Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Terwijl andere coryfeeën op pensioen móésten, mag Johny Vansevenant (65) blijven: “De VRT begeeft zich op glad ijs”

17/08/2023 - 05:03
"Wetstraatjournalist Johny Vansevenant mag in het komende verkiezingsjaar voor de VRT blijven werken. Ook al is hij 65 en moet hij dus volgens de regels van het huis op pensioen. Verschillende schermgezichten vroegen eerder om langer te mogen blijven, maar kregen een njet. “De VRT begeeft zich op glad ijs.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Terwijl andere coryfeeën op pensioen móésten, mag Johny Vansevenant (65) blijven: “De VRT begeeft zich op glad ijs” (17/08/2023 - Het Nieuwsblad)

Wetstraatjournalist Johny Vansevenant mag in het komende verkiezingsjaar voor de VRT blijven werken. Ook al is hij 65 en moet hij dus volgens de regels van het huis op pensioen. Verschillende schermgezichten vroegen eerder om langer te mogen blijven, maar kregen een njet. “De VRT begeeft zich op glad ijs.” [naar artikel]


2. Terwijl andere VRT-gezichten verplicht op pensioen moeten, mag wetstraatjournalist Johny Vansevenant (65) wel blijven (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ook al is Johny Vansevenant 65, de wetstraatjournalist mag het komende jaar wel aan boord blijven van het VRT-schip. Dat is opmerkelijk, gezien andere schermgezichten op pensioengerechtigde leeftijd verplicht werden effectief op pensioen te gaan. [naar artikel]


3. Terwijl andere VRT-gezichten op pensioen moeten, mag journalist Johny Vansevenant (65) blijven freelancen (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ook al is Johny Vansevenant 65, de wetstraatjournalist mag het komende jaar wel aan boord blijven van het VRT-schip. Dat is opmerkelijk, gezien andere schermgezichten op pensioengerechtigde leeftijd verplicht werden effectief op pensioen te gaan. [naar artikel]


4. Wetstraatreporter Johny Vansevenant gaat met pensioen: ‘Partijen bestrijden behoort niet tot mijn takenpakket’ (08/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Johny Vansevenant gaat met pensioen: ‘Hoelang blijft het cordon sanitaire bestaan? Antwoord: tot het niet meer houdbaar is’ (09/07/2023 - Humo)

[naar artikel]


6. ‘Financiële redenen spelen ook mee’: waarom mag Johny Vansevenant na zijn pensioen wel nog voor de VRT werken? (17/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Werknemer bouwt gemiddeld een derde van pensioen op terwijl hij niet werkt: “Zo krijgt een buurman met veel minder werkjaren mogelijk evenveel pensioen” (08/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Werken moet en zal meer lonen”. Zowat alle politici beloofden het ons tijdens de verkiezingscampagne van 2019, maar er is niet veel van te merken. Hetzelfde geldt voor onze pensioenopbouw: ook daar levert werken te weinig op. Dat komt door de zogenaamde ‘gelijkgestelde periodes’. Dat zijn maanden waarin je niet werkt, maar die toch meegeteld worden voor je pensioen. Het gaat bijvoorbeeld om periodes van werkloosheid, SWT (het vroegere brugpensioen) en arbeidsongeschiktheid. Werkexpert Stijn Baert legt uit waarom dat zo demotiverend is. [naar artikel]


8. “Slechts één groep mensen kan een hoger pensioen krijgen door langer te blijven werken”: onze werkexpert legt uit of je mag bijverdienen na je pensioen (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Voor sommigen is het compleet onbegrijpelijk. Werken na je 65ste? Ben je gek?! Anderen vinden het dan weer ondenkbaar om verplicht te stoppen met werken op de wettelijke pensioenleeftijd. Alsof je plots geen zinvolle bijdrage meer zou kunnen leveren tot de economie. Een bijverdienste is dan een mooie manier om je bankrekening én de vrijgekomen tijd te vullen. Maar hoeveel mag je precies verdienen zonder pensioen te verliezen? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, legt uit: “Ook aan een flexi-job zijn voorwaarden verbonden.” [naar artikel]


9. “Wat doe je met elk 1.200 euro pensioen?”: Louis (69) en Maria (68) blijven ook na hun pensioen werken als zelfstandigen (03/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Van het leven genieten, dat is voor iedereen anders”, zeggen Louis Schrevens en Maria Van der Elst. In plaats van rustig uit te bollen naar hun oude dag, werken ze tijdens hun pensioen nog steeds als zelfstandigen én hebben ze daarnaast een streekbelevingscentrum met brouwerij. Waarom blijven ze werken? Hoeveel verdienen ze bovenop hun pensioen? En wanneer stoppen ze echt? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!