Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

Eerste ‘Belgische’ Leopard 1-tanks op weg naar Oekraïne

07/08/2023 - 20:50
"Vanuit Doornik zijn maandag de allereerste ‘Belgische’ Leopard 1-tanks vertrokken naar Oekraïne. Wie ze doneert, is niet bekend. De tanks krijgen eerst nog moderne wapensystemen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zelensky is Scholz "oprecht erkentelijk" voor Leopard-tanks: eerste Duitse tanks binnen drie maanden in Oekraïne, ook Spanje bereid om tanks te sturen (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De eerste Leopard-tanks kunnen binnen drie maanden uit Duitsland aankomen in Oekraïne. Dat heeft de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius woensdag gezegd na een zitting van de parlementaire defensiecommissie in Berlijn. Ook Spanje heeft intussbeen laten weten dat het bereid is om tanks te leveren. President Zelensky, die vandaag 45 jaar wordt, heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz inmiddels telefonisch bedankt. [naar artikel]


2. Dedonder wil tanks voor Oekraïne in buitenland kopen: Belgische Leopard 1-tanks te duur (28/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) wil gestockeerde Leopard 1-tanks van bondgenoten overkopen om ze naar Oekraïne te sturen. Dat zegt ze in een interview zaterdag in Het Belang van Limburg. [naar artikel]


3. Live - Eerste Leopard 2-tanks aangekomen in Oekraïne • Ook Zweden wil moderne tanks sturen (24/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Eerste Leopard 2-tanks zijn geleverd aan Oekraïne: Polen overhandigt 4 van de 14 beloofde tanks (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

De eerste vier Leopardtanks uit Polen zijn aan Oekraïne geleverd, dat heeft de Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak gezegd aan de Nationale Veiligheidsraad van het land. Ook de premier van Polen, Mateusz Morawiecki, bevestigt het nieuws. De overige tien tanks komen “op korte termijn”, verzekerde hij. [naar artikel]


5. Eerste levering van Leopard-2 tanks aan Oekraïne is een feit: Poolse premier levert 4 tanks bij bezoek aan Kiev (24/02/2023 - VRT NWS)

Polen heeft een eerste lading Leopard-2 tanks geleverd aan Oekraïne. Dat kondigde de Poolse eerste minister Mateusz Morawiecki vandaag aan tijdens zijn bezoek aan Kiev. De levering komt er exact één jaar na de start van de oorlog en is vooral een symbolische daad. [naar artikel]


6. “De kracht van de tanks zit niet alleen in hun vuurkracht”: waarom de Leopard 2-tanks “onontbeerlijk” zijn voor Oekraïne (17/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Alle ogen zijn gericht op Duitsland: stemt het land deze week in met het leveren van Leopard 2-tanks aan Oekraïne? De tanks hebben “het zwaarst mogelijke kaliber” en worden “onontbeerlijk” genoemd voor het succes van de Oekraïense troepen. Zullen ze de oorlog doen kantelen? [naar artikel]


7. Live - ‘VS willen 31 Abrams-tanks doneren’, Biden geeft straks persconferentie • Ook Nederland en Spanje bereid Leopard-tanks te sturen (25/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Zweden zendt tiental Leopard-tanks naar Oekraïne, Duitsland levert vier extra tanks (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Zweden gaat Leopard 2-tanks en luchtafweergeschut aan Kiev leveren. Dat is vrijdag, exact één jaar na het begin van de oorlog in Oekraïne, meegedeeld door de Zweedse regering. Ook Duitsland zendt nog eens vier tanks naar Oekraïne. [naar artikel]


9. Live - Oekraïne bevestigt levering moderne tanks en pantservoertuigen • Achttien Duitse Leopard 2-tanks aangekomen in Oekraïne (27/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!