Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland richten vizier op Wagner-groep en Russisch militair-industrieel complex

26/01/2023 - 22:20
"De Verenigde Staten hebben vandaag een nieuwe ronde sancties tegen Rusland afgekondigd. Die zijn ditmaal gericht op de Wagner-groep, het beruchte Russische huurlingenleger, en het Russisch "militair-industrieel complex"."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Amerikaanse inlichtingendiensten bezorgd dat Wagnergroep raketsysteem aan Hezbollah zal leveren (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Amerikaanse inlichtingendiensten zijn bezorgd dat de Russische paramilitaire Wagnergroep Hezbollah zou kunnen voorzien van een geavanceerd luchtverdedigingssysteem. Volgens ‘CNN’ zou de Syrische president Assad zelfs zijn akkoord hebben gegeven voor de levering. [naar artikel]


2. Live - Poetin herhaalt oproep tot onderhandelingen • Witte Huis: Wagnergroep ontving wapens van Noord-Korea (22/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Live - Soledar waarschijnlijk in handen van Rusland en Wagnergroep, aldus Britse ministerie van Defensie (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Wie is Jevgeni Prigozjin, de huurlingenbaas van de Russische Wagnergroep? (18/01/2023 - Knack)

Ooit verkocht hij hotdogs in de straten van Leningrad, vandaag voert hij een leger van huursoldaten en criminelen aan in Oekraïne. De opgang van Jevgeni Prigozjin bewijst hoe ingrijpend Rusland is veranderd. The post Wie is Jevgeni Prigozjin, de huurlingenbaas van de Russische Wagnergroep? appeared first on Knack. [naar artikel]


5. Wagnergroep: “We sturen lichamen van Oekraïense soldaten die sneuvelden in Soledar terug in twintig vrachtwagens” (21/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De strijd om het Oekraïense mijnstadje Soledar heeft aan beide zijden onnoemelijk veel levens gekost. Het Russische huurlingenleger Wagner is nu van plan om de lichamen van Oekraïense soldaten die daar gesneuveld zijn terug te sturen naar hun thuisbasis. Dat zou in konvooi met een twintigtal vrachtwagens gebeuren, schrijft persagentschap Reuters. [naar artikel]


6. Live - Wagnergroep: ‘We sturen lichamen van Oekraïense soldaten terug in twintig vrachtwagens’ (22/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Gevluchte ex-huurling Wagnergroep aangehouden door Noorse politie: “Hij kon dit niet doen zonder externe hulp” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een voormalig lid van de Russische paramilitaire Wagner-groep die enkele dagen geleden over de Russische-Noorse grens naar Noorwegen is gevlucht, is aangehouden door de Noorse politie op grond van de Immigratiewet, zo maakte de politie maandag bekend. [naar artikel]


8. Wagnergroep vindt geen nieuwe rekruten na zware verliezen in Oekraïne: “Ze weten dat ze als kanonnenvlees zullen dienen” (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Wagnergroep heeft het moeilijk om nieuwe rekruten te vinden in Russische gevangenissen. Oorzaak zijn de verhalen over de zware verliezen die het Russische huurlingenleger leed in het oosten van Oekraïne en die het thuisfront bereikt hebben. [naar artikel]


9. Van huurmoordenaar tot zestiger die voor 70 euro aan gereedschap stal: dit zijn de Russische gevangenen die stierven bij Wagnergroep (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is weinig hoop voor Russische gevangenen die zich aansluiten bij de Wagnergroep en gaan vechten in Oekraïne in ruil voor gratie zes maanden later. Naar schatting 90 procent overleeft het niet. Persbureau Reuters trok naar enkele begraafplaatsen waar dode huurlingen hun laatste rustplaats kregen en ontdekte dat het lang niet alleen om moordenaars gaat. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!