Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

NMBS wil weinig gebruikte stations sluiten, maar daar is niet iedereen het mee eens: “Die schrappen zou pure waanzin zijn”

29/03/2023 - 06:27
"De NMBS wil met voorzichtige steun van cd&v en Vooruit enkele erg weinig gebruikte treinstations schrappen, om elders voor meer en stiptere treinen te zorgen. Maar volgens mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo), die het idee categoriek afschiet, zijn de voordelen van dat plan “bijzonder mager.” "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. NMBS wil weinig gebruikte stations sluiten, maar daar is niet iedereen het mee eens: “Die schrappen zou pure waanzin zijn” (29/03/2023 - Het Nieuwsblad)

De NMBS wil met voorzichtige steun van CD&V en Vooruit enkele erg weinig gebruikte treinstations schrappen, om elders voor meer en stiptere treinen te zorgen. Maar volgens mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo), die het idee categoriek afschiet, zijn de voordelen van dat plan “bijzonder mager.” [naar artikel]


2. Als stations straks helemaal rookvrij zijn, “verbied dan ook de verkoop van sigaretten in stations” (10/09/2022 - Het Nieuwsblad)

Als volgend jaar ook roken op treinperrons wordt verboden, moet de NMBS consequent zijn en “ook de verkoop van tabak en sigaretten in haar stations verbieden”. Dat zegt de linkse partij PVDA. [naar artikel]


3. Nederlandse spoorwegbeheerder wil energie besparen door alle roltrappen in stations te schrappen (22/04/2022 - Het Belang van Limburg)

De Nederlandse spoorwegbeheerder ProRail denkt eraan om alle roltrappen in de Nederlandse treinstations in de ban te doen, om op die manier energie te besparen. Dat schrijft De Telegraaf. Roltrappen zijn de grootste “stroomslurpers” op dit moment, met een verbruik van 20 procent van alle energie, aldus ProRail. [naar artikel]


4. "Een slecht gebruikte nieuwe kachel kan vervuilender zijn dan een correct gebruikte oude kachel" (07/03/2018 - De Morgen)

Wilfried Vandaele is Vlaams parlementslid voor N-VA. [naar artikel]


5. Met Tim Van Aelst en Sofie Peeters naar de alpenhut: “Ik gebruikte niet veel coke, ik gebruikte érg veel” (08/07/2023 - Het Belang van Limburg)

“Sorry, nu ga ik eerst een bloemenmeditatie doen.” Daar zitten ze dan, Tim Van Aelst en Sofie Peeters, twee van ’s?werelds meest gelauwerde en gevraagde televisiemakers, twintig minuten turend naar een zelfgeplukt bloempje. En zeggen dat het er ooit wild aan toe ging. Héél wild. “Ik wist: als ik nu mijn dealer bel, ga ik eraan.” En zij: “Die laatste nacht was ik echt zo boos!” [naar artikel]


6. Met Tim Van Aelst en Sofie Peeters naar de alpenhut: “Ik zeg je, Thomas: ik gebruikte niet veel, ik gebruikte érg veel” (08/07/2023 - Het Nieuwsblad)

[naar artikel]


7. De slag om het platteland drijft een wig in de Vlaamse regering: ‘Er moeten meer opties zijn dan sluiten, sluiten, sluiten’ (07/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!