Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

▶ Wat willen we nog leren uit het Reuzegom-proces? ‘Over één vraag wordt opzettelijk verwarring gezaaid’

16/03/2023 - 07:26
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ▶ Wat kunnen we nog leren uit het Reuzegom-proces? ‘Over één vraag wordt opzettelijk verwarring gezaaid’ (16/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Proces start opnieuw: willen leden van Reuzegom nu wel vertellen wie Sanda Dia de fatale vissaus toediende? (12/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Na een mislukte eerste poging in april 2022 volgt maandagochtend de herkansing: de herstart in beroep van het Reuzegom-proces. Achttien gewezen Reuzegommers krijgen al op dag één van het zes dagen durende proces te horen welke straf hen boven het hoofd hangt. Openbaren zij nu wel wie Sanda Dia (20) de fatale vissaus toediende? [naar artikel]


3. ▶ Na de eerste dag op het Reuzegom-proces: ‘Ze hebben goed afgesproken hetzelfde geheim te bewaren’ (22/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Vandaal verbrijzelt raam van café ‘In den Boule’, de vroegere thuishaven van Reuzegom: “Ben de aandacht beu” (06/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden een raam verbrijzeld van café ‘In den Boule’ in de Vaartstraat. Uitbaatster Evy wil niet gezegd hebben dat het iets te maken heeft met het Reuzegom-proces. “Ik ben de pranks ondertussen wel beu”, zucht ze. [naar artikel]


5. ▶ Morgen start het Reuzegom-proces. Hierop moeten we letten: ‘Racisme mag toch ook even ter sprake komen’ (21/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. ▶ Waarom het Reuzegom-proces nog een lange rit kan worden: ‘Denk niet dat ze binnen enkele weken alle 18 in de cel zitten’ (26/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. ‘De betrokken ouders durven niet meer buiten te komen’: advocaat Walter Damen over het Reuzegom-proces (29/09/2021 - De Morgen)

Bijna drie jaar na het overlijden van student Sanda Dia door een vreselijk uit de hand gelopen doopritueel, is het proces-Reuzegom gestart. Welke verantwoordelijkheid dragen de clubleden? Hoe probeerden ze hun sporen uit te wissen? En hebben de jongemannen überhaupt spijt? Het zijn vragen waarover men zich in de rechtbank zal buigen; de eigenlijke pleidooien volgen in 2022. Het signaal voor toppleiter Walter Damen, die één van de Reuzegommers verdedigt, om voor het eerst het woord te nemen. ‘Ik lig vaak wakker van deze zaak.’ [naar artikel]


8. ▶ ‘De kans is klein dat vandaag het doek valt over de zaak tegen Bart De Pauw’: wat heeft dit proces nu echt betekend? (25/11/2021 - De Morgen)

Vandaag spreekt de correctionele rechtbank in Mechelen zich uit over de zaak-Bart De Pauw. We blikken terug op het proces en stellen de vraag: heeft deze zaak nu ook iets betekend? Wat is de impact ervan, waarom verdeelt ze de meningen zo sterk en wordt er vandaag ook ook wel echt een punt achter gezet? ‘Veel vrouwen zien nu in: wat mij is overkomen, was ook niet oké.’ [naar artikel]


9. ▶ Feest in het stadion, stilte in Molenbeek: ‘Het is een beetje een club van pépés en mémés’ (14/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Proces Reuzegom in Hasselt gestart (24/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Vandaag vond in Hasselt de inleidende zitting plaats van het proces Reuzegom. Het proces zelf gaat op 22 april volgend jaar van start voor de correctionele rechtbank. 18 leden van de Leuvense studenclub moeten zich verantwoorden voor de dood van Sanda Dia, die in 2018 om het leven kwam na een fatale studentendoop. De zitting vandaag werd meteen een uur lang geschorst omdat één van de rechters mogelijk partijdig zou zijn. [naar artikel]


11. ▶ Trump zegt dat hij geen dictator zal zijn als hij opnieuw president wordt, behalve ‘op dag één’ (06/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


12. ▶ Wat heeft de zaak-De Pauw betekend? ‘Ze illustreerde perfect wat een machtsrelatie is’ (25/11/2021 - De Morgen)

Vandaag spreekt de correctionele rechtbank in Mechelen zich uit over de zaak-Bart De Pauw. We blikken terug op het proces en stellen de vraag: heeft deze zaak nu ook iets betekend? Wat is de impact ervan, waarom verdeelt ze de meningen zo sterk en wordt er vandaag ook ook wel echt een punt achter gezet? ‘Veel vrouwen zien nu in: wat mij is overkomen, was ook niet oké.’ [naar artikel]


13. Ruitjes ingeslagen bij oud clubcafé Reuzegom "In den Boule" in Leuven (07/06/2023 - VRT NWS)

In Leuven zijn enkele ruitjes van een raam stuk geslagen van studentencafé In Den Boule. Het café was ooit de vaste plek van studentenclub Reuzegom. Of de vandalenstreek iets te maken heeft met de uitspraak in het proces Sanda Dia is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak. [naar artikel]


14. Hoe dreigmails aan scholen tot verwarring leidden: ‘Er is veel bezorgdheid gezaaid’ (11/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


15. ▶ Journalist en pleegouder Ann Van den Broek: ‘Dé vraag die altijd terugkeert: wat als je het kind weer moet afgeven?’ (24/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


16. ▶ Meer dan 1.000 kinderen wachten op een pleeggezin: ‘Dé vraag die altijd terugkeert: wat als je het kind weer moet afgeven?’ (24/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


17. Luxehotel La Réserve in Knokke opgekocht door Marc Coucke: ‘Willen paradepaardje van de kust worden’ (10/08/2021 - De Morgen)

Marc Coucke wordt samen met Bart Versluys de nieuwe eigenaar van La Réserve. Het hotel is één van de bekendste luxeresorts van ons land op één van de meest bekende plaatsen: vlakbij het Casino van Knokke. ‘We willen er opnieuw het paradepaardje van de kust van maken’, zegt Coucke. [naar artikel]


18. Bijzitter op proces-Reuzegom verbonden aan KU Leuven : ‘Geloofwaardigheid van justitie staat op het spel’ (24/09/2021 - De Standaard)

Meteen consternatie bij de officiële start van het Reuzegom-proces: een van de twee bijzitters is al elf jaar verbonden aan de KU Leuven. En dat in een proces dat draait rond een student van die KU Leuven, Sanda Dia (20), met een universiteit die de Reuzegommers als betrokken partij eerder al tweemaal tuchtstraffen oplegde. ‘De geloofwaardigheid van justitie staat hier op het spel’, zegt de advocaat van de preses. [naar artikel]


19. ▶ Is het over en out voor Open Vld? ‘Ze hebben nog één troefkaart over’ (26/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


20. Waar gaat het proces over en hoe gaat het vandaag met de leden van Schild & Vrienden? ‘Als er één doelwit was, volstond één woord: ‘Attack!’’ (09/01/2024 - Humo)

[naar artikel]


21. ▶ Zo bespaar je in dure tijden: ‘Stel al je aankopen één dag uit’ (16/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


22. Video’s met privégegevens van Reuzegommers doen de ronde op Tiktok: ‘Ik heb schrik voor omgekeerde klassenjustitie’ (15/03/2023 - De Standaard)

Tijdens de derde dag van het Reuzegom-proces heeft meester Joris Van Cauter, die S.P. (25) ‘Remork’ vertegenwoordigt, woensdagochtend gesproken over een ‘omgekeerde klassenstrijd’ verwijzend naar de filmpjes die de ronde doen op Tiktok momenteel. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!