De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Chris Hipkins officieel ingezworen als premier van Nieuw-Zeeland

Het Laatste Nieuws

25/01/2023 - 01:01

Chris Hipkins is vandaag officieel ingezworen als de nieuwe premier van Nieuw-Zeeland tijdens een ceremonie in Wellington. Hij volgt Jacinda Ardern op. "Dit is het grootste voorrecht en de grootste verantwoordelijkheid van mijn leven", zei de 44-jarige Hipkins, die naar eigen zeggen "gemotiveerd" en "enthousiast" aankeek naar de "uitdagingen die voor hem liggen".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chris Hipkins volgt Jacinda Ardern op als premier van Nieuw-Zeeland (22/01/2023 - Express)
  Chris Hipkins, de minister van Onderwijs, zal Jacinda Ardern opvolgen als voorzitter van de Labourpartij. Hij wordt daarmee ook de premier van het land. In het nieuws: Chris Hipkins wordt de volgende premier van Nieuw-Zeeland. Een verrassing Onverwachte ontslag: Ardern verraste vriend en vijand afgelopen donderdag door aan te kondigen dat ze opstapt als premier.
  [naar artikel]
 2. Chris Hipkins zal Jacinda Ardern opvolgen als premier van Nieuw-Zeeland (20/01/2023 - VRT NWS)
  Huidig minister van Onderwijs Chris Hipkins wordt de nieuwe premier van Nieuw-Zeeland. Hij zal Jacinda Ardern opvolgen als leider van de sociaaldemocratische Labour Party. Hij is de enige kandidaat. Zondag zal hij dus zo goed als zeker officieel aangesteld worden op de partijraad.
  [naar artikel]
 3. Chris Hipkins door Labourpartij gekozen tot opvolger van Jacinda Ardern als premier Nieuw-Zeeland: “Zij is weerzinwekkend behandeld” (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De 44-jarige Chris Hipkins gaat de regering van Nieuw-Zeeland leiden. De huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten, is zondag op een samenkomst van zijn Labourpartij zoals verwacht officieel benoemd als opvolger van de vertrekkende premier Jacinda Ardern. Hij was de enige kandidaat en daarmee was de stemming grotendeels een formaliteit. Zijn partijgenoten schaarden zich unaniem achter Hipkins als nieuwe partijleider en dus ook als nieuwe premier.
  [naar artikel]
 4. Chris Hipkins volgt Ardern op als premier Nieuw-Zeeland (20/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De 44-jarige Chris Hipkins gaat de regering van Nieuw-Zeeland leiden. De huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten is de enige kandidaat die de sociaaldemocratische partij van de scheidende premier Jacinda Ardern naar voren schuift.
  [naar artikel]
 5. Chris Hipkins door Labourpartij gekozen tot opvolger van Jacinda Ardern als premier Nieuw-Zeeland (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De 44-jarige Chris Hipkins gaat de regering van Nieuw-Zeeland leiden. De huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten, is zondag op een samenkomst van zijn Labourpartij zoals verwacht officieel benoemd als opvolger van de vertrekkende premier Jacinda Ardern. Hij was de enige kandidaat en daarmee was de stemming grotendeels een formaliteit.
  [naar artikel]
 6. Hipkins door Labourpartij gekozen tot opvolger van Ardern als premier Nieuw-Zeeland (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Chris Hipkins gaat de regering van Nieuw-Zeeland leiden. De huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten, is zondag op een samenkomst van zijn Labourpartij officieel benoemd als opvolger van de vertrekkende premier Jacinda Ardern.
  [naar artikel]
 7. Hipkins volgt Ardern op als premier Nieuw-Zeeland (21/01/2023 - De Tijd)
  08:16 De 44-jarige Chris Hipkins gaat de regering van Nieuw-Zeeland leiden. De huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten is de enige kandidaat die de sociaaldemocratische partij van de sc...
  [naar artikel]
 8. Hipkins volgt Ardern op als premier Nieuw-Zeeland (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De 44-jarige Chris Hipkins gaat de regering van Nieuw-Zeeland leiden. De huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten is de enige kandidaat die de sociaaldemocratische partij van de scheidende premier Jacinda Ardern naar voren schuift.
  [naar artikel]
 9. Chris Hipkins volgt Jacinda Ardern op en zal premier van Nieuw-Zeeland worden (20/01/2023 - De Standaard)
  Chris Hipkins (44) is de enige kandidaat van zijn partij om aftredend premier Jacinda Ardern op te volgen. Daarmee komt de minister van Politie, Onderwijs en Ambtenarenzaken ook meteen aan het roer van zijn land te staan.
  [naar artikel]
 10. Hipkins volgt Ardern op als premier Nieuw-Zeeland (23/01/2023 - Knack)
  De 44-jarige Chris Hipkins gaat de regering van Nieuw-Zeeland leiden. De huidige minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten is de enige kandidaat die de sociaaldemocratische partij van de scheidende premier Jacinda Ardern naar voren schuift. Hipkins zit sinds 2008 in het parlement, maar staat vooral bekend om zijn rol als bevoegd minister voor COVID-19 tijdens het hoogtepunt van de pandemie. De benoeming van de 44-jarige politicus moet nog formeel worden bekrachtigd door de Labour Party. Dat zal zondag plaatsvinden, aldus Labour fractieleider Duncan Webb zaterdag in een verklaring. Daarna zal Ardern naar verwachting formeel haar ontslag indienen en zal Hipkins worden beëdigd als de 41ste premier van Nieuw-Zeeland.  Ardern, die in 2017 als 37-jarige een van ’s werelds jongste vrouwelijke regeringsleiders werd, kondigde deze week verrassend aan haar functie per 7 februari neer te leggen. Ze zei er niet genoeg energie meer voor te hebben. Op 14 oktober kiezen de Nieuw-Zeelanders een nieuw parlement. The post Hipkins volgt Ardern op als premier Nieuw-Zeeland appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 11. Gevaccineerde toeristen mogen binnenkort Nieuw-Zeeland weer in (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle niet-staatsburgers die Nieuw-Zeeland willen bezoeken mogen het land binnenkort weer in onder voorwaarde dat ze volledig gevaccineerd zijn. De maatregel geldt per 1 november, heeft coronaminister Chris Hipkins zondag aangekondigd. "Vaccinatie is de meest effectieve maatregel tegen de overdracht van Covid-19 en het risico op ernstige ziekte of overlijden", aldus Hipkins in een verklaring.
  [naar artikel]
 12. Nieuw-Zeeland stelt plannen voor heropening uit om omikronvariant (21/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw-Zeeland stelt de plannen om zijn grenzen geleidelijk te heropenen vanwege de opmars van de omikronvariant van het coronavirus uit tot eind februari. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse coronaminister Chris Hipkins vandaag bekendgemaakt. Eerder was het plan om al halverwege januari te beginnen met de gefaseerde heropening.
  [naar artikel]
 13. Hipkins nu ook officieel bekrachtigd als opvolger Ardern als Nieuw-Zeelands premier (23/01/2023 - Knack)
  Chris Hipkins, tot nog toe minister van Onderwijs, Politie en Publieke Diensten, is zondag op een samenkomst van zijn Labourpartij officieel benoemd als opvolger van Nieuw-Zeelands premier Jacinda Ardern. Zijn partijgenoten schaarden zich unaniem achter Hipkins als nieuwe partijleider en dus ook de nieuwe premier. Hij was de enige kandidaat en daarmee was de stemming grotendeels een formaliteit. Op een persconferentie verduidelijkte de 44-jarige politicus dat hij woensdag de eed zal afleggen als nieuwe premier. Hipkins zei dat het land onder zijn premierschap zal focussen op het herstel van de economie na de coronacrisis. Daarnaast beloofde hij de toenemende criminaliteit aan te pakken. Probleemoplosser Hipkins wordt geroemd voor de wijze waarop hij het coronavirus aanpakte en staat bekend als een bekwaam bestuurder. Hij was van grote waarde voor Ardern als probleemoplosser op momenten dat andere ministers het moeilijk hadden. De 42-jarige Ardern, die sinds 2017 premier was, kondigde donderdag verrassend haar afscheid aan. Ze zei er niet genoeg energie meer voor te hebben. Hipkins zei dat zijn voorganger ‘weerzinwekkend’ is behandeld tijdens haar ruim vijf jaar durende premierschap. Ze zou constant persoonlijke aanvallen te verduren hebben gekregen, met name op sociale media. De nieuwe premier vindt dat mensen zich meer moeten uitspreken dat zo’n behandeling ‘niet oké’ is. Hipkins kondigde ook aan dat Carmel Sepuloni zijn vicepremier wordt. Zij is daarmee de eerste vicepremier van Polynesische afkomst. Sepuloni is sinds 2008 parlementslid en sinds 2017 minister van Sociale Ontwikkeling. Grant Robertson, de vicepremier van Jacinda Ardern, zal naar verwachting in de regering blijven als minister van Financiën. The post Hipkins nu ook officieel bekrachtigd als opvolger Ardern als Nieuw-Zeelands premier appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 14. ‘No jab, no job’: Zorg- en onderwijspersoneel Nieuw-Zeeland moet zich verplicht laten vaccineren (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ministers in Nieuw-Zeeland hebben maandag aangekondigd dat het zorgpersoneel en de leerkrachten voortaan verplicht voor de coronaprik moeten kiezen. Indien ze dat niet doen, raken ze hoogstwaarschijnlijk hun job kwijt. “We kunnen niets aan het lot overlaten”, aldus de Nieuw-Zeelandse minister van Onderwijs Chris Hipkins. Het land staat al langere tijd bekend voor zijn strenge coronabeleid.
  [naar artikel]
 15. “No jab no job”: Zorg- en onderwijspersoneel in Nieuw-Zeeland moet zich verplicht laten vaccineren (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ministers in Nieuw-Zeeland hebben vandaag aangekondigd dat het zorgpersoneel en de leerkrachten voortaan verplicht voor de coronaprik moeten kiezen. Indien ze dat niet doen, raken ze hoogstwaarschijnlijk hun job kwijt. “We kunnen niets aan het lot overlaten”, aldus de Nieuw-Zeelandse minister van Onderwijs Chris Hipkins. Het land staat al langere tijd bekend voor zijn strenge coronabeleid.
  [naar artikel]
 16. ‘Spreid je benen’: verspreking van coronaminister brengt Nieuw-Zeeland weer aan het lachen tijdens strenge lockdown (23/08/2021 - De Morgen)
  De Nieuw-Zeelandse minister Chris Hipkins, verantwoordelijk voor de Covid-communicatie, zorgde zondag voor heel wat vertier in het land na een ongelukkige verspreking. Het contrast met de sombere coronaberichtgeving van een land in lockdown kon niet groter zijn - en nu laten Nieuw-Zeelanders zich op het internet volledig gaan met de verspreking.
  [naar artikel]
 17. Premier Ardern na dodelijke schietpartijen: “Nieuw-Zeeland is een voorbeeld van tolerantie en multicultuur” (15/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De premier van Nieuw-Zeeland heeft haar natie toegesproken. Zij zegt dat Nieuw-Zeeland werd uitgekozen voor deze aanslag omdat het een toonbeeld van tolerantie en vreedzame multicultuur.
  [naar artikel]
 18. Premier Ardern: “Nieuw-Zeeland wordt nog tijdens mijn leven republiek” (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern is ervan overtuigd dat Nieuw-Zeeland uiteindelijk een republiek wordt en dat de Britse vorst niet langer als staatshoofd zal gelden. “Ik denk wel dat Nieuw-Zeeland op termijn die kant op gaat”, zei Ardern maandag tijdens een persconferentie in de hoofdstad Wellington.
  [naar artikel]
 19. Premier Ardern na overlijden Queen Elizabeth: “Nieuw-Zeeland wordt nog tijdens mijn leven republiek” (12/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern is ervan overtuigd dat Nieuw-Zeeland uiteindelijk een republiek wordt en dat de Britse vorst niet langer als staatshoofd zal gelden. “Ik denk wel dat Nieuw-Zeeland op termijn die kant op gaat”, zei Ardern maandag tijdens een persconferentie in Wellington.
  [naar artikel]
 20. Nieuw-Zeeland krijgt als eerste land ter wereld een dj als premier (20/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jacinda Ardern wordt de nieuwe premier van Nieuw-Zeeland. De 37-jarige leidster van Labour gaat een kabinet vormen met de kleine nationalistische...
  [naar artikel]
 21. Nieuw-Zeeland is officieel coronavrij: hoe het land zo snel de strijd tegen het dodelijke virus kon winnen (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nieuw-Zeeland is officieel coronavrij verklaard. Dat gebeurde nadat de laatste coronapatiënt, een vijftigjarige vrouw uit Auckland, al 48 uur lang negatief had getest. Premier Jacinda Ardern maakte naar eigen zeggen een dansje met haar dochter voor deze mijlpaal en heft alle binnenlandse maatregelen op voor ‘het team’ van vijf miljoen Nieuw-Zeelanders. Dit is waarom ze samen zo snel de strijd tegen het dodelijke virus wonnen.
  [naar artikel]
 22. Premier Nieuw-Zeeland overweegt verkiezingen uit te stellen na heropflakkering coronavirus (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe coronagevallen in Nieuw-Zeeland hebben premier Jacinda Ardern doen beslissen om de ontbinding van het parlement uit te stellen van...
  [naar artikel]
 23. Trump ontdekt op internationale top dat nieuwe premier Nieuw-Zeeland niet op haar mondje gevallen is (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jacinda Ardern (37) is sinds drie weken de premier van Nieuw-Zeeland en ze is niet snel onder de indruk als ze andere wereldleiders ontmoet. Dat...
  [naar artikel]
 24. Premier van Nieuw-Zeeland treedt af op vraag van zijn vrouw (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  John Key heeft maandag aangekondigd dat hij aftreedt als premier van Nieuw-Zeeland. Tijdens zijn wekelijkse persconferentie vertelde hij hoe zijn
  [naar artikel]
 25. Premier van Nieuw-Zeeland doet vreugdedansje: het land is weer coronavrij (09/06/2020 - De Morgen)
  Nieuw-Zeeland lijkt het coronavirus te hebben uitgebannen. Premier Jacinda Ardern heeft maandag aangekondigd dat alle sociale beperkingen worden opgeheven, nadat ook de laatste besmette inwoner van het virus verlost bleek te zijn.
  [naar artikel]
 26. Premier Nieuw-Zeeland begint campagne bij haar ouders thuis zodat die kunnen babysitten (09/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De huidige premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern (40), is kandidaat op zichzelf op te volgen. Ze begint haar verkiezingscampagne met een...
  [naar artikel]
 27. Jongste premier van Nieuw-Zeeland bevalt van een dochtertje (22/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  AucklandIn Nieuw-Zeeland is eerste minister Jacinda Ardern bevallen van een dochter. Ze is de eerste vrouwelijke premier in bijna 30 jaar tijd die bevalt tijdens haar ambtsperiode.
  [naar artikel]
 28. Jacinda Ardern populairste premier van Nieuw-Zeeland in een eeuw (18/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ze was de jongste premier van Nieuw-Zeeland toen ze eind 2017 aantrad en nu is ze ook de populairste in een eeuw tijd. Dat blijkt uit een bevraging...
  [naar artikel]
 29. Premier Nieuw-Zeeland praat rustig verder terwijl aardbeving tv-studio door elkaar schudt (25/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland is maandagmorgen opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5.8 op de schaal van Richter. Op dat moment gaf premier Ardern een live interview in ‘The AM Show’, maar de Nieuw-Zeelandse bleef er opvallend rustig bij.
  [naar artikel]
 30. Emotionele premier Nieuw-Zeeland biedt excuses aan familie vermoorde Britse toeriste aan: “Kiwi’s zijn beschaamd” (10/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, had het zichtbaar moeilijk toen ze in Wellington in naam van haar land excuses aanbood aan de familie...
  [naar artikel]
 31. Nieuw-Zeeland stelt verkiezingen uit door heropflakkering virus (17/08/2020 - Express)
  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft de verkiezingen in haar land met een maand uitgesteld. Normaal zou Nieuw-Zeeland op 19... The post Nieuw-Zeeland stelt verkiezingen uit door heropflakkering virus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Laatste coronapatiënt in Nieuw-Zeeland genezen verklaard: "Ik deed een vreugdedansje", aldus de premier (08/06/2020 - VRT NWS)
  Nieuw-Zeeland lijkt verlost van het coronavirus. De laatste patiënt die nog ziekteverschijnselen vertoonde, is genezen verklaard en mocht uit isolatie. In Nieuw-Zeeland waren 1.154 bevestigde ziektegevallen en 22 doden (op vijf miljoen inwoners). Er zijn geen nieuwe besmettingen geweest in de afgelopen 17 dagen. Premier Jacinda Ardern zei op een persconferentie dat ze het goede nieuws heeft gevierd met een "dansje" in haar woonkamer thuis.
  [naar artikel]
 33. Weer nieuw coronageval in Nieuw-Zeeland (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw-Zeeland heeft weer een nieuw geval van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een man die vanuit Pakistan via Australië naar Nieuw-Zeeland...
  [naar artikel]
 34. Nieuw-Zeeland wacht op nieuws van  (premier en) kersvers moeder Jacinda Ardern (21/06/2018 - VRT NWS)
  In Nieuw-Zeeland is premier Jacinda Ardern (37) opgenomen in het ziekenhuis van Auckland voor de geboorte van haar eerste kind. Ardern is de eerste vrouwelijke premier in bijna 30 jaar tijd die zal bevallen tijdens haar ambtsperiode. Terwijl Ardern zes weken bevallingsverlof opneemt, zal vice-premier Winston Peters het land in goede banen leiden.
  [naar artikel]
 35. Premier Nieuw-Zeeland stelt kinderen in coronatijden gerust: “Paashaas en tandenfee blijven doorwerken” (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De premier van Nieuw-Zeeland is ook de allerkleinste bewoners tijdens deze moeilijke tijden niet vergeten en stelt hen meteen gerust. De paashaas...
  [naar artikel]
 36. Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland officieel doodverklaard (23/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten officieel doodverklaard. Dat heeft de politie donderdag gemeld. Geoordeeld wordt dat de slachtoffers - een lokale gids en een Australische tiener - op 9 december op het eiland omkwamen. Dat brengt het totale aantal doden op 20.
  [naar artikel]
 37. Schutter Nieuw-Zeeland voorgeleid, premier kondigt aanpassing wapenwetten aan (16/03/2019 - De Morgen)
  De man die zeker 49 mensen heeft doodgeschoten in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, gebruikte bij de aanslag vijf geweren (waarvan twee semiautomatische) en had daarvoor een geldige wapenvergunning. Dat zei premier Jacinda Ardern tijdens een persconferentie. “Onze wapenwetgeving gaat veranderen”, beloofde zij ferm.
  [naar artikel]
 38. Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland officieel doodverklaard (23/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten...
  [naar artikel]
 39. Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting officieel doodverklaard (23/01/2020 - Metro)
  De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten officieel doodverklaard. Dat heeft de politie donderdag gemeld. Geoordeeld wordt dat de slachtoffers – een lokale gids en een Australische tiener – op 9 december op het eiland omkwamen. Dat brengt het totale aantal doden op 20. De zoekactie naar de lichamen van de vermisten werd op kerstavond stopgezet. Vermoed wordt dat de lichamen zijn afgedreven in zee. De uitbarsting van de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland deed zich voor op White Island, een eiland op zo’n 48 kilometer voor de kust van de stad Whakatane. Op het eiland bevonden zich toen 47 toeristen. bron: Belga Het bericht Vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland – Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting officieel doodverklaard verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Luchtbrug tussen Nieuw-Zeeland en Australië van de baan (03/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een exclusieve ‘luchtbrug’ tussen Australië en Nieuw-Zeeland komt er voorlopig niet. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern laten weten.
  [naar artikel]
 41. Schietpartijen Christchurch, Nieuw-Zeeland:"Een van donkerste dagen voor Nieuw-Zeeland”. (15/03/2019 - De Morgen)
  De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft de schietpartijen in twee moskeeën in de stad Christchurch scherp veroordeeld. Bij het geweld vielen verschillende doden.
  [naar artikel]
 42. Wie zijn de slachtoffers van de dodelijke aanslagen in Nieuw-Zeeland? (16/03/2019 - VRT NWS)
  In Nieuw-Zeeland is begonnen met de identificatie van de 49 dodelijke slachtoffers van de aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch. Officieel is nog geen enkel slachtoffer geïdentificeerd, maar er komt wel meer informatie binnen over de mensen die als vermist zijn opgegeven. Ze zijn afkomstig uit verschillende landen. Sommige van hen zijn vluchtelingen die in Nieuw-Zeeland een veilige nieuwe thuis dachten te hebben gevonden. Bij de slachtoffers zijn ook kinderen.
  [naar artikel]
 43. Nieuw-Zeeland wil alle ratten, buidelratten en hermelijnen uitroeien (25/07/2016 - De Redactie)
  In 2050 zal in Nieuw-Zeeland geen enkele rat, buidelrat of hermelijn meer rondlopen. Premier John Key heeft een plan voorgesteld om deze invasieve diersoorten volledig uit te roeien.
  [naar artikel]
 44. Vijf doden na botsing tussen boot en walvis in Nieuw-Zeeland (10/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf mensen zijn zaterdag omgekomen en zes mensen raakten gewond in Nieuw-Zeeland nadat hun boot tegen een walvis botste en kapseisde. Dat heeft burgemeester Chris Mackle van Kaikōura, waar het incident zich voor de kust afspeelde, volgens Nieuw-Zeelandse media bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 45. Vijf mensen omgekomen na botsing tussen boot en walvis in Nieuw-Zeeland (10/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf mensen zijn zaterdag om het leven gekomen voor de kusten van Kaikoura in Nieuw-Zeeland, nadat hun boot mogelijk tegen een walvis botste en kapseisde. Dat heeft Chris Mackle, burgemeester van Kaikoura, volgens Nieuw-Zeelandse media bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 46. Wereldleiders veroordelen terreuraanslagen: “Er is geen plaats in Nieuw-Zeeland voor zo’n daden van extreem en ongezien geweld” (15/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Van over heel de wereld stromen de reacties op de aanslagen tegen moskeeën in Nieuw-Zeeland binnen. Politici als premier Michel, de Franse...
  [naar artikel]
 47. Nieuw insect ontdekt en vernoemd naar premier van Nieuw-Zeeland (12/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als er een nieuw insect ontdekt wordt, moet dat dier natuurlijk een naam krijgen. Meestal wordt het beestje vernoemd naar de wetenschapper(s) die het vonden. Ditmaal is er een nieuw insect vernoemd naar een populaire politica: Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland. En zo vliegt er voortaan een kever rond die de (wetenschappelijke) naam Hemiandrus jacinda draagt.
  [naar artikel]
 48. Nieuw-Zeeland eist plaats op wereldkaart op met ludieke campagne (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Nieuw-Zeelanders zijn het beu dat hun land geen plaats krijgt op vele wereldkaarten. Premier Jacinda Ardern heeft zich daarom achter “#getNZonthemap” geschaard, een campagne met een knipoog van de toeristische dienst van Nieuw-Zeeland.
  [naar artikel]
 49. Nieuw-Zeeland eist plaats op wereldkaart op met ludieke campagne (03/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Nieuw-Zeelanders zijn het beu dat hun land geen plaats krijgt op vele wereldkaarten. Premier Jacinda Ardern heeft zich daarom achter “#getNZonthemap” geschaard, een campagne met een knipoog van de toeristische dienst van Nieuw-Zeeland.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy