Vandaag ging het Belgisch kampioenschap chili peper eten door in Ham. De deelnemers eten de pikantste pepers ter wereld, degene die als laatste overblijft zonder te drinken, is de winnaar. [naar artikel]
Het ging er heet aan toe in Ham vandaag, en dat kwam niet alleen door de zomerse temperaturen. In het centrum vond namelijk het Belgisch kampioenschap ‘hete pepers eten’ plaats. Acht dapperen gingen de uitdaging aan en speelden ronde na ronde de pikantste chilipepers weg. Wij gingen een kijkje nemen en leerden van de beste hoe je zoiets aanpakt: “Je moet het eten van zo’n pikante peper eigenlijk vergelijken met het laten zetten van een tatoeage.” [naar artikel]
Magazijnier Hans Voet uit Booischot (Heist-op-den-Berg) is helemaal gek op pikante chilipepers, hoe heter hoe beter. Tegenwoordig deelt hij zijn liefde voor eten met pit op zijn Facebookpagina Booisch-HOT chili’s. Hans kan er geweldig over vertellen. Maar om echt te snappen waarover hij het heeft, moet je natuurlijk ook proeven. Ook als hij met de heetste peper ter wereld boven komt. [naar artikel]
Wij selecteerden de verhalen die u niet mocht missen op HLN Regio dit weekend. [naar artikel]
Het eerste Belgisch Kampioenschap Gravel ooit, op zondag 1 oktober, wordt tegelijk het allereerste Europees Kampioenschap gravel in Oud-Heverlee. Organisator Golazo heeft daarover een akkoord met de UEC, de Europese Wielerfederatie. Het Zoet Water in Oud-Heverlee wordt de start- en aankomstplaats. “Een hele uitdaging”, zegt schepen van sport Katrien Timmermans (CD&V). “Dit is nieuw voor ons, zo’n groot evenement, maar waar kan je beter Gravelen dan in Meerdaalwoud en Heverleebos.” [naar artikel]
Wie zondag wil, kan tegelijk het Belgisch kampioenschap én een glimp van het Frans kampioenschap opvangen. De Franse titelstrijd wordt in het grensstadje Cassel gehouden, dat nog geen dertig kilometer uit de buurt ligt van de Kemmelberg, waar het Belgisch peloton drie keer over moet, net als drie keer over de Monteberg. [naar artikel]
Een nieuwe studie, die gepubliceerd werd in het tijdschrift Experimental Biology, vond dat capsaïcine, het stofje dat chilipepers zo pikant maakt,... [naar artikel]
Niets zo belangrijk als een goede gezondheid en je fit voelen. Elke week zetten we daarom de belangrijkste nieuwtjes op het vlak van gezondheid... [naar artikel]
Voor het eerst hebben astronauten chilipepers in de ruimte gekweekt. Enkele exemplaren zijn naar de aarde gestuurd om er geanalyseerd te worden. Met de rest van de pepers hebben de astronauten in het internationaal ruimtestation (ISS) “de beste ruimte-taco’s ooit” gemaakt. Dat deelt het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA in een persbericht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.