Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]
Terug naar school is ook een beetje terug naar de “schelletjes”. In veel brooddozen steekt er hespenworst tussen de boterhammen. Sterrenchef Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk ging gedreven door nostalgie – de herinnering aan het schelletje bij de beenhouwer – op zoek naar de lekkerste. Hij vond die, maar stelde ook vast hoe de duurste bij de slechtste van de klas zit. [naar artikel]
Ik zag twee beren broodjes smeren. Vroeger was dat gegarandeerd met échte boter, maar dezer dagen staan de koelkasten in de supermarkten vol met allerhande plantaardige smeersels. Sterrenchef Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk ging met zijn mes door liefst 17 verschillende vlootjes, vond er één die zo maar even tien keer duurder was dan de goedkoopste, maar heeft vooral goed nieuws voor de consument. [naar artikel]
Met de feestdagen duiken er in de rekken van sommige supermarkten ook – soms zeer goedkope – blikjes en potjes kaviaar op. Maar wat is de kwaliteit daarvan? Sterrenchef Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk deed voor ons een blinde test. [naar artikel]
Chef Matthieu Beudaert van restaurant Table d’Amis proeft voor ons acht sriracha-sauzen. Zijn ze allemaal net zo pittig en pikant als ze moeten zijn? De chef verwacht alvast een flinke aanval op zijn smaakpapillen. [naar artikel]
Ontploffen je kroketten keer na keer zodra ze in het vet liggen, schift je saus terwijl je er nog maar naar kijkt of is je kerstkalkoen traditiegetrouw droger dan een beschuit? Topchef Matthieu Beudaert van Table d’amis in Kortrijk beantwoordt al jullie keukenvragen over het kerstdiner. [naar artikel]
In de koelrekken van de warenhuizen liggen de doosjes salades hoog opgestapeld. De keuze is enorm: van eenvoudige vis- en vleessalades tot de meest exotische combinaties. Gerooktezalmsalade is een van de klassiekers. Sterrenchef Angelo Rosseel van restaurant La Durée in Izegem is op zoek naar de lekkere smaak van gerookte zalm, maar vindt die slechts in twee van de acht potjes.Tine Bral [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.