Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

NAVO-topman wijst naar Rusland voor drone-aanval op Kremlin

07/05/2023 - 13:26
"Volgens luitenant-admiraal Rob Bauer, de militaire topman van de NAVO, zit Rusland zelf achter de drone-aanval op het Kremlin. Dat vertelde hij in het Nederlandse ochtendprogramma WNL op Zondag op NPO 1. In het nieuws: De Nederlandse NAVO-topmilitair Rob Bauer wijst naar Rusland zelf. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Defensie, spionage […]"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Is de droneaanval op het Kremlin een voorbode van escalatie in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne? (03/05/2023 - VRT NWS)

"We weten niet wie achter de droneaanvallen op het Kremlim zat, maar dit is duidelijk een enorme escalatie in de oorlog, zeker nu Oekraïne aan de vooravond staat van een groot lenteoffensief." Dat zegt VRT NWS-Ruslandkenner Jan Balliauw in "Terzake". Rusland beweert dat Oekraïne afgelopen nacht geprobeerd zou hebben om de Russische president Poetin om te brengen tijdens een nachtelijke droneaanval. Oekraïne ontkent dat. [naar artikel]


2. Droneaanval op Kremlin zet oorlog weer op scherp: Rusland maakt zich klaar voor “vergeldingsactie” (04/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Het vooruitzicht van een groot Oekraïens tegenoffensief maakt het Kremlin zenuwachtig. Het beschuldigt Kiev nu van een moordpoging op president Vladimir Poetin. De oorlog gaat opnieuw een gevaarlijke fase in. [naar artikel]


3. Rusland beschuldigt VS van droneaanval op Kremlin: ‘Zulke beslissingen worden in Washington genomen’ (04/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Rusland beschuldigt VS ervan achter droneaanval op Kremlin te zitten: “Zij kiezen de doelwitten, Oekraïne voert uit” (04/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De Verenigde Staten beslissen over aanvallen, en Oekraïne voert ze uit. Dat beweert althans het Kremlin donderdag na de door de Russen gesignaleerde droneaanval van dinsdagavond op het Kremlin. “Rusland weet dat zowel de middelen als de doelwitten voor aanvallen door Oekraïne worden gekozen op bevel van de VS”, zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov. [naar artikel]


5. Live - ‘Oekraïense droneaanval op raffinaderijen Zuid-Rusland’ • Kremlin ziet geen verandering na wisseling legerleider Oekraïne (09/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Kremlin beschuldigt Oekraïense autoriteiten van “moordpoging” op Poetin met droneaanval (03/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Kremlin heeft de Oekraïense autoriteiten ervan beschuldigd in de nacht van dinsdag op woensdag een droneaanval te hebben willen uitvoeren op het Kremlin. Dat meldt de persdienst van het Kremlin, die het heeft over een “terreurdaad” en een “moordpoging” op de Russische president Vladimir Poetin. [naar artikel]


7. ‘Oekraïense droneaanval’ op het Kremlin: het perfecte excuus voor Moskou, of een vernedering voor Poetin? (03/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Wie zijn de twee mensen die koepel Kremlin beklimmen op moment van droneaanval? (03/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Was het Oekraïne? Rusland zelf? Of nog iemand anders? Voorlopig is het nog niet duidelijk wie er achter de droneaanval op het Kremlin zit. Videobeelden van de aanval brengen geen duidelijkheid, integendeel zelfs. Het feit dat twee mensen net op het moment van de explosie de koepel van het Kremlin aan het beklimmen zijn, leidt alleen maar tot meer speculaties. Wie zijn ze? En wat doen ze daar? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!