtcomité in beroep tegen nieuwe vergunning van Walibi (19/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De vereniging ‘Les Versants de la Dyle’, die buurtbewoners verenigt die gekant zijn tegen bepaalde activiteiten in attractiepark Walibi, gaat in beroep tegen de nieuwe integrale vergunning die op 30 maart is verleend aan het attractiepark in Waver. De vergunning werd afgeleverd aan de vooravond van de seizoenopening na de intrekking door de Raad van State van de in 2018 verleende vergunning.
  [naar artikel]
 33. Horrorhuis van Dutroux in Marcinelle nog steeds verlaten: de sloop zou beginnen, maar de vergunning is niet eens aangevraagd (18/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het huis van Marc Dutroux in Marcinelle staat al jaren op de lijst om afgebroken te worden. In 2009 kreeg de stad Charleroi de toelating om het huis van Dutroux te onteigenen om er een park van te maken. De sloop zou beginnen in het eerste kwartaal van 2021, maar nu blijkt dat de vergunning nog steeds niet is aangevraagd.
  [naar artikel]
 34. Minister Demir weigert nieuwe vergunning voor zandgroeve De Kock in Neerijse (09/01/2023 - VRT NWS)
  Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert een nieuwe vergunning voor de zandgroeve van de firma De Kock in Neerijse. De vorige vergunning was in 2017 geschorst. Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant had het bedrijf een nieuwe vergunning op proef gegeven. Maar de lokale actiegroep Kerkeveld ging daartegen in beroep en krijgt nu gelijk van de minister.
  [naar artikel]
 35. Antwerp Airport trekt aanvraag voor eeuwigdurende vergunning in (18/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De uitbater van de luchthaven van Deurne heeft zijn aanvraag voor een eeuwigdurende vergunning ingetrokken. Dat meldt het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. Als de luchthaven na 17 juni 2024 nog wil openblijven, moet ze tegen dan een ‘reguliere’ vergunning hebben.
  [naar artikel]
 36. Antwerpse politie levert bijstand bij rellen met ‘gele hesjes’ in Charleroi (24/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het centrum van Charleroi is protest van de ‘gele hesjes’ vrijdagnacht ontaard in rellen. De lokale politie van de Waalse stad kreeg overigens versterking van Antwerpse agenten.
  [naar artikel]
 37. Provincie geeft vergunning bouwen moskee in Kortrijk, maar legt wel voorwaarden op (24/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De provincie West-Vlaanderen bevestigt de vergunning voor de bouw van een moskee in Kortrijk. De vergunning is wel gekoppeld aan voorwaarden.
  [naar artikel]
 38. Provincie geeft vergunning bouwen moskee in Kortrijk, maar legt wel voorwaarden op (24/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De provincie West-Vlaanderen bevestigt de vergunning voor de bouw van een moskee in Kortrijk. De vergunning is wel gekoppeld aan voorwaarden.
  [naar artikel]
 39. Toch vergunning voor moskee in Harelbeke (08/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De moskee in Harelbeke heeft toch een vergunning gekregen voor de inrichting van een nieuw gebedshuis in een villa langs de Kortrijksesteenweg. Het Vlaams Belang en enkele buurtbewoners tekenden nog beroep aan, maar de deputatie van de provincie verleende op 8 augustus toch een stedenbouwkundige vergunning.
  [naar artikel]
 40. Schrootverwerker Stevens vraagt nieuwe vergunning voor Genk-Zuid (14/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Stevens Recycling nv, het vroegere Stelimet, heeft een nieuwe vergunning aangevraagd voor de opslag en verwerking van schroot op industrieterrein Genk-Zuid in Langerlo. De huidige vergunning vervalt eind november dit jaar.
  [naar artikel]
 41. Buurtbewoners halen hun gelijk: vergunning voor Hasseltse Badr-moskee geschorst (11/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de vergunning voor de nieuwe Badr-moskee in de Mouterijstraat in Hasselt geschorst. De vergunning werd afgeleverd door de deputatie, die opnieuw over het dossier moet beslissen. Dat bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Schepers (RoodGroen+).
  [naar artikel]
 42. Waarom vaccins in ons land later vergunning krijgen dan in VS of VK (14/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf maandag krijgen een paar miljoen Amerikanen een goedgekeurd vaccin toegediend. In Groot-Brittannië kreeg de eerste patiënt afgelopen week al een prik, en ook andere landen regelden al een vergunning. Hoe komt het dat ons land langer moet wachten op een vergunning?
  [naar artikel]
 43. Limburgse Milieukoepel in beroep tegen vergunning Remo (11/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse Milieukoepel gaat de vergunning die de provincie gaf aan de groep Machiels voor de uitbreiding van het Remo-stort aanvechten. Volgens de organisatie bestaat het Ruimtelijk Uitvoeringsplan van het verwerkingsproces Closing the Circle niet meer en kan er als gevolg daarvan geen nieuwe vergunning afgeleverd worden.
  [naar artikel]
 44. Gascentrale van Vilvoorde krijgt deadline (17/12/2021 - De Tijd)
  14:44 Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) legt haar alternatieven op tafel voor de gascentrale van Vilvoorde. Levert ook de nieuwe aanvraag van Engie niet snel een vergunning op, dan zou er ...
  [naar artikel]
 45. Voor tien euro online te koop, geen vergunning nodig: zo makkelijk is het om een machete te hebben (07/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Twee agentes in Charleroi zijn gisteren het slachtoffer geworden van een brutale macheteaanval. Het is helaas niet de eerste keer dat mensen met
  [naar artikel]
 46. LIVE. Kan Beerschot Wilrijk punten rapen in Charleroi? (22/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk probeert in Charleroi een vervolg te breien aan de eerste PO2-overwinning (2-0) vorige week. Met een 1 op 9 gingen de Mannekes wat moeizaam van start, maar de ommekeer lijkt ingezet. Trainer Vreven experimenteerde tegen Eupen met zijn opstelling wegens verschillende afwezigheden, maar levert dat vanavond hetzelfde resultaat op?
  [naar artikel]
 47. Stelplaats De Lijn zal enkele maanden ‘illegaal’ op Zurenborg liggen (09/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse schepencollege buigt zich in april over de aanvraag tot vergunning van De Lijn voor de stelplaats Zurenborg in Berchem. Alleen vervalt de huidige vergunning al op 4 februari. De stelplaats zal dus minstens twee maanden zonder vergunning werken.
  [naar artikel]
 48. Het continent van de twijfel: waarom vaccins in ons land later vergunning krijgen dan in VS of VK (13/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maandag krijgen een paar miljoen Amerikanen een goedgekeurd vaccin toegediend. In Groot-Brittannië kreeg de eerste patiënt afgelopen week al een prik, en ook andere landen regelden al een vergunning. Hoe komt het dat ons land langer moet wachten op een vergunning?
  [naar artikel]
 49. Opnieuw geen meerderheid voor nieuwe vergunning glyfosaat (09/11/2017 - VRT NWS)
  Experts van de landen van de Europese Unie hebben opnieuw geen akkoord gevonden om de omstreden onkruidverdelger glyfosaat een nieuwe vergunning te geven. Glyfosaat is vooral bekend van het verdelgingsproduct Roundup.  Op 15 december loopt de huidige vergunning voor het product af.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy