De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Briljante Cate Blanchett mag al plek vrijmaken op haar schouw voor een Oscar voor ‘Tár’

Het Belang van Limburg

25/01/2023 - 03:28

Is ‘Tár’ van Todd Field een aanval op de cancelcultuur? Of het omgekeerde? Iedereen heeft er een mening over. Maar waar iedereen het wel over eens lijkt te zijn, is de vertolking van Cate Blanchett: uniek.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Cate Blanchett heeft "klein" ongeval met kettingzaag: “Alles oké” (05/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Cate Blanchett (51) en kettingzagen: het is geen goede combinatie. In de podcast ‘A Podcast of One’s Own’ verklapte de actrice namelijk dat ze...
  [naar artikel]
 2. Cate Blanchett blijft op haar 53ste hoge toppen scheren: “Toen ik afstudeerde, wist niemand wat ze met me aan moesten” (22/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Cate Blanchett (53) blijft de successen opstapelen. Dankzij haar derde Golden Globe vorige week staat de Australische actrice nu in poleposition om straks ook haar derde Oscar in de wacht te slepen. “Ik dacht vroeger nooit dat ik carrière zou maken in de filmwereld.”
  [naar artikel]
 3. Cate Blanchett leeft in luxe, maar haar broer is straatarm (19/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl Hollywood-ster Cate Blanchett (50) zich omgeeft met alle luxe en haar tijd verdeelt over haar miljoenenvilla in Los Angeles en een...
  [naar artikel]
 4. Zes acteurs én Cate Blanchett kruipen in de huid van Bob Dylan (13/04/2019 - De Morgen)
  LOS ANGELES l In de biografische film I'm Not There over het leven van Bob Dylan zullen zes acteurs waaronder een zwart jongetje én Cate Blanchett de rol van de singer-songwriter spelen. Nu al gokt de producent op een Oscarnominatie voor Blanchett.
  [naar artikel]
 5. [VIDEO] - Cate Blanchett in harde boodschap over vluchtelingencrisis (12/09/2016 - De Redactie)
  Oscarwinnares en goodwillambassadrice van de VN-Vluchtelingencommissie UNHCR Cate Blanchett neemt samen met collega's uit Hollywood de rolverdeling voor haar rekening in een krachtige video die de VN vandaag op zijn Facebookpagina postte.
  [naar artikel]
 6. INTERVIEW. Als kind droomde Lukas Dhont van Oscar, nu is ‘t (bijna) zover: “Zelfs Cate Blanchett heeft ‘Close’ gezien en is fan, we gaan voluit voor goud nu” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Als kind oefende ik met een shampoofles in de badkamer mijn speech.” En vandaag, op zijn 31ste ál, mag Lukas Dhont die effectief beginnen voorbereiden. De Gentse regisseur maakt met ‘Close’, zijn tweede langspeler, op 12 maart kans op een Oscar voor ‘beste internationale film’. “Zonder de steun van mijn broer die producent is, was dit nooit gelukt”, vertelt Lukas in een eerste interview vanuit New York, waarin hij ook zijn kansen wikt en weegt. “Binnenkort halen we onze twee hoofdrolspelers naar Amerika, we zetten álles in voor dat goud.”
  [naar artikel]
 7. Tien weetjes over de jarige Cate Blanchett (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische actrice Cate Blanchett wordt vandaag 50 jaar oud. Tijd om tien verrassende weetjes over haar op een rijtje te zetten.
  [naar artikel]
 8. Cate Blanchett heeft eerste rol in toneelstuk beet (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Australische actrice Cate Blanchett (49) gaat voor het eerst een rol spelen in een toneelstuk in het National Theatre in Londen. Dit meldt de BBC.
  [naar artikel]
 9. Cate Blanchett over Rohingya-vluchtelingenkampen: "Als moeder vergeet ik die getuigenissen nooit meer" (29/08/2018 - VRT NWS)
  De Australische actrice en Oscarwinnares Cate Blanchett heeft in Bangladesh een aantal Rohingya-vluchtelingenkampen bezocht. Blanchett (49) deed dat in haar hoedanigheid als ambassadrice voor het vluchtelingenprogramma van de Verenigde Naties. "Als moeder vergeet ik die getuigenissen nooit meer", zei Blanchett over die beklijvende ervaring in een vergadering van de VN-Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 10. KIJK. Bizar moment van Cate Blanchett die bevriest tijdens interview gaat viraal: “Precies een robot” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een bizar moment uit een interview met Cate Blanchett (53) gaat viraal op het internet. De actrice is momenteel haar nieuwe film ‘Tar’ aan het promoten. Tijdens een interview lijkt ze er even genoeg van te hebben. Terwijl haar collega praat tegen de interviewer, staart Cate doelloos voor zich uit, zonder ook maar één millimeter te bewegen en dat wel vijftien seconden lang. Fans delen het moment op sociale media en moeten er ook wel mee lachen. “Ze lijkt wel een robot met lege batterijen”, grapt een fan.
  [naar artikel]
 11. Ook Cate Blanchett seksueel benaderd door Weinstein (03/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Australische actrice Cate Blanchett zegt dat Harvey Weinstein ook haar verschillende keren seksueel heeft benaderd, en bijzonder ontstemd was toen ze weigerde op zijn avances in te gaan.
  [naar artikel]
 12. Ook Cate Blanchett seksueel benaderd door Weinstein (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Australische actrice Cate Blanchett zegt dat Harvey Weinstein ook haar verschillende keren seksueel heeft benaderd, en bijzonder ontstemd was toen ze weigerde op zijn avances in te gaan.
  [naar artikel]
 13. Cate Blanchett speelt juwelendief in ‘Ocean’s 8’ (13/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  In ‘Ocean’s 8’ nemen acht pittige dames de fakkel over van de heren uit de befaamde Ocean’s-trilogie. Cate Blanchett (49) vertolkt een van de dievegges naast o.a. Sandra Bullock en Rihanna. “Het is een misdaadactiekomedie voor vrouwen én mannen,” lacht de Oscarwinnares.
  [naar artikel]
 14. Cate Blanchett is met haar virtuoze vertolking als muzikaal onderlegd seksueel roofdier in ‘Tar’ gegarandeerd op weg naar Oscarwinst (25/01/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 15. Cate Blanchett 'wist niets' over controverse Woody Allen (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Cate Blanchett (48) houdt vol dat ze ten tijde van haar samenwerking met Woody Allen niets wist over de beschuldigingen van misbruik aan zijn...
  [naar artikel]
 16. Ook Cate Blanchett was een slachtoffer van Weinstein: "Hij richtte zich, zoals de meeste roofdieren, op de kwetsbaarste prooi" (03/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Studiobaas Harvey Weinstein heeft ook Cate Blanchett (48) lastiggevallen. Dat vertelt de actrice in een interview met Variety.
  [naar artikel]
 17. Cate Blanchett juryvoorzitter van het Filmfestival van Cannes (04/01/2018 - VRT NWS)
  De Australische actrice Cate Blanchett is de juryvoorzitter van het Filmfestival van Cannes dit jaar. Dat heeft de organisatie aangekondigd. De 71e editie van het festival vindt plaats van 8 tot en met 19 mei. 
  [naar artikel]
 18. Cate Blanchett recycleert volop outfits in Venetië en heeft daar goede reden voor (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De rode loper tijdens het Filmfestival van Venetië verloopt door de coronacrisis enigszins anders. Maar wat wel hetzelfde is gebleven, is dat Cate Blanchett - die dit jaar juryvoorzitter is - straalt als geen ander. Al doet ze dat dit keer wel in allemaal outfits die ze al eerder droeg.
  [naar artikel]
 19. Cate Blanchett verdedigt hetero-acteurs die LGBT-rollen spelen (21/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Cate Blanchett verdedigt het recht van heteroseksuele acteurs om LGBT-rollen te vertolken. Dit zei ze in een interview met The Hollywood Reporter....
  [naar artikel]
 20. Cate Blanchett wordt juryvoorzitter filmfestival Cannes (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Cate Blanchett wordt de juryvoorzitter van de komende editie van het filmfestival in Cannes. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De...
  [naar artikel]
 21. Juryvoorzitter Cate Blanchett: "Ik zou zeker graag meer vrouwen zien in competitie in Cannes" (09/05/2018 - VRT NWS)
  Cate Blanchett, juryvoorzitter in Cannes, heeft bij de start van het filmfestival een pleidooi gehouden voor meer gendergelijkheid en meer vrouwen in de competitie in Cannes. Tegelijkertijd beseft de actrice dat dat niet van de ene op de andere dag zal gebeuren. 
  [naar artikel]
 22. Van Chanel naar sjofel (11/04/2019 - De Morgen)
  In Blue Jasmine, de nieuwe film van Woody Allen, speelt Cate Blanchett de titelrol als een socialite uit Manhattan, die haar rijkeluisleventje compleet in duigen ziet vallen. Grote klasse! En dan hebben we het zowel over de film, de vertolking van Blanchett als het onderwerp.
  [naar artikel]
 23. Cate Blanchett en 81 andere vrouwen nemen rode loper Cannes over: "We eisen rechtvaardigheid" (12/05/2018 - VRT NWS)
  Op het filmfestival van Cannes hebben 82 actrices en activistes - onder wie Cate Blanchett en Agnes Varda - actiegevoerd op de rode loper. Ze vragen het einde van de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de sector. "Een uniek moment in de geschiedenis van het festival", zegt filmjournalist Ward Verrijcken vanuit Cannes.
  [naar artikel]
 24. Cate Blanchett wordt juryvoorzitter in Cannes (04/01/2018 - Metro)
  Actrice Cate Blanchett wordt de juryvoorzitter van de volgende editie van het filmfestival van Cannes. De Oscarwinnares is al de twaalfde vrouw die de taak voor haar rekening mag nemen. “Ik kom al jaren naar Cannes als actrice en producer om deel te nemen aan de gala-avonden en competities”, reageert de 48-jarige Australische verheugd. “Maar ik ben nog nooit gekomen om enkel te genieten van de overvloed aan films op dit groots festival.” De 71e editie van het filmfestival vindt plaats van 8 tot 19 mei. Pierre Lescure, de voorzitter van het filmfestival, is naar eigen zeggen “heel blij dat hij een zeldzame en unieke artiest kan verwelkomen”. “Onze gesprekken, afgelopen herfst, hebben bewezen dat ze een geëngageerd voorzitter, een gepassioneerde vrouw en een genereuze toeschouwer zal zijn”, voegt hij daar nog aan toe. De 71e editie van het festival vindt plaats van 8 tot 19 mei. Vorig jaar was de eer van juryvoorzitter nog weggelegd voor een man, de Spaanse regisseur Pedro Almodovar. Lees ook: Cate Blanchett wil rol in ‘Star Wars’
  [naar artikel]
 25. Van Madonna tot Cate Blanchett: deze vijf wereldsterren schitterden met Belgische ontwerpen op de Oscars (08/02/2020 - VRT NWS)
  Of de Belgische kortfilm "Une soeur" met Veerle Baetens een Oscar in de wacht sleept, weten we zondagnacht. Het zou de tweede Oscar ooit zijn voor ons land, maar Belgen zijn door de jaren heen wel mooi vertegenwoordigd op dat ándere belangrijke aspect van de awards: de rode loper. Een bloemlezing van enkele Belgische ontwerpen die met lof overladen werden.
  [naar artikel]
 26. Cate Blanchett en Austin Butler winnen Golden Globes voor beste acteurs in dramafilm (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De prijzen voor beste acteurs en actrices tijdens de Golden Globes zijn naar onder anderen Cate Blanchett en Austin Butler gegaan. Blanchett won de prijs voor beste actrice in een dramafilm, Butler won die voor beste acteur in een dramafilm. Colin Farrell verzilverde zijn nominatie voor beste acteur in een musical- of komediefilm en Michelle Yeoh won de vrouwelijke tegenhanger van de prijs. Close, de Belgische inzending voor beste niet-Engelstalige film, wist zijn nominatie niet te verzilveren. De uitreiking van de film- en televisieprijzen vond dinsdagavond lokale tijd plaats.
  [naar artikel]
 27. Cate Blanchett (44) (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. ‘Squid Game’-actrice Hoyeon samen met Cate Blanchett en Sacha Baron Cohen te zien in nieuwe reeks voor Apple TV+ (18/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 27-jarige actrice Hoyeon, wiens volledige naam Jung Ho-yeon is, raakte eind vorig jaar bekend bij het grote publiek door haar rol in de Netflix-serie ‘Squid Game’. Hoyeon heeft ondertussen ook al een nieuw project te pakken. Zo zal ze binnenkort te zien zijn in een reeks op Apple TV+.
  [naar artikel]
 29. Gouden Leeuw op Filmfestival van Venetië voor Amerikaanse documaakster, Colin Farrell en Cate Blanchett beste acteur en actrice (10/09/2022 - VRT NWS)
  Op de 79ste editie van het Filmfestival van Venetië heeft de Amerikaanse documentairemaakster Laura Poitras de Gouden Leeuw gewonnen voor "All the Beauty and the Bloodshed". Colin Farrell en Cate Blanchett zijn dan weer bekroond met de prijs voor beste acteur en beste actrice.
  [naar artikel]
 30. Eerste trailer van "Ocean's 8" gelost: Sandra Bullock krijgt Cate Blanchett als sidekick (20/12/2017 - VRT NWS)
  Warner Bros Pictures heeft de eerste trailer van "Ocean's 8" online gezet. "Ocean's 8" is de zoveelste misdaadfilm in het "Ocean's"-rijtje, maar met een compleet vrouwelijke cast. Sandra Bullock speelt de rol die Brad Pitt vroeger op zich nam, en krijgt Cate Blanchett als sidekick (cf. George Clooney).
  [naar artikel]
 31. Juryvoorzitter Cate Blanchett trapt rode loper van Cannes op gang (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De rode loper aan de Croisette werd voor de 71ste keer uitgerold voor het Filmfestival van Cannes. Actrice Cate Blanchett mocht het spektakel openen, want zij is dit jaar de voorzitter van de jury. Die kleurt dit jaar trouwens bijzonder vrouwelijk met ook actrices Kirsten Stewart en Lea Seydoux, regisseur Ava DuVernay en singer-songwriter Khadja Nin, goed voor vijf van de negen leden. De openingsavond staat meestal ook in het teken van een internationale filmpremière en dat was met 'Everybody Knows' dit keer niet anders. Ook hoofdrolspelers en getrouwd koppel Javier Bardem en Penélope Cruz ontbraken niet op het event. Op vestimentair vlak waren het dan weer de duizelingwekkende decolletés die opvielen.
  [naar artikel]
 32. Cate Blanchett maakt regiedebuut met 'Het diner' van Herman Koch (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Deze programma’s mag u niet missen op 22 juni (22/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgende week laat de zon zich weer zien, maar dit weekend moeten we nog tevreden zijn met winderig en somber weer. Ideaal weer dus voor een film vanavond. U kunt meezingen met de Barden Bellas in ‘Pitch Perfect’ of ontdekken waarom Cate Blanchett een Oscar won voor ‘Blue Jasmine’. Voor enkele leuke anekdotes over de nieuwste films kan u aanschuiven bij Graham Norton.
  [naar artikel]
 34. Raf Simons kaapt "Oscar van de mode" weg: "Thank you, women!" (05/06/2018 - VRT NWS)
  De Belgische modeontwerper Raf Simons heeft (opnieuw) een prestigieuze Amerikaanse fashionprijs gewonnen: de Womenswear Designer of the Year Award. Simons kreeg hem uit handen van niemand minder dan actrice Cate Blanchett, die zelf ook creaties van de Belg draagt. Simons bedankte alle vrouwen op het podium.
  [naar artikel]
 35. Julie Andrews verborg haar Oscar jarenlang: “Het voelde alsof ik hem niet verdiende” (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 1964 won Julie Andrews (84) een Oscar voor ‘beste actrice' voor haar rol in ‘Mary Poppins’. Indrukwekkend, want het was haar eerste filmrol....
  [naar artikel]
 36. Oscar and the comeback: Max Colombie trekt alle registers open na lange sabbat (29/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hou vandaag uw oren open. Oscar and the Wolf lost zijn nieuwe single ‘Livestream’, en die zal u komende tijd nog váák horen. Vier jaar na zijn laatste plaat drukt Max Colombie (30) vol het gaspedaal in. Met een album, minstens één Sportpaleis en een imposante tournee – net zo lang als twee rondes om de planeet.
  [naar artikel]
 37. Cate Blanchett installeert supervrouwelijke Cannes-jury (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Juryvoorzitter heeft de leden van haar jury voor het komende Filmfestival Cannes bekend gemaakt. En daar maken dit jaar opvallend veel vrouwen deel...
  [naar artikel]
 38. Tweede seizoen van ‘Lisa’ gaat van start: "Meer intriges, plotwendingen en grote namen in de cast” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Familie’ en ‘Thuis’ eist ook ‘Lisa’ vanaf deze avond weer een vaste plek op in het uitzendschema. Het tweede seizoen start wel in mineur, want Lisa ontdekte in de seizoensfinale dat haar halfzus Katja (Anouck Luyten) in alle stilte en holderbolder in Las Vegas was getrouwd met haar droomprins Jonas (Oscar Willems). Wat betekent dat voor de komende weken? Showrunner Elias Mentzel blikt alvast vooruit.
  [naar artikel]
 39. VIDEO: Cate Blanchett leerde capoeira voor haar rol en 7 andere weetjes over 'Thor: Ragnarok' (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de Marvel-fans. De trailer van Thor: Ragnarok staat online, en van ons krijg je er nog 8 weetjes bovenop!
  [naar artikel]
 40. Brie Larson gaat tot het uiterste als superheldin in ‘Captain Marvel’: “Ik heb veel tranen gelaten tijdens mijn trainingen” (23/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Brie Larson (29) heeft al een Oscar op de schouw staan, maar met haar rol in de fantasy-prent ‘Captain Marvel’ promoveert ze pas echt naar de...
  [naar artikel]
 41. ‘De uitweg is niet rechts of links, maar weg van Orbán’ (26/03/2022 - De Tijd)
  02:00 Péter Márki-Zay is de eerste serieuze uitdager van premier Viktor Orbán sinds 2006. Maar campagne voeren is moeilijk. ‘Orbán zegt dat we kinderen naar de oorlog willen sturen.’
  [naar artikel]
 42. Sandra Bullock (53) onthult haar geheim voor een strakke huid: "Ik gebruik voorhuid van baby's" (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse actrice Sandra Bullock (53) verklapte in de talkshow van Ellen DeGeneres hoe ze haar huid zo strak houdt. "Cate Blanchett en ik...
  [naar artikel]
 43. Cate Blanchett juryvoorzitter op Filmfestival Cannes (04/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/YmfyH8wbYtXOPVGntyzTgEzMgTc/diocontent/116948294/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 44. Tweede dove acteur ooit krijgt Oscar: “Ik kan niet geloven dat ik hier ben” (28/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De dove acteur Troy Kotsur heeft zondagavond de Oscar voor beste mannelijke bijrol gewonnen voor zijn rol in ‘CODA’. De 53-jarige Amerikaan is de tweede dove acteur die een Oscar krijgt, zijn tegenspeelster Marlee Matlin ging hem in 1986 voor, voor haar rol in ‘Children of a lesser god’.
  [naar artikel]
 45. Tweede dove acteur ooit krijgt Oscar: “Ik kan niet geloven dat ik hier ben” (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De dove acteur Troy Kotsur heeft zondagavond de Oscar voor beste mannelijke bijrol gewonnen voor zijn rol in ‘CODA’. De 53-jarige Amerikaan is de tweede dove acteur die een Oscar krijgt, zijn tegenspeelster Marlee Matlin ging hem in 1986 voor, voor haar rol in ‘Children of a lesser god’.
  [naar artikel]
 46. Cate Blanchett is stijlicoon van het jaar (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Online magazine InStyle heeft prijzen uitgedeeld aan de best geklede acteurs en actrices op de rode loper. 
  [naar artikel]
 47. Tweede seizoen van ‘Lisa’ gaat van start: "Meer intriges, plotwendingen en grote namen” (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Familie’ en ‘Thuis’ eist ook ‘Lisa’ vanaf deze avond weer een vaste plek op in het uitzendschema. De telenovelle met Tinne Oltmans zou aanvankelijk slechts één seizoen lopen, maar krijgt nu toch een vervolg gezien het onverwachte succes. Het tweede seizoen start wel in mineur, want Lisa ontdekte in de seizoensfinale dat haar halfzus Katja (Anouck Luyten) in alle stilte en holderbolder in Las Vegas was getrouwd met haar droomprins Jonas (Oscar Willems). Trekt ze haar stoute schoenen aan en verklaart ze hem alsnog haar liefde?
  [naar artikel]
 48. Janelle Monáe is non-binair: “Ik zie mezelf niet alleen als vrouw” (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Janelle Monáe (36) heeft in de talkshow ‘Red Table Talk’ bevestigd dat ze non-binair is. Ze blijft wel de voornaamwoorden zij en haar gebruiken. Dat bevestigde haar woordvoerder aan ‘Rolling Stone’.
  [naar artikel]
 49. TRAILER. Cate Blanchett en Jack Black schitteren in 'The House With A Clock In Its Walls' (05/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe magische film 'The House With A Clock In Its Walls' van Amblin studio’s vertelt het verhaal van Lewis, die wanneer zijn ouders overlijden...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy