Kathleen (38) en Georges (39) hebben twee kinderen Lloyd (6) en Hope (3) en winkelen zeer bewust in de supermarkt, gericht op promoties. “Ook restaurants beperken we tot maximaal een keer maand”, verklappen ze. In het weekmenu houden ze rekening met wat de kinderen graag lusten én met de favoriete Afrikaanse gerechten van Georges. Hoe besparen zij op hun eetbudget terwijl ze ook rekening houden met ieders eetvoorkeuren? [naar artikel]
Alsof een gezin met vier kinderen runnen nog geen voldoende grote uitdaging was, legt de 54-jarige Hilde Dosogne uit Lochristi zich dit jaar toe op het lopen van een marathon. En dat élke dag. “Ik probeer elk uur iets kleins te eten, zodat ik zeker voldoende calorieën binnenkrijg”, vertelt ze. Maar welke impact heeft deze sportieve uitdaging op haar eetbudget en haar weekmenu? En geeft ze dan nog geld uit aan op restaurant gaan? [naar artikel]
Als personal trainer vindt Karin (35) het belangrijk om gezond en vers te koken. “Dat is helaas duurder dan kant-en-klaarmaaltijden en vereist meer moeite en creativiteit”, stelt ze. “Maar toch slagen we er in.” Zij en haar verloofde Stéphanie kunnen zes dagen op zeven eten voor een beperkt eetbudget van 86 euro. Hoe pakt zij dat aan? En welke bespaartips heeft ze om te delen? [naar artikel]
Alsof een gezin met vier kinderen runnen nog geen voldoende grote uitdaging was, legt de 54-jarige Hilde Dosogne uit Lochristi zich dit jaar toe op het lopen van een marathon. En dat élke dag. “Ik probeer elk uur iets kleins te eten, zodat ik zeker voldoende calorieën binnenkrijg”, vertelt ze. Maar welke impact heeft deze sportieve uitdaging op haar eetbudget en haar weekmenu? En geeft ze dan nog geld uit aan op restaurant gaan? [naar artikel]
De 47-jarige Patricia woont samen met haar 21-jarige dochter Yana: met hun tweetjes proberen ze hun eetbudget zo goed mogelijk te beperken én bewust te kijken naar wat en wanneer ze precies kopen. “Op restaurant gaan we eigenlijk amper”, vertellen moeder en dochter. Hoe lukt het hen dan om voor amper 90 euro per week vers eten op tafel te krijgen? Waarop besparen ze? En welke tips hebben ze om het zelf zo aan te pakken? [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan het jonge koppel Joppe (26) en Nora (25). “Door de energiecrisis zetten we vaker producten uit promoties op het menu”, vertellen ze. Hoe pakken ze dat aan? En wat zijn hun bespaartips? [naar artikel]
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.” [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat inkijk geeft in hun eetbudget en -gewoontes. Deze week is het de beurt aan de hoogzwangere influencer Jill (26) en Christophe (35) uit Schilde. “Voeding is voor ons liefst zo vers, gezond en onbewerkt mogelijk”, klinkt het. Hoe vullen ze hun winkelkar? En hoe zit het met restaurantbezoeken? [naar artikel]
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.” [naar artikel]
Omdat Kathleen Aerts (44) en haar man Steven Van Hoof (35) sinds een poosje Zuid-Afrika als vaste uitvalsbasis hebben, beslisten ze om hun boerderij in Eindhout (Laakdal) te verhuren als vakantiewoning. Toen het koppel heel even terug in Vlaanderen was, mochten we er een kijkje nemen. “Dankzij de zeven slaapkamers kunnen er zestien mensen logeren”, zegt het koppel. [naar artikel]
Omdat Kathleen Aerts (44) en haar man Steven Van Hoof (35) sinds een poosje Zuid-Afrika als vaste uitvalsbasis hebben, beslisten ze om hun boerderij in Eindhout (Laakdal) te verhuren als vakantiewoning. Toen het koppel heel even terug in Vlaanderen was, mochten we er een kijkje nemen. “Dankzij de zeven slaapkamers kunnen er zestien mensen logeren”, zegt het koppel. [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week: de keuken van Guido Francque (66) en Trees Van Dycke (66), die alleen maar lokale ingrediënten kopen. In het weekend gaan ze daarentegen elke dag op restaurant. “Op zondag loopt de rekening al snel op tot 200 euro.” [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar de inhoud van de koelkast verschilt overal per gezin. HLN Eten bezoekt elke week één familie die inkijk geeft in hun eetbudget. Deze week is het de beurt aan dertigers Birgit en Bert die 4 jonge kinderen in huis hebben. Birgit is veganist, Bert en Ties (5) zijn flexitariër, Nel (7) en Anthe (6) zijn vegetariër en Naud (1,5) is lactose-intolerant. Hoe pakken ze die variatie in hun weekmenu aan? En vooral: hoe drukken ze de kosten als groot gezin? [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Nadia (51) die om de week haar zoon Younes (12) bij haar heeft. Ondanks een beperkt budget slaagt ze erin nooit iets tekort te komen. “En daar ben ik trots op”, vertelt ze. Hoe pakt ze dat besparen juist aan? [naar artikel]
Het was donderdag nog een drukkere dag dan gewoonlijk in restaurant Merad in hartje Mechelen. De van origine Turkse familie die de zaak uitbaat, schenkt de volledige dagopbrengst aan de hulpdiensten in Turkije. “We hebben ook heel wat donaties gekregen. In totaal kunnen we 11.373,20 euro overmaken”, zegt Dilara Demir. [naar artikel]
De 47-jarige Patricia woont samen met haar 21-jarige dochter Yana: met hun tweetjes proberen ze hun eetbudget zo goed mogelijk te beperken én bewust te kijken naar wat en wanneer ze precies kopen. “Op restaurant gaan we eigenlijk amper”, vertellen moeder en dochter. Hoe lukt het hen dan om voor amper 90 euro per week vers eten op tafel te krijgen? Waarop besparen ze? En welke tips hebben ze om het zelf zo aan te pakken? [naar artikel]
Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost, maar vorige maand opende ex-K3'tje Kathleen Aerts (43) samen met haar man Steven (35) toch haar ‘DROOM Guesthouse’ in Zuid-Afrika. “Na weken van uitstel en vertraging kunnen we er eindelijk aan beginnen” vertelt Kathleen opgelucht. “Maar verbouwen? Nooit meer.” Gelukkig mag het resultaat er wezen: geniet mee van deze exclusieve foto’s. [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze keer gingen we langs bij Ashley (27). Zij woont samen met Dimitri. Haar kinderen Liam (7) en Nora (5) uit een vorig huwelijk zijn om de week bij hen. “Ik kies consequent voor huismerken, maar mijn paprikachips, cola en icetea moeten van het A-merk zijn.” [naar artikel]
Het was donderdag nog een drukkere dag dan gewoonlijk in restaurant Merad in hartje Mechelen. De van origine Turkse familie die de zaak uitbaat, schenkt de volledige dagopbrengst aan de hulpdiensten in Turkije. “We hebben ook heel wat donaties gekregen. In totaal kunnen we 11.373,20 euro overmaken”, zegt Dilara Demir. [naar artikel]
Omdat Kathleen Aerts (44) en haar man Steven Van Hoof (35) sinds een poosje Zuid-Afrika als vaste uitvalsbasis hebben, beslisten ze om hun boerderij in Eindhout (Laakdal) te verhuren als vakantiewoning. Toen het koppel heel even terug in Vlaanderen was, mochten we er een kijkje nemen. “Dankzij de zeven slaapkamers kunnen er zestien mensen logeren”, zegt het koppel. [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]
“Of er nu al dan niet een reünie van de originele K3 komt?" Die vraag krijgen Kathleen Aerts (45), Kristel Verbeke (48) en Karen Damen (49) bijna dagelijks van fans. Zeker nu Kathleen en Kristel deze week samen gespot zijn in Antwerpen en Karen oudjaar in Zuid-Afrika doorbracht. Kathleen en Kristel onthullen hoe de vork in de steel zit. [naar artikel]
Caroline en haar gezin waren er begin deze maand als de kippen bij om het voordeligste pretpark van België coronaproof te bezoeken. “Dankzij een... [naar artikel]
Laurens Snykers van het Hasseltse restaurant LEEUW is het beu. “Wie reserveert en niet of laattijdig annuleert, is voortaan 50 euro per persoon kwijt.” Vrijdag moest zijn restaurant in de Kapelstraat volzet zijn met 28 gasten, maar 18 klanten daagden niet op. “Het is een plaag.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.