Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

PVDA reikt hand naar Vooruit voor verkiezingen: “Stop met rechts te volgen en kijk naar links”

22/04/2023 - 12:16
"De uiterst linkse partij PVDA hoopt voor de verkiezingen van 2024 de hand te kunnen reiken naar Vooruit. Dat heeft voorzitter Raoul Hedebouw zaterdag gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. “Ik snap de strategie van Conner Rousseau niet. Het is algemeen geweten dat hij een coalitie wil met N-VA”, aldus de partijvoorzitter."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. PVDA reikt hand naar Vooruit voor verkiezingen: “Stop rechts te volgen en kijk naar links" (22/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

De uiterst linkse partij PVDA hoopt voor de verkiezingen van 2024 de hand te kunnen reiken naar Vooruit. Dat heeft voorzitter Raoul Hedebouw vandaag gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Ik snap Conner Rousseau zijn strategie niet. Het is algemeen geweten dat hij een coalitie wil met N-VA”, aldus de partijvoorzitter. [naar artikel]


2. PVDA reikt hand naar Vooruit voor verkiezingen: “Stop met rechts te volgen en kijk naar links” (22/04/2023 - Het Belang van Limburg)

De uiterst linkse partij PVDA hoopt voor de verkiezingen van 2024 de hand te kunnen reiken naar Vooruit. Dat heeft voorzitter Raoul Hedebouw zaterdag gezegd in ‘De ochtend’ op Radio 1. “Ik snap de strategie van Conner Rousseau niet. Het is algemeen geweten dat hij een coalitie wil met N-VA”, aldus de partijvoorzitter. [naar artikel]


3. Van asielbeleid tot lgbtq+-rechten: ook zonder uiterst rechts in het bestuur, volgen het beleid en het debat de nieuwe wind vanop rechts (06/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Centrum-rechts verrassend op kop in eerste ronde van de Franse regionale verkiezingen, uiterst rechts van Le Pen blijft onder de verwachtingen (20/06/2021 - VRT NWS)

In Frankrijk heeft de eerste ronde van de regionale verkiezingen een verrassende uitslag opgeleverd. Grote winnaar is Les Républicains, de centrumrechtse partij. De uiterst rechtse partij RN van Marine Le Pen doet het veel minder goed dan verwacht. [naar artikel]


5. Als je de verkiezingen laat draaien om de capaciteiten van uiterst rechts om te regeren, dan wint uiterst rechts (26/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Vooruit waarschuwt voor regering met extreem-rechts na verkiezingen van 2024: “Geen sciencefiction meer” (03/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

De partij Vooruit gelooft dat ze in 2024 de verkiezingen kan winnen. "Vooruit is na drie jaar de leider op links én de leider op het centrum", verklaarde voorzitter Conner Rousseau vandaag op een partijcongres in Gent. Daar waarschuwde hij dat een Vlaamse regering met Vlaams Belang na 2024 tot de mogelijkheden behoort en de gevolgen die dat met zich mee kan brengen. "Vlaanderen wordt niet het Hongarije aan de Noordzee.” [naar artikel]


7. Melissa Depraetere nieuwe voorzitter van Vooruit tot na verkiezingen: “De keuze volgend jaar is simpel: Vooruit of achteruit” (18/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Melissa Depraetere wordt interim-voorzitter van Vooruit tot na de verkiezingen in juni 2024. Dat heeft ze zaterdag zelf bekendgemaakt op een persconferentie. Zij volgt de vrijdag opgestapte Conner Rousseau op. De komende dagen wordt op zoek gegaan naar een opvolger om de Kamerfractie te leiden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!